By rinaoddel | December 20, 2009 - 2:34 pm - Posted in Algemeen, Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening, Scherpe Blik

‘Dieet’ betekent toch ‘die eet’?

Gelukkig wel, anders zouden mensen die willen afvallen niet alleen flink afvallen, maar ook nog eens flink vermageren en goed ziek worden. Hele volksstammen aan pubers met eetstoornissen weten hier helaas maar al te goed over mee te praten.

Het is zo jammer dan zo weinig mensen na hun achtste levensjaar stoppen met in hem te geloven. Sinterklaas is voor mij de enige echte dieet Messias. Het is hem al meer dan 1730 jaar gelukt zo slank te blijven. Wat er in zijn liedjes wordt gepredikt klopt: Je moet gewoon pepernoten blijven eten. Alleen af en toe wanneer de Goed Heiligman lekkere trek heeft, neemt hij een stuk marsepein. Dat, in combinatie met een hoop beweging (paard rijden en handjes zwaaien) doet dat hij geen grammetje aan komt.

Het zijn die ondeugende Zwarte Pieten die naast pepernoten ook een hoop ander snoepgoed snaaien die zo dik worden. Want echt niet alle Zwarte Pieten zijn zo slank als de Sint. Een beetje acrobatiek helpt dan ook niet meer. Zuiver pepernoten eten, dan kom je er wel.

Ook dit jaar is het me weer gelukt om met Sinterklaas op mijn streefgewicht te komen. Flink veel pepernoten eten. Te veel kan bijna niet. Kilo’s gaan er doorheen. En kilo’s vliegen er vanaf! Geen woord gelogen. Pepernoten hebben namelijk een enorme laxerende werking. En geven het eeuwige leven. Sinterklaas. Need I say more?

This entry was posted on Sunday, December 20th, 2009 at 14:34 and is filed under Algemeen, Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening, Scherpe Blik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Comments

 1. December 20, 2009 @ 15:02


  Sinterklaas needI say more? Volgens mij is hij mors dood. Fijn dieet. GELOOF nou maar in mij: die eet nie meer!

  Posted by Jac
 2. December 20, 2009 @ 15:53


  En mager dat ie is…

  Posted by Rina Oddel
 3. December 21, 2009 @ 11:34


  Pepernoten zijn dus lekker en giftig?

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 4. December 22, 2009 @ 12:58


  Hij is toch dood.
  Maar je kunt inderdaad best oud worden met die pepernoten:
  http://www.boomerang.nl/kaarten/1981/sinterklaas-is-dood/

  Groetjes,

  Jolientjuh!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 5. October 14, 2011 @ 09:34


  Ik heb deze maand al bijna twee kilo op; lekker gezond! 😛 Lagen ze het hele jaar maar in de schappen…

  Posted by Zombie
 6. October 14, 2011 @ 12:47


  @Zombie: we weten vast waar jij de komende tijd veel te vinden zal zijn. 😉

  Posted by Rina Oddel
 7. October 14, 2011 @ 17:48


  Thuis met kilozakken kruidnoten? 😛

  Posted by Zombie
 8. October 14, 2011 @ 17:59


  @Zombie: en ongetwijfeld op het schijthuis 😀

  Posted by Rina Oddel
 9. October 14, 2011 @ 21:34


  Oh die dingen mis ik!! 🙁

  Posted by Sandra
 10. October 15, 2011 @ 08:48


  @Sandra: en, is dat de bevolking van, waar zat je ook alweer, af te zien?

  Posted by Rina Oddel
 11. October 15, 2011 @ 11:08


  @Sandra: hebben ze in Zuid-Amerika geen schijthuizen dan?

  Posted by BoB de Winter
 12. December 2, 2015 @ 22:54


  Geachte Heer/Mevrouw. Ik heb vanaf mijn geboorte, obstipatie. Wegens een constitutiestoornis. Nu , wanneer ik veel pepernoten op een dag eet, ga ik ook vaak naar de toilet om mijn ontlasting kwijt te raken. Ik was er verbaasd over, vandaar dat ik naar antwoord zocht of pepernoten een laxerende werking hebben. Inderdaad het is zo. Ik gebruikt daarnaast wel veel medicatie voor mijn darmwerking. Hetgeen ik door mijn huisarts krijg voorgeschreven. Ik vind pepernoten dus een geweldig middel.

  Posted by Annie
 13. December 3, 2015 @ 07:38


  Beste Annie, bedankt voor je reactie! Leuk dat je ons gevonden hebt en helemaal leuk dat je ditzelfde inzicht deelt. Ik kon me al haast niet voorstellen dat er geen andere mensen waren die moesten zijn opgevallen dat je na het eten van pepernoten vaker in het kleine kamertje te vinden bent. En dan ook nog door iets dat lekker wegsnaait. Heerlijk hoor!

  Posted by Rina Oddel

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.