By tinusicket | February 28, 2012 - 9:21 am - Posted in Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Retourtje naar hier en terug, Scherpe Blik

RONDE 1: Niet uitgezoomd

De ‘Waar ben ik?’ van de laatste keer was wellicht iets te dicht bij huis gekozen. Voor de locatie die jullie dit keer kunnen raden gaan we daarom weer even een flink stuk de wereld rond. Het moet toch een beetje een uitdaging blijven, niet waar? Aanwijzingen vooraf krijgen jullie dan ook niet meer. Ga maar lekker puzzelen.

De regels zijn ongewijzigd en hier na te lezen.

Succes met raden!

Pot voor deze foto: 200 sterren, toegekend aan J.M. Leblanc.

By gsorsnoi | February 24, 2012 - 8:38 am - Posted in Duimzuigerij, Een portet van ..., Nederlands, WSNOI

image by TheDarth, edited by Gsorsnoi

Met Karel Riemelneel begint de Tycoon Newspaper aan een nieuwe reeks artikelen. In deze serie belichten we de achtergronden van de fictieve personages die op WSNOI en vooral de Tycoon Newspaper al meer dan eens van zich hebben laten horen, maar waarvan het wel eens prettig is om er ook een gezicht bij te zien. Daar deze personen natuurlijk niet echt bestaan en dientengevolge er geen beeldmateriaal van hen te schieten valt, is gebruik gemaakt van foto’s van figuren waarop zij gebaseerd zijn (hiernaar refereert ‘modelpersoon’ hieronder). Al deze portretten zijn in feite groeiartikelen, want zodra een personage zich verder ontwikkelt op deze site, is het ook wenselijk dat dit artikel daarop bijgewerkt wordt. Zo is het voor mezelf ook te gebruiken als handvat om niet per ongeluk van het bedoelde personage af te wijken. We leiden deze artikelen even kort in met een beknopte personalia waarna we dieper inzoomen op hun oorsprong en hun betekenis voor WSNOI en de TN.

Personalia: Graaf Schaurig.

Functie: Überschurk in rijk van WSNOI. Staat niet bij de Tycoon Newspaper op de loonlijst.
Andere namen: Ignatz Schaurig, ‘de (verschrikkelijke) graaf’.
Oorsprong naam: ‘Schaurig’ staat in het Duits voor ‘verschrikkelijk’ of ‘afschuwelijk’, vandaar ook zijn bijnaam ‘de verschikkelijke graaf’.
Modelpersoon: Darth Sidious (fictief personage uit Star Wars)
Eerste oer-artikel: Alhoewel niet zelf geschreven: De geladen geboorte (Onlangs ook gepubliceerd in de online versie van de Tycoon Newspaper).
Eerste online-artikel: Opnieuw niet één die hij zelf schreef, maar het eerste online artikel waar hij zelf in voorkwam was Navelpad Mysterie (5): Het zakhorloge.
Uitspraken: “Welterusten stad die zijt gedoemd. Sluit U beide ogen en slaapt lekker. Want één bliksemschicht is voor Frank Groot und Stein Klein die wekker…” uit De geladen geboorte

Lugubere avontuurtjes waren één grote grap.

