By gsorsnoi | May 17, 2019 - 1:37 pm - Posted in Duimzuigerij, Een portet van ..., Nederlands, WSNOI

De Tycoon Newspaper is aan een nieuwe reeks artikelen begonnen: portretten van haar verslaggevers. In deze serie belichten we de achtergronden van de fictieve personages die op WSNOI en vooral de Tycoon Newspaper al meer dan eens van zich hebben laten horen, maar waarvan het wel eens prettig is om er ook een gezicht bij te zien. Daar deze personen natuurlijk niet echt bestaan en dientengevolge er geen beeldmateriaal van hen te schieten valt, is gebruik gemaakt van foto’s van figuren waarop zij gebaseerd zijn (hiernaar refereert ‘modelpersoon’ hieronder). Al deze portretten zijn in feite groeiartikelen, want zodra een personage zich verder ontwikkelt op deze site, is het ook wenselijk dat dit artikel daarop bijgewerkt wordt. Zo is het voor mezelf ook te gebruiken als handvat om niet per ongeluk van het bedoelde personage af te wijken. We leiden deze artikelen even kort in met een beknopte personalia waarna we dieper inzoomen op hun oorsprong en hun betekenis voor WSNOI en de TN.

Personalia: Querido Noeyer

Functie: Spelbouwer van WSNOI
Andere namen: houtje-touwtje-programmeur, knoeier(t)/qnoeier(d) gameswizard, (programma-)prutser, stuntelige nerd.
Oorsprong naam: Door de eerste letter van zijn voornaam als ‘k’ uit te spreken vormen dat en een net iets andere spelling van zijn achternaam samen het woord ‘knoeier’. Dit verwijst natuurlijk naar het feit dat hij ondanks zijn bekwaamheid in het programmeren soms behoorlijk wat knoeiwerk aflevert.
Modelpersoon: Dennis Nedry (Wayne Knight)
Eerste oer-artikel: N.v.t.
Eerste online-artikel: Spelregels Quiz van de Maand
Uitspraken:
“Gsorsnoi heeft mij nog niet verteld wanneer ik geboren ben, maar dat zal wel ongeveer gelijk zijn geweest met het ontstaan van de Quiz van de Maand.”
“Ons systeem heeft geregistreerd dat je deze pagina probeert te vernieuwen. Die vlieger gaat niet op!”

