By rinaoddel | April 30, 2009 - 6:55 pm - Posted in Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

Uitgesproken door: hoofdorganisator van de festiviteiten van Koninginnedag in Apeldoorn n.a.v. de aanslag op de Koninklijke familie.

Datum: Donderdag 30 april 2009

Ja! Dat lijkt me wel ja. Wat een ongelukkige uitspraak zeg!

By tinusicket | April 27, 2009 - 12:42 pm - Posted in Nederlands, Scherpe Blik

Varkensgriep is overgewaaid naar Engeland.

Zo getuige deze foto, geschoten door ooggetuige P.Floyd te Cambridge.

Bedrijfsnaam:
Stemmetjes

Locatie/Standplaats:
Some place called Uitgeest

Salaris:
Ter discussie.

Bedrijfscultuur:
Te midden van een aantal welriekende graslappen met molens en koeien ligt er een aan een industriegebied gelegen fraai kantoortje. In dit kantoortje word je omringd door enkele fijne collega’s waarbij je voortdurend op je woorden moet letten. Doe je dat niet dan loop je grote kans onder je bureau gepraat te worden met enkele scherpe tongsneden.

Functieomschrijving:
Je werkt in een IT bedrijf waar je de indruk moet geven hard aan het werk te zijn. Om daar goede invulling aan te geven doe je maar net alsof je een programmeur moet voorstellen. Maar eigenlijk ben je continu bezig opmerkingen te verzinnen om je collega’s af te troeven.
Jouw directe collega’s zijn doordrenkt van de flauwe grappen en horen alles wat je zegt. Denk je een serieus betoog te kunnen houden tegen een andere collega dan wordt deze elk moment onderuit gehaald door een korte opmerking van de toehorende collega.
Het is jouw taak deze collega’s steeds net dat stapje voor te zijn. Doe maar net of jij het slachtoffer bent om hun tot jouw slachtoffer te maken. Gewapend met de meest onzinnige gedachtekronkels en verwisselbare hersenhelften ga jij alle scherpe opmerkingen te lijf.

Functie-eisen:
Je moet flink veel stemmetjes in je hoofd hebben en alter ego’s kunnen uitpoepen alsof het lopende bandwerk is. Verder is het niet van belang of je in bezit bent van enig diploma. Als je maar flink veel fantasie hebt en koffie lust.

Dienstverband:
In principe zo lang je het volhoudt.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://wsnoi.com/tn/

By gsorsnoi | April 24, 2009 - 12:14 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands

Nietsvermoedend kom ik ‘s ochtends op mijn werk. Ik heb netjes mijn collega’s een goedemorgen gegroet en zit met een dampende bak bruine vloeistof op mijn bureau te wachten tot mijn monitor vraagt of ik even Alt+Control+Delete wil ingeven om mij te kunnen aanmelden. De dag lijkt een vreedzame ochtend te zijn gestart.
Komt één van mijn collega’s binnen die we wel kennen van het HL7 avontuur. Hij groet ook netjes zijn collega’s en begeeft zich wat al te enthousiast naar zijn werkplek. Het is altijd alsof hij door druivensuiker naar zijn bureaustoel wordt getrokken. Of hij heeft geen toilet thuis en heeft daarom zo’n haast om zijn spullen op zijn plaats neer te leggen om vervolgens het kleine kamertje op te zoeken.
Ditmaal draait hij zich bij zijn bureau aangekomen direct om en vraag mij:

“Wat mij nou bezig houdt hè, is of een kip zwanger kan worden? Weet jij het?”

Nou vraag ik alle mensen die zich ooit tot mij willen wenden hun woordkeuze ietwat minder plastisch aan mij te adresseren. Ik kan het gewoon niet helpen. Maar ik heb nou eenmaal bij dit soort vragen direct last van projecties. En die zijn niet altijd even smakelijk, dat kan ik je wel vertellen!
Ik zie gelijk zo’n hoogzwangere hen in een ziekenhuisbed liggen met naast haar de verloskundige die haar instructies geeft om te persen. Mijn maagwanden verliezen het in stabiliteit en dwingt zo de smaak van mijn nauwelijks verteerde ontbijtkoekje langzaam omhoog te komen.

