By Querido Noeyer | January 10, 2013 - 6:00 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Web´s Best, WSNOI

image by Tingin, edited by Gsorsnoi

Waarom de Quiz van de Maand?

Wat een aantal geleden begon als een paar simpele online opgestelde quizzen die naar vrienden en familie werden gestuurd, is inmiddels uitgebouwd tot een volwaardige quizsite met vele interessante mogelijkheden. De Quiz van de Maand is onlangs haar betastatus ontgroeid en staat op WSNOI op jou te wachten om gespeeld te worden.

De Quiz van de Maand is een gratis, online quizgemeenschap vol humor dat uit vele verschillende spelopties bestaat. Zo kun je…

 • Quiz van de Maand – de maandelijkse quiz spelen (beschikbaar tussen de 1e en 25e van iedere maand).
 • Vrij spelen – quizzen vrij spelen.
 • Race tegen de klok – een quiz in een zo kort mogelijke tijd proberen op te lossen.
 • Competitie – speel in competitief verband tegen andere gebruikers op WSNOI of nodig familie en vrienden uit om quizzen tegen te spelen.

Het grote maandelijkse spel

Eens per maand verschijnt er een nieuwe quiz waartoe iedere gebruiker wordt uitgedaagd die een account heeft op WSNOI. Op de 1e dag van die maand wordt geheel geautomatiseerd en willekeurig een quizcategorie bepaald. Dit is altijd een thema dat nog niet eerder is aangeboden in de speloptie ‘Quiz van de Maand’, maar het kan er wel één zijn dat je eerder in de andere spelvarianten hebt kunnen oefenen. Geadviseerd wordt om ook eerst de quiz nog even te oefenen voordat je besluit aan de grote wedstrijd mee te doen. De Quiz van de Maand kan namelijk maar één keer gespeeld worden, om zo iedereen gelijke kansen te geven.

Onder de Quiz van de Maand staat een pot vermeld. Deze start iedere maand met 100 sterren en met een bedrag van 500 zbersibarnen (de munteenheid van de site). Het aantal sterren loopt op met het aantal goede antwoorden dat iedere speler tijdens de Quiz van de Maand geeft. De fouten antwoorden worden bestraft met een aantal zbersibarnen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de vraag. Feitelijk is dit niet anders dan wanneer je één van de andere spelopties speelt, maar met dit verschil dat de verrekening van deze punten niet meteen aan het einde van de gespeelde quiz plaatsvindt, maar op de 26e van de maand. Want die datum is de dag waarop de winnaar wordt bepaald.

Totstandkoming

De Quiz van de Maand is een spelprincipe dat in 2003 is bedacht tijdens de eerste versie van WSNOI. Iedere maand werd er een quiz gepubliceerd met steeds een nieuw thema. Bezoekers van deze site konden meedoen aan de maandelijkse quiz door de quizvragen te beantwoorden in een webformulier en stuurden dat op wanneer men meende alle vragen zo correct mogelijk te hebben beantwoord. Tenslotte werd er een scorelijst bijgehouden waarbij hij of zij die als eerste de meeste punten had ingezonden, de winnaar was.

Dit spel blonk uit in z’n eenvoud en was goed voor het leeuwendeel van het aantal bezoekers dat speciaal hiervoor naar WSNOI kwam. Het werd dus hoog tijd dat de Quiz van de Maand weer terugkwam. En nu is het dan eindelijk zover!

Moeilijkheidsgraden door ‘zelflerende quizzen’

De Quiz van de Maand is een zelflerend systeem. Bij iedere keer dat een vraag goed of fout wordt beantwoord, worden deze resultaten opgeslagen in onze database. Zo wordt er gekeken naar het aantal keer dat de vraag goed of fout doorkwam. Na ieder spel wordt het percentage dat de vraag onjuist is beantwoord verdeeld over een schaal van tien sterren. Indien de vraag 20% van het aantal keren dat deze is gespeeld fout was beantwoord, dan wordt het aantal sterren bij deze vraag opgehoogd tot 2.