Dat Graaf Schaurig op een hele eigenaardige manier in de wereld van WSNOI terecht is gekomen, mag duidelijk wezen. Je hoeft er het Portret van Kornelis Oflook maar op na te slaan en veel wordt duidelijk over de totstandkoming van dit gruwelijke personage. Kornelis schreef De lugubere avonturen van Graaf Schaurig die tot noch toe bestaat uit de vier hoofdstukken: De geladen geboorte, De pik-in-pas, De ondankbare waanzinnen en Het stralende ochtendhumeur. Daarvan is vooralsnog alleen het eerste hoofdstuk online gepubliceerd. Mocht het erop uitkomen dat de andere hoofdstukken ook opnieuw in de Tycoon Newspaper worden uitgebracht dan zullen deze naar alle waarschijnlijkheid eerst drastisch worden herschreven. De voornaamste reden daartoe, komt door het feit dat de verdere verhaallijn niet bijster serieus is aangezet en het veel flauwe verwijzingen bevat naar bestaande figuren of andere fictieve verzinsels. Zo wordt er in het tweede avontuur al meteen gesproken over burgemeester Gherman Brøt, die door de graaf voor flapkötel wordt uitgemaakt. Frank Groot en Stein Klein, die nog maar net op de operatietafel gecreëerd zijn, krijgen de opdracht om de dorpelingen van Brommeldam van hun bezittingen te beroven om vervolgens de burgemeester aan Graaf Schaurig uit te leveren (verderop in het verhaal blijkt Brommeldam ineens een stad te zijn, zodat de inwoners aanspreken met ‘dorpelingen’ niet helemaal juist lijkt te zijn). De twee nieuwbakken creaturen kijken elkaar daarop stomverbaasd aan en keren zich tegen hun schepper. Ze beroven hem daarbij van zijn PEN-pas (Pick en Nick-pas) en vluchten het slot uit om die ergens in het dorp/de stad zijn rekening te kunnen plunderen. Over het nodig zijn van een eventueel PEN-code wordt geen woord gerept. Onderweg naar buiten kiezen beide figuren hun eigen route. Stein Klein komt daarbij in een zaal uit waar hij een tafeltje aantreft met een doos bonbons erop. Verder zijn er in deze ruimte geen andere meubelen aanwezig en is de enige andere uitweg uit deze ruimte een piepklein deurtje dat niet hoger is dan de plint waarin het is aangebracht. Stein ziet dat er een tekst op het bonbondoosje staat en leest het hardop voor:
“Knibbel, knabbel, knuisje, knabbel aan deze bonbons en je wordt zo klein als een muisje”. Het laat zich raden wat er verder staat te gebeuren. Stein wordt na het eten van de lekkernijen zo mogelijk nog kleiner als dat hij reeds was en krijgt daarmee precies de grootte waarmee hij door het kleine deurtje zou passen. Aangekomen bij het deurtje begint het ineens zeurderig tegen hem te praten. Hij stelt zich voor als Dirk Eurwaarder en wijst Stein op de Zing-slot-sleutel die hij nodig zal hebben wanneer hij door het deurtje wil. En uiteraard, ligt die sleutel nog hoog boven Stein op het tafeltje waar hij eerder de bonbons van had gegeten. Verontwaardigd en in de hoek gezet begint de driftkikker in Stein te ontwaken en stort hij zich op het deurtje waarmee hij in gevecht raakt. Na het deurtje te hebben verbouwd tot een sigarenkistje treft hij tot zijn stomme verbazing aan de andere zijde van de deur Frank Groot aan. Niet begrijpend kijkt hij naar de reusachtige Frank op en vraagt hem hoe hij dat nou weer heeft geflikt. Frank verklaart zichzelf nader en vertelt hem dat hij Zeis Antigoon heeft ontmoet die hem in staat heeft gesteld om door muren te vliegen. De sukkel was zelf echter aan de andere zijde blijven hangen, omdat hij zijn wijnfles met een fles Baricardi had vervangen. En wie Suske en Wiske’s heeft gelezen weet natuurlijk dat Antigoon alleen met een wijnfles door muren kan vliegen (en dan moet het ook nog eens een fles wijn van een speciaal merk zijn).

Je zal inmiddels wel begrijpen dat ‘De lugubere avonturen van Graaf Schaurig’ nooit als een serieus verhaal zijn bedoeld. Het wordt alleen nog maar meer afgezaagd wanneer uit de volgende hoofdstukken blijkt wat de aanleiding is geweest Frank Groot en Stein Klein op Brommeldam (hoofdstad van Bromelia) af te sturen. Graaf Schaurig heeft eerder in de Tycoon Newspaper gelezen dat prinses Maximé Zorgvreter naar Bromelia zou komen. Zij is van Armentiniaanse afkomst en zal in Brommeldam trouwen met prins Wilhelm Booszhaard. Graaf Schaurig zelf valt natuurlijk ook als een blok voor deze betoverend mooie prinses en is vastberaden haar hart voor zich te winnen. Maar bij uitblijvend succes spreekt hij een vloek uit over de hoofdstad die daarop voor vijf jaren achtereen door noodweer wordt geteisterd. Niets anders dan regen, wind en onweer houden de stad jarenlang in hun greep. In de tussentijd creëert de graaf zijn eerder besproken schepsels die vervolgens als geboren kleptomanen en vernielzuchtige creaturen de ellende in Brommeldam alleen maar moeten vergroten.

