By kornelisoflook | August 13, 2009 - 12:57 pm - Posted in Gekalibreerde Gedrochten, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

Dat onze rabdomant Straatsoldaat mij een gekalibreerde kwibus vindt kan ik schaamteloos mee leven. Daar raak ik weinig geïndigneerd van. Een dergelijk karikaturaal beeld van mijn persoontje ben ik inmiddels wel gewend van dit sujet. Toch raakte ik lichtelijk ontsteld van zijn ridicule reactie op mijn recentelijk gebruik van het woord ‘antidateren’.

Mij is bekend dat deze rapaille enigszins in distantie leeft van onze huidige beschaving. Hij meent een sinecuur baantje te hebben wat in de praktijk eerder op sisyfusarbeid neerkomt. Doch, om zijn gemoed te reassureren laten we hem in zijn waarde.

Niemand zal mij horen impliceren dat deze schavuit geciviliseerde taal refuseert. Het viel mij alleen op dat hij danig apocrief reageerde bij het horen van de term ‘antidateren’. Hier raakt mijn thee toch flink gefermenteerd van!

Recapitulerend: Antidateren is een normale contemporaine term die ook door ons klootjesvolk wordt gebezigd. Om wat meer tot fluxdebouche te komen, laten we de calumet ontsteken en deze toelichting lezen: 
http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/NL/NL/antidateren

Voor meer toelichting op moeilijke woorden:
http://www.oiepoie.nl/Moeilijke_Woorden/

Overigens de gekalibreerde kwibus wordt belichaamd door niemand minder dan één van mijn grote helden:
Lambik (album titel van ‘de avonturen van Lambik’)

This entry was posted on Thursday, August 13th, 2009 at 12:57 and is filed under Gekalibreerde Gedrochten, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. August 13, 2009 @ 13:15


  Miljaar! Ik zeg wat ik denk en ik denk wat ik zeg. Gewoon in de taal van de straat ouwe, niets geen elitair woordgebruik! Ik vertegenwoordig het voetvolk op deze site, de blauwe boord criminelen. Terug in je ivoren torentje jij.

  Posted by Straatsoldaat
 2. August 13, 2009 @ 22:39


  Ivoren torentje … prachtig.

  Nou, beste Straatsoldaat, net als jij ben ik ook maar een boerenlul (of penis argrariër zoals ik laatst op een verjaardag hoorde). En dat maakt me niet beter of deftiger dan wie dan ook. Dus als ik mij schuldig maak aan uit de hoogte gevallen woordgebruik, dan mag je me er altijd op aanspreken.

  Zo ben ik dan ook weer! 😉

  Maar ik moest wel even smakelijk lachen toen jij (en later ook collega Richard) mij wazig aankeken toen ik het had over ‘antidateren’ . “Antida-wattes?”

  Prachtig!
  Tijd dat ik weer ga programmeren … dat is al ingewikkeld genoeg af en toe.

  Posted by Kornelis Oflook
 3. August 17, 2009 @ 19:45


  Volgens mij bestaat jouw dag uit programmeren, anagrammeren, publiceren, rectificeren en tegen jezelf lullen Kornelis.

  Groetjes,

  Jolientjuh!

  Posted by Jolien van Biesheuvel

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.