Meest menselijke karakter op WSNOI

Tot dusver is Querido Noeyer het enige karakter in het Rijk van WSNOI die we vooral van de spelletjessite WSNOI kennen en naar het evenbeeld is gemaakt van een werkelijk bestaand persoon. Stefanie Gotch en Kerbert Rent zijn immers gecreëerd als 3D-modellen. Ik bedacht Querido zo ongeveer in het jaar 2012 toen ik net bij mijn vorige werkgever kwam werken en mij de achternaam van één van onze klanten opviel, die dus ook Querido heet. Je leest het goed: de achternaam, niet de voornaam. Ik vond het zo bijzonder om een nieuwe naam met een letter Q te kennen dat ik de naam ergens voor wilde toepassen. En aangezien dit zich in een periode afspeelde dat ik toch al erg bezig was om bepaalde personages op de TN en WSNOI meer vorm te geven, leek het mij wel geinig om ook een spelbouwer voor de spelletjeswebsite te bedenken. Zo kon ik mij mooi verschuilen achter een fictief karakter en hem de schuld geven van alle bugs die op door al het programmeerwerk onvermijdelijk op WSNOI ontstonden. Ach, fouten maken is menselijk, toch?
Er is een overdaad aan nerds over de gehele wereld. Er valt een hele batterij aan beroemdheden op te sommen die je zonder enige twijfel dit stempel zo zou opplakken. Vooral onder acteurs vind je ze veel. Je zou dus denken dat het mij wel even wat tijd moet hebben gekost om een persoon te selecteren waar ik mijn Querido op zou baseren, maar ik was daar toch al gauw uit. Ik zag Querido namelijk direct voor me als een vadsige neuspeuterende smeerlap die in het Klingon de hele boel bij elkaar vloekt wanneer hij even te diep in de code zit en plots een pak melk over zijn toetsenbord knoeit. Door z’n vettige brilletje zoekt hij naar de laatste tissues die hij naast de monitor heeft staan waar hij altijd porno op kijkt en veegt daarmee snel de boel weg. Eén voor één trekt hij een paar toetsen los, waar wat melk tussen druipt, om zo de ergste troep een beetje op te ruimen. Tussen de ‘M’ en de spatiebalk kleeft het echter nog van de achtergebleven ketchup van die keer dat de halve website van WSNOI op zwart ging en hij van de stress vijf hotdogs in z’n holle kies stopte. Nee, een erg net persoon kun je meneer de Knoeiert niet noemen. Het zou zelfs zomaar de neef van Kornelis Oflook kunnen zijn.
Maar behalve smerig wilde ik ook dat Querido irritant slordig en onverzorgd was. Al zijn dit wel eigenschappen die bij een beetje stereotype nerd enigszins hand-in-hand gaan. Het zal daarom weinig mensen verbazen voor welke modelpersoon ik uiteindelijk heb gekozen. Met Harold Ramis, Kevin James, Dwight Schrute en Simon Helberg moet ik jullie teleurstellen. Querido Noeyer is een regelrechte kloon van niemand minder dan Dennis Nedry (gespeeld door Wayne Knight) uit de klassieker Jurassic Park. Het was de corrupte computertechnicus van het park, van een concurrerend bedrijf die de opdracht had gekregen om de embryo’s van alle dieren in het park voor anderhalf miljoen dollar te stelen. We weten allemaal hoe dat is afgelopen; toen een dilophosaurus een verblindend en verlammend gif in zijn ogen spuwde moest hij het met zijn leven bekopen.
Een dergelijk gruwelijk einde blijft onze eigen knoeier voorlopig gelukkig bespaart. Daarvoor heb ik hem simpelweg nog te hard nodig op WSNOI. Querido’s kwelling bestaat voornamelijk uit het oplossen van zijn eigen half afgemaakte gemaakte code en daardoor de hele waslijst aan bugs die hij produceert.
Over kwellingen gesproken, zou Querido ook de Lord of the Strings zijn die ieder dag opnieuw strings aan elkaar plakt in een spannende reetveter? Hij is immers een houtje-touwtje-programmeur…

Prutswerk

2012 werd Querido dus bedacht, maar het moet ook het jaar zijn geweest dat ik de bugs ben gaan erkennen, in de zin van het publiceren van een heuse ‘buglijst’. Ik kan me nog herinneren dat ik hierover even met BoB de Winter contact heb gehad om hem te vragen of ik dat nou wel moest doen: de fouten op je website met iedereen te delen. Toch was ik gauw overtuigd dat ik het wel moest doen en zo zijn de bugs een heuse ‘feature’ van de website geworden (waar hebben we dat eerder gehoord?)
Dus wanneer je inlogt op WSNOI en helemaal onderin het menu van de website kijkt, dan tref je bijna onderop de pagina ‘Bugs’ aan. Het is een pagina die geheel aan Querido lijkt gewijd – en door hemzelf gebouwd is. Querido leidt zelf de pagina in met een saai tekstje waarin hij zijn eigen bugs een beetje ‘mooi praat’:

Het ontwikkelen van een website verloopt niet altijd zonder hobbels. Zo kan het gebeuren dat er onbedoelde functionaliteit optreedt wat in de wereld van de IT wel bekend staat als ‘bugs’. Deze bugs worden doorgaans, indien opgemerkt, zo snel mogelijk door ons opgepakt en opgelost. Hieronder vind je een overzicht van die foutjes die we in de afgelopen tijd zijn tegengekomen en opgelost hebben, voorafgegaan door de paar bugs die we nog moeten oppakken.

Dit zou een mooi moment zijn om een ‘Hall of Infamous’ te maken van alle steken die onze houtje-touwtje-programmeur heeft laten vallen, maar daar hebben we de buglijst natuurlijk al voor. Om jullie toch een idee te geven van een paar grote blunders die hij heeft gemaakt sommen we hier een paar opmerkelijke ‘bugs’ voor jullie op:

