By gsorsnoi | July 9, 2010 - 1:09 pm - Posted in Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands, Onbedoelde mening

Met een bakfiets door het land of oranje versierd met een toeter in de hand, enig hoempapa muziek en met de rood-wit-blauwe vlag zingen we het Wilhelmus voor het vaderland.

Blergh! Geef me een kotszakje alsjeblieft.

Nee, een nationalist kun je me echt niet noemen. Niet dat ik geen trots koester voor de Nederlandse prestaties. Ook ik heb oranje shirts aan gehad op mijn werk en mij ingespannen om de wedstrijden te kunnen zien. Maar vraag mij niet om daar in dat kleine café aan de haven foeilelijke Nederlandse volksliedjes mee te blèren met ‘versiering’ aan mijn lijf alsof ik voor studeer voor een oranje Efteling laaf.

Herdefinitie van nationalisme.

Deze pretparkinwoner kent nu een nieuw familielid: de kneuter. Jawel: afgeleid van de Nederlands kneuterigheid. Natuurlijk is niet elke Nederlander een kneuter, maar elke kneuter is wel een Nederlander. Zo blijkt maar weer.
Kneuters zijn natuurlijk geen kabouters, want Nederlanders blijven nog altijd het langste volk van de wereld. Maar ze gedragen zich er wel naar. Uitleg hebben de kneuters niet nodig, Nederland is gewoon in alles goed en wie er aan twijfelt heeft simpelweg ongelijk. Evenals de bakfiets moet de essentie van het nationalistwezen vooral niet aan een discussie worden onderworpen.

Kneuters kenmerken zich door misselijkmakende gezapigheid gevuld met Limburgse vlaaien en ons bier. Maar wie het snapt?

Oranjekoorts wordt blootgewone epidemie.

De vuvuzela’s worden aan de mond gebracht en het is gedaan met de rust. Scoort Nederland, dan is de voorgeschreven stilte na elf uur ’s avonds niet langer heilig en gaan de stereo’s op tien.
“We zijn er weer bij en dat is prima! Viva Hollandia!”

Beide seksen doen er alles aan om er ouder uit te zien als het nog jonge gozers of jonge meiden betreffen. Andersom stopt de meer volwassen kneuter zich liever in de meest afzichtelijke kokerjurken met strakke topjes om er jonger uit te zien terwijl de heren zich ook graag presenteert als een jonge hengst. Maar geloof me: een slechte André Hazes imitatie ligt dichter bij de waarheid.

Nee echt, lang niet iedereen ziet er slecht in al dat oranje moois. Maar wie het niet staat doet ook gewoon of het wel past en trekt het ongegeneerd aan.
Of het wordt gewoon allemaal uitgetrokken om in één keer een naakt statement te maken. Nederland scoort en de boezems worden ontbloot. Seks sells, maar blijkt ineens ook een manier te zijn om de Nederlandse cultuur met anderen te delen. En dan hoor je me ineens niet klagen, haha!

Geil geworden van de oranje euforie tuffen ze op de scooters en joelend door de buurt. Het is één schreeuwerige menigte in een van oorsprong beschaafde natie. Bushokjes en woonboten moeten het ontgelden en gruis van glas en spetters bloed blijken een nieuw soort Nederlandse versiering te zijn.

Trots op Nederland.

Waarom toch?
Alles moet maar wijken voor alles waar Nederland trots op mag zijn. Trots mag best. En zeker als daar reden toe is. Maar vaak gaat het er alles zo grof en lelijk aan toe. Waarom moeten die statements er zo lawaaierig en dik er bovenop? Waarom zijn wij zo trots op ons onmogelijk kneuterig gedrag? Het verschilt maar één letter met waar het meer op lijkt:
luid en kleuterig gedrag.

Ja ik hou van Holland en ik ben fan en trots voor tien.
Nederland schittert in het WK en dan mag je best de vreugde laten zien.

Trommel iedereen wakker zoals het ook een luilak past.
Maar ben je een goede Hollander, wees dan geen medemens tot last.

