De ninja had zich van huis uit door pure belangstelling bekwaamd in een eigen stijl van vechtsporten. Een interesse die hem tot op dit moment steeds in staat heeft gesteld te kunnen overleven. De meeste  ‘kennis’ heeft hij daarbij opgedaan door in zijn jeugd een overdaad aan Bruce Lee, Jackie Chan en Van Damme films te kijken en na te apen. Als kind heeft hij ooit naast wat Kung Fu lessen één karateles gevolgd en dacht dat daar meteen allemaal vliegende kicks zouden worden geoefend, maar toen ze vooral rondjes gingen rennen en veel moesten opdrukken vond hij dat toen erg saai en vermoeiend! Vanuit een meer serieuzere aanpak is hij nog iets meer dan een jaar Tae Kwon Do-lessen gaan volgen, maar het toepassen van zijn vechtkunsten vond hij pas echt leuk wanneer ze ‘fake’ werden toegepast om in rare filmpjes te verwerken.

Het waren deze vechtkunsten, enig acrobatiek en een flinke dosis geluk die hem in Gohes City zo lang op de been hebben gehouden. Tezamen met het samuraizwaard dat hij uit een museum had weggegrist in zijn wanhopige poging zich te verdedigen tegen de lawine van padden en zombies had hij zichzelf in no-time uitgerust als de laatste verzetstrijder.

Laten we nu maar hopen dat de enige pad die hij hier had ontmoet – met een kleur die er tenminste uitzag als die van een pad – hem de juiste hulp kwam bieden. Hij zag er niet echt uit als een kwaaie. Het was eerder een kleine slungel uit een cartoon die de grootste portie onhandigheid kreeg toegeschreven en een aandeel had in de leukste grappen.

De ninja lag nonchalant over zijn bed en hield de pad vanuit zijn ooghoek angstvallig in de gaten. Dit bed moet van de bewaker zijn geweest die het zichzelf makkelijk heeft willen maken toen hij hier nog diensten draaide. De ninja had er vier krappe uurtjes op gelegen, maar nauwelijks echt iets geslapen. Dat was niet alleen omdat hij waakzaam wilde blijven op onverwachte navelkruipers. De Reuze Navelpad stond hier wat vechtkunsten uit te proberen wat hem ook uit zijn slaap hield. Onderweg naar hier had hij een grote lange stok gevonden en stond daar hier nu mee te oefenen. De ninja kon het niet helpen daarbij direct aan Donatello te denken. Je kent hem wel: één van die pizzahappende schildpadden uit de tekenfilmserie Teenage Mutant Ninja Turtles. Nou, maak daar nu maar meteen de Teenage Mutant Ninja Toad van!

Driftig stond de kleine Reuze Navelpad op de controlepost met de lange stok om zich heen te zwaaien. Dat deed hij met de passie van een klein kind dat juist van zijn ouders wat kleding en attributen had gekregen van zijn favoriete actiefiguur. Net de ninja toen hij weer een film van Bruce Lee had gekeken. Het was werkelijk heel komisch om naar te kijken.

Voordat de ninja probeerde wat te gaan slapen had hij de pad gevraagd naar zijn achtergrond. Hij was natuurlijk vooral geïnteresseerd in zijn vermogen om te kunnen praten en het feit dat hij hier als enige bruine pad tussen de anderen rondliep. Daarbij was hij nog ogenschijnlijk vriendelijk ook en leek niet geïnteresseerd in een aanval op de mens.
Op die vragen kwam een één of ander vaag antwoord, verpakt in een lang en ongelooflijk verhaal, waarin hij verklaarde een ontsnapte labpad te zijn. Dit verhaal was zo onsamenhangend en vol van rare namen dat hij er werkelijk geen touw aan vast kon knopen. De Reuze Navelpad was blijkbaar niet zo sterk in het overbrengen van gestructureerde toelichtingen en zette de ninja ongewild voor nog meer vraagtekens. Die rare namen kunnen wij inmiddels wel verklaren: dat moesten de anagrammen zijn!

Wat de ninja ook was opgevallen, was hoe gehecht de pad leek te zijn aan het voorwerp dat hij om zijn nek had hangen. Het was het voorwerp dat hij eerder die dag van de rioolvloer had geraapt en hem in zijn handen had gedrukt om zich mee te verdedigen. Dat had hij gedaan door het kettinkje vast te pakken wat eraan bevestigd zat en ermee rond te meppen. Het ging hier natuurlijk om het zakhorloge!