 • ‘Samuraizwaard’ is heel lang als ‘samuraidzwaard’ gespeld geweest.
 • Er was een tijd dat je bommen kon oprapen (waarmee je sterren worden opgeblazen) die je zelf niet had neergelegd, maar waar wel jouw eigen naam als afzender bij stond.
 • Je kon lege dozen verkopen aan Kerbert Rent en daar geld voor krijgen zonder dat hij de lege dozen innam. Een vrijgevige Kerbert? Dat is sowieso een bug!
 • Bij de introductie van Herrezen van de Galg ging er zo veel mis dat vrijwel nooit meer iemand het heeft gespeeld nadat de scorelijsten leeggehaald waren.
 • We hebben toch zeker een paar keer een Picture Tycoon gehad zonder… plaatjes.
 • In de ranglijsten van een aantal spellen kwamen nog wel eens ‘spookspelers’ voor. Deze scores werden zeer waarschijnlijk veroorzaakt door ‘bots’ die websites afstruinen om sites bijvoorbeeld beter vindbaar te maken in Google, maar wellicht ook door ‘bots’ met minder goede bedoelingen. Querido heeft de spookscores opgeruimd en ingebouwd dat scores alleen nog toegevoegd kunnen worden wanneer een speler daadwerkelijk is ingelogd.
 • Je kon (en kan) met Extra Pit in het spel Bakkie Snooi koffie zetten, terwijl de vereiste bonen niet in voorraad waren.
 • Er wordt geregeld een verkeerde winnaar in de Quiz van de Maand aangewezen, omdat er voorloopnullen in de tijdscore van de quiz sluipen.
 • Ook kun je nog steeds aan het einde van een maand een sterrencheque met 0 sterren krijgen, zodat het voelt alsof je een dooie mus hebt gewonnen. Deze bug werd al twee keer door Querido als opgelost gemeld, maar komt toch nog steeds voor. Prutser!
 • Het uitkeren van de jaarsterren is ook zoiets: doordat het scriptje wat dit geautomatiseerd moet doen niet werkt, moet Querido de jaarsterren ieder jaar handmatig bijwerken. En dat heeft hij dit jaar – en het is nu al mei – nog steeds niet gedaan!
 • Querido presteert het ook om een compleet spel van de website te laten verdwijnen. Zo is Herrezen van de Galg eens onspeelbaar geworden, omdat het gewoon… eh… weg was. Gelukkig wist onze knoeiert dit nog te herstellen door een backup terug te zetten.
 • Een ‘waardeloze’ sterrencheque zorgde er bij BoB voor dat hij de knop om sterrencheques samen te voegen niet kreeg te zien. BoB verdacht Querido van het inbrengen van een ‘ABR’ (Anti BoB Regel, bewuste programmeeracties om topspeler BoB te remmen).

NB: bij het schrijven van dit portret staan er nog zeker zo’n 48 bugs open! De bugs zijn ook genummerd. Het wachten is op de 300e bug. Dat zijn aardig wat foutjes Querido!

Sleutels onvindbaar door bug in website

Stefanie Gotch was er eerder dan Querido Noeyer, al zou je dat niet zeggen.
Uit de conversatie bij het artikel ‘Stefanie is ontroostbaar’ blijkt namelijk dat Stefanie haar sleutels niet kon vinden, omdat er een bug zat in de website. Tja, dan is het ook wel een beetje moeilijk om je sleutels terug te vinden, zou ik dan willen zeggen. Maar vervolgens stelt Stefanie ook dat wij weer naar haar sleutels kunnen zoeken, omdat ze ze weer kwijt is. En voor wie dat al niet kan volgen: als Stefanie er eerder was dan dat Querido er was, wie heeft dan de website WSNOI gebouwd…? Hm! Als je het mij vraagt, hebben we hier te maken van een typisch gevalletje ‘kip-ei-bug’…

De conversatie bij ‘Stefanie is ontroostbaar’:
Stefanie Gotch
Beste mensen, het probleem met het niet kunnen vinden van mijn sleutels is eindelijk opgelost. Er bleek een bug te zitten in de website. Dus mocht je de volgende keer zelf je sleutels eens kwijt zijn, bel beter eerst een programmeur dan dat je zelf op zoek gaat.
Mijn sleutels kunnen in elk geval weer worden teruggevonden. En dat treft! Want ik ben ze weer eens kwijt… 🙁
Stoomkoker
Smells buggy Bob. Ik in elk geval niet. Ooit één of twee keer gevonden, daarna nooit meer.
Querido Noeyer
Over bugs gesproken heren: in een poging vandaag aan bugfiksing te doen, is er een redelijk vervelende situatie komen te ontstaan. De FTP die het overdragen van aangepaste programmatuur moet mogelijk maken laat mij halverwege deze dag in de steek. Hierdoor zijn er halve bestanden overgedragen die zowel het test als het productieve systeem raken en waardoor het zoeken naar pakketjes op dit moment redelijk onmogelijk is geworden.
WSNOI lijkt nu zelf te bazelen te hebben. 🙁
Ik bazel er in elk geval van… euh… baal bedoel ik natuurlijk
Stoomkoker
Vervelend Querido. Ik kom er nu zelfs helemaal niet meer in. Succes ermee! Ik had mijn pakketjes vandaag al bij mekaar gesprokkeld. Dus ik log vanavond of morgen wel weer in.
BoB de Winter
Ojee, het eerste terminale geval van de bazelen, en dat nog wel bij onze Knoeier… Om dit op te lossen heb je natuurlijk de sleutels van Stefanie nodig en laat ze die nou net kwijt zijn 😆
Querido
Zucht. Ik vrees dat ik nu inderdaad zelf ook niet onder die bazelen uit kom. Om dit probleem op te lossen moet ik echt een stabiele FTP verbinding hebben en die laat me in de steek.
Meest vervelende is dat wanneer ik het dadelijk niet kan oplossen, ik niet zeker ben wanneer ik zelf in de gelegenheid ben er weer naar te kijken en we er dus een weekend of langer uit zullen liggen.
Stoomkoker
Zo te zien zijn we er weer. Heb je Koen Voet gevraagd om de deur te forceren Querido? Stefanie is nog altijd haar sleutels kwijt! 😉
Querido Noeyer
Klopt Stoomkoker. Koen is er altijd wanneer je hem nodig hebt. Stefanie zal het vandaag – en langer denk – even zonder haar sleutels moeten doen. Dit betekent niet dat je niet hoeft in te loggen om op WSNOI te komen. Maar de toegang tot de site is in elk geval hersteld. Bugs die met dit probleem te maken hadden zijn zoveel mogelijk geëlimineerd. Alleen kan ik nog niet garanderen dat je niet tegen bepaalde zaken aan zult lopen die ik nu nog niet kan overzien. Pakketjes zoeken e.d. moet weer kunnen, meen ik.
Het was vast een paarse bonen kever… een erg hardnekkig bug, die ook mij even plat kreeg. 😉

Overige kenmerken van Querido:

 • Querido had in 2015 een oogje op gebruiker Smoesjes.
 • De achternaam van zijn modelpersoon is het anagram van ‘nerdy’, wat veel zegt over zijn personage en anagrammen zijn natuurlijk een favoriete taalkunst hier in de TN.
 • Anders dan je misschien zou vermoeden is Querido niet de andere persoon (naast Theo Nologie) die de Onbestaande beroepengenerator zou hebben uitgevonden.
 • Bij de gevleugelde uitspraak ‘Ieder jaar ben je minder jarig’ van Rina Oddel merkte Retroman op dat het opperhoofd van deze site (WSNOI/TN) juist ieder jaar méér jarig is, waarop Querido instemde en zei: “Gsorsnoi heeft mij nog niet verteld wanneer ik geboren ben, maar dat zal wel ongeveer gelijk zijn geweest met het ontstaan van de Quiz van de Maand.”
 • Wie vanaf 9 mei 2019 op WSNOI zijn of haar wachtwoord verkeerd intoetst tijdens het inloggen, krijgt de tekst ‘Ah, ah, ah, You didn’t say the magic word!’ te zien, wat een directe verwijzing is naar het modelpersoon achter Querido Noeyer. Terwijl John ‘Ray’ Arnold (gespeeld door Samuel L. Jackson) in de film Jurrasic Park tevergeefs toegang probeert te krijgen tot Jurrasic Systems verschijnt na drie pogingen herhaaldelijk de tekst ‘Ah, ah, ah, You didn’t say the magic word’, terwijl rechts van hem op een andere CRT-monitor de fameuze computeranimatie van Dennis Nedry verschijnt die hardop in een loop dezelfde tekst uitspreekt. Dit is ook het enige moment in deze scene waarop Ray niet langer al pratend een cigarette op zijn lip weet te balanceren, maar luid begint te vloeken.