This entry was posted on Friday, July 9th, 2010 at 13:09 and is filed under Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands, Onbedoelde mening. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Comments

  1. July 9, 2010 @ 14:36


    Ik heb TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET tot nu TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET toe geen enkele wedstrijd TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET gekeken, dus ik ben gelukkig nog niet TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET aan de Oranjekoorts TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET bezweken

    Alleen die TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET toeters mogen ze TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET van mij, samen met die TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET Oranje Efteling Laven, zo snel TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET mogelijk onder een TOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEET metersdikke laag zand begraven

    Posted by Retroman
  2. July 11, 2010 @ 19:56


    OOOOhhhh wat een leed wordt hier tentoon gespreid. In een van oorsprong beschaafde natie: VOC, slavenhandel, indonesie, vader Abraham, andre hazes, wilders, rita, etc, etc. etc.

    Die ene dag dat dit een beschaafd land was heb ik zeker gemist.

    Verder is de vraag of elke kneuter wel een Hollander is, die Limburgse Wilders stemmende kneuters willen zeker geen Hollander genoemd worden.

    Pas als alle draaiorgels het land uit zijn, zal ik mij bij deze oproep aansluiten.

    Posted by Johan Veenhof
  3. July 12, 2010 @ 11:10


    Je zult het waarschijnlijk niet graag horen, maar ook jij vertoont typisch Nederlandse eigenschappen! Het gevoel van “bij de buren is alles beter” en “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” klinkt wel heel erg door in je verhaal.
    Door Nederlandse gewoontes en gebruiken terug te brengen tot “kneuterigheid” probeer je je eigen status als kosmopoliet en ruimdenkende wereldburger kracht bij te zetten, maar eigenlijk zet je zo jezelf net zo erg te kijk als generaliserende provinciaal.
    Jezelf boven een groep mensen plaatsen, is dat nou niet net wat we Wilders en Verdonk verwijten?

    Posted by BoB de Winter
  4. July 12, 2010 @ 21:39


    Sorry Bob maar hier ben ik het even niet me tje eens.
    Snooi bepertk zich hier juist tot die groep die er een klerezooi van maken.

    Internationale kranten spreken schanden van het agressieve gedrag van de nederlanders dat zich in ons nederlands elftal heeft doorgedrongen.

    Kneuter: spijker op de kop!

    groeten,

    Fanatiek Ajax supporter maar zeker geen hooligan

    Posted by Paap
  5. July 12, 2010 @ 22:02


    Wat je zegt klopt wel Paap. Dat is inderdaad de hoofdlijn in dit artikel.
    Maar wanneer ik je vertel dat de oorspronkelijke titel voor dit artikel ‘Ik ben geen nationalist’ had moeten zijn, dan begrijp je misschien meer wat Bob bedoelt met zijn opmerking.

    Het is niet per se de Filippijnen waar mijn gevoel van groener gras naar uit gaat, maar ben in het algemeen geen Nederlander met een puur nationalistisch gevoel van trots. Nederland is als klein land groot in een hoop zaken. Dáár ben ik echt wel heel trots op. Maar ik denk dat ik liever Engelstalig was groot gebracht.

    Sorry 😉

    Posted by Gsorsnoi
  6. July 12, 2010 @ 22:46


    In Nederland is het geluid van gejuich en oorverdovend getoeter gedoofd
    Oranje is terecht van de wereldtitel beroofd

    Aan heel de wereld is zondag getoond
    Dat agressief gedrag nimmer wordt beloond

    Want als overbetaalde sportdiva’s ervoor zorgen dat het spel verloederd
    Dan denk ik: Zijn ze nou helemaal betoeterd?!

    Een betere wereld begint bij jezelf
    Blijkbaar wisten ze dat niet, alle elf

    Laten wij deze les aan onze kinderen doorgeven
    Dan wordt Nederland weer een aangenaam land om in te leven

    Posted by Retroman
  7. July 15, 2010 @ 20:30


    @Paap – ik heb het gevoel dat er twee verhalen in dit artikeln zitten. De TN-artikelen spreken het tegen, maar volgens mij is Gsorsnoi stiekem zo’n preutse anti-oranje buurman die vlucht wanneer Oranje speelt.

    Posted by Sandra

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.