Talloze categorieën

Speel honderden gratis online quizzen over Film en televisie, Nutteloze feiten, Michael Jackson, Visserslatijn, Dierengeluiden, Retro computerspelen en veel, veel meer! Deze quizsite is geschikt voor jong en oud en perfect voor mensen die veel weten van een specifiek onderweg of juist veel weten of willen weten van van alles en nog wat. Surf dus nu naar WSNOI: http://www.wsnoi.com en schrijf je in!

De Quiz van de Maand vind je op de site onder het gelijknamige menu-item.

image by Gsorsnoi

Bijna Kerst en nog altijd geen geschikt cadeau gevonden? Sla dan maar gauw een wintervoorraad aan roze koeken in en bestel het nieuwste boek van Sjors Kersten: ‘Avonturen van de Blauwe Nepkeizer – Tovenaar Kai & de Waddenbergen’.

Zodra de hulpkreet van een vorstin de Blauwe Nepkeizer bereikt, besluit de verveelde monarch van Neviud in het avontuur te duiken om haar land te redden uit de greep van een boosaardige tovenaar. In een olijk gezelschap trotseert hij de vrieskou op een riskante tocht door de Waddenbergen. De keizer heeft een plan om deze gevaarlijk reis tot een goed einde te brengen, maar alles wat hij probeert pakt anders uit.
Bijt je vast in dit aanstekelijke winterverhaal dat vol zit met roze koeken, humor, verwijzingen en luisterrijke personages. Surf dus gauw naar FreeMusketeers en bestel deze prachtige pennenvrucht.
By rinaoddel | July 8, 2011 - 8:32 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Web´s Best

De Tycoon Newspaper lanceert een nieuwe game op Twitter! Twittergames zijn hot en geven een stukje extra smeuïgheid aan al het andere gekwetter op de sociale media. Met de twittergame #tnlastword is de Tycoon Newspaper meteen als nieuwe twitteraar bekend gemaakt op Twitter. 

#tnlastword werkt zo:
Beginnende met de hashtag #tnlastword start iemand een kort verhaaltje dat begint met het laatst geschreven woord uit de vorige tweet.

Tycoon Newspaper commentator ace_de_klown was de eerste Twitteraar die het spel vervolg gaf.
Op de start-tweet…
#tnlastword Wenend en met gezichten wit van de as en stof uit de wrakstukken tuurden bewoners van deze verloren stad naar gebroken ruiten
…haakte hij meteen aan met…
#tnlastwordRuiten wordt een kaartkleur genoemd, terwijl het niet de enige rode kaart is in een volledig set kaarten.

Meld je dus aan op Twitter start following TycoonNewspaper en start ‘Het laatste woord’ #tnlastword .

By rinaoddel | May 8, 2011 - 6:35 am - Posted in Nederlands, Scherpe Blik, Verbaal Genot, Web´s Best

image by DavidMartynHunt, edited by Gsorsnoi

Het schrijven van een goed doordacht verhaal is een hele kunst. Het verzinnen van een goede kop is minstens zoveel aandacht waard. Want al heb je nog zo’n fraai artikel of column geschreven, als je de blik van de lezers niet naar jouw schrijfsels kunt trekken, is al de moeite voor niets geweest. Ga maar eens na wat je zelf doet wanneer je een krant openslaat. Het zijn toch vooral die korte en krachtige titels waar jouw ogen het eerst op rusten. Natuurlijk doen seks, sensatie en herkenning het altijd goed, maar er is nog een ander wapen in de strijd; voornamelijk de creativiteit achter de vetgedrukte tekst boven het verhaal kan het stuk maken of breken.

Diezelfde creativiteit kan echter ook tot hilarische reacties leiden. Ze krijgen het voor elkaar met een paar woorden precies te zeggen waar het verhaal over gaat, maar de dubbelzinnigheid laat weinig tot de verbeelding over. Daar heb ik best bewondering voor!

