By rinaoddel | October 22, 2010 - 8:54 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik

Waarom komen die zaken die je normaal niet elke dag ziet vanaf het moment dat je ze weer ziet ineens vaker voor?

Dat viel me in de afgelopen week voor het eerste op toen ik in een Tv-gids voor de tweede maal in die week tegen Charlize Theron aan liep.  Eerder die week had ik haar namelijk al een keer gezien toen ze samen met Johnny Depp optrad in een film ‘The Astronaut’s Wife’ uit 1999. Deze film heb ik overigens niet afgekeken. Het artikel bij de afbeelding in de Tv-gids heb ik ook niet gelezen, maar sloeg deze al dicht toen ik in mijn hoofd bleef hangen met de vraag waarom ik juist haar in die gids moest aantreffen.

Iets vergelijkbaars gebeurde toen ik in het programma ‘Extreme Makeover: Home edition’ geraakt werd door het verhaal van een poliopatiënt in een rolstoel en een paar dagen later in de serie ‘Glee’ een hele act met rolstoelen voorbij zag komen.
Wat is dat toch met de plotseling herhaaldelijke gebeurtenissen?

Heb je dat wel eens? Je ziet of leest of hoort iets waar je al een tijdje niet mee in aanraking bent geweest en dan ineens zie je het in korte tijd twee of meer keren achter elkaar. En waarom? Wat is de reden dat je met dit  ‘iets’ daarvoor niet zo frequent in aanraking kwam? Of valt het je nu gewoon meer op, omdat het onlangs je aandacht heeft gekregen?

Toch vind ik het dan wel opvallend dat nu twee vrienden van mij laatst een zoon hebben gekregen, ik in drie dagen tijd de TV niet aan kon zetten of er werden wel programma’s getoond waar zwangerschapsperikelen in voorkwamen!
Aan de eerste confrontatie was ik zelf schuldig. Ik had de film ‘The Back-up Plan’ opgezet en moest bij de aftiteling tot de conclusie komen dat ik zojuist naar de grappigste zwangerschapshorrorfilm heb zitten kijken die ik in tijden heb gezien.

Maar waarom moest ik uitgerekend in de dagen daarna programma’s zien over al dan niet zwanger zijn (Johnny de Mol in ‘My Parents are gonna love you’), persende tienermoeders (16 yo and pregnant?), vragen over of het Bing of de melkboer was (GTST), verantwoordelijkheden als ouder (opnieuw Glee) en hoe een puberende jongedame geboren was nu ze zelf voorlichting kreeg over de veranderingen in haar lichaam (Kardashians)?

Weet je: misschien moest ik zelf maar eens zo’n testje kopen!

This entry was posted on Friday, October 22nd, 2010 at 08:54 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Comments

 1. October 22, 2010 @ 09:06


  Ik denk dat je door een gebeurtenis in je omgeving getriggerd wordt om meer op bepaalde dingen te letten.
  Als een bekende van me een nieuwe auto heeft gekocht, dan valt het daarna opeens op hoeveel auto’s van dat zelfde merk er eigenlijk rondrijden. Normaal laat je die dingen gewoon voorbijsuizen, maar nu zijn ze kennelijk in een apart vakje in je hoofd geplaatst in combinatie met de auto/persoon die je kent.

  Posted by BoB de Winter
 2. October 22, 2010 @ 09:10


  BTW: het was natuurlijk de melkboer (Danny)!

  Posted by BoB de Winter
 3. October 22, 2010 @ 09:13


  Beste Rina,

  Charlize Theron valt mij nog iedere keer opnieuw op. Komt waarschijnlijk door dat ene reklamespotje van haar van Dior die al 20 jaar herhaald wordt.

  @ BoB: Ik ben even volledig van mijn à propos geraakt door jouw plotseling verassend inhoudelijk reactie!
  Ik heb de sterke indruk dat dit ook precies de reden is waarom deze zaken Rina ineens twee of meer keer zijn opgevallen.

  Posted by Gsorsnoi
 4. October 22, 2010 @ 09:17


  Is Johnny zwanger dan?

  Posted by Sandra
 5. October 22, 2010 @ 09:18


  @Gsorsnoi: Is er binnenkort nog een stukje te verwachten over gespleten persoonlijkheid? Dit doet toch een beetje aan zelfbevlekking denken 😀

  Posted by BoB de Winter
 6. October 22, 2010 @ 09:20


  @ BoB: Breek me de bek niet open …
  @ Sandra: … ik ben zwanger van Johnny!

  Posted by Rina Oddel
 7. October 22, 2010 @ 09:21


  @Sandra: Johnny kan zich af en toe behoorlijk gay gedragen, maar zo ver zal het toch niet gaan, hoop ik!

  Posted by BoB de Winter
 8. October 22, 2010 @ 09:24


  Dat verklaart een hoop!

  Posted by Sandra
 9. October 22, 2010 @ 11:27


  Beste Rina,

  advies is om wat minder tv te kijken, dat tv gebeuren zit vol met herhalingen en remakes.

  De kans om zwanger te raken bij zoveel tv kijken is ook gering.

  Bob zijn eerste analyse is een zeer bekend gegeven binnen de marketing en men maakt hier gebruik van, advertenties voor auto’s zijn vooral bedoeld om je te overtuigen dat de auto die je gekocht hebt ook de beste is.

  Posted by de dolende waterlander
 10. October 22, 2010 @ 19:57


  Het klinkt erg bekend
  En nu wilde ik een heel medisch babbeltje maken maar heb hem niet;) ook al denk ik dat door het tijdelijk opslaan van dingen in je onderbewust zijn en daarna het zelfde soort iets tegen te komen die ineens weer naar voren komt van he dat zag ik van de week ook al:P

  Maar het kan ook anders Paul:P Dat je rustig op je gemak GTST kijkt en je broertje lief opeens voorbij wandelt en je bij jezelf zoiets hebt van….HUH WaT Oh hey wat grappig!
  En dan van die slimmerikken hebben als onze vader die nadat wij zeggen Hey! Dat is rutger zeggen: Hey daar heb je rutger…. Ja duh dat zeiden we net:P

  Posted by Blackheartedgoddess

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.