Peter Visser, vraag me dat nooit meer! Wacht op z’n minst tot de ochtend haar maagdelijkheid heeft verloren en mijn geestelijke gesteldheid zo ook mijn maag wat hebben kan.

Afijn, het leed is geschied en om de bizarre vraag kan ik ook al niet meer heen. Mijn respect heb je voor de rest van de dag verloren, maar ik zal mijn best doen de vraag nog enigszins serieus te beantwoorden. Voor zover dat kan.
Er moeten bijna anderhalve minuut zijn verstreken voordat ik één woord kan uitbrengen. Ik doe een poging een antwoord te formuleren, maar gelukkig ben jij het die de stap waagt zich verder in deze hersenkronkel te wurmen.
Onherroepelijk leidt deze vraag tot de oeroude hamvraag wie er eerder was: de kip of het ei? Een zinloze discussie over dit onderwerp barst los en vervolgt zich zodra de andere collega’s binnenstappen.

Ik ben nodig toe aan een tweede bak koffie.

By gsorsnoi | April 23, 2009 - 1:11 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Gsorsnoi is echt een naam die ik echt uit het NIETS heb uitgevonden. Maar ik ben mij eens gaan afvragen hoe ‘googlebaar’ deze naam is.

Ooit wilde ik een unieke nickname voor mezelf verzinnen die niemand op deze planeet ooit zou kunnen verzinnen. Het moest een beetje wat van ‘God’ weg hebben. Ik ben niet voor niets Snoitasilivic Llafo Dog, ofwel: God of all civilisations.
Zo begon ik te denken in de richting van de Scandinavische termen. Ik kwam al gauw op ‘Gsor’. Als je een beetje met je gedachtes kan kronkelen zou je het zelf kunnen verzinnen. Helaas, later bleek dat ‘Gsor’ ook al een bedrijfsnaam was. Daarbij is ‘Gsor’ ook de afkorting van General Staff Operational Requirements. En volgens deze website http://www.gsor.org/ bleek ik in 1995 de 30 al gepasseerd te zijn (dat had ik mezelf toch nog niet gegeven). Op dezelfde site is er al een heuse ‘History of Gsor’ over mij geschreven.

Tezamen leverde ‘Gsor’ op Google 11.500 hits op.
Kortom: zo uniek was ‘Gsor’ toch blijkbaar ook weer niet.
Even een korte opsomming van  allerlei andere ‘stemmetjes’ die ik in mijn hoofd heb gecreëerd:

 • Reizende reporter: Tinus Icket.
  >> t + icket = ticket.
 • Misdaadverslaggever en onbestaande vacaturepoeper:  Karel Riemelneel.
  >> k + riemelneel lijkt op crimineel.
 • Verslaggever afd. Buitenaardse Zaken: Achmed Liën.
  >> a + lien = alien.
 • Mammarazzi: Rina Oddel
  >> r + oddel = roddel.
 • Weerman: Wilburt Eerman. (achternaam bestaat echt!)
  >> w + eerman = weerman.
 • Verslaggever afd. Lubugere Zaken: Kornelis Oflook
  Hiervan liggen nog wat archiefverhalen op de plank over de Lugubere avonturen van Graaf Schaurig.
  >> k + oflook lijkt op knoflook.
  >> schaurig is Duits voor ‘verschrikkelijk’ of ‘afschuwelijk’.
 • En nog vele gastredacteuren…

Doubleyou(kwak) en De Moraelridder (let op de hoofdletter ‘D’ en de spelling ‘ae’)zijn géén creaties van mijzelf.  Dit zijn twee vrienden van mij zonder wie ik deze Tycoon Newspaper nooit zou hebben kunnen maken en ik veel dank verschuldigd ben.

