By tinusicket | September 19, 2008 - 12:24 pm - Posted in Redigeren en DT-filteren, Retourtje naar hier en terug

Daar zit je dan … wachtend op dit veel te lange station. Onder een ietwat grauwe lucht en het spatje motregen staar je voor je uit over de rails. De bladeren knisperen in de wind. Een eenzame fietser komt aanrijden met het doel diens stalen ros in de fietsenstalling te plaatsen recht tegenover de plek waar jij zit. De vogels fluiten een zacht zoet lied al ware het de liederen gericht aan hun pasgeboren kindertjes zoals zij dat in de lente doen. De herfst ligt echter nader. Het weer is daar ook meer naar. Het is niet guur, maar het miezert ietwat en jouw handen zijn nog koud van het fietsen. Op handschoenen had jij je in deze tijd van het jaar nog niet voorbereid. Met dit weer heb je ook niet zo’n last van die vervelende wesp die elke dag op dit lange station uitgerekend in jouw oor en jouw deodorant zijn favoriete bloemsoort moet herkennen. Alsof er niemand anders op dit station rondloopt die hij zou kunnen pesten.

Je staart wat voor je uit. Gedachteloos dwaalt je geest af in de hoop de gedachten met iets logisch te kunnen rijmen. Met je hoofd meer in de lege ruimte voor je ben je nog bezig te ontwaken uit de roes van …(*) In het grofste geweld dendert ineens dat grote gevaarte je neus voorbij. Een enorme massieve slang doorbreekt de rust in de ruimte en stevent brutaal van rechts naar links door jouw blikveld. Je voelt dat de luchtverplaatsing jou dieper in je stoel drukt terwijl de trein voorbij marcheert. Het lawaai ontneemt je alle mogelijkheid elk ander geluid te ontwaren. Wagon voor wagon bewegen de voertuigen vol met kalk voorbij. Als je oren niet dichtklappen van de herrie, dan raken ze wel verstopt van de kalkpoeder. Naast de antraciete kleur van de metalen bakken zie je niet veel meer dan een witte horizon vullende streep. Het is voor het menselijk oog gewoon niet mogelijk één scherp beeld te krijgen van een afzonderlijke wagon. Je kunt daarom niets anders doen dan al jouw zintuigen volledig over te geven aan het schouwspel voor je neus.

Dertig, eenendertig, tweeëndertig … de treintoestellen snellen van rechts naar links. Tot plotseling de zandstraling van impressies ophoudt. De ruimte voor je is weer als voorheen. Achter je hoor je de laatste noten van het conducteurfluitje dat je doet beseffen dat je op het verkeerde perron hebt zitten wachten en nu jouw trein van links naar rechts aan jou ontsnapt.

This entry was posted on Friday, September 19th, 2008 at 12:24 and is filed under Redigeren en DT-filteren, Retourtje naar hier en terug. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Comments

 1. November 17, 2010 @ 10:05


  Nu ook te vinden op http://www.verhalensite.com

  Posted by Achmed Liën
 2. November 17, 2010 @ 10:48


  @achmed: Vindt Tinus het wel goed dat jij zijn verhalen onder jouw naam publiceert?

  Posted by BoB de Winter
 3. November 17, 2010 @ 11:46


  Ik begrijp de verwarring BoB, maar op de verhalensite leek het ons duidelijker om onder één pseudo te werken. Met Tinus overlegd: hij vindt het geen probleem.

  😛

  Posted by Achmed Liën
 4. November 17, 2010 @ 13:06


  Maar even serieus… Heb je je gerealiseerd dat je je door het gebruik van dit specifieke pseudoniem een andere achtergrond hebt aangemeten?
  Ik heb er eens over nagedacht en volgens mij kun je bij het gebruik van de naam Achmed drie verschillende types reactie van de lezers verwachten:

  1. De P(a)V(lo)V-reactie – dit verhaal is geschreven door een moslim/allochtoon, dus kan niet deugen
  2. De té welwillende reactie – goed dat iemand verhalen schrijft en zich uitdrukt in een taal die (mogelijk) niet zijn moedertaal is
  3. De neutrale reactie – de verhalen worden beoordeeld op hun eigen verdienste.

  Volgens mij is nummer 3 de reactie die je het liefst bij al je lezers zou willen zien. De keuze van het pseudoniem zorgt ervoor dat je nooit zeker kan weten of een commentaar of recensie wel volledig neutraal is.

  Voor de verandering eens een heel ernstig commentaar van mij, ik beloof je dat dit niet te vaak zal voorkomen 😉

  Posted by BoB de Winter
 5. November 17, 2010 @ 13:16


  Dat noem je serieus? ws:F

  Posted by Achmed Liën
 6. November 17, 2010 @ 13:55


  Ik heb het over het gebruik op de verhalensite, niet op Wsnoi waar iedereen Gsorsnoi en zijn veelvoud aan “stemmetjes” kent!

  Posted by BoB de Winter
 7. November 17, 2010 @ 14:00


  Zover waren we wel BoB, maar bedankt dat je het wil toelichten.

  Misschien had ik mezelf gewoon Gsorsnoi moeten noemen op VS.

  Posted by Achmed Liën

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.