Na het verklappen van de volledige synopsis van zijn tot noch toe geschreven lugubere avonturen snap je vast wel dat ik er nog niet eerder voor heb gekozen die andere drie hoofdstukken online te zetten. Mogelijk doe ik dat ooit alsnog, maar dan wel in een drastisch herwerkte versie.

Mijn slechte ‘ik’.

Om maar meteen met de deur in huis de vallen: ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n lief mannetje als sommige mensen misschien wel denken. En laten we nou eerlijk zijn, we hebben allemaal wel zo onze minder fatsoenlijke facetten, of niet dan?
Gelukkig voor mijn omgeving komt mijn slechte kant vooral naar boven door het delen van mijn boosaardige meningen en ander duimgezuig via deze webkrant. Waar ik in het ‘echte leven’ geweldig mijn best doe om mij zo keurig mogelijk te presenteren, gaan op de Tycoon Newspaper alle remmen los. Wat niet uitsluit dat ik buiten mijn schrijvende hobby ook in het dagelijkse leven wel eens een steekje wil laten vallen. Hier op het web schrijf ik morbide verhalen over de meest gruwelijke monsters, vertel ik over de ziekste verwikkelingen in moordzaken en teken de meeste afstotende beschrijvingen op over hoe padden in navels kruipen. In het Navelpad Mysterie lees je onder andere hoe de hoofdpersoon brokken kots uit zijn ogen wrijft nadat een vrouw, die door de duivel bezeten lijkt, opzwelt tot een circusbal en geboorte geeft aan een volledig leger van duizenden kleine padden. En dat is dan alleen nog maar mijn ‘plastische kant’, een akelige zijde die ik overigens wel erg graag en vaak aan jullie wil laten zien.
Graaf Schaurig is in dat rijtje voor mij de belichaming van het kwaad zelf. Hij vertegenwoordigt mijn meest duistere kant en geeft daarbij uiting aan alle zieke fantasieën die een mens maar kan hebben. Weet wel dat ik mij in zijn zwartgalligheid nu en dan wel zo ver laat meeslepen dat ik het dikwijls laat gebeuren mijn eigen normen en waarden te overschrijden. Het begint met het zombificeren van bekende Nederlanders en andere enigszins roemvolle personen door gemuteerde padden in hun navels te laten kruipen, met het uitbraken van een huiveringwekkende stroom padden uit het lijf van een hoogzwangere Japanner zal het nog niet eindigen. Als ik er aanleiding toe zie om nog zwaardere moreel verwerpelijke elementen in te voegen in het Navelpad Mysterie dan zal ik niet schromen dat te doen.
Waar anderen hun donkerste schaduwzijde opzoeken in het spelen van oorlogspellen of ervoor kiezen hun boosaardigheden in praktijk te brengen, geef ik er de voorkeur aan om het slechtste in mijzelf van me af te schrijven. Als ik mijn agressie kwijt wil of wraak wil nemen op de wereld vanwege het eventuele leed wat mij is aangedaan, dan heb ik daar hier mijn plek voor gevonden. Dat is wel zo veilig voor mezelf, maar ook voor een ander. En ja, ik geniet er best van om machtig te zijn, veel geld te verdienen op een wijze die niet geheel correct is verkregen en te heersen over een rijk waarin eenieder naar mij heeft te luisteren. Niet voor niets heb ik mezelf de God van alle beschavingen gedoopt. Maar als ik mezelf hier dan zo zie zitten en mijn gedachten laat gaan over de uitvoerbaarheid en mijn motivatie om een dergelijke ambitie in praktijk te brengen dan word ik al moe als ik er aan denk. Bovendien kan ik schaamteloos zeggen dat ik daar een te goed mens voor ben. Dus ach, laat mij maar lekker omgeremd mijn gang gaan in dat zieke fantasiewereldje van me, dan heeft geen mens daar verder last van.