“Wat heb jij eigenlijk met dat ding?” vroeg de ninja en wees met een kort gebaar naar het zakhorloge. Onze eigen Donatello onderbrak zijn moves en keek naar de etmaluur die om zijn nek bungelde.
“Oh dit?” antwoordde hij en pakte het zakhorloge met beide handjes vast. Hij keek er even naar en keek daarna op naar de ninja.
“Nou, dit is het zakhorloge. Het is wat mij hier heeft gebracht.”
Zowel op het gezicht van de ninja als op die van de Navelpad trok een wenkbrauw zich op. De ninja was nieuwsgierig en wilde het verhaal erachter graag weten, maar de Navelpad was er juist verbaasd over dat de ninja hier naar moest vragen!
“Je hebt het me zelf gegeven … je weet wel … toen bij meneer de Graaf.”
Korte stilte.
“Onzin.” En de vraagtekens op het gezicht van de ninja werden groter. Ze leken verontwaardiging uit te willen drukken. “Ik heb je nooit gezien. En dat voorwerp van jou al helemaal niet.” Met dit antwoord ging hij rechtop op het bed zitten. De pad reageerde niet begrijpend:
“Huh? Toch wel. Je bent zelf naar mijn tijd gereisd om mij dit zakhorloge te geven. Je had zelfs datzelfde zwaard bij je toen je …”

Het was dit moment dat de opgang komende discussie abrupt werd afgebroken. Een knorrend gekwaak werd hoorbaar in de rioolgangen. De ninja keek de pad aan met grote ogen van verbazing, maar bovenal realiseerde hij zich hoe nonchalant hij met zijn plan was omgesprongen om de stad uit te vluchten. Dat kon nu namelijk al wel eens te laat zijn!

Ja hoor, daar waren de padden al. Ze waren vast door zijn mensenvlees aangetrokken. De ninja maakte een vluchtige berekening van de beste ontsnappingsmogelijkheden die zij op dit moment hadden. Hij had nog niet de moeite genomen de gang achter de gesloten deur te verkennen. Dus was dat bij voorbaat geen verstandige optie. De padden blokkeerde de rioolgang die ze anders hadden kunnen gebruiken en blokkeerde meteen de optie om over de brug naar de trap aan de overkant te vluchten. Tenzij ze de padden zolang op een afstand konden houden. Met angst in zijn hart moest hij concluderen dat de enige echte weg om uit dit gevaar te vluchten … de trap naar de oppervlakte was.

Wordt vervolgd.

Vorig hoofdstuk: Laatste toevluchtsoord
Volgend hoofdstuk: De overbrugging

This entry was posted on Sunday, November 14th, 2010 at 23:50 and is filed under Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Navelpad Mysterie, Nederlands, Reuze Navelpad. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Comments

 1. November 15, 2010 @ 01:00


  Dit verhaal is duidelijk op weg naar de klassieke tijdreis-paradox, een veel voorkomend thema in SF-verhalen.
  Of moet ik hier spreken van een paDDadox?

  Posted by BoB de Winter
 2. November 15, 2010 @ 01:13


  teidrijs-paradox……..? Het begint steeds meer op een Paddo-trip te lijken.

  Posted by PiCo
 3. November 15, 2010 @ 07:58


  Wen er maar vast aan BoB. Die mogelijke tijdreis-paradoxen van jou zul je nog veel gaan tegenkomen in het Navelpad Mysterie.

  Dus zal deze ninja dadelijk toch besluiten om naar het slot van de Graaf te reizen of duiken we in een hele andere wending? Beide scènario’s lijken een paradox te gaan opleveren, tenzij er nog iets staat te gebeuren waar je als lezer op dit moment nog niet bij stil staat.

  Posted by Achmed Liën
 4. November 15, 2010 @ 08:00


  @PiCo: Je was toch niet serieus van plan de Nederlandse spelling in een paradox te sturen met die ‘teidrijs’ van je?

  Posted by Achmed Liën
 5. November 15, 2010 @ 08:53


  Ik neem aan dat die tijdreis-paradox op de dialoog slaat tussen de ninja en de pad?

  Posted by Sandra
 6. November 15, 2010 @ 10:19


  Dit slaat allemaal als een pad op een ninja!

  Het lijkt er trouwens op dat Arnhem in de greep is van de Navelpad:

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2010/11/station_herman_centraal.html

  Posted by Retroman
 7. November 15, 2010 @ 10:32


  Een tijdreis-paradox heb je al heel gauw te pakken wanneer iemand bijvoorbeeld naar het verleden zou reizen om zijn moeder neer te schieten voordat deze iemand geboren was. Dat zou opleveren dat deze persoon niet geboren zou worden en dus ook niet naar het verleden kan reizen om zijn of haar moeder over hoop te knallen.

  Het zal inderdaad die dialoog zijn die BoB heeft getriggerd een opmerking te maken over de tijdreis-paradox. Indien de ninja (nog) niet naar het verleden is gereisd met de etmaluur, kan hij deze ook nooit aan de pad hebben gegeven. Je zou dus kunnen gaan denken dat de ninja dit nog moet gaan doen.