Hierbij een verzameling van die knappe koppen, voorafgegaan door de bronnen waar ze zijn gevonden:

www.nu.nl

 • Kat redt krijsend leven van baasjes
  Ik had hem laten stikken als hij zo’n kabaal maakte.
 • Man botst tegen boom op brommer
  Bomen op brommers?
 • Explosievenopruimingdienst dag bezig met vibrator
  Ik wil het niet weten!
 • Eerste sneeuw gevallen
  Dit is vast héél oud nieuws.

http://www.gientjez.mysites.nl/mypages/gientjez/303890.html

 • Franeker bij botsing Leeuwarden gewond
  Aardverschuiving?
 • Aantal zwaluwen vliegt hard achteruit in Nederland
  Ziet ze vliegen.
 • Dinosaurus-eieren onder de hamer
  Waarom opgraven als je ze toch gaat stuk maken?
 • Door rood en spook gereden
  Dan heb je echt te veel op!
 • Drie doden in Rotterdam door messteken om leven gebracht
  Zombies?
 • Weerstand tegen jagen op ministerie genegeerd
  Wanneer is het politiek jachtseizoen geopend?
  Antwerpse middenstanders slikken hondenpoep niet meer
  Gatver!

www.telegraaf.nl

 • Belgen in maag met kannibaal
  Dus wie is hier de kannibaal?

www.rtlnieuws.nl

 • Man vermoord en begraaft vriendin in cel
  Hoe doe je dat?
 • Zweed zit met muziek in zijn maag
  Even een boertje doen, komt het er vanzelf uit.

www.taalkabaal.nl

 • Warme bakker koud gemaakt
  Niet zo best voor de klandizie!
 • Afgemaakte hond krijgt staartje
  Was het niet toch een hagedis?
 • PSV moet ballen tonen
  Goed voor de kijkcijfers!
 • Oliebolletjes aangetroffen op stranden Knokke-Heis
  Het lichaam van de oliebollenbakker is nog niet gevonden.
 • Driekwart van Turken vast tijdens ramadan
  Ik zou ook door het lint gaan als ik niets te eten krijg.

http://mediawatching.skynetblogs.be

 • Roken blijft een teer onderwerp
  Vertel ons eens iets nieuws!
 • Teveel ongevallen in zagerij worden door de vingers gezien
  Me dunkt. Als je ze niet meer hebt!

www.insidegamer.nl

 • Politie doet te weinig aan kinderporno op het Internet
  Even met mijn ‘beste vriendje’ chatten.
 • Nederlanders gek op gefrituurde Chinees
  Lijkt me best lekker!
 • Man aangehouden na verdrinking
  Bezopen.
 • Luchthaven Stansted krijgt startbaan
  Het begon er al erg druk te worden met die gelande vliegtuigen.

Eerder verschenen op de Tycoon Newspaper:

http://wsnoi.com/tn/?p=388

Ook hier zitten er vast nog een paar leuke bij:

http://wsnoi.com/tn/index.php?cat=7

By gsorsnoi | October 7, 2010 - 10:20 pm - Posted in Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Nederlands, Web´s Best

image by Gsorsnoi, compilation of gamegraphics from Transport Tycoon and Yahoo-avatar.

Daar zijn we natuurlijk hartstikke content mee.
Maar hoe is dit familie eigen ontstaan?

WSNOI zag het levenslicht in 2003 toen Gsorsnoi op het idee kwam om een quiz die hij van vrienden doorgestuurd kreeg in een eigen vorm te gieten. Deze doorgestuurde quizen werden door bezoekers van de Quiz your Friends –site ingevuld en verspreid. Zo kon je zelf je eigen quizen bouwen. Dit vormde het basisconcept om WSNOI op te bouwen. De quizen gingen over vanalles, maar wel steeds geconcentreerd rondom één thema.

