By kornelisoflook | November 1, 2011 - 11:23 pm - Posted in Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands, Scherpe Blik

image by Gsorsnoi

Iedere week is het opnieuw raak. Dan ben ik bezig om mijn ondergoed en andere kleren in te ruimen, nadat mijn vrouw zo lief is geweest om even de hete strijkbout erover te laten glijden. Een paar dagen terug vond ik mezelf, zittende op mijn bed, bezig met het ordenen van mijn sokken. Onder ons bed hebben we dan een lade, die ik opengeschoven heb staan, zodat ik de opgerolde sokken er zo van mijn schoot in kan kieperen als ik de paren compleet heb gemaakt. Weet ik een setje bij elkaar te krijgen dan leg ik ze op elkaar en rol ik de ene verticaal over de andere, zodat ze zich automatisch samenvoegen. De prop die het paartje dan is geworden werp ik dan van mij af in de bak onder mij en zoek ik de volgende twee bij elkaar. Dit gaat zo even door tot ik onvermijdelijk een aantal sokken overhoud waar geen wederhelft van is. Dit zijn de halve paren, die mij iedere week opnieuw dwingen mij af te vragen hoe het toch kan dat alle wassen gedraaid zijn en er toch niet combineerbare exemplaren overblijven. Hoe doe ik dat toch? Of hoe doet mijn vrouw dit?

Hoe dan ook, het is een terugkerend fenomeen dat zichzelf niet alleen blijft herhalen, maar zich ook blijft uitbreiden. De verloren gegane andere helften zullen wellicht achter de wasmachinetrommel zijn beland of door één van mijn kat aan stukken zijn gescheurd of iets dergelijks.

Maar deze keer had ik zoiets, laat ik nou eens van die nood een deugd maken. Spontaan kreeg ik last van de onbedwingbare neiging de score van dit aantal halve paren in kaart te brengen. Ik pakte er de sociale media bij en typte iets in de zin van: “Mijn Halve Paren Sokken-score van vandaag: 11.”

Een orgie van reacties volgde. De eerste angst was meteen dat ik er een Tycoon-spel van zou maken. Maar dat wilde ik jullie besparen.
“Het is een nieuwe hobby van me…” riep ik. En vervolgens ging het er al snel op over dat men sokken met mij ruilen wilden.
“Ik heb er ook een paar over, kijken of we kunnen ruilen?”
“Je mag mijn gatenkaas wel hebben hoor!”
“Welke kleur sokken heb je?”

Alleen dan kom ik toch voor een nieuwe vraag te staan: hoe kun je dubbelen hebben van halve paren sokken? Echt een vraag voor een halve gare zoals ik!
Het wachten is nu alleen nog op de eerste Halve Paren Sokken-ruilbeurs…

This entry was posted on Tuesday, November 1st, 2011 at 23:23 and is filed under Duimzuigerij, Galbakkerij, Nederlands, Scherpe Blik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Comments

 1. November 2, 2011 @ 02:05


  Goh, daar heb ik nou nooit last van!

  Best logisch eigenlijk, want ik draag alleen zwarte sokken…

  Wel raak ik telkens samuraizwaarden kwijt. Een of andere malloot schijnt ze te verstoppen in kartonnen dozen…

  Posted by Retroman
 2. November 2, 2011 @ 06:30


  Tja wast ik erger vind, is dat die sokken mij lijken te achtervolgen. Ook ik heb regelmatig halve paren. Maar kom dan ook wel weer een sok op de trap tegen, eentje langs de wasmachine, net onder de bank of onder het bed. En geen hele paren…NEE halve paren!!!
  Volgens mij spelen die gewoon een ziek spelletje met ons!!

  Posted by BlackheartedGoddess
 3. November 2, 2011 @ 07:20


  @Retroman: is dat soms dezelfde malloot als die halve gare? 😛

  Posted by Sandra
 4. November 2, 2011 @ 11:20


  Eén van de grote mysteries van ons bestaan. Een oplossing is om alleen maar dezelfde sokken te kopen. Dan kun je er natuurlijk nog steeds wel eens één kwijt raken, maar je hebt er altijd maar hooguit één over 😛

  Posted by Zombie
 5. November 2, 2011 @ 11:57


  Ik vind het wel een schrijnend probleem, al die alleenstaande sokjes! Het moet toch mogelijk zijn om ze weer aan een partner te koppelen. Kunnen we er geen website van maken? Dan noemen we die http://www.sokplaats.nl of http://www.sockbook.com voor de internationale versie.

  @Retroman: je moet eens bij K. Rent gaan kijken voor samuraizwaarden! Ik verkoop ze altijd aan hem als ze op zijn. Hij moet er inmiddels tientallen hebben liggen. Zelf heb ik er maar 22… 😀

  Posted by BoB de Winter
 6. November 2, 2011 @ 12:00


  Waarom moet ik opeens gemodereerd worden? Heb ik een quotum overschreden of zo???

  Posted by BoB de Winter
 7. November 3, 2011 @ 07:55


  @Zombie: en ga ik dan alleen maar geitenwollen sokken kopen of nette sokken voor onder een pantalon of hielsokjes voor in de zomer? :-S
  Ik vind het eigenlijk wel wat hebben als ik een hoge Halve Paren Sokken-score heb. Dan sta ik tenminste ook eens ergens mee bovenaan! 😀

  Posