By tinusicket | May 28, 2010 - 10:05 am - Posted in Duimzuigerij, Kakfietsen, Nederlands, Onbedoelde mening

Het voornaamste standpunt van de Partij Bakfietsen Verbranding is het tegengaan van de verbakfietsing van Nederland. Deze fietsende campers zijn de grootste bedreiging voor onze sociale samenleving waar we in ons land zo trots op zijn. Ze zorgen voor hinderlijke blokkades op de weg die het normale klootjesvolk belet om op tijd op het werk te verschijnen. Tevens zijn zij de grootste bron van wegirritaties waardoor mensen chagrijnig de dag door moeten en zich daardoor slechter kunnen concentreren. Dit leidt tot ontslagen en een verdere achteruitgang van onze economie.

Algehele bedreiging van onze verkeersveiligheid.

De volgende anekdote maakt duidelijk hoe bedreigend de bakfiets is voor onze verkeersveiligheid, onze economie en sociale omgang:

Laatst wilde ik zelf met mijn fiets een weg oversteken. Een groepje fietsers had zich aan de overkant van de oversteek netjes aan de rechterkant opgesteld.
Op een goed moment was er een gelegenheid ontstaan waardoor ik kon oversteken, zodat ik met oversteken begon. Het groepje tegenliggers aan de overkant deed dit natuurlijk ook.

Helaas was er een bakfiets (inclusief twee verwende koters) die er het geduld niet voor daar achter aan te sluiten en besloot de bakfiets dan maar op de linkerstrook te plaatsen waardoor het met mij in botsing dreigde te komen.
Ik werd hiermee voor het blok gezet. Veilig oversteken was er voor mij niet meer bij. Uitwijken kon ik niet, want Wouter op zijn kakfiets moest zo nodig de boel blokkeren. Gelukkig walste hij niet over mij heen, mag zag ook in dat er een probleem was. Alleen toegeven dat hij daarin fout zat was daar natuurlijk niet bij. In plaats daarvan keek hij mij verzuchtend aan alsof hij mij wilde duidelijk maken dat ik hem in een vervelend parket had gedrukt.
Wat moest ik? Ik was mijn oversteek al begonnen voordat hij met zijn kroost in die schuit sneaky vanachter de andere fietsers opdook en mijn oversteek onmogelijk maakte. Rechts van mij begon een vrachtwagen te toeteren.

Het geluk wat we hadden was dat de andere fietsers inmiddels aan de overkant waren uitgekomen, zodat de bakfietser – zoals het hoort – rechts van hem de normale oversteek kon beginnen. Na enig speeksel en fluweel gevloek te hebben geïncasseerd reed hij mij ten slotte rechts voorbij en kon ik veilig naar de overkant.
Onze straatsoldaat riep eens:
“zonder dat we het door hebben, worden we steeds asocialer”. Nou, die gedachte schoot op dat moment wel door mijn hoofd.

Wouter, Merel, Job en Mees het slechtst af bij de PBV.

Femke Halsema mag graag grapjes maken over mijn creativiteit om elk partijstandpunt met bakfietsen in verband te brengen, zoals ze ook deed op het Carré debat. Feit blijft dat zij ( de bakfietsers ) het ons onmogelijk maken ons werk fatsoenlijk uit te voeren en een bedreiging vormen voor de verkeersveiligheid.

In reactie op de stellingen van het Carré debat leg ik hier onze reacties nog eens aan u voor:

 • Stelling 1: “Hogere inkomens betalen meer belasting.”
  Standpunt: Tegen.
  Het spreekt voor zich dat die mensen in de maatschappij die het zich (kunnen) veroorloven een bakfiets aan te schaffen meer belasting moeten betalen. Het is daarom onzinnig om alleen de hogere inkomens te laten opdraaien voor de hogere belastingen terwijl er ook mensen met een lager inkomen zijn die van het weinige geld dat ze ontvangen besluiten een bakfiets aan te schaffen. En dan straks aankomen dat ze tegen de bijstand aan zitten.
  Heb je een bakfiets, dan betaal je – net zoals de hondenbezitters hondenbelasting betalen – daarvoor een aparte bakfietsbelasting.
 • Stelling 2: “Patiënt moet meer zelf betalen in de zorg.”
  Standpunt: Tegen.
  Uiteraard willen we de kosten in de zorg drastisch terugdringen. Probleem blijft alleen het grote aantal slachtoffers dat door bakfietsers veroorzaakte verkeersongelukken in het ziekenhuis belanden en daardoor met hoge zorgkosten komen te zitten. Oplossing: lasten bij de bakfietser leggen.
 • Stelling 3: Werkeloze heeft een jaar recht op WW.”
  Standpunt: Tegen.
  Een jaar is voor bakfietsers te lang.
  Voor mensen die zich niet aan een bakfiets bezondigen: 3 jaar handhaven.
 • Stelling 4: “Aftrek beperken huren omhoog.”
  Standpunt: Tegen.
  Laat de bakfietsbewoners deze lasten maar dragen. De hele economische malaise werd veroorzaakt door de teruglopende koopkracht door de bakfietsfietsers.
  Oplossing: Kilometerheffing op bakfietsers. Het geld dat beschikbaar komt in de huizenmarkt steken.

Andere algemene oplossingen:

 • Geleidelijke invoering van de bakfietsloze maandag.
 • Nieuwe feestdag in het leven roepen: Nationale bakfietsenverbranding.

Integratiebeleid.

Spuit toch ergens een eiland op in de oceaan met een netwerk van bakfietspadasfalt. Er zijn plekken genoeg waar het water toch al reddeloos verontreinigd is, dat we deze plekken best kunnen gebruiken om een bakfietsland van te maken.

Noem me een bakcist, maar ik ben geen racist.

( Dit artikel is bedoeld om te duiden hoe onzinnig je een partijbeleid kunt maken en de draak te steken met één van de parlementaire hobbies: racisme. )
 

This entry was posted on Friday, May 28th, 2010 at 10:05 and is filed under Duimzuigerij, Kakfietsen, Nederlands, Onbedoelde mening. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

23 Comments

 1. May 28, 2010 @ 11:12


  Het verbaast me enigszins dat je bij dit artikel geen humoristische cartoon hebt geplaatst over Babboemed, de geestelijk leider van de bakfietsenbezitters.
  Of ben je soms bang voor represailles van extremistische Babboemed-aanhangers?

  Posted by Retroman
 2. May 28, 2010 @ 11:12


  Ik heb wel een leuke naam voor de nieuwe bakfietsenbelasting: KOTERSLEURTAKS!

  Posted by BoB de Winter
 3. May 28, 2010 @ 11:16


  Wordt er ook een onderzoek ingesteld naar de impact van bakfietsrijders op de economie? Dat zal toch ook aardig in de papieren lopen! Denk maar eens hoe veel het aanleggen van een grachtengordel kost 🙁

  Posted by BoB de Winter
 4. May 28, 2010 @ 11:19


  @ Retroman:
  Ongetwijfeld dat ik over die profeet nog eens een artikel schrijf…

  @ BoB:
  Over nieuwe artikelen gesproken. Daar kunnen we ook nog een boek over schrijven.

  @ Beide:
  Goede suggesties. We nemen ze op!

  Posted by Tinus Icket
 5. May 28, 2010 @ 11:25


  Kleuter kotsras?

  Posted by Sandra
 6. May 28, 2010 @ 14:01


  eigenlijk best onzzinnig ja dat programma van GEert!

  Posted by Paap
 7. May 28, 2010 @ 14:10


  Ja ja, het demoniseren van lijsttrekker Tinus kan beginnen! De bakfiets komt van links…

  Posted by BoB de Winter
 8. May 28, 2010 @ 18:42


  Volgens mij heeft die Tinus gewoon een (verkeers)bord voor z’n kop!

  Door zijn ondoordachte uitspraken zal hij in de politiek niet snel meer aan de bak(fiets) komen…

  Posted by BakfietsBezitter
 9. May 28, 2010 @ 19:38


  Zo’n eiland is ook geen oplossing…..