Huizensite.

Nog even later kwam daar de huizensite bij wat de body van WSNOI al een beetje begon op te leuken en te versterken. Met dit nieuwe concept bedacht de maker van deze site dat het wel leuk zou zijn als je een soort van constructor-game online tegen elkaar zou kunnen spelen. In die tijd waren spelletjes zoals Simcity en Transport Tycoon erg populair. Constructor games deden het erg goed naast de destructor games. Er was een interessante ontwikkeling op gang op dit gebied.

Op WSNOI’s huizensite kon je met een toegekend starterkapitaal een bedrijfje opbouwen waarbij je huisjes kon kopen die elke maand geld opleverde. Elke 26e van de maand was de betaaldag en werden alle deelnemers geld toegekend die de huurders van de huisjes er  zogenaamd voor zouden hebben betaald.

Trouwe fans.

Een vriendenclubje van zo rond de 8 tot 10 personen deed daar trouw en elke maand aan mee.
Jolien van Biesheuvel kennen we daar ook van. Zij is één van de WSNOI-bezoekers van het eerste uur die we via de site zelf hebben leren kennen. De rest bestond uit familieleden en vrienden die het ook wel leuk vonden om zich aan deze club te binden.

Alsmaar groeiend vermogen.

Nu vele jaren later is WSNOI nieuw leven ingeblazen.
Met opgedane kennis van het dynamische PHP en tools zoals WordPress  werd het toch ineens wel een heel stuk gemakkelijker om elementen die we aan WSNOI wilden binden in de lucht te krijgen en te houden.
De huizensite is daar nog niet mee terug. Die werd stopgezet, omdat het groeimodel niet te beheersen was met de statische middelen van die tijd. Het blijft toch wel erg bewerkelijk om dat gekoop van huizen een beetje binnen de perken te kunnen houden. Ook zo’n beperking met games zoals Sim City. Je bouwt maar en je bouwt maar. Maar wanneer houdt het nou eens op?

Daar moeten we dus eerst eens iets op vinden voordat WSNOI de wereld voorraad sperziebonen om zeep zou help om zijn deelnemers in zbersibarnen mee te kunnen uitbetalen! Wanneer daar een oplossing voor is gevonden, komt de huizensite terug.

Digitalisering van de Tycoon Newspaper.

Anno 2010 bestaat WSNOI vooral uit de Tycoon Newspaper, een aanstekelijk galgjespel  die we toen in 2003 in een véél simpelere vorm ook al hadden en de nieuw bedachte ‘onbestaande beroepen generator’ waarmee de meest onzinnige beroepencombinaties te verzinnen zijn.
Wat veel mensen misschien wel weten is dat de Tycoon Newspaper er eigenlijk al veel eerder was dan de WSNOI site.  De Tycoon Newspaper bestaat sinds 1999. Bij het opnieuw optuigen van WSNOI is de Tycoon Newspaper gedigitaliseerd en voortgezet.

Een betere stap hadden we toen niet kunnen maken.
De Tycoon Newspaper werd en is een succes. Met een aantal vaste commentatoren en een flinke club mensen waarvan we weten dat het ‘stille lezers’ zijn, kun je wel stellen dat de WSNOI-familie groeit en groeit.

Gastbloggers.

Onlangs verscheen het debuut artikel ‘Het verdwenen bier’ van The Wizard. Onze BoBfather  ging hem voor met het smakelijke artikel ‘De kippenhe(me)l’.
Iets verder terug komen we Johan van de Partij tegen de Draaiorgels tegen met zijn diverse schaduwrijke artikelen. Retroman’s  bracht ons zijn tenenkrommende navel-recensies. Of zat dat toch anders?  Andere mensen die grote invloed uitoefenen op de TN is Peter Visser, die al sinds het onbegrijpelijke HL7-avontuur van zich laat horen. En als we nog even verder terug graven in de oudheid dan komen we zelfs Hukomyerop’s ‘Keukenmeid zoekt keukenlijk’ tegen. Heeft hij gevonden en is er inmiddels gelukkig mee getrouwd!

