By rinaoddel | May 24, 2011 - 10:24 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik

De smiley, je kent het ongetwijfeld wel, is het lachebekje dat voor het eerst verscheen in 1953 in de New York Herald Tribune. Tegenwoordig vinden we deze en de ontelbare andere gezichtjes die gemoedstoestanden uitbeelden alleen al van het internet en de digitale communicatiemogelijkheden van deze tijd. Hier op de Tycoon Newspaper kun je ze ook gebruiken. Op de pagina Tycoon Newspaper Smileys vind je precies welke smileys er door WordPress worden ondersteund.

Nu heb ik onlangs ontdekt dat er toch ook smileys zijn die echt niet kunnen. En dan heb ik het niet over de 18+ smileys, maar over de smileys die zo zijn ontworpen dat je ze in de praktijk gewoon niet kunt nadoen. Ik krijg het zelf in elk geval niet voor elkaar om (spontaan) iemand te trakteren op deze smiley:

;-P

Dit is natuurlijk een combinatie tussen 😉 en 😛 . Maar hoe ik mijn gezicht ook plooi, ik kan niet én een knipoog doen en mijn tong uitsteken. Dus wie die smiley bedacht heeft moesten ze eens terug naar de smileyopleiding sturen! Tussen twee haakjes: dat de Tycoon Newspaper er geen afbeelding voor ondersteund lijkt me voldoende bewijs.

Kun jij deze smiley wel met je eigen gezicht nadoen of ken jij misschien nog meer van dit soort smileys? Laat het dan weten in de comments. Ben benieuwd!

This entry was posted on Tuesday, May 24th, 2011 at 10:24 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Comments

 1. May 24, 2011 @ 12:04


  Nou moe? Je kunt niet tegelijkertijd een oog dichtdoen en je tong uitsteken? Zijn ze soms met elkaar verbonden of zo?

  Enneh…Kleuren in de Tycoon Newspaper? Het moet niet gekker worden!

  Posted by Retroman
 2. May 24, 2011 @ 12:05


  Mij lukt het trouwens prima hoor, maar ik ben dan ook gezegend/vervloekt met een flexibel gezicht…

  Posted by Retroman
 3. May 24, 2011 @ 12:10


  @Retroman: Ja, jij bent inderdaad wel een beetje het type dat zo de hoofdrol voor een nieuwe Mask-film op zich kan nemen. Dus dat het jou lukt zou mij eigenlijk niet mogen verbazen.

  Ik kan het werkelijk niet. Maar mijn ellebogen likken is me ook nooit gelukt.

  Posted by Rina Oddel
 4. May 24, 2011 @ 12:20


  Ik vind het ook helemaal niet moeilijk om te doen! Misschien toch eens wat minder Botox gebruiken, Rina ;-P

  Posted by BoB de Winter
 5. May 24, 2011 @ 12:25


  Haha, hier ook geen probleem. Wel met deze :{) want ik heb geen snor :{P

  Posted by Zombie
 6. May 24, 2011 @ 12:31


  Maar de vraag is natuurlijk: kun je het spontaan? Dus zonder dat je eerst je tong naar buiten steekt en daarna pas de knipoog erbij pakt of lukt het je in één moeite?

  @BoB: Zou dat het zijn?

  @Zombie: maar onmogelijk zijn die niet. Duurt alleen wat langer voordat je hem in praktijk kunt brengen als je echt wilt.

  Ik zie nu allemaal TN-ers voor me die zichzelf gigantisch bespottelijk aan het maken zijn ;-P

  Posted by Rina Oddel
 7. May 24, 2011 @ 12:44


  Hé, ik ken nog een leuke: het superdikke lippen effect!

  Zo doe je het:
  Eerst krul je je onderlip zo ver mogelijk naar buiten. Daarna schuif je je tong over je bovenlip. Kijk nu maar eens in de spiegel (of nog leuker: kijk nu een collega aan)!

  Ik denk dat de smilie hiervan er dan ongeveer zo uit zou moeten zien:

  :-(())

  Posted by Retroman
 8. May 24, 2011 @ 12:45


  Grrr…die smilie (of is dat een saddie?) wilde ik niet!

  Posted by Retroman
 9. May 24, 2011 @ 12:45


  Nogmaals:

  : – (())

  Zo beter?

  Posted by Retroman
 10. May 24, 2011 @ 12:52


  @Retroman: ik denk dat ze hier in Afrika wel raad met weten! Hoe likken de negers anders hun bovenlip af?

  Posted by Rina Oddel
 11. May 24, 2011 @ 15:27


  Haha, dat is een mooie smiley 😀 Als kind liep ik er volgens mij met enige regelmaat zo bij als ik een gekke bek trok. Tegenwoordig ben ik niet meer zo van de gekke bekken 😛

  Ook tong uitsteken en knipogen tegelijk is geen enkel probleem. Eigenlijk is het wel een mooie vraag voor iemand die webcam aan heeft staan. En dan snel op Print Scrn drukken als die persoon het probeert 😛

  Posted by Zombie
 12. May 24, 2011 @ 15:30


  Waarom kunnen jullie dit nou allemaal wel?! Ik snap er niks van. 🙁

  Posted by Rina Oddel

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.