  Je zit er ook mee dat de pad nu minimaal één etmaluur bij zich heeft. Zal de ninja die gaan gebruiken? En reizen ze dan samen terug in de tijd? Waar was deze toekomstige pad dan wanneer de ninja terug reist in de tijd? Dat zal de ninja dus waarschijnlijk alleen gaan doen.

  Dus hou je een pad over!

  Mensen die Gsorsnoi al langer kennen, weten vast dat het allemaal wel heel anders zal lopen dan ik hier nu heb geschetst. 😀

  Posted by Achmed Liën
 8. November 15, 2010 @ 10:38


  Mocht mijn suggestie over het overhouden van een pad niet helemaal duidelijk zijn geweest:

  1) zou de pad samen met de ninja terugreizen in de tijd, dan heb je een pad te veel in de scène waarin de ninja tussen de operatietafels verschijnt in het slot van Graaf Schaurig.

  2) maar zou de ninja alleen terugreizen, dan heb je hier in de toekomst dus een pad over die zonder etmaluur nooit meer in zijn eigen tijd terug komt!

  Dus …

  ontstaat scènario 3) de pad reist terug naar zijn eigen tijd, maar wanneer en hoe zal de ninja dit dan doen?

  😀

  Posted by Achmed Liën
 9. November 15, 2010 @ 10:50


  Het is me helemaal duidelijk.

  We stevenen dus helemaal niet af op een tijdreis-paradox …… we zitten er al middenin!

  Posted by Sandra
 10. November 15, 2010 @ 11:35


  4) De pad kruipt in de neval van de ninja en reizen samen terug. Daarom zien we in het slot van de graaf geen twee padden en moesten de ninja de aanwezige pad de zakhorloge wel toewerpen om een paradox te voorkomen! De ninja slacht de Graaf en zijn kinderen af en komen er dus geen niuewe padden bij.

  Ik had het verhaal zelf schrijven.

  Posted by Sgreivoutju
 11. November 15, 2010 @ 11:43


  Kan de pad niet naar zijn eigen tijd terugkeren door 88 MPH (Mega Padden Huppels) te springen terwijl zijn zakhorloge door een bliksemschicht wordt geraakt?

  Posted by Retroman
 12. November 15, 2010 @ 12:03


  @Sgreivoutju (= Paap?) en Retroman: ik ben bang dat Achmed weer iets veel ingenieuzers gaat verzinnen dan wij met z’n allen kunnen bedenken!

  Posted by BoB de Winter
 13. November 15, 2010 @ 12:21


  @BoB: Reken daar maar op!

  PS: Dat zal Gsorsnoi wel wezen. Ik ben slechts uitvoerende in dezen.

  Posted by Achmed Liën
 14. November 15, 2010 @ 12:39


  @Bob; kan niet missen. Paap is back.
  Ik miste de kleine schrijffoutjez al een beetje en kon de tijdreis niet zo maar voorbij laten gaan.

  Dus….

  @Paap; maakt niet uit hoor of je nou onder Paap of Sgreivoutje een comment post. Je stilj is overdudielijk aanwezig………. Welokm terug.

  😉

  Posted by PiCo
 15. November 15, 2010 @ 12:45


  @Achmed: waarom staat jouw naam er dan boven?

  Posted by BoB de Winter
 16. November 15, 2010 @ 12:50


  Dat is al een paradox op zich! 😉

  Tja, anders zou Gsorsnoi net zo goed boven alle (niet-gastbloggen) zijn naam kunnen plakken.

  Posted by Achmed Liën
 17. November 15, 2010 @ 15:07


  En ja hoor, de Navelpad slaat weer toe:

  http://tweakers.mobi/nieuws/70781

  Quote: “De command-and-control servers van Koobface, een anagram van Facebook, werden gebruikt om gekraakte webservers aan te sturen”

  De Navelpad op het slechte pad?
  Is het wellicht tijd om Karel Riemelneel in te schakelen?

  Posted by Retroman
 18. November 15, 2010 @ 15:12


  Cybercrime is gelukkig niet mijn afdeling beste Retroman, maar ik voel me wel aangesproken om die Navelpad eens ernstig in de gaten te houden met deze berichten.

  Posted by Karel Riemelneel
 19. November 15, 2010 @ 21:38


  Mijn benieuwen waarneer de Ghostbusters in beeld komen?

  Posted by The wizard
 20. December 22, 2010 @ 07:51


  […] Vorig hoofdstuk: De vuurpad Volgend hoofdstuk: TMNT […]

 21. December 22, 2010 @ 07:58


  […] reacties Navelpad Mysterie (18): TMNT » Tycoon Newspaper on Navelpad Mysterie (17): Laatste toevluchtsoordNavelpad Mysterie (17): Laatste toevluchtsoord […]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.