Als een oude jas…

Met Graaf Schaurig stap ik in de huid van een gestoorde alchemist. Hij is het type schurk dat perfect past in het plaatje wat men heeft van een stereotype wetenschapper met kwaadaardige bedoelingen. Lex Luthor, Dr. Doom, Red Skull, Krang, Professor Moriarty ja en zelfs Joachim Sickbock en Gargamel gingen hem voor. Stuk voor stuk zijn het verderfelijke creaties uit een ongetwijfeld al even duister brein dat hen heeft vereeuwigd als kwaadwillende geniën. Toch past die laboratorium jas Graaf Schaurig beter. Naar het beeld van Albert Einstein en Nicola Tesla is deze graaf een uitstekende kandidaat als krankzinnige geleerde. Bejaard is hij dan nog net niet (hij moet even oud worden geschat als Kornelis Oflook), met zijn slecht verzorgde uiterlijk, wit piekhaar dat alle kanten uit staat en Duitse tongval heeft hij enkel nog een bouwvallig slot nodig en een laboratorium waar hij zich naar hartenlust op zijn uiterst grimmige experimenten kan storten. Een betere vergelijking dan die met doktor Victor Frankenstein kun je haast niet trekken. Het behoeft geen uitleg waar je hier de overeenkomsten moet vinden. De verschillen zijn zo mogelijk nog interessanter. Ignatz Schaurig is een graaf. Vraag me niet hoe hij dat is geworden, daar heb ik vooralsnog geen zinnige theorie over, maar het is er wel eentje die kan vliegen doordat hij zich kan veranderen in een vleermuis. Goh, waar hebben we die eerder gehoord? Afijn en zo kom je vanzelf bij Graaf Dracula terecht. Nee, Graaf Schaurig zuigt dan nog net geen bloed. Hij haalt het alleen onder je nagels vandaan.

Kiezen voor donkere krachten

Tussen al dat schoelje missen we dan nog steeds één ultieme valsaard die het plaatje compleet moet maken. Hij is voor mij de grote inspiratiebron geweest om daarmee het meest goddeloze naar boven te krijgen in deze van oorsprong goedaardige Graaf Schaurig. Evenals met J.K.Rowlings Severus Sneep is ook onze graaf in zijn jeugd een brave borst geweest. Het zijn de gebeurtenissen die vanaf dat moment in zijn leven zijn gekomen die hem hebben gemaakt tot wat hij is vandaag. Hoe die historie zich precies verhoudt ga ik nu uiteraard nog niet verklappen, maar zeker is wel dat hij op bepaalde punten in zijn leven veel aan de verleiding heeft bloot gestaan om te kiezen voor het slechtste in zichzelf. Het is een prominent thema dat je terug ziet komen in de filmserie Star Wars. Anakin Skywalker heeft in die zin een vergelijkbare jeugd gehad. Dat wat tot hij na alle rampspoed die hem op zijn pad kwam de personificatie van de Dark Force zelf ontmoette. Het zal inmiddels niet meer verbazen dat Darth Sidious aka The Sith Lord model heeft gestaan voor het meest godvergeten karakter van WSNOI.

Uitgekotst door de maatschappij  woont Graaf Schaurig in een kasteel midden in een groezelig bos dat drie keer de omvang heeft van Central Park en wordt omarmd door de metropool Gohes City. Het wachten is op het moment dat zijn kwaadwillende brein zijn nieuwe wraakzuchtige plannen tentoonspreidt.

Graaf Schaurig kent geen eigen werken. Toch zijn er een aantal werken waarin zijn optreden prominent genoemd mag worden:

Daarnaast zijn er een aantal artikelen waarin hij slechts zijdelings even wordt aangehaald:

Portret van de volgende maand: Kerbert Rent.

By tinusicket | February 21, 2012 - 12:23 pm - Posted in Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Retourtje naar hier en terug

RONDE 1: Niet uitgezoomd.

We zijn weer toe aan een volgende ‘Waar ben ik?’. Dit houden we in deze frequentie nog wel even vol tot de tiende editie. Daarna zien we wel even verder. Gsorsnoi, mijn werkgever moet al die tripjes ook nog kunnen betalen. Mij hoor je niet klagen!

De bezienswaardigheid die we deze keer zoeken, is weer van een heel eigen kaliber. Toch verwacht ik niet dat hij heel moeilijk is. En zeker niet als ik je vast de aanwijzing mee geef dat dit gebouw naast een bekend water staat.

De regels zijn ongewijzigd en hier na te lezen.

Succes met raden!

Pot voor deze foto: 200 sterren, toegekend aan BoB de Winter.