  Binnen de kortste keren wordt Nederland dan weer overspoeld met waterbakfietsvluchtelingen…….

  Posted by PiCo
 10. May 29, 2010 @ 11:26


  Het wachten is op de eerste bakfietszelfmoordterrorist met een lading dynamiet in z’n bak.

  Posted by Sandra
 11. May 29, 2010 @ 11:51
  Posted by Retroman
 12. June 3, 2010 @ 10:41


  Zwevende kiezers, ha.
  Vet lachen.

  Posted by Armani
 13. June 4, 2010 @ 08:53


  Tinus, het ziet ernaar uit dat je een bakgenoot, eh…bondgenoot hebt! Maar of je daar nou zo blij mee moet zijn…

  Op pagina 4 van de Metro van vandaag staat namelijk in koeienletters: ‘André Rouvoet wordt nooit een bakfietsvader.’

  Posted by Retroman
 14. June 8, 2010 @ 20:00


  hier alle voordelen op een rijtje van de BPV, met als moto de bakfiets als melkkoe!

  De invoer van een bakfiets parkeergeld heffing inclusief de bijbehorende parkeerklemmen, hierdoor kan de belasting kan omlaag, want er zijn immens veel van deze voertuigen

  Deze parkeerheffing mee aan de economie want de normale fietsers hoeven minder ver te lopen want op zo’n plek kunnen nl wel 6 andere fietsen gezet worden. .
  Dit heeft weer het economisch effect dat we weer op tijd op het werk kunnen zijn.
  omdat we geen parkeerplekje vonden.

  De werkeloosheid neemt af, want voor de uitvoer van de controle kunnen we weer meer mensen laten werken.

  Er zullen minder ongelukken voorkomen door botsingen met mede weggebruikers.
  Dit omdat mensen hun bakkie laten staan, dit verminderd indirect onze ziektekosten.

  Nederland word weer socialer, want die bakfiets lui gedragen zich vaak asociaal “ze denken mijn bak is groter dus heb ik de meeste rechten”

  Door de grote verbranding van mensen die hun fiets weg doen kunnen we energie winnen en kan de stroom goedkoper worden.

  Bovendien betalen op deze manier de koterverplaatsende ouders op driewielers mee aan hun eigen kinderbijslag. want alleen zij hebben zo een ding, waar heb je hem anders voor nodig.

  STEM dus BPV
  (PS je kan je voorkeurs stem aan mij geven ik sta derde op de lijst van de BPV)

  Posted by The Wizard
 15. June 8, 2010 @ 22:24


  Nee lekker is dat! Een partijlid die niet eens weet hoe hij de afkorting van zijn eigen partij moet spellen. Dat schept veel vertrouwen bij de kiezers!

  Ik vind dat jullie mensen eens op moeten houden met dat afkraken van bakfietsbezitters en oog moeten gaan krijgen voro de sociale kant van deze personen. Je hebt het hier over de mensen die de verkeersveiligheid juist bevorderen door hun kinderen niet als ongeleide projectielen de straat op te jassen en slachtoffer laten worden van het echte probleem wat hier aangepakt moet worden het is de scootergebruikers die de kinderen doodrijden en je de pas afsnijden op plekken waar ze niet eens rijden mogen.

  Ik vind het schandalig dat bakfietsers als ASOCIAAL bestempeldt worden en technische googeltrucjes worden losgelaten over hoe veel schade we aan de economie zouden berokkenen.

  Pak eens die mileuvervuilende scootergasten aan. Zij hebben olie en bloed aan hun handen!!!

  Posted by Antje
 16. June 8, 2010 @ 22:38


  Fijn is dat. Dacht ik vanavond geland te zijn op Groen Links, lees ik dit, zweef ik weer!

  @ Retroman: misschien heb je mij wel zien zweven.

