By gsorsnoi | May 17, 2011 - 4:21 pm - Posted in Nederlands, WSNOI

Om aan extra sterren en zbersibarnen te komen op WSNOI kun je er iedere dag op zoek gaan naar pakketjes en andere leuke voorwerpen. Verspreid over de hele site zijn er per persoon steeds maximaal tien pakketjes verstopt. Op dit moment is het mogelijk om de volgende items op te sporen:

  • Pakketje met sterren.
    Hierin zitten een aantal sterren verstopt, variërend van één tot drie stuks.
  • Geld.
    Iemand heeft z’n zbersibarnen laten slingeren! Wie doet dat nou? In elk geval: dit levert je maximaal ZB 1,- tot ZB 100,- op. Blijkbaar hebben mensen door de weeks niet meer op zak.
  • Navelpadden.
    Die Reuze Navelpadden duiken ook overal op! En als ze dat doen en slachtoffers maken, kost dit jou één ster.
  • Picture Tycoon.
    Op iedere dag dat je je aanmeldt op WSNOI krijg je standaard 25 Picture Tycoon-opgaves, maar voor iedere keer dat je plaatjes vindt op de site, krijg je er nog tien extra bij!
  • Lege doos.
    Hier schiet je niet zoveel mee op. Gelukkig kost het je ook niets.
  • Bommen.
    NIEUW! Je kunt bommen vinden en verstoppen. Hiermee kun je andermans zbersibarnen en sterren opblazen. Het aantal zbersibarnen dat opgeblazen kan worden ligt tussen de ZB 1,- en ZB 500,-, het aantal sterren zit tussen de 1 en de 15.

Zoek ze, open ze, tot je ze alle tien gevonden hebt en dan is het wachten tot de volgende dag voordat de nieuwe tien pakketjes zullen opduiken.

Weekend- en feestdagen.

Op deze dagen is de buit een stuk vetter en loont het extra om op zoek te gaan naar al die leuke zaken die verstopt zitten. Mensen hebben op die dagen meer geld op zak (ZB 101,-  tot ZB 300,-) en verliezen daardoor dus meer. En ook het aantal sterren in de doosjes is hoger (4 tot 10). Maar kijk uit voor de Navelpadden, want die zijn op weekend- en feestdagen ook extra actief en kunnen je in een hinderlaag leggen die je 3 sterren kost.

Gevonden voorwerpen.

Vanaf vandaag is het mogelijk na te gaan wat jij op deze dag hebt gevonden. Dit kun je zien op de nieuwe pagina ‘pakketjes’. Daar blijven gedurende één dag steeds alle voorwerpen staan die jij op WSNOI bent tegengekomen. Zo kun je een beetje een idee krijgen wat de inhoud van die pakketjes jou vandaag heeft opgeleverd. Maar om te voorkomen dat die lijst zich blijft opstapelen met alle zaken die jij tot dan toe gevonden hebt, schonen we die lijst wel elke dag.  Opgeruimd staat netjes.

This entry was posted on Tuesday, May 17th, 2011 at 16:21 and is filed under Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Comments

  1. May 18, 2011 @ 11:50


    Met die pakketjes lijk ik wel publiek an Lingo. Iedere keer als ik er één ga openen: “GROEEN! GROEEN!” xD

    Posted by Ace_de_Klown
  2. May 18, 2011 @ 23:32


    Ik heb er nog niet één gezien 😛

    Posted by Zombie
  3. May 18, 2011 @ 23:44


    Oh, nu wel: twee lege dozen en twee Navelpadden 😛

    Posted by Zombie
  4. May 19, 2011 @ 07:00


    Ja, sommige zitten goed en diep verstopt. 🙂 Zoekt en gij zult vinden.

    Vandaag ook even de welkomstmelding bij het aanloggen aangepast waar je nu ook verteld wordt dat er weer 10 nieuwe pakketjes zijn verstopt.

    Let wel: vind je ze niet alle 10 op één dag, dan gaat het aantal niet gevonden pakketjes verloren. De volgende dag staat de teller gewoon we op 10.

