By kornelisoflook | February 24, 2014 - 5:02 am - Posted in Droomverhalen, Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands

Deze ervaring is gebaseerd op een waar gebeurde nachtmerrie…

Toen ineens rook ik iets wat ik van mijn leven nog niet geroken had. Ik werd wat draaierig en zakte langzaam ineen. Waar ik mij bevond laat zich lastig omschrijven. Het houdt zich op tussen de kades van het typerende plaatsje Volendam, onder apocalyptische weersomstandigheden, en een soort bedrijfsruimte waar de volgelingen van de duivel mijn collega’s zijn. Doordat ik op de zandachtige grond was komen te liggen kon ik onder de werkbank voor mij nog net de poel zien pruttelen die als een zwembad in dit bouwwerk was ondergebracht. Zo stel ik mij ook voor dat de werkvloer eruit moest hebben gezien. Ik ben ervan overtuigd dat ik werknemer of slaaf was. Wat door moest gaan voor een kaderand had de hoogte van een stoeprand met dito structuur en dimensies. Het vertrek was bijzonder donker. Waar de verlichting vandaan kwam is mij een raadsel. Lampen of andere aardse verlichting kon ik nergens spotten. Het zwembad in de hel kookte niet, maar leek mij eerder een bak met een slijkachtige substantie in de kleuren van afkoelend lava en modder uit het meest verdorven moeras. Impachtige wezens passeerden mijn twijfelachtige gestel en negeerden mij volkomen. Het was alsof ze mij niet eens opmerkten of dat ze dat niet wilden omdat het uitvallen van medewerkers er nou eenmaal bij hoorde en dat ik later op de dienst vanzelf als een soort restafval zou worden opgeruimd.
Achter mij ontdekte ik ineens wat mij onpasselijk had gemaakt; mijn trouwe metgezel, een gemuteerde vorm van een schildpad, was al enige tijd ziek en had zijn maaginhoud over mijn dikke ontblootte kuit overgegeven. Hij en ik moeten hier al langer hebben gewerkt, onder deze erbarmelijk omstandigheden en het moge duidelijk zijn dat het hem te veel is geworden of dat hij zwaar is geïnfecteerd door een virus uit de onderwereld. De gifgroene uiterst dunne kots beet enorm en ik werd er hoe langer hoe misselijker van. Daarom richtte ik mij op en vond er op de werkbank iets wat er vertrouwd uitzag als een wastafel. Om mij heen maakte de dubieuze bedrijfsruimte plaats voor een meer vertrouwde omgeving, in elk geval iets dat ik begon te herkennen als het interieur van de sanitaire ruimte waar mijn collega verslaggevers van de Tycoon Newspaper zich nog wel eens wilde terugtrekken als zij even naar hun eigen gezeik wenste te luisteren.
Maar bij Gsor almachtig. Wat was dit? Zodra ik er mijn maaginhoud in begon te ledigen kreeg ik de indruk dat aliëns bezit van mij hadden genomen. Grote brokken kots moest ik er door mijn strottenhoofd naar buiten duwen, al ging het evengoed met een vaart waar mijn menselijk gestel geen weerstand tegen kon bieden. Eén voor één schoten ze naar buiten, als organisch resten die een afvoer verstopten en plotseling losschoten omdat de loodgieter apparatuur op een gootsteen had geplaatst en de troep er onder hoge druk uitpersten. Mijn knieën knikten en ik had de grootste moeite om mijn rechtopstaand te houden. Ondertussen beet het braaksel waar ik misselijk van was geworden nog altijd in mijn kuiten en hoorde ik hoe de buitenaardse schildpad achter mij zijn laatste adem uitblies. Onderwijl ging het uitkoren van, Gsor mag weten wat voor materiaal het was, onverbiddelijk door. De restanten van mijn maaginhoud blies ik onder grof geweld tegen de muur, want het overgeven ging zo ongecontroleerd dat het kokhalzen mij ertoe dwongen om mijn hals als een op hol geslagen tuinslang in de rondte te slingeren. Wat was dit toch wat ik hier uit mijn ingewanden naar buiten spoog? Het leek wel alsof ik een heel nest van ratten die ik naar buiten werkten en wekenlang in mijn maag hebben liggen rotten. In de momenten dat ik even de kans kreeg om te zien wat er langs de tegels droop kreeg ik wel de indruk dat het zoiets geweest moest zijn. En al helemaal toen ik het kenmerkende natte zwarte harige achterlijf van één van hen, onder opnieuw een heftig salvo tegen het interieur zag verschijnen. Door mijn maagslijm (was dat wel van mij?) plakte het ongedierte er tegen de wand en begon het langzaam wat naar beneden te glijden. Klaarblijkelijk is het ook al die tijd binnen in mij voor een deel in leven gebleven, terwijl het toch heeft zitten rotten; de vette rattenstaart sloeg nog enkele malen spastisch tegen de smoezelige tegels aan de muur.
En toen gebeurde het; op het moment dat ik het idee had dat mijn eiwitten begonnen te koken en mijn gelaat een koortsachtige temperatuur oversteeg bezweek ik. Met mijn logge lijf trok ik de bak van de gootsteen, die het glazuur allang verloren had, in stukken en zeeg ik met mijn logge lijf op de toiletvloer neer. In mijn toch altijd al zweterige ondergoed maakten de laatste darmgassen zich los en kwamen stukken ontlasting en brokken darm naar buiten, met de kleur van de zuiverste diaree. Slierten bloed en diep donkerbruine strengen van mijn darmkanaal plakten er in volle glorie tegen het eens zo witte katoen terwijl daarachter nog beweging was. Mijn hals was aan gort. De huid van mijn nek was in stukken getrokken. Het bloedde leeg alsof iemand er met een Stanleymes zijn signatuur in had geplaatst. Op het laatst staarde ik er langs de poel van mijn eigen kots over de tegels van ons toilet en liet ik het leven toen uit mijn anus toch nog iets naar buiten kroop. Eén ervan had het toch nog overleefd. Het was een rat.