Verhaallijn(en)

Nieuw bij de portretten is dit onderdeel ‘Verhaallijn(en)’. Ik gebruik het voor mezelf om wat aantekeningen kwijt te kunnen om een startpunt te hebben waar ik met het TN/WSNOI-karakter naar toe wil. Als je helemaal nog geen idee wilt hebben wat ik voor deze figuren in petto heb en dat liever gewoon gaandeweg in het boek leest, dan adviseer ik je deze tekst over te slaan. Het kan plotspoilers bevatten.

Querido zal misschien een cameo maken in de GG. Ik vind Querido namelijk moeilijk te intergreren in de steampunk wereld in zijn huidige vorm.

TN-artikelen waar Querido Noeyer in voorkomt of door hem geschreven zijn:

Querido Noeyer is ook verantwoordelijk voor een hoop teksten op de spelletjessite WSNOI, waaronder:

 • De Quiz van de Maand ‘remindermailtjes’. Querido stuurt hiermee iedereen die de Quiz van de Maand in de bewuste maand nog niet gespeeld heeft een e-mailtje om aan te geven dat er weer een nieuwe Quiz van de Maand klaar staat of dat de tijd bijna verstrijkt dat de quiz nog gespeeld kan worden.
 • Star Sequoia – Spelregels.

En dat zijn alleen de pagina’s waar je duidelijk zijn handtekening onder ziet staan. Hier zou je uit kunnen afleiden dat hij voor de andere pagina’s waar z’n naam niet onder staat geen verantwoordelijkheid durft te nemen. Maar het wijst vooral op de slordigheid dat hij aanpassingen, zoals het plaatsen van zijn handtekening, niet overal even consequent doorvoert.

STEM OP HET VOLGENDE PORTRET!

Even als met het voorgaande ‘Een portret van…’ trakteer ik jullie wederom op de mogelijkheid om jullie zelf over het volgende portret te laten beslissen.

Voor de volgende editie kunnen jullie bepalen over wie ik een portret zal schrijven. Je mag stemmen op de volgende personages:

 1. Tinus Icket
 2. Anna Falbeet
 3. Chris Kras

Het stemmen werkt zo:

 • Jouw absolute voorkeur geef je 5 punten.
 • Hij of zij waar je ook tevreden mee bent 3 punten.
 • Wie nog wel even kan wachten geef je 1 punt.
 • Jouw stem telt alleen indien je een totaal van 9 punten hebt uitgedeeld.
 • Je kunt stemmen tot precies 1 maand na het verschijnen van dit portret (17-06-2019 is dus de laatste stemmogelijkheid)

Let op met op wie je stemt want:

 • Na de volgende twee portretten kun je in elk geval weer op het personage stemmen die als tweede eindigt. Lees: het eerstvolgende en daarop volgende portret wordt dit personage niet als keuze aangeboden.
 • Het personage met de minste stemmen komt op z’n vroegste over drie portretten pas terug.
 • Op wie je stemt kan ook invloed hebben op de sterren die je kunt verdienen met de actie hieronder.

Je kunt met het stemmen zelf niets winnen.

RAAD HET MODELPERSOON EN WIN STERREN!

Ook nieuw vanaf het komende portret is het winnen van sterren door te gokken wie ik als modelpersoon voor mijn personages hanteer. Kijk op de nieuwe pagina met redactieleden om te ontdekken hoeveel sterren je per personage kunt verdienen en geef hieronder bij de commentaren door wie jij denkt wie de modelpersonen zijn. Vermeld dus bij iedere stem wie het modelpersoon van jouw keuze is. Let op: per karakter mag je maar één keer gokken.

EXTRA: Is jouw 5 punten-stem het eerstvolgende portret én je hebt het modelpersoon correct geraden? Dan verdien je een extra cheque van 500 sterren!