    Posted by Gsorsnoi
  5. May 19, 2011 @ 07:09


    OPGEPAST allen!

    De pagina die je moet vertellen hoeveel pakketjes je vandaag hebt gevonden en nog kunt vinden blijkt niet altijd overeen te stemmen met de werkelijkheid. Hier moeten we dus even naar kijken. Alleen wordt dat vandaag wat lastig nu toevallig op deze dagen onze provider met het probleem zit dat wij als beheerders de database niet kunnen benaderen. Zo wordt de functionaliteit testen en verbeteren voor mij wat lastig vandaag. 🙁

    Posted by Gsorsnoi
  6. May 19, 2011 @ 12:27


    @Gsorsnoi: om je dan even een handje te helpen: ik zie dat de gevonden pakketjes van gisteren nog steeds in de lijst staan.

    Posted by Ace_de_Klown
  7. May 19, 2011 @ 12:49


    @Ace: dat klopt dus, want de databasegegevens konden niet goed worden bijgewerkt of er gaat iets structureels mis als je aanmeldt op WSNOI. Maar precies dat kon ik vanmorgen niet onderzoeken, omdat ik niet achter de schermen in de database kon kijken.

    Er ging ook nog iets anders fout wat ik inmiddels wel heb kunnen herstellen: tijdens het zoeken naar pakketjes ging het maximaal aantal van 10 om duistere reden achteruit. Je raakte dus pakketjes kwijt! Dat heb ik kunnen oplossen. Dit leverde wel op dat ik een stukje functionaliteit vast in productie moest zetten wat eigenlijk nog in ontwikkeling was (bommen vinden en neerleggen voor andere pakketzoekers).

    Inmiddels heeft de provider ook gereageerd en kan ik met de ontwikkelingen van WSNOI verder. 😀

    Zojuist het volgende bericht van de provider ontvangen:

    Hierbij kan ik u meedelen dat sinds ongeveer 11:30 uur vanochtend, uw MySQL databases weer normaal bereikbaar zijn vanuit uw Klantenlogin.

    Onze excuses voor deze storing, en onze dank voor uw begrip.

    Posted by Gsorsnoi
  8. May 20, 2011 @ 08:03


    NIEUW! De bommen vinden én verstoppen kan vanaf vandaag ook!

    Posted by Gsorsnoi
  9. May 25, 2011 @ 17:01


    Het begon inmiddels wel een beetje een erg flink mijnenveld (lees: bommenveld) te worden op WSNOI zodat het vinden van bommen om te verstoppen nu alleen naar de weekend- en feestdagen is verplaatst. Op de andere dagen zou je ze niet meer mogen vinden(*).

    (* = tenzij het automatisch verstoppen van een bom nog op zo’n weekend- of feestdag is gebeurd en deze nog niet gevonden werd. Dan blijft die liggen en vind je die op een normale dag alsnog.)

    Posted by Gsorsnoi
  10. April 10, 2012 @ 18:12


    Hierbij wil ik Bob persoonlijk bedanken (not!) voor het mij afhandig maken van in totaal 1543 sperziebonen!
    – Confrontatie met dieven ZB 161,- afgepakt
    – Confrontatie met dieven ZB 238,- afgepakt
    – Boobytrap gevonden ZB 406,- opgeblazen
    – Boobytrap gevonden ZB 297,- opgeblazen
    – Boobytrap gevonden ZB 254,- opgeblazen
    – Boobytrap gevonden ZB 187,- opgeblazen

    Baan kwijt en opnieuw kunnen solliciteren…
    Gelukkig heb ik vandaag buiten die nare pakketjes ook nog twee lege dozen en navelpadden gevonden! Ik zal nog eens om die Tycoon van de Maand strijden 👿 !

    Posted by Sandra
  11. April 10, 2012 @ 19:05


    Goh, wat zonde dat je nog een van mijn bommen hebt laten liggen! Misschien vind je hem morgen nog…
    Die dieven kan ik niets aan doen, maar bedankt voor de poen 😛

    Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.