By Querido Noeyer | December 9, 2015 - 9:39 am - Posted in Nederlands, WSNOI

Op Pakjesavond 2015 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd op WSNOI. De Onbestaande beroepen generator en het koffiespel Bakkie Snooi zijn in mogelijkheden uitgebreid én er is een belangrijk nieuw spelelement bij gekomen: de sollicitatiepunt.

De sollicitatiepunt

Al langer worstelden we er op WSNOI mee dat het soms wel wat erg gemakkelijk is om aan geld te komen. Je kunt vrij eenvoudig geld verdienen door spellen zoals Picture Tycoon en Herrezen van de Galg tot een goed einde te brengen. Het hebben van een beetje geluk in de WSNOI loterij is dikwijls fortuinlijk en het vinden van geld op verschillende verstopplekken op de website gaat de meesten vaak ook goed af. Maar zelfs als die paar factoren nog niet voldoende zijn om de beurs gevuld te houden, dan is er altijd nog de Onbestaande beroepen generator waar je op ieder gewenst moment aan een baan (en dus geld) kunt komen. Zo maakte het voorheen niet uit of je gewoon platzak was doordat je al je geld had uitgegeven of dat je pech had dat je een ‘kanskaartje’ pakte waaruit bleek dat je was ontslagen, je kon altijd zonder veel inspanningen weer aan een baan – en dus aan geld – komen. Hierdoor was de Onbestaande beroepen generator eigenlijk meer een veredelde kaartenautomaat en ging de waarde van de munt (de zbersibarn) hiermee verloren.
Maar daar brengt de sollicitatiepunt nu verandering in. Want vanaf 5 december 2015 kost het 60 sollicitatiepunten (SP) voor iedere keer dat je de Onbestaande beroepen generator voor een nieuwe baan wilt inzetten. En sollicitatiepunten heb je niet onbeperkt. Aan het begin van iedere maand krijg je wel een maandvoorraadje van 60 SP. Dus je kunt sowieso iedere maand één keertje aan een nieuwe baan komen. Blijkt het dat je binnen die maand toch nog een keer extra moet solliciteren, dan heb je voortaan twee opties:

 1. je moet op andere manieren aan geld komen (door bijvoorbeeld het verkopen van spullen of geld verdienen vanuit Picture Tycoon)
 2. of je verdient SP op één van de volgende manieren:
  • 1 SP voor iedere keer dat je inlogt op WSNOI
  • 1 SP voor iedere geschonken bakje koffie voor klanten uit de Koffie Corner van Bakkie Snooi (dit betreft een recente speluitbreiding!)
  • 80 SP voor het spelen van de Quiz van de Maand

Zoals hierboven al beschreven krijg je sowieso aan het begin van iedere maand automatisch 60 SP. Dit zijn echter 60 ‘maand’-sollicitatiepunten, die automatisch na één maand verlopen en in de nieuwe maand weer worden aangevuld. Het is dus niet zo dat je ongebruikte ‘maand’-sollicitatiepunten naar de nieuwe maand kan meenemen.

Proefsolliciteren

Ben je echt door je sollicitatiepunten heen? Dan kun je altijd nog proefsolliciteren. Dat levert weliswaar helemaal niets op, maar voor hen die het gewoon geinig vinden om middels de Onbestaande beroepen generator aan hendels te trekken en op die manier een knotsgekke baan samen te stellen, is deze optie open gehouden.

Ontslag aanvragen

Wat ook is toegevoegd, is de mogelijkheid om ontslag aan te vragen. Wellicht is dit niet een heel aanlokkelijke functionaliteit die eenieder zo snel zal aanspreken, maar je kunt maar net ergens een argument vinden om hier toch gebruik van te willen maken. Zo kan het ineens interessant zijn om gauw even van baan te wisselen wanneer je voorraad sollicitatiepunten weer toereikend is en een nieuw onbestaand beroep ineens weer een klap geld oplevert.

Kijk voor meer informatie op de vernieuwde pagina ‘Een baan zoeken‘.

This entry was posted on Wednesday, December 9th, 2015 at 09:39 and is filed under Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Comments

 1. December 9, 2015 @ 15:15


  Doe mij toch maar gewoon een appelpunt 🙂

  Posted by BoB de Winter
 2. December 11, 2015 @ 07:52


  Geinige nieuwe ontwikkelingen! Een paar ervan ben ik al tegen gekomen en gebruik van gemaakt. Dit geeft de site toch weer een frisse nieuwe dimensie. 😉

  Posted by Stoomkoker
 3. December 11, 2015 @ 09:40


  Ik vind het inderdaad ook wel wat hebben. Volgens mij is het veel eerlijker spelen zo. Geen onbeperkte bakken met geld meer. Ik denk wel dat alleen Snooiers die veel op WSNOI zitten het verschil echt zullen merken.
  Verder gaat er denk ik nog wel iets mis met die nieuwe Koffie Corner (leuk bedacht!). Daarmee kun je veel meer recepten bereiden dan je aan bonen op voorraad hebt heb ik het idee. Maar misschien heb ik niet goed gekeken.

  Posted by Sandra
 4. December 11, 2015 @ 10:08


  Was mij ook al opgevallen Sandra. Ik heb deze al als bug gemeld.

  Posted by Stoomkoker
 5. December 11, 2015 @ 18:52


  En inmiddels is die ook alweer opgelost! Dus je kunt nu alleen maar de koffie bereiden wanneer je én het juiste level hebt én de bonen op voorraad hebt.

  Posted by Querido Noeyer
 6. December 15, 2015 @ 14:24


  Zo, vandaag eindelijk op zoek gegaan naar een nieuwe baan en gelijk maar even die leuthoek bezocht. Knap bedacht allemaal! Helaas ben ik vanwege mijn lage level nauwelijks bevoegd om de vloer te schrobben daar, laat staan dat ik de caffeïnezucht van de stamgasten kan stillen!

  Posted by Retroman
 7. December 15, 2015 @ 14:49


  Die ‘leuthoek’ werkt erg motiverend om in levels omhoog te gaan. Dus ik zou nog wat ervaring opdoen als barista als ik jou was 😉 !

  Posted by Stoomkoker
 8. December 15, 2015 @ 14:58


  Terecht dat dergelijke low level figuren strikt gefilterd worden!

  Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.