  Posted by Pieter
 17. June 9, 2010 @ 06:44


  @ Pieter: Dan hoop ik niet dat het in een bakfiets was waarmee je landde. Anders denk ik dat we nog een hoop ‘hervorming’ bij je te doen hebben (om er nog maar weer eens zo’n politieke kreet tegen aan te gooien). 😉

  Posted by Tinus Icket
 18. June 9, 2010 @ 06:59


  @ Antje: het doet me een beetje pijn dat ik me gedwongen voel een serieuze reactie te geven daar het motto van onze Tycoon Newspaper is: “making sense to nonsense”. Anders gezegd: wij maken er een sport van zogenaamd zinnig te reageren op de onzinnigheden in het leven. En daar waar het ons uitkomt willen we dat ook nog wel eens omdraaien. Zoals in dit artikel.

  Misschien moet je het schuinsgedrukte stukje tekst onder het artikel even lezen. 😉

  Sommige politieke partijen zoals o.a. de PVV, maar ook de Partij voor de Dieren lijken hun eenzijdige politieke programma’s volledig te basseren op één standpunt waar zij achter staan.
  PVV: alles is de schuld van de moslims.
  PvdD: alles oplossen door duurzaamheid in te voeren.

  M.a.w. de Partij Bakfietsen Verbranding probeert een parodie neer te zetten van hoe er in Den Haag over Nederland gedacht wordt.

  En ja, ik ben tegen bakfietsen.
  Dus ik vrees (lees: hoop) dat we nooit samen een coalitie zullen vormen wanneer de PBV en jouw eventuele partij (Partij Scooter Uitbanning wellicht?) tot grote partijen zullen uitgroeien.

  Kijk uit met oversteken!

  Posted by Tinus Icket
 19. June 9, 2010 @ 09:07


  ALARM! STOP DE PERSEN! INTERNATIONALE SAMENZWERING!

  Geachte partijgenoten,

  Ik ben een groot schandaal op het spoor! Vanochtend meldde ik mij nietsvermoedend op het stembureau om de PBV mijn welverdiende stem te geven. Groot was mijn verbazing dat geen enkele kandidaat van deze partij op het stembiljet voorkwam! Drukfoutje… OF beïnvloeding door de machtige bakfietslobby???
  Ik vermoed toch het laatste: de tentakels van de BF-maffia reiken ver en niemand kan er aan ontkomen.
  Ik heb deze schandalige omissie onmiddellijk aan de internationale waarnemers gemeld en die gaan er direct werk van maken. Een dergelijke heksenjacht mag in een democratisch land in de 21e eeuw niet voorkomen!!!

  P.S. Ik heb op het stembiljet zelf maar een vakje bijgetekend en rood gemaakt. De democratie zal zegevieren!!!!

  P.P.S. Voorts ben ik van mening dat alle bakfietsen verbrand dienen te worden.

  Posted by BoB de Winter
 20. June 9, 2010 @ 11:47


  Dit klinkt als een nieuwe flirt met Femke.

  Die krijgt het nog druk!

  Posted by ea
 21. June 9, 2010 @ 20:44


  Ik zou graag die PSU oprichten.
  En of deze site nou voor de grap is of bloed serieus is bedoelt, ik blijf het gekat op die prachtige bakfietsen belachtelijk vinden…

  Pardon!

  Posted by Antje
 22. July 30, 2010 @ 15:49


  Dan heb ik het gevoel dat we eindelijk een beetje grip gaan krijgen op de bakfiets en dan ontdekt men iets wat je niet echt een bakfiets kan noemen maar hier toch wel veel op lijkt. Denk dat er direct ingegrepen moet gaan worden.
  http://weblogs.vpro.nl/wimdebie/2010/07/24/de-nieuwe-tandem/

  Posted by Johan Veenhof
 23. July 30, 2010 @ 15:57


  Hahaha! Een fietsende kruiwagen!

  😀 Het moet toch niet gekker worden hè?
  Laten we die ondingen ook gelijk de kop indrukken.

  Wat is de volgende stap … een ligfiets zoals je ook meerlingkinderwagens hebt?

  Posted by Tinus Icket

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.