Theo Nologie  (Doubleyou) en de Moraelridder moeten natuurlijk ook niet ongenoemd blijven, maar als medeoprichters van WSNOI mogen zij geen gastbloggers genoemd worden.

Je snapt het wel: vreugde alom!

De Tycoon Newspaper bestaat dus inmiddels al meer dan 10 jaar. WSNOI is iets jonger. Maar mensen, wat hebben we het gezellig samen!

By gsorsnoi | September 17, 2010 - 1:20 pm - Posted in Eindelijk uitgeworteld, English, Web´s Best

The Puzzle:
One day you find yourself receiving another  FW:-type of e-mail being titled “Puzzle”.
Since you’re already bored of dealing with the puzzles your boss is paying you to solve each day you decide to give it a shot.

Next thing you’re reading is:
“Only skilled people can open this file. Once you succeed to open this file, you will find names of the people who have managed to open this … Now it is your turn!”

Darn. This must be something! Sounds like there is an actual Hall of Fame cropped up inside that file. I must have at least finished my PHD to get myself listed there as well. So if that puzzle is so difficult, will I find just any names in there? And who do they think I am to be able to open this file at all?
Well,  it was my wife who sent me this, so I dropped that whole fear about my PHD.  😉

Okay, so to spice things up, the creator of this puzzle thought he’d be creative by giving us a small background story:
“A man wanted to get into his work building, but he had forgotten his code. However, he did remember five clues.”

Get on with it already!
“These are what those clues were:

 • The fifth number plus the third number equals fourteen.
 • The fourth number is one more than the second number.
 • The first number is one less than twice the second number.
 • The second number plus the third number equals ten.  
 • The sum of all five numbers is 30.”

If I’d ever think of some code to get into a building, I’d sooner forget these lousy clues rather then to forget the whole FUCKING CODE!
Anyways, I happen to be the most patient person you’d ever met. So let us answer this question:
“What were the five numbers and in what order? The answer unlocks the attachment above! :-)”

Of course there could only be one combination hidden inside that password line. But let me tell you this: up until now I found at least THREE ways of getting to the solution among my contacts. In the end I decided to reward ourselves by ‘Gold’, ‘Silver’ and ‘Bronze’.

My wife Jenny got the Golden solution:
Replacing all numbers by letters per position, you could come to A B C D and E.
Definitely the code ‘ABCDE’ will not be accepted. So with the given clues we’re going to figure out which letter represents each number.

From the given clues we have the following relations :
1) C+ E = 14
2) D = B + 1
3) A = 2B -1
4) B+ C = 10
(1) – (4) gives us : E – B = 4

With the help of what we now know about B, we’re able to figure out more about the other letters:
A = 2B – 1
C = 10 – B
D = B + 1
E = B + 4

Still we need to get ourselves to  A+B+C+D+E = 30.
Let’s rewrite this to: (2B-1) +B + (10-B) +(B +1) + (B + 4) = 30.
And condense the rest to:
4B + 14 = 30
B = 4

Jenny just cracked the code!!!
A = 7 / B = 4 / C = 6 / D = 5 / E = 8

Meanwhile I tried my LUCK and the Silver solution:
I’ll just afford myself making two assumptions:
1. Could the 5 numbers be unique numbers?
2. Could it be that those numbers follow up like it is with 12345?

After knowing the result I happened to, indeed, be so lucky and started with the last clue: The sum must be 30.
Definitely 1+2+3+4+5 won’t bring me there. So let me start with 5+6+7+8+9.
Nope, that makes a total of 35. I need to make it less five.
Ah, 4+5+6+7+8 makes 30 alright!

With that problem solved all I need to worry about is the order. Just like in Mastermind.

