By gsorsnoi | November 24, 2009 - 1:58 pm - Posted in Astronomisch gedachtegoed, Droomverhalen, Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening

Niet alle verhalen die ik schrijf steken de draak met de Nederlandse taal of proberen de zin in onzin naar boven te halen. Gedichten en serieuze verhalen schrijf doe ik ook.

Het bewijs hiervoor is wel te vinden in het verhaal wat ik heb geschreven naar aanleiding van een rare droom die ik laatst had.
Heb je dat wel eens? Van die rare en vooral erg levendige dromen waaruit je wakker wordt met het gevoel alsof het allemaal echt is gebeurd. Ik heb daar regelmatig last van. Dan ben ik zo lekker aan het dromen dat mijn fantasie mij een hele nieuwe perceptie van de werkelijk voorzet.

Afgelopen nacht had ik waarschijnlijk in mijn slaap mijn kop gestoten, maar ik sliep vast genoeg om er niet wakker van te worden. In mijn droom bloedde mijn kop als een rund en liep ik duizelig door het huis alsof het allemaal heel echt was. Terwijl ik bij het ontwaken deze morgen niet meer had dan een klein bultje op mijn achterhoofd.
Niet erg spannend allemaal. Dit droomt iedereen toch wel eens?

Helemaal op mijn achterhoofd gevallen ben ik niet. Ik snap ook wel dat hier het verband lag tussen wat ik droomde en het feit dat ik mijn kop stootte in bed.
Maar wat ik laatst droomde was wel erg raar! Het leek wel alsof ik de droom van iemand anders droomde. Niets van de elementen in die droom lijken namelijk op wat ik in mijn eigen omgeving meemaak. ‘s Ochtends wakker geworden uit die droom ben ik het verhaal gaan opschrijven zoals ik het in mijn droom gezien had. Om een tipje van de sluier op te lichten: ik ken niemand in mijn omgeving met het Downsyndroom.

Het verhaal ‘Muinemannetjes’ is te lang om op deze weblog te plaatsen. Daarom heb ik deze onder mijn pseudoniem Achmed Liën aangeboden aan www.korteverhalen.nl . Zij hebben mijn verhaal gepubliceerd op hun website.
Het is een verhaal dat een erg zwaar onderwerp aanhaalt: een man met het Downsyndroom die zijn grote broer zijn wens wil duidelijk maken. Hij wil uit het leven stappen.
Ik weet nog altijd niet waarom ik het geschreven heb. Ik heb het hele verhaal in één nacht in een droom beleefd waarin ik zelf de ik-persoon in het verhaal moest voorstellen.

Ik ben erg benieuwd wat mensen er van vinden.

‘Muinemannetjes’ vind je op Korteverhalen door links in het menu via Zoeken op auteur ‘Achmed’ te zoeken.

This entry was posted on Tuesday, November 24th, 2009 at 13:58 and is filed under Astronomisch gedachtegoed, Droomverhalen, Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Comments

 1. November 24, 2009 @ 17:29


  Wow!

  Erg indrukwekkend. Deze kant van jou kende ik nog niet.
  Je hebt wel talent zeg.

  Groetjes,

  Jolientjuh!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 2. November 26, 2009 @ 11:44


  Mijn complimenten, gsnormed/achnoi! Erg goed dat je zo’n integer verhaal hebt kunnen schrijven naar aanleiding van slechts een droom. Het kwam allemaal heel ‘echt’ op mij over.

  Maarre…één klein minpuntje: als Star Wars fan moet je toch weten dat het R2D2 is en niet R2DT 😉

  Anyway, chapeautje af hoor!

  Retroman

  P.S.: Toevallig had ik een paar jaar geleden ook een kort verhaaltje op korteverhalen.nl geplaatst! Mocht iemand geïnteresseerd zijn: de titel is ‘De Laatste Klant’.

  Posted by Retroman
 3. November 26, 2009 @ 22:11


  Ik heb het verhaal net (nu pas) gelezen. Een mooi ontroerend verhaal, dat mij qua stijl en woordgebruik sterk aan de korte verhalen van Stephen King doet denken. Als je dan weet, dat King één van mijn favoriete schrijvers is en dat ik bijna al zijn boeken heb, begrijp je dat dit een groot compliment van mijn kant is. Goed gedaan jochie!

  Groeten,

  BoB

  Posted by Bob de Winter
 4. November 27, 2009 @ 10:22


  Bedankt voor de complimenten mensen!

  Posted by Achmed Liën
 5. November 11, 2010 @ 08:23


  Nu ook te vinden op http://www.verhalensite.com

  Posted by Achmed Liën
 6. October 16, 2011 @ 21:17


  Ken ’em niet vinden. De ene site is dood en de andere heeft nogal een draak van een navigatie. HELP! :-O

  Posted by Stoomkoker
 7. October 16, 2011 @ 21:30
 8. October 16, 2011 @ 21:50


  Hoe ontroerend en haast magisch heb je dit geschreven. Werkelijk een aangrijpend verhaal. Ik heb echt met een brok in mijn keel gezeten toen die ballon zich omdraaide. Ik zag het zo voor me. Dat kun je sowieso verdraaid goed, zo schrijven dat je lezers in je verhalen mee trekt en het beschrevene gewoon voor je kan zien. Magistraal! Subliem! En zo kan ik nog wel een paar superlatieven bij neerpennen. Ik ben echt fan van je. Je hebt er echt een fan bij. 😉

  Posted by Stoomkoker
 9. October 16, 2011 @ 22:02


  Of heb je er gewoon een nieuw stemmetje bij? 😛 😛 😛

  Nee hoor, Stoomkoker, ik ben het volledig met je eens! Dit is echt nog steeds een uitzonderlijk mooi verhaal!

  Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.