By theonologie | December 13, 2011 - 7:32 pm - Posted in Duimzuigerij, Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Scherpe Blik

image by Gsorsnoi

Er komt een tijd dat we alles hebben uitgevonden, zou je soms denken. Dan zijn Mars en enkele manen in ons zonnestelsel allang en volledig door de mens gekoloniseerd. Dromen over de mogelijkheid in één mensenleven een reis te kunnen maken naar afgelegen locaties in ons universum is dan niet langer een fantasie; we stappen simpelweg in een ruimtevaartuig, creëren een wormgat en warpen onszelf naar iedere denkbare locatie in het heelal.

Uiteindelijk raken we verveeld van de zichzelf steeds sneller opvolgende uitvindingen en technieken, dat we steeds vaker terug grijpen op ‘die goede oude tijd’. Vandaag deed ik alvast een voorzetje. Ik had mij op mijn werkplek geïnstalleerd, mijn jas opgehangen en mijn krantje en thermoskan wat achteloos een plek op mijn bureau gegeven. Ik startte mijn pc en begon de dag zoals normaal. Ongeveer een halve dag ging er aan voorbij toen mijn blik ineens werd gevangen door het tafereel dat ik in mijn onbewuste handelingen had gecreëerd.

De rest van de dag… kon ik mijn ogen niet meer van haar afhouden.

‘Spitsvondig’ noemde iemand het aan wie ik de foto had laten zien. Nou, gevonden in de SPITS had ik de dame zeker, maar niet zonder de hulp van wat héél ouderwets ge-paintshop. Er is geen computer aan te pas gekomen, toch wist ik de buste van een schaars geklede dame op de voorpagina van dit gratis dagbad te vergroten tot proporties waar menig man wild van zou worden! Zo zie je maar dat je al foto’s kunt bewerken met hele eenvoudige hulpmiddelen. Een ouderwetse papieren krantje en een thermoskan bleek voldoende.

Ooit zullen we ons niet langer met nieuwe innovaties bezighouden. Waar is die tijd van pixel voor pixel animaties maken met het retro-programma’s zoals Deluxe Paint op een Amiga? Of waarom vinden we niet gewoon een moderne beitel uit? Dan kunnen we daar onze foto’s mee bewerken op Apple Clay Tablet.

This entry was posted on Tuesday, December 13th, 2011 at 19:32 and is filed under Duimzuigerij, Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Scherpe Blik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Comments

 1. December 13, 2011 @ 22:03


  Wat raar, dat stond bij mij op pagina 7!

  Posted by Stoomkoker
 2. December 13, 2011 @ 22:13


  Zo te zien heb je vandaag niet alleen de waar ben ik uitvergroot!

  Posted by Sandra
 3. December 14, 2011 @ 10:24


  Mijn collega had gisteren wel door waar mijn aandacht naar uitging. Hij reageerde met de volgende mail:

  “ZuurkOOl komt in verschillende varianten! De grOOtte van de kOOl maar OOk de VORM van de kOOl is van invloed op de smaak. Witte kOOl wordt in tegenstelling tot rode kOOl veel gebruikt vOOr OudHollandse zuurkOOl. De zuurgraad wordt bepaald dOOr de hoeveelheid azijn. DaardOOr is het belang goed te proeven vOOr je je favoriet kiest alvOOrens aan de dis te gaan.”

  Posted by Theo Nologie
 4. December 14, 2011 @ 14:39


  Wie heeft het over zuurkool? Ik zie alleen maar bloemkolen 😛

  Posted by BoB de Winter
 5. December 14, 2011 @ 22:08


  Ik zat meer in de fruithoek te denken, maar leuk dat mailtje 🙂 En die foto natuurlijk!

  Posted by Zombie
 6. December 14, 2011 @ 23:18


  Kool? Fruit?
  Bos hout!

  Posted by Theo Nologie
 7. December 14, 2011 @ 23:46


  @BoB/Lachende Waterlander: die ‘moderne beitel’ moeten jullie nog wel herinneren uit één van onze legendarische WAC-overleggen, nietwaar?

  Is het er toch een keer van gekomen dat ik er een artikel over heb geschreven! 😛

  Posted by Theo Nologie
 8. December 15, 2011 @ 02:36


  zo’n beeld brandt toch in? Kun je daar mee thuis komen?

  Je bedoelt de Waanzinnige Automaten Club?

  Ik begrijp trouwens niet dat je er een halve dag over moet doen om dit beeld op je netvlies te vangen. Had je tot dit tijd weer eens blind zitten typen?

  Posted by de lachende waterlander
 9. December 15, 2011 @ 09:31


  WAC? Wat was dat ook alweer? Als (bijna) enige overlevende van die club heb ik dat zo ver mogelijk weggestopt…

  Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.