By gsorsnoi | February 20, 2012 - 12:10 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, WSNOI

image by, edited by Gsorsnoi

Momenteel zijn we op WSNOI met een aantal ontwikkelingen bezig. Eén ervan is het verder uitbouwen van de zogenaamde ‘pakketjes‘. Zoals al werd vermeld in het artikel Pakketjes, opgeruimd staat netjes kun je op WSNOI op zoek gaan naar allemaal leuke extraatjes. Je kunt er sterren en geld vinden, maar ook navelpadden tegen het lijf lopen of bommen vinden waarmee je andermans geld of sterren kunt opblazen.

De pakketjes zijn oorspronkelijk afgekeken van het vinden van items uit het Wii-spel Animal Crossing, maar zijn uiteraard aangepast aan een aantal elementen die je werkelijk alleen maar op WSNOI zult aantreffen. Soms vind je namelijk samuraizwaarden waarmee je het kunt opnemen tegen Navelpadden en in een ander geval tref je een setje Picture Tycoon-plaatjes aan, waarbij het de bedoeling is dat je raadt bij welk Tycoon Newspaper artikel die afbeelding past.

Zo heb je altijd wat aanvullende mogelijkheden op de site om zbersibarnen en sterren erbij te krijgen of kwijt te raken.

Nieuwe kansen

Toch vond ik dat er aan de bestaande opties nog wat kon worden toegevoegd. Aangezien veel fundamentele spelelementen van WSNOI ook uit bordspellen zijn ontleend die ikzelf graag speel, konden de kanskaarten uit Monopoly hier toch niet aan ontbreken. Wanneer je dat legendarische spel zelf wel eens hebt gespeeld dan kan het haast niet anders of je hebt wel een keer in de nor gezeten of gebaald als een stekker toen je niet langs ‘START’ mocht. De Kanskaarten en de Algemene Fonds kaarten uit Monopoly hebben op mij in ieder geval een onuitwisbare indruk gemaakt en veel toegevoegd aan mijn inspiratie zelf spellen te maken.
Twee van die kaarten heb ik  in het bijzonder altijd bloed irritant gevonden: ‘Repareer uw huizen. Betaal voor elk huis ƒ 25, betaal voor elk hotel ƒ 100’ en ‘U bent jarig en ontvangt van iedere speler ƒ 10‘ (als ik zelf niet de jarige was natuurlijk).

Eindelijk heb ik nu de kans gegrepen mezelf de revancheren. Vanaf heden ochtend loop je bij het zoeken naar pakketjes op WSNOI de kans deze nieuwe financiële mee- of tegenvallers zelf te vinden. De ‘kanskaarten’ zijn vermomd als geldbriefjes en onthullen hun pas hun ware aard zodra je erop klikt. Vanzelfsprekend is ook deze speltoevoeging zo gemaakt dat ze past binnen de wondere wereld van WSNOI. Bewust zijn er ook enkele typische Monopoly-boodschappen ingebracht, maar het overgrote deel zul je toch echt herkennen als WSNOI-eigen.

Verzin een leuke geld-tekst!

Op het moment van schrijven staan er slechts een klein vijftigtal van deze ‘geldkaarten’ voor je klaar om te ontdekken. Ze onderscheiden zich als ‘Dokken’ en ‘Kassa’. Maar dat zijn er natuurlijk nog veel te weinig. Daarom willen wij jou vragen om zelf ook een aantal originele of grappige teksten te verzinnen die inpasbaar zijn binnen WSNOI. Hoe onalledaagser hoe liever. Creatieve teksten zullen we eerder opnemen dan de voor de hand liggende kreten die je al aantreft als je in een speelgoedzaak een bordspel opentrekt. Om je een paar ideeën te geven zoeken we zoiets als dit:

 • Zaken die te relateren zijn aan WSNOI of de Tycoon Newspaper.
 • Heerlijke absurde Steampunk-humor (kosten voor zeppelin-onderhoud en voor het betalen van je stoomrekening hebben we al).
 • Verwijzingen naar de karakters van WSNOI (Karel Riemelneel, Rina Oddel, et cetera).
 • Geldkaarten met woordgrappen.

Op de bedragen heb je geen invloed. Die verzin ik er zelf bij. Dat doe ik bewust, zodat ik er later op kan terugkomen als blijkt dat prijzen te hoog of te laag zijn ingezet. Ten slotte zal ik – zodra we eenmaal een flinke stapel geld-/kanskaarten op tafel hebben liggen – er nog een speciale kaart bij maken die de speler zijn of haar baan doet verliezen. Maar daarvoor moeten we eerst een flink aantal andere variaties hebben, want anders is de kans op baanverlies te groot. Dus als je trots bent op je WSNOI-job, dan is het zaak dat je een aanslag doet op je creatieve geest om die kans op het verliezen van je baan zo klein mogelijk te maken!