This entry was posted on Friday, May 17th, 2019 at 13:37 and is filed under Duimzuigerij, Een portet van ..., Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Comments

 1. May 17, 2019 @ 14:19


  Ik mag wel zeggen dat ik een vrij innige band heb met deze Qnoeijer! Hij heeft me al heel wat testwerk opgeleverd.
  Dennis Nedry is natuurlijk een perfecte nerd, maar zijn programma’s zijn wel bugvrij, afgezien van wat muggen in barnsteen dan…

  Van twee van de drie gesuggereerde personen weten we nog niet meer dan de naam, maar ik neem aan dat Anna Falbeet wel familie zal zijn van Paap. Heeft Paap een zus of nicht?
  Tinus Icket vertoont wel erg veel gelijkenis met Paul van der Zee, maar ik neem toch aan dat als modelpersoon een bekender iemand moet worden gekozen. Een moeilijke keuze tussen Geer en Goor, of toch iemand anders?
  Chris Kras lijkt me een beetje een krabbelaar. Dan denk je toch meteen aan een schaatser, zoiets als Hilbert van der Duim die uitgleed over een vogelpoepje. Of zou hij een tekenaar zijn?

  Mijn voorkeurlijstje:

  5 punten voor Tinus Icket, modelpersonage Hugh Jackman
  3 punten voor Anna Falbeet, modelpersonage Prinses Laurentien
  1 punt voor Chris Kras, modelpersonage Terpen Tijn (uit de Tom Poes-verhalen)

  Posted by BoB de Winter
 2. May 19, 2019 @ 11:02


  “Door z’n vettige brilletje zoekt hij naar de laatste tissues die hij naast de monitor heeft staan waar hij altijd porno op kijkt en veegt daarmee snel de boel weg. Eén voor één trekt hij”

  Toen ik dit stukje las, dacht ik gelijk: TOO MUCH INFO. Met die kop (en de rest van het lichaam) van Wayne Knight erbij, vormde zich in mijn hoofd wel een erg onsmakelijke mental picture. Gelukkig bleek het uiteindelijk om het trekken van toetsen uit een toetsenbord te gaan, hoewel ik me nu toch wel afvraag of er tussen de melk en de ketchup nog meer plakkerige substanties zijn te ontdekken…

  Leuk portret verder hoor, Snooimans! Hopelijk komt het personage ooit opdraven in jouw verhalen. Ik zou ‘m graag zien bakkeleien met Theo Nologie of zo. Of misschien kan ie een keer op date met Olga…

  Wat het volgende portret betreft:

  5 punten voor Tinus Icket, modelpersonage Tom Cruise
  3 punten voor Anna Falbeet, modelpersonage Eva Jinek
  1 punt voor Chris Kras, modelpersonage Chris Zegers

  Posted by Retroman
 3. May 19, 2019 @ 11:47


  @Retroman: niets mis met het lichaam van Wayne op deze foto! Of doen we op de TN tegenwoordig aan fat shaming?

  Posted by BoB de Winter
 4. May 19, 2019 @ 12:25


  Een beetje BoBBy shaming op z’n tijd moet kunnen 🙂

  Posted by Retroman
 5. May 20, 2019 @ 18:29


  Shaming? Schaam, schaam… dat ik de link naar Dennis Nedry niet had gelegd. :mrgreen:
  Die had ik, als Jurassic Park-fan natuurlijk moeten herkennen. Nu voel ik mezelf toch een sufferd zeg!

  Leuk portretje hoor! Ik ben het wel met Bob eens dat z’n modelpersoon wel minder bugs maakt dan Querido. Maar dat kun je gemakkelijk verdedigen wat mij betreft: de een is een nerd en de ander een knoeier.
  De rol van Bob is me dan ook wat duidelijker geworden. Ik wist al dat waar de een de fouten maakt, de ander ze mag aanwijzen/verbeteren. Je kunt dus stellen dat onze Snor eigenlijk Querido is en Bob de rol inneemt van Nedry. Of heb je niks met dinosaurussen, Bob? 😛 geintje!

  Wat betreft mijn verdeling van punten:

  5 punten voor Tinus Icket, modelpersonage Robert Downey jr.
  3 punten voor Anna Falbeet, modelpersonage Teri Hatcher
  1 punt voor Chris Kras, modelpersonage Patrick Stoof (ik wilde eigenlijk ook Chris Zegers doen, maar die had Retroman al…)

  Posted by Sandra
 6. May 20, 2019 @ 20:45


  Dat is toch wel even heel iemand anders dan Kevin James! (Zie mijn suggestie voor het modelpersoon) Maar ik ben wel één van de weinigen, zo niet de enige, die naar aanleiding van de hint, meteen de connectie wist te maken met Nedry. Niet dat ik een kei grote fan ben van Jurassic Park, maar deze scène herinnerde ik wel.

