By wilburteerman | December 18, 2012 - 6:00 am - Posted in Alweerwolven, Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Nederlands

Goedemorgen allemaal, dit is, zo zal vrijdag 21.12.2012 blijken, wellicht het meest laatste weerbericht. Weerlicht, donder en bliksem, wederom een voorspelling van een apocalyptische afperking van een weergaloos baktun. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt er een donderende stenenregen verwacht die z’n weerga niet kennen zal. De hemel zal openscheuren en, godbetert, ons compleet overdonderen met de ergste verdoemenis waarmee goden geëquipeerd zijn. Stenenhagel met brandende rotsblokken, zo groot als bergtoppen, zullen onze aarde trachten te decimeren en zodoende onze planeet permanent verminken, mogelijkerwijs pertinent verwijderen uit het firmament. Honderden miljoenen aardbewoners zullen omkomen, in nederige nederzettingen, nipahutten in mangrovebossen tot en met de meest monumentale megapolen. Ter aarde bestellen zal een nodeloze aangelegenheid zijn, zo voorspel ik u.

Dit alles zal gepaard gaan met enkele verschroeiende opklaringen bij een temperatuur die kan oplopen tot zo’n 999 graden. Fahrenheit of Celcius, is van triviaal belang. Zonnecrème voegt niets meer toe. Zonnebanken, zet ze maar op Marktplaats. Meer landinwaarts komt het hier en daar tot springvloed en kan plaatselijk een zondvloed tot gevolg hebben. Arken, adellijk of armetierig, zolang er van ieder maar twee in passen, dient het alles een doel.

Orkanen catastrofaal of ogenschijnlijk met rust, verwoestend doch aan de kust eerst nog matig. In het halfduister zal de neerslag geleidelijk overgaan in een dikke zwarte sluier van kilometers dikke bewolking en verdwijnt de mensheid, naar het schijnt, voorgoed van deze de wereldkloot.

Jammerlijk jeremiëren en wanhopig weeklagen heeft weinig zin. Je kunt verbolgen, grammoedig zijn of boos. Einde wisselvalligheid. Vanaf vrijdag zijn we, zo luidt althans de weersverwachting, eindelijk weerloos.

This entry was posted on Tuesday, December 18th, 2012 at 06:00 and is filed under Alweerwolven, Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Comments

 1. December 18, 2012 @ 08:06


  Leuk. Maar toch een kanttekening. Dit kan nooit op 1 en dezelfde datum de hele aardkloot treffen. Gezien het tijdsverschil tussen de werelddelen, zal het in Amerika pas de 20e zijn als de 21e hier begint. Is ons deel van de wereld dan al weg als het bij hun nog 20 december is? Tussen Jeruzalem en Johannesburg zit zo te zien 24 uur….. 🙂

  Posted by Morwen Onora
 2. December 18, 2012 @ 08:07


  Oh en nog iets. Deze krant leeft al in de toekomst hihihi. Het is 7.06 maar ik heb dit gepost om 8.06. Knap, vind ik 😀

  Posted by Morwen Onora
 3. December 18, 2012 @ 11:11


  Zo te zien wordt het vrijdag moeilijk om tussen de buien door te fietsen, Wilburt 🙂

  Posted by BoB de Winter
 4. December 18, 2012 @ 11:17


  Hahaha! Het zou me trouwens niets verbazen dat die Maya’s nog ergens een weersverwachting voor aanstaande vrijdag hebben uitgebeiteld. Wordt wel haasten om die te vinden.

  Posted by Stoomkoker
 5. December 18, 2012 @ 11:51


  Worden de jaarsterren van de Quiz dan ook als vallende sterren uitgekeerd aan Stoomkoker?

  Posted by BoB de Winter
 6. January 2, 2013 @ 09:45


  Heb wonderbaarlijk genoeg toch nog een scheivoutje gevonden. ‘Baktun’ blijkt met een ‘n’ geschreven te moeten worden en niet met een ‘m’. Gelukkig is het ook niet zo’n dagelijks woord 😉

  Posted by Wilburt Eerman
 7. January 2, 2013 @ 09:47


  @BoB: jij had zeker liever een stenenregen gezien?

  Posted by Wilburt Eerman

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.