This entry was posted on Monday, February 24th, 2014 at 05:02 and is filed under Droomverhalen, Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Comments

 1. February 24, 2014 @ 08:52


  Lekker smakelijk verhaaltje op de maandagmorgen!!! Ik begrijp best dat je om vijf uur al wakker was: je furgde gewoon niet verder te dromen…

  Posted by BoB de Winter
 2. February 24, 2014 @ 09:52


  En uiteindelijk deed ik dat toch en droomde ik over het ongeluk van afgelopen zaterdag… 🙁

  Posted by Kornelis Oflook
 3. February 24, 2014 @ 10:38


  Oh… goor! Hoe heb je het kunnen schrijven? Hoe heb je het kunnen dromen überhaupt!

  Posted by Sandra
 4. February 24, 2014 @ 11:33


  Oeps! Sorry mensen. Ik wilde bij dit verhaaltje een knappe kop plaatsen, zoals bij de meeste TN-artikelen gebruikelijk is, maar ik heb er per ongeluk een prent bij geplaatst van de foto die ik van het weekend bij de MacDonalds heb geschoten. Ik had er een MacWrap besteld… of was het toch een MacRat… Wel, in elk geval, ik vind deze plaat ook wel geinig, dus ik laat hem maar staan. *Burp!*

  Posted by Kornelis Oflook
 5. February 24, 2014 @ 11:59


  Dat klinkt ongeloofwaardig! Bij de Mac doen ze nooit zo veel vlees in hun burgers!

  Posted by BoB de Winter
 6. February 24, 2014 @ 12:14


  Ik lees liever verhalen over navelpadden dan over aarsratten…

  Posted by Retroman
 7. February 24, 2014 @ 15:20


  Ik zou willen dat ik die keuze had Retroman. Er over dromen was ook geen pretje!

  Posted by Kornelis Oflook
 8. February 24, 2014 @ 16:22


  Ha, ik denk dat zelfs Freddy Krueger rechtsomkeert zou maken als ie in zo’n droom verzeild was geraakt!

  Posted by Retroman
 9. February 24, 2014 @ 22:29


  Haha, ranzig, maar daar houd ik wel van 😀 Het laatste deel van je droom was dan ook “smullen” 😛 Om doeltreffender te zijn is het verstandig om de “droomlogica” (a.k.a. het ontbreken van logica) uit je verhaal te fliteren. Maar het kan uiteraard een keuze zijn om elke zin de omgeving/situatie te laten veranderen. Ik snap nu wel waar jij inspiratie voor sommige ranzige scènes die je hebt geschreven. Overigens mijn complimenten voor je beeldende en originele schrijfstijl in dit “smakelijke” stuk!

  Posted by Zombie
 10. March 2, 2014 @ 15:26


  Bedankt voor je uitgebreide reactie Zombie. Wat de droomlogica betreft, niet voor niets hebt ik er boven staan dat het gebaseerd is op een waar gebeurde nachtmerrie; ik heb de volgorde en verhaalsetting namelijk volledig zo opgepend zoals ik het gedroomd heb. 😉

  Posted by Kornelis Oflook
 11. March 3, 2014 @ 23:59


  Je hebt een waanzinnig walgelijke maar rijke fantasie Knofsnor. 😉

  Posted by Stoomkoker
 12. March 5, 2014 @ 12:12


  De meest gekke artikelen worden ‘Spotlight-Verhaal’ op webtales. Zo ook deze: http://webtales.org/webtale.php?SID=23729#.Uxb31fl5O-0

  😛

  Posted by Kornelis Oflook

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.