Samen vormen we (twee vrienden van mij, gastredacteuren en een paar miljoen stemmetjes in mijn hoofd):  wsnoi. Waarbij wsnoi weer een samentrekking  is van ‘doubleyou’ en ‘gsorsnoi’.
De Moraelridder schoof wat later aan, zodat hij geen deel uitmaakt van de site-naam. Maar onbelangrijk in dit hele verhaal is hij zeker niet. Het is vaak deze zedenmeester die ik extra aanhaal om hem ook de credits te geven waar deze meneer recht op heeft.

Al met al zijn we aardig bezig het aantal zoekmachine resultaten tot ongekende hoogtes te laten stijgen en hopen wij onze lezers nog van vele uren leesvermaak te kunnen bedienen.

Vergeet trouwens niet om ook eens een bezoekje te brengen aan: www.doegiedoegie.nl Daar staan de wiegjes van Doubleyou en De Moraelridder.

By karelriemelneel | April 22, 2009 - 8:52 pm - Posted in Nederlands, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer

Bedrijfsnaam:
Punky Hairstylists

Locatie/Standplaats:
Haren

Salaris:
E 1870,- bruto per maand.

Bedrijfscultuur:
De werkvloer bestaat uit een opstelling van werkbanken zoals we die in een handenarbeidlokaal van het middelbare onderwijs aantreffen. Naar mate de werkdag verstrijkt is de vloer bezaaid met vrolijke gekleurde lokken haren.
Je werkgever is een Duitse Kenau en op de achtergrond draait elke keer een ander vrolijk Punkmelodietje.
Behalve een schaar is elk denkbaar instrument om tot een creatie te komen toegestaan.

Functieomschrijving:
Punkers worden niet geboren, die worden gepunnikt. Als punker punniker zul je met behulp van een punnik klosje en een wintervoorraad aan bollen wol punkers punniken. De grootste uitdaging in dit vak is natuurlijk het kapsel. Hoe exotischer de creatie hoe beter. Geen enkel kapsel mag er hetzelfde uitzien. Dus leef je uit.

Functie-eisen:
Afgeronde kappersopleiding, minimaal 5 jaar kunstacademie en enige affiniteit met verbouwingen zijn een vereiste. Natuurlijk moet je kunnen punniken. Daarnaast is het wenselijk dat je minimaal de talen Nederlands, Duits en Punk beheerst.

Dienstverband:
Vast.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://wsnoi.com/tn/

Opmerking:
Neem je punnikklosje mee en laat die schaar maar thuis.

Bedrijfsnaam:
Kippige SfinxLocatie/Standplaats:
Boekenbeurs Jaarbeurs Utrecht

Salaris:
Eén tiende deel van het kwartje per behoefte.

Bedrijfscultuur:
Van cultuur is hier weinig spraken. Wel werk je in een gesloten ruimte gevuld met het welriekende aroma van sterke amonia.

Functieomschrijving:
Moeten we je dat nog uitleggen? Ga maar gewoon in die pot zitten en de werkzaamheden worden vanzelf wel duidelijk.

Functie-eisen:
Geen.

Dienstverband:
Niet zeiken, gewoon je werk doen.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://wsnoi.com/tn/

Opmerking:
Je wordt elke dag gereinigd door de toiletjuf.

By rinaoddel | April 21, 2009 - 5:12 pm - Posted in Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

Uitgesproken door: Man in de bus, die even niet op een plaatsnaam kon komen.
En dan moet je proberen niet te lachen als hij deze uitspraak over zijn … tong … laat rollen.

Datum: 24 april 2009

Echt, ik weet hoe deze dames heten, maar ik kan er gewoon maar niet op komen.

By achmedlien | April 20, 2009 - 7:22 am - Posted in Astronomisch gedachtegoed, Nederlands, Scherpe Blik

Heb je dat weleens? Sla je onnadenkend een krant open. Je bladert even. Maar in gedachten ben je met iets van je werk, privéleven of met iets heel anders in gedachten. Dus je bent eigenlijk helemaal niet zo met het lezen van de krant bezig maar met de gedachtes in je hoofd.

