By Kerbert Rent | May 29, 2011 - 3:25 pm - Posted in Nederlands, WSNOI

Nou ik ben Kerbert Rent, de nieuwe eigenaar van Gohes City’s Dumpshop en eigenlijk was ik net aan het denken over de goede oude dagen, hm?

Ik weet dat het lijkt alsof mijn wereld eruit zag als een leipe autoband, maar dat was voordat ze aan kwamen met mij deze toko te laten runnen… Afijn, alles beter dan de bezigheden van die shit in uit vroege jeugd, ik woonde in een wijk waar jij je onmogelijk een voorstelling van ken hebben! Snijtfiguren en labbermensen.
Goed goed, maar dat is reeds alweer en al enige tijd en poos geleden, alhoewel het leven nog net zo’n smerige kakkerlak is als destijds het geval. Je zal snappen, het werd broodnodig tijd dat ik maar es verhuisde naar deze stad, hm? Gesnopen?

Ja, ja, en zo ben ik hier beland met al mijn habbekratsen en beunhazerij. Het is nog gans een flinke puinhoop, zoals je het graag noemt, dus je ken begrijpen dat ‘t nog effies duurt voordat ik mijn poorten open voor het grote publiek. In mijn jonge jaartjes, dat m’n botten nog niet eens zo horterend en eggerig waren, het ‘t misschien iessies minder lang geduurd, maar ‘t zijn anderen tijden hè, snappie vous?

In deze grote stad heeft ‘t zeker zijn charmes … maar je moet altijd waakzaampjes zijn voor de vele valkuilen, al goed. Inderdaad, ik moest maar eens gaan geloven aan de bepaalde ontberingen die ik nog nooit heb aangesproken, hm of doorstaan? … Moeilijk te geloven, ja? En begrijpen doe ik er ook niet veel aan!

Voorlopig en tijdelijk provisioneel ben ik allenig nog bezig met spullen in te kopen. De dumpshop toko opent pas later. Dus assie me lege handen kom verkopen dan gaat ge maar effe een ander lastig vallen.

Zolang ken je terecht bij de gevonden voorwerpen voor enig broodnodig waar.

Tabee!

This entry was posted on Sunday, May 29th, 2011 at 15:25 and is filed under Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Comments

 1. May 29, 2011 @ 16:44


  @Gsorsnoi: Hey ouwe sterrenwipper, vind je het leuk om padden in onze achtersten te laten kruipen of zo! 😛

  Wel gaaf gemaakt allemaal die nieuwe pagina’s. Nu die FAQ nog uitbreiden met een paar (on)zinnige Q&A’s, want waar WSNOI voor staat weet ik nu wel.

  Ciao!

  Posted by Sandra
 2. May 29, 2011 @ 21:50


  @Sandra: Dank je. Ik heb veel plezier beleefd aan het maken van die FAQ pagina. Zoveel, dat het alles in één dag klaar was. Inclusief beeldmateriaal en achterliggende logica om alles te laten werken. Retroman is ook blij, omdat nu zijn Game Over verhaal in stripversie nu ook weer online is.

  Posted by Gsorsnoi
 3. May 29, 2011 @ 23:44


  FAQ is leuk! En de strip is gaaf 😀

  Van wat hierboven staat kan ik geen chocola breien… Euh…

  Posted by Zombie
 4. May 30, 2011 @ 08:52


  @Zombie: mooi 🙂 .

  Zo te zien ben ik er ook in geslaagd om Kerbert als een lekkere warrige en chagrijnige winkeleigenaar neer te zetten. Wel jammer dat ‘er chocola van breien’ net geen contaminatie is, ik had hem wel leuk gevonden. Misschien is het wel een synoniem voor iets … 😛

  Posted by Gsorsnoi
 5. May 30, 2011 @ 11:47


  Ik kon er geen bedenken, maar ja, zoiets moet je natuurlijk ook niet forceren.

  Posted by Zombie
 6. May 30, 2011 @ 16:43


  Mocht het iemand wat interesseren: ik koop nu enkele artikelen in. Dus as je me geen vuilniszakken kom verpatsen dan ken je bij me ankommen.

  Posted by Kerbert Rent
 7. May 31, 2011 @ 12:12


  @Zombie: FAQ is inderdaad leuk. Smoelt goed. Retroman’s strip is idd gaaf gedaan. Heerlijk onzinnig dat wel…

  Posted by Sandra
 8. May 31, 2011 @ 20:20


  Maarrr er is wel een foutje! Ik vond het gister al raar dat de strip gewoon zo maar ergens stopte. Nu weet ik waarom. Als je bij http://test.wsnoi.com/index.php?page=gameover&image_no=24 bent en op volgende klikt, word je naar http://test.wsnoi.com/index.php?page=gameover&image_no=24 doorgestuurd (oftewel dezelfde pagina), ipv http://test.wsnoi.com/index.php?page=gameover&image_no=25.

  Posted by Zombie
 9. June 1, 2011 @ 00:19


  Hallo K. Rent, welkom in Gohes City! Aangenaam kennis te maken. Eh…denk ik.

  Sondrie en Zamba, eh…Zombie en Sandra: bedankt voor de reacties! Ik ben blij dat jullie dit beeldverhaal uit den ouden doosch konden waarderen.

  Voor degenen die het nog niet wisten: Deze strip was het prototype van wat later dit animatiefilmpje zou worden: http://www.youtube.com/watch?v=xuCzBMIKMhE

  Onze vriend Snorzooi had er toentertijd nog een stukje over geschreven: http://wsnoi.com/tn/?p=105

  Posted by Retroman
 10. June 1, 2011 @ 07:30


  @Zombie: Bedankt voor het doorgeven. Ik pas het aan zodra ik er de juiste spullen voor heb. Met deze pc die ik nu heb kan ik (nog) geen aanpassingen maken op WSNOI.

  Posted by Gsorsnoi
 11. June 5, 2011 @ 13:23


  @K.Rent

  Heb je misschien een oplader voor me werkmobieltje tussen je spulletjes zitten? Toch wel handig als je ‘m aan kan zetten om wat nummers terug te kunnen vinden….

  Posted by PiCo
 12. June 6, 2011 @ 23:07


  @PiCo: Hé pik! Dast me een rare vraag zeg! Een oplader voor werkmobielen, hm? Ai. Het is niet dat me er geen lampen te branden zullen, maar stel ik mij zo een zwengel voor waarmee ge een plafonddecoratie moet aanjagen? Gebruiken ze dat op stoom of loopt er olie door?

  Vanzelf zet ik mij de ogen te kijken of er iets aanwaait. Of er een knurft is die het te binnen schiet of er iets in herkent ken ik niet bloven.

  Arrivederci!

  Posted by Kerbert Rent

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.