Now, only 6+8 will result to 14 (first clue). So it’s XX6X8 for now. X representing the numbers I haven’t figured out yet.
From here on it’s all very simple. The third number happens to be in the fourth clue as well, so I can only give the second position to number 4 (4+6 = 10). Third clue is peanuts now. (4+4 )-1 = 7.
Leaving 5 to be on the fourth place.

Just to make sure let us read the second clue once again:
“The fourth number is one more than the second number.”
Ah well, I figured that out. Didn’t need that clue anyways!  But it was my LUCK which gave me a good headstart!

Then Jenny’s colleague Anthony found yet a third way to solve this Puzzle. Leaving him with the Bronze solution:

HE USED GOOGLE!

( Now if one day you happen to receive this same e-mail, can you find it within your heart to add the text:
‘solved with the help of Tycoon Newspaper’!!!!
I might even reward you with a Platinum solution. Har har…  )

By gsorsnoi | October 7, 2009 - 12:21 pm - Posted in Algemeen, Duimzuigerij, Nederlands, Web´s Best

De site van WSNOI is helemaal ondergedompeld in de stijl van Steampunk. Deze stijl is een mengeling van de uitvindingen en fantasieën uit de20e eeuw en de toekomst gemengd met de primitieve technieken van eind 19e eeuw. We wanen ons in een wereld waarin computers en automobielen of koetsen met stoom worden aangedreven en waar gebouwen in Victoriaanse stijl behangen zijn met pijpconstructies om deze primitieve krachtbron te kunnen leiden. We zien de meest fantastische vervoersmiddelen lopen, rijden en vliegen door straten die merendeel gehuld zijn in een grimmig sausje van mysterie.

Oude bekende.

Steampunk kent veel gezichten en meer bekendheid dan men op het eerste gehoor wellicht zou denken. Het is goed mogelijk dit genre al tientallen keren te hebben zien opduiken zonder dat je daarvan gerealiseerd zou hebben dat deze naam eraan verbonden zat.
De grondleggers van de science fiction zoals H.G. Wells, Mark Twain en Jules Verne waren in veel opzichten hun tijd al ver vooruit. Hun ideeën, tekeningen en verhalen zijn er de medeveroorzakers van dat Steampunk het levenslicht heeft gezien en langzaam aan populariteit is gaan winnen.

´The Fabulous World of Jules Verne´, ´The Timemachine´, ´The Wild Wild West´, ´The League of the Extraordinary Gentlemen´ en ´Skycaptain and the World of Tomorrow´ zijn zomaar wat titels van meester-werkjes die de meeste mensen van nu het meest tot de verbeelding zullen spreken. Stuk voor stuk zijn dit fantasieverhalen die samen te vatten zijn in de Steampunk.
De term ´Steampunk´ zelf ontstond pas in 1987 toen science fiction- en horror auteur K.W. Jeter de kreet voor het eerst hanteerde , al claimen een hoop Steampunk fans dat de stijl is belichaamd met het in 1990 verschenen The Difference Engine die wereldwijd bekendheid gaf aan dit alternatieve science fiction genre.

Velen geboeid.

Een hoop mensen zijn de stijl pas veel later gaan onderkennen als een op zichzelf staande kunst. Zo ben ik zelf ook pas later persoonlijk tot de ontdekking gekomen dat Steampunk mij altijd al heeft geboeid.
Van de grote werken zoals ik deze zojuist heb opgesomd, heb ik er niet veel gemist. Ook was ik enorm onder de indruk van Discoveryland in Euro Disney waarin ik gefascineerd de bouwwerken van de Nautilus, de Space Mountain en de Orbitron in me heb opgenomen.

Steampunk in onze site.

Onze site heeft lang toegewerkt naar een eigen stijl en een eigen identiteit. Met dit sausje Steampunk is dit er eindelijk een keer van gekomen. We hebben hiervan bewust slechts een bescheiden hoeveelheid over de site laten draperen. Steampunk kenmerkt zich als een stijl met een hoop toeters en bellen. En in die overkill hadden we nou net geen zin.