( Wil je de betekenissen van de verschillende pakketjes nog eens rustig op je gemak nalezen, klik dan hier )

By gsorsnoi | February 19, 2012 - 4:56 pm - Posted in Nederlands, WSNOI

Beste Snooiers,

Vanaf vandaag is het mogelijk berichten te verwijderen die je hebt ontvangen in je Inbox. Heb je een account op WSNOI en heb je na je aanmelding berichten ontvangen, dan vind je deze meldingen onder WSNOI > Home > Ledenlijst > Inbox.  Daar staat nu achter elk bericht een rood knopje met een kruis waarmee gelezen boodschappen verwijderd kunnen worden. Ben je erg actief op WSNOI, dan zal het je snel gebeuren dat het aantal meldingen die je in dat overzicht hebt staat zich flink opsparen. Om schermvervuiling tegen te gaan is deze optie ingebouwd.

UPDATE 5/6/2012: Te verzilveren of verzilverde cheques kunnen inmiddels ook worden verwijderd.

By rinaoddel | February 13, 2012 - 6:01 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik

Eerst Michael Jackson, nu met Withney Houston. Let op mijn woorden: die lang en breed grijs gedraaide hits van haar van toen, gaan dadelijk gewoon weer als zoete broodjes over de toonbank. Wellicht niet zo massaal als de King of Pop dat presteerde, maar La Houston gaat hier in reservetijd nog een macabare carrièremove maken!

By wilburteerman | February 9, 2012 - 7:01 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik

image by Roel, edited by Gsorsnoi

Naar aanleiding van ‘it giet net oan’ (*) kreeg ik deze foto ingestuurd. Ik maakte er een wedstrijdje van wie er het meest originele onderschrift bij kon bedenken. Hierbij enkele treffende reacties:

 • Dat is vast geen 15 centimeter!
 • Je moet de groente van HAK hebben.
 • Ik mis zijn UNOX-…
 • Rayonhoofd met strafwerk.
 • Vrijwilligers???
 • Zo is 200 kilometer wel lang voor een kruisje!
 • Wie een wak hakt voor een ander.
 • Nieuwe klunetechniek

( * = niet doorgaan van de Elfstedentocht)

By tinusicket | February 7, 2012 - 8:09 am - Posted in Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Retourtje naar hier en terug

RONDE 2: 1x uitgezoomd.

De foto uit de vorige rond was genomen op een locatie die ik natuurlijk erg goed ken, omdat ik graag in dat land kom. Newcastle als belangrijkste stad van Noord-Oost Engeland is daarbij geen uitzondering. Toen ik daar Grey’s Monument zag staan – bij wie ik ook thuis ben geweest – en later met dit spel bezig ging, wist ik dat ik die zuil een keer terug zou laten komen.
In deze ronde gaan we opnieuw de wereld rond. Een ander continent dus en we zoeken geen zuil. Maar meer verklap ik ook niet. Ga maar weer lekker raden.

Hier zijn nog even de Spelregels

Succes!

Pot voor deze foto: 160 sterren toegekend aan BoB de Winter

By karelriemelneel | - 6:04 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik, Tycoon Newspaper Archieven

image by j_denim, edited by Gsorsnoi

GOHES CITY  – Een 16-jarige Nederlander is tijdens een popconcert opgepakt, omdat hij diverse leeftijdsgenoten van het andere geslacht onzedelijk zou hebben betast. De ontuchtige handelingen vonden plaats tijdens een optreden van Lady Haha, die tijdens haar Europa Tour ook Gohes City aandeed. Tevens zou hij seksuele handelingen hebben verricht terwijl hij met zijn lichaam tegen de vrouwelijke concertgangers had staan wrijven.
De jongeman werd eerder al opgepakt voor frotteurisme in het openbaar vervoer. Hij zou jonge vrouwen ongewenst hebben aangeraakt bij het in- en uitstappen van de trein door te grijpen naar de billenpartij en geslachtsdelen. Frotteurisme is het seksueel opgewonden raken door lichamelijk contact met onbekenden. Deze onzedelijke handeling geldt als een strafbaar feit.