By kornelisoflook | May 9, 2009 - 6:25 pm - Posted in Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands

Waarschuwing: niet geschikt voor mensen met een zwakke maag!

“Vliegende ratten zijn het!” zei de kalende man altijd. Hiermee duidde hij zonder enige twijfel op de meeuwen die hem het leven zuur hebben gemaakt. En anders die van een vriend van mij wel.

Voordat wij in het visuele voorstellingsvermogen van deze kale kikker kruipen nemen we je eerst mee naar een duister verleden waarin je de kale man en mij aantreft. En niet onbelangrijk in dit verhaal: een vriend van mij die koste wat kost anoniem wenst te blijven.
We bevinden ons op een braakliggend terrein wat voornamelijk uit mul zand en gras bestaat. Hierin treffen wij ook wat restanten aan van vergane glorie van het bouwsel wat hiervoor heeft gestaan. Dit terrein staat haaks op een havenweg van een haven welke nog wel actief is, maar de glorieuze visserijtijden van vroeger al ver achter zich heeft gelaten. Verder is het een warme – je mag wel zeggen zweterige dag. Echt zo’n dag dat je jezelf, jonge god dat je bent, lekker op een terrasje zou willen zitten om een pint wel te laten smaken.
Nee, deze anonieme jonge man, zou toegeven aan een klus in de haven om op een braakliggend terrein eens fijn een juweeltje van een riolering aan te leggen. Je kunt je een zwoele zomerse dag niet beter voorstellen. Hup! Spade in de grond, zweet tot in je bouwvakkerdecolleté en een dozijn grijnzende meeuwen in de dakrand.
Pauzerend aan een energy drink slaat de werkgever het tafereeltje in de voor hem liggende geul leedvermakend gade. Terwijl het speeksel zich een weg baant door het gat van een getrokken kies naar een hap boterham met een vette plak kaas, lacht de slavendrijver demonisch.

In een visual ontmoeten we de anonieme jongeman die ploeterende met een spade in de handen zand weg schept uit een geul. In een stiekeme actie komt een aan Catweazel gelijkend creatuur naderbij kruipen om de nietsvermoedende jongeman een handje vogelzaad in de bilnaad te leggen. De jongeman heeft zoveel zweet onder aan zijn rug staan dat hij niets van deze lage streek opmerkt en schept rustig verder.
Wild van de honger en los van elke schaamte duikt het groepje van 12 meeuwen van de dakrand omlaag. In een scheervlucht duikt de eerste meeuw in de bilnaad van de jongeman en doet zich tegoed aan het zaad. Meer gevleugelde ratten volgen. De één naar de ander hapt een mondvol zaad uit de bilnaad van het slachtoffer en vliegt op om gulzig het zaad weg te slikken.
Jankend van de pijn tracht de jongeman tevergeefs om uit de zandgeul te kruipen met een achterwerk rood van de beurse plekken.

Pratend over deze visual werken we rustig door in de geul en houden ons oog angstvallig op de dakrand en de rest van de lucht. Met een citroenzure grimas kan de anonieme jongeman er ook wel om lachen, met een kiespijn van ongekende hoogten. Wat een bouwvakkerdecolleté al niet kan doen met je voorstellingsvermogen. Bah!

Deze jongeman en ik zijn nog altijd goede vrienden, maar de kreet “zaad in je naad” roept nog altijd de ergste nachtmerries in hem op.

Bij deze visual zijn geen echte meeuwen gebruikt en hebben derhalve geen leed ondervonden van het voorstellingsvermogen welke hier opgetekend. Psychische schade niet meegerekend.

This entry was posted on Saturday, May 9th, 2009 at 18:25 and is filed under Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Comments

 1. May 9, 2009 @ 23:26


  Zulke bouwvakkers als op de foto heb ik (helaas) nog nooit mogen aanschouwen! Zelfs Straatsoldaat moet hiervan onder de indruk zijn.
  Trouwens… Catweazle-achtige creaturen?? Komt hier soms een jeugdtrauma naar boven, meneer Oflook?

  Posted by Bob de Winter
 2. May 10, 2009 @ 08:35


  De man die hier aan Catweazle gelijkt heeft na het lezen van de proefdruk van dit artikel zijn plastische permissie gegeven tot het plaatsen van dit stuk. Zo ook de jonge god in dit verhaal. Beide zijn twee rasransbakken van het eerste uur.

  De foto van de bouwvakker hierboven was van de jonge god toen deze nog … euh … jong was. Jaar of 16. Laatst heb ik deze, inmiddels iets minder jonge god, eens geholpen een parketvloer te leggen, waardoor de inspiratie tot het schrijven van deze anekdote spontaan naar boven kwam.

  Over de nachtmerries die ik naderhand heb gehad over Catweazle gelijkende creaturen en bouwvakkerdecoletees kan ik rustig nog een artikel schrijven.

  Posted by Kornelis Oflook
 3. May 10, 2009 @ 09:37


  Hey Snorzooi!

  Ik dacht dat we hadden afgesproken dat je het me eerst zou vragen voordat je die foto van mijn decoletee zou plaatsen!

  😉

  En echt … kon het artikel nog smeriger????

  Het ergste is dat ik het idee heb dat dit nog een waargebeurd verhaal is ook!! Gatver!

  Groetjes,

  Jolientjuh!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 4. May 10, 2009 @ 11:38


  Ik ben blij dat je bij het parket leggen geen nieuwe foto van deze “iets oudere” god hebt gemaakt! Blijft ons die aanblik tenminste bespaard. BTW Jolien, maak jij afspraakjes met onze Grote Leider?? Als jouw decolleté er echt net zo uitziet, zal hij waarschijnlijk wel de enige zijn 😉

  Posted by Bob de Winter
 5. May 11, 2009 @ 16:28


  Deze foto is wel het naadje hoor!

  Posted by Straatsoldaat
 6. May 12, 2009 @ 08:20


  Nee Bob, dit moet een foto zijn geweest van toen ik net begon te puberen. Snorzooi ken ik pas sinds mijn 22e denk ik.
  Blijkbaar houdt Snorzooi alleen van jonge decoletees. 😉

  Even tussen twee haakjes: ik krijg niet helemaal scherp of dit een foto is van een achterwerk of van een boezem. Zal m’n achterwerk wel wezen. Die zie ik niet elke dag.

  Groetjes,

  Jolientjuh!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 7. May 12, 2009 @ 12:54


  catweasel en bouwvakkersdecollete in 1 artikel …

  dat kan alleen maar onsmakelijk literair werk opleveren

  Posted by Fred Janssen
 8. May 17, 2009 @ 12:02


  Jolien, zijn wij niet ongeveer tegelijktijdig op de wsnoi site terecht gekomen? Is die site met die huizen niet ergens uit 2003 of zo?
  We leven nu in 2009, dus dat maakt jou 3 jaar ouder dan mij?

  Weten we dat ook weer! 😉

  Posted by Terra van Markensteijn

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.