De typische grijs-, bruin- en koper kleuren zie je wel al meteen als je naar de welkomstpagina kijkt. Voor wat meer van de stoom- en vliegmachines, robots, futurisme en andere excentriteiten zul je je moeten wagen aan de ontdekkingsreis door onze site. Het stukje mysterie hebben we terug laten komen door van enkele pagina´s bewust een beetje een zoekplaatje te maken. Hierdoor wordt er wat inlevingsvermogen van de bezoeker gevraagd en ontstaat de interactiviteit.

Hou WSNOI dus goed in de gaten! Er valt steeds iets nieuws te beleven!

Groeten,

Gsorsnoi

By gsorsnoi | June 15, 2009 - 8:42 pm - Posted in Algemeen, Nederlands, Scherpe Blik, Web´s Best

Waar ‘eenvoud’ en ‘kunst’ in één zin voorkomen heb je al gauw mijn aandacht. Ik ben een kunstliefhebber en beoefen het ook wel eens als ik daar zin in heb. Dus als er weinig moeite gedaan hoeft te worden om kunst te creëren die mensen nog lang zal heugen, dan vind ik dat knap.

André van Duin is wat mij betreft niet in het hokje te plaatsen: ‘je haat hem’ of ‘je houdt van hem’. André lijkt mij een prima kerel die bij vlagen echt bijzonder lachwekkend kan zijn. Maar ik heb ook zeker mijn momenten dat hij zo flauw is dat ik betwijfel of een flinke hand pekel ons zal redden.

Met de Dik Voormekaar-show had hij mijn lachspieren toch prima in zijn greep. Wie de show kent weet dat hij naast de typetjes die hij met meneer de Groot (Ferry de Groot) neerzet ook filmpjes van zijn sketches toont. In één van die filmpjes treffen we een man in diens woonkamer aan met een kartonnen doos zo groot dat er makkelijk een mens in past. Hij heeft de doos net laten bezorgen door een postbeambte en is enthousiast over zijn verwachting van de inhoud. De man, gespeeld door André, speelt quasi verrast wanneer hij de doos heeft geopend en staart naar de inhoud: een opblaaspop.

Hier begint het knappe wat ik als kunst beschouw: de opblaaspop is gespeeld door een vrouw van vlees en bloed en heeft in de doos aanvankelijk de houding aangenomen van een opgevouwen opblaaspop. Wij als toeschouwer zien daar (afgezien van de opdruk op de doos) nog helemaal niets van. Dat is totdat André vol ongeduld besluit de pop op te blazen. Hij neemt één van de armen van de vrouw uit de doos en begint op haar duim te blazen.
De vrouw popt uit de doos als een vlinder uit zijn cocon. Het is zo magnifiek gespeeld dat je respect krijgt voor de sluitende gelijkenis met een echte opblaaspop. Ik zal er wel verstand van hebben hoor ik je denken.
André zuigt zijn longen nog eens vol zodra de opblaaspop rechtop in de doos staat en blaast er de finishing touch in. Haar mond vormt zich naar een ringvorm zoals we die kennen van zo’n pop en – hoe prachtig – haar borsten puilen ineens uit tot twee indrukwekkende prammen.
Compleet met prima in het beeld van een opblaaspop passend kledingsetje staat daar een mans stoutste droom ‘opgeblazen’ en al. De sketch gaat verder, waarin de zo gespeelde zoutzak André op een ‘droge’ manier zijn avond vult met deze plastische dame teneinde haar per ongeluk leeg te laten lopen en er zelf zo ook een einde aan maakt.

Natuurlijk vermaak ik me prima met dit optreden.

Losgezien van de associatie en de verwerkte grappen in dit optreden, vind ik dit spel zo knap nagespeeld, dat André en zijn team hier echt mijn respect weer mee hebben verdiend.

