By The Wizard | October 7, 2010 - 8:01 am - Posted in Nederlands

image by DavidDennisPhotographs, edited by Gsorsnoi

Deze week kwam ik weer eens na een weer veel te lange dag werken thuis. Ik had weer eens flink de baas geholpen. Of was het nou voor een klant voor extra brufennetjes? Nou ja, de baas had er in ieder geval wel baat bij.
Maar daar gaat het hier nu niet over. Ik kwam thuis zoals ik dat bijna iedere dag doe.  Ik liep naar de kast en greep daar een zak met van die aardappelschijfjes. Jullie beter bekend onder de naam ‘chips’ (wel van een bekend merk natuurlijk).  Zak met die zak onderuit op de bank en zet de TV aan, natuurlijk precies op het moment dat er weer zo een vervelend bouwprogramma op de buis is. Ik dacht nog: “Wat is dit voor een enge louche aannemer die een koude kamer moet bouwen?” . Al snel bleek dat het om iets heel anders ging en dacht nog even dat ze een nieuwe witgoed uitvinding hadden gedaan: ‘de Walk-ing fridge’. Ook dit bleek het niet te zijn. Het  bleek het de reclame van een biermerk te zijn.
 Je snapt het al. Ineens was ik mijn chips alweer vergeten en dacht alleen nog maar: “Biertjuh…..?” .

Tot mijn vreugde bedacht ik me dat ik de zaterdag ervoor een nieuw rood krat had gekocht van een bekend A-merk.  Ik gooide de zak chips terloops opzij, griste snel een bierglas uit de kast en spoelde deze alvast om met koud water. Zoals dat hoort natuurlijk.

Ik liep naar de achterdeur. Want ik bedacht me dat het krat bier nog in mijn afgesloten tuin stond. Wilde de deur openen en bedacht me dat mijn achterdeursleutels nog in mijn auto lagen.  Ik deed mijn schoenen aan en liep via de voordeur naar mijn nog warme auto toe. Wilde de deur opendoen en kwam tot de ontdekking dat ik mijn autosleutel niet mee had. Of was het nu een autochipkaart?  Nou ja, dat doet er nu effe niet toe.

In elk geval liep ik terug en pakte dus mijn autosleutel … eh kaart … rende naar de auto en griste mijn bos sleutels van de passagiersstoel. Liep terug naar mijn voordeur (nee die was niet dicht gevallen. Dat zou wel heel erg toevallig zijn geweest).  Liep naar binnen en vervolgens naar mijn achterdeur en open deze met het idee “eindelijk een biertjuh dan”.
Mijn hoofd werd zeker zo rood als dat krat dat ik die zaterdag ervoor voor het laatst had gezien. Ja,  je leest het goed : Zaterdag voor het laatst had gezien. Slechts een biertjuh was eruit, wist ik nog.  Ik dacht even dat ik echt oud werd, ik wist toch zeker…

Ik dacht nog eens … ja ik weet het zeker … en liep verder de tuin in. Maar geen biertjuh te vinden.

Ik liep naar de poort die toch nog echt op slot zat. Nou weet ik dat ik veel slakken in de tuin heb, maar die krijgen die flesjes toch niet zo snel op hè? Al snel kwam ik tot mijn positieven en dacht bijna hardop dat het schorem en geteisem uit de buurt mijn bier had gejat en het nu zelf met de cola zou moeten doen.

Nou ik krijg ze wel! Ik vul binnenkort alle leeg gedronken flesjes uit mijn vandaag nieuw gekochte krat af met zure azijn, dop ze opnieuw en prop ze in een krat. Wacht maar af, ze komen vast nog eens terug, maar dan wel voor het laatst.

PS: Karel wanneer heb je tijd voor de aangifte?

This entry was posted on Thursday, October 7th, 2010 at 08:01 and is filed under Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Comments

 1. October 7, 2010 @ 09:10


  Was de walking fridge er niet gewoon mee vandoor gegaan?

  Volgens mij heeft ie gewoon ergens flink zitten feesten met zijn maatjes walking oven en walking BBQ-set.

  Posted by Retroman
 2. October 7, 2010 @ 12:08


  Welnee. Die Wizard heeft gewoon weer eens te diep in het glaasje gekeken.
  Ik had er toch maar ééntje op? Maar intussen dronk hij het hele krat leeg.

  En dan mijn kostbare tijd belasten met een aangifte. Alsof ik met dat te kort aan blauw op straat en die bureaucratie van papiertjes invullen al niet genoeg aan mijn kop heb!

  Posted by Karel Riemelneel
 3. October 7, 2010 @ 12:31


  Hey Wizard, het is gewoon je superbuurman geweest die over de schutting is heen gevlogen! Ik weet toevallig dat hij deze week iets te vieren had…

  Posted by BoB de Winter
 4. October 7, 2010 @ 17:56


  @Karel, als iedereen zo’n kratje bier leeg drinkt is er zat blauw op straat.

  Wizard waarom ligt de achterdeur sleutel nog in de auto, terwijl je deze afgelopen zaterdag nodig had om je bier in de tuin te zetten. Ik zou gewoon eens in de achterbak van je auto kijken.

  “De baas geholpen”. “te lange dag gewerkt”. Ben ik even blij……………………….

  Posted by de dolende waterlander
 5. October 7, 2010 @ 18:00


  Ik sluit me geheel aan bij de tweede zin van Karel’s opmerking.

  Mannen …. ik heb er ze al eerder vandaag tot de orde moeten roepen. TSSS!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 6. October 7, 2010 @ 20:18


  Waterlander, hoe heeft hij zijn nieuw gekochte kratje dan vervoerd? Lijkt me dan toch logisch dat dat in de achterbak heeft gestaan…

  Posted by BoB de Winter
 7. October 7, 2010 @ 21:51


  Voor mij is het nu wel duidelijk: IEMAND is heel achterbaks met bier omgesprongen!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 8. October 7, 2010 @ 22:48


  […] Het verdwenen bier […]

 9. October 8, 2010 @ 00:19


  In de achterbak? nee daar staat ie ook niet en omdat ik geen braakschade aan mijn auto heb, blijf ik erbij dat het geteisem hem uit de tuin gejat heeft.

  achterbaks was het zekerJolien.

  En inderdaad genoeg blauw op straat als ze hem hebben opgezopen.
  Was jij er soms net zo blauw Karel dat je niet eens je werk meer wil doen of krijg je er kop-pijn van, mijn baas gunt je vast wel een paar brufennetjes.

  Overgens mijn buurman vertelde dat bij hem een tijdje terug precies het zelfde is overkomen, met als enig verschil dat het toen van een B-merk ging in een blauw kratje en hij heeft geen auto. Maar goed Zondag is een vriend jarig dan help ik hem wel het kratje leeg te zuipen.

  PS
  Karel en nu niet stiekum achterbaks achter de boom vandaan springen om me te laten blazen

  Posted by The Wizard

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.