  Interessant portret. Voor de aanwijzing had ik geen idee wie we konden verwachten. Wat Gsor al zegt, er zijn teveel nerds op de planeet om daar exact Wayne uit te kunnen selecteren. Toch past ze goed!

  Oei, en nu die modelpersonen voor de volgende keer. Hm…. ik ken die Anna Falbeet en Chris Kras nog helemaal niet zo goed, dus dat moet ik dan maar gokken:
  5 punten voor Tinus. Modelpersoon Stephen Dorff
  3 punten voor Anna Falbeet. Pffff!! Carice van Houten
  En 1 punt voor Chris Kras. Duncan Laurence 😛

  Zwg, zouden we ook niet nog iets winnen met onze suggesties voor Querido? Ligt Gsor te gsnurken? 😉

  Posted by Stoomkoker
 7. May 21, 2019 @ 00:13


  @Sandra: zeker heb ik iets met dinosaurussen! Al in mijn jeugdjaren was ik gefascineerd door deze donderhagedissen. Voordeel was natuurlijk wel dat ze in die tijd nog gewoon vrij rondliepen…

  Posted by BoB de Winter
 8. May 25, 2019 @ 14:24


  Querido houdt zich zeker ook bezig met het spelelement van deze pagina? Ik zie dat we eigenlijk vóór 9 februari 2018 al hadden moeten stemmen!

  Posted by BoB de Winter
 9. May 29, 2019 @ 11:00


  Je hebt helemaal gelijk, BoB. Dit had zomaar de 300e bug kunnen zijn. Die Querido is gewoon een wandelende bug…!

  Datum is nu aangepast.

  Posted by Gsorsnoi
 10. June 18, 2019 @ 16:46


  Dag allen,

  De inzendtermijn voor het eerstvolgende portret is 17 juni verstreken. Het heeft de volgende eindstand opgeleverd:
  20 punten voor Tinus Icket
  12 punten voor Anna Falbeet
  4 punten voor Chris Kras

  Jullie waren dus nogal unaniem in jullie keuzes! Eindelijk gaat er dus een portret verschijnen over Tinus Icket! 😀 Ik kan jullie vertellen dat ik wel echt naar dit moment heb uitgekeken. Voor mij voelt dat alsof ik eindelijk een groot geheim achter een hoofdpersonage uit een boek ga onthullen. Echt veel naast de waarheid zit dat ook niet natuurlijk.

  Velen van jullie hebben Tinus indertijd steeds gelijk gesteld aan mijn eigen persoontje, alsof je mijn gezicht over die van hem kan plakken. Maar ondanks de vele gelijkenissen tussen Tinus en mijzelf gaat er ook achter Tinus een modelpersoon schuil. Het is een speciaal karakter waar ik zelf al tijden mee bekend ben en waarbij ik hem altijd meteen voor me zie als ik aan Tinus denk. Ik zal jullie alvast verklappen dat het om een acteur gaat en dat Tinus vooral is afgekeken van een protagonist die hij in een specifieke film speelt. Echter, onlangs vertolkte hij ook in een blockbuster een nogal prominente rol van dé antagonist en zelfs toen zag ik, tussen al die duistere eigenschappen, Tinus voortdurend naar voren komen.
  De modelpersoon leeft dus heel erg bij mij en ik hoop natuurlijk dat ik jullie kan overtuigen dat er geen betere persoon (naast mijzelf :-P) om het beeld van Tinus bij op te roepen. En lijkt deze modelpersoon dan op mij (of andersom…)?
  Nee, totaal niet 😀

  Ik wil jullie niet te lang op zijn portret laten wachten, maar het is wel een portret waar ik echt even goed voor wil gaan zitten.

  Oh ja! Ook ditmaal heeft iemand de spijker op z’n kop geslagen als het gaat om het raden van de juiste modelpersoon bij een van de portretten waar je op kon stemmen. Maar ja, … heeft die iemand daar 5 punten aan gegeven en is dat het portret van Tinus?

  Daar zullen we gauw genoeg achter komen…

  NB: het is al 2x eerder voorgekomen dat iemand de juiste modelpersoon raadde. Dit wordt dus de 3e keer. En alleen van Theo Nologie weten we inmiddels dat iemand daar goed mee zat (Retroman > Chriet Titulaer)

  Posted by Gsorsnoi

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.