Ga het zien!

André van Duin – Inflate a Mate

By reuzenavelpad | May 13, 2009 - 9:29 pm - Posted in De anagrammen, Nederlands, Reuze Navelpad, Web´s Best

Voor wie er na al die tijd nog steeds niet achter is: dit is dus mijn echte naam zoals deze in mijn paspoort staat. Alleen dan in anagram. En wat voor één!

Deze genialiteit heb ik niet van mijzelf, maar is afkomstig uit de donkergrijze massa van onze Retroman.
Na eerst flink te hebben moeten afkoelen van deze ogenschijnlijke belediging, ben ik mij eens achter mijn oren wezen krabben. ‘Reuze Navelpad …’ man hoe komt hij daarbij? Inmiddels had ik wel door dat het om een anagram van mijn naam moest gaan. De slimmerik had dat gewoon tussen haakjes erachter vermeld.
Waar ik dan maar niet over uit kon, is hoe hij tot die lettercombinatie is gekomen? Is Retroman wellicht een Lingofiel? Heeft hij een Galgjeafwijking? Of zit er bij hem een Scrabble los? Dat is de vraag! Of heeft hij zich op een zaterdagmiddag vierkant dood zitten vervelen (Dat is trouwens iets wat op deze persoon volgens eigen zegge eerder van toepassing zou zijn op een doordeweekse werkdag)?

Rasgoogelaar dat ik ben, heb ik mijn heil gezocht op Google en gezocht op het woord ‘anagram’. En pats! Ik kreeg er zoveel hits op dat ik het gevoel kreeg dat ik een lucratieve business moest hebben aangeboord. Ongehoord.

Mocht je het eens willen uitproberen met je eigen naam dan zou ik zeker een bezoek brengen aan deze site:

wordsmith.org

En klik even door op de advanced optie voor de beste en niet alleen Engelse maar ook Nederlandse resultaten. Dit is een site met schuddenbuik-garantie!

Hierbij een paar hilarische brouwsels van enkele ‘bekende’ Nederlanders. Mij benieuwen of jullie er de BN-ers uit weten te vissen. In loop van tijd kun je de antwoorden teruglezen in de comments op deze post.

 • Kalende Venlo Mix (geraden door Retroman)
 • Aanbeden Venus Rover (geraden door Retroman)
 • Tjeerd Krol (geraden door Retroman)
 • Miep Erft Toffee (geraden door Terra en Retroman)
 • Bram Roodhen (geraden door Terra en Retroman)
 • Borrel Vinden (geraden door Terra en Retroman)
 • Vage Azijn Rum (geraden door BoB)
 • Lila Beitelwerk (geraden door Retroman)
 • Hola Zigeunertango (geraden door BoB)
 • Droit Varken (geraden door Terra en Retroman)
 • Roest Bouw (geraden door Retroman)

Met vriendelijke reuzel,

Navelpad

PS: Dat artikelen van Achmed Liën gegarandeerd humor opleveren blijkt wel uit de anagram van zijn naam: Idem Lachen

 *****

Hierbij een aanvulling op de Reuze Navelpad-BN-ers:

 • Onfijn Armheffen (geraden door BoB)
 • // Mijnheer Brakheden // Dit moet Merlijn Brakheden zijn!  Excuus voor de verwarring!
  Toch knap dat BoB hier Herman den Blijker in herkend heeft.
 • Prive Lichamen (geraden door BoB)
 • Even Ruw Betalen (geraden door Retroman)

Succes met ontanagrammaniseren!

By rinaoddel | April 10, 2009 - 9:46 am - Posted in English, Gevleugelde Uitspraken, Web´s Best

Used by: http://www.snorgtees.com

This is one of those t-shirt adds that makes me smile. I used to know a lot of these t-shirt quotes before. They are much likely to find at fanclubs, fairs, black markets, etc. This site has lots of them, since it’s their core business for what I know.