Net nadat je een volgende pagina openslaat besef je ineens dat je hersenen net iets opvallends hebben geregistreerd. ‘Blote billen’ (als tekst!), de naam van een persoon, de naam van een lang verwachte film, het kan vanalles zijn. Het is een woord geweest dat jouw aandacht heeft getrokken zonder dat je er zelf moeite voor hebt hoeven doen om het bewust te lezen.

Ik heb dit heel vaak. En ik ben toch al een druk denker. Ben altijd aan het denken aan en over vanalles. Misschien is het daarom wel dat mijn hersenen soms visuele informatie opslaan, herkennen en mij vervolgens wakker schudden zo van ‘Hey joh! Heb je wel gelezen wat er in dat artikel staat?’

Probeer het zelf maar eens. Je pakt een krant die je nog niet hebt gelezen. Houdt deze 1 tel voor je neus vast. Zorg ervoor dat je niet bewust leest wat er staat en trek de krant weer weg. Zag je nu een woord wat werkelijk je aandacht trok?

Ziejewel! Het is eigenlijk heel makkelijk.

Probeer met deze methodiek niet op de onontkomelijke visuele informatie te berusten. Laat het beeld van de pagina van de krant als een flits aan je voorbijschieten. Als je ogen op één punt zijn gericht, dan is het voordehand liggend dat het woord wat toevallig onder je ogen komt jouw aandacht trekt. Dat is alleen niet de bedoeling.

Heb je het trucje door? En heb je zo’n woord ‘toevallig’ geregistreerd? Bedenk dan eens waarom nou net dát woord jouw aandacht trok. Blijkbaar had het jouw interesse.

By karelriemelneel | April 18, 2009 - 9:32 pm - Posted in Nederlands, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer


Bedrijfsnaam:
Sl8RY-Frightnight

Locatie/Standplaats:
Hamsterdam

Salaris:
Bruto E2150,- p/maand en elke dag een plakje worst van het type vlees dat de voorkeur verdient.

Bedrijfscultuur:
Je werkt in een team van echte rauwdauwende collega’s. Iedereen werkt erg op zichzelf en kiest zo zijn eigen prooi. Dat hierbij soms ook een collega onder het mes gaat is een bijkomstigheid.
De slagerij waar je komt te werken heeft veel weg van een echte vleeshal. Jouw kantoor bestaat uit een flinke slachttafel met een uitgebreid messenarsenaal. Aan de muur hangen decoratieve vleeshaken, al dan niet behangen met een flink big of één of ander gestript rund. De wanden zijn van het motief ‘bloedspat- en veeg’ dito vloeren.
De lubugure kantine beschikt over een spelcomputer waar ter inspiratie voor de werkzaamheden een potje Manhunt, Wolfenstein of Doom kan worden gespeeld.

Functieomschrijving:
Het werk bestaat uit twee type diensten. Eén ervan is dat van het bestaan gelijk aan die van hij die vlees verkoopt in de winkel van een slagerij. Niets nieuws onder de zon. Doe vooral wat er als ‘normale slager’ ook van je wordt verwacht. Laat het vooral overkomen alsof dit werk een vredelievend vak is.
Het andere type dienst speelt zich af voorafgaand aan die van de twee dagen verkoop en moet worden uitgeoefend tussen zonsondergang en zonsopgang. Uitgerust met een kettingzaag (met geluidsdemper) en een flinke hakbijl trek je er ‘s nachts op uit. Hij die twee dagen eerder nog een plakje worst van je kreeg, ligt morgenochtend zelf in de schappen.

Functie-eisen:
Je bent geen watje en niet vies van vieze handjes. We hebben een ‘onschuldige kraan’ waar je altijd je geweten kan afwassen, zodat je van gewetensbezwaren geen last hebt. Heb je hier toch last van, dan ben je zeker niet geschikt voor dit vak.

Dienstverband:
Volgens de beschreven diensten. En in elk geval tot je door toedoen van één van je collega’s zelf tussen het vleeswaren ligt.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://wsnoi.com/tn/

Opmerking:

Diensten volgens het vaste patroon:

 • 1 nachtdienst de straat op
 • 2 dagdiensten in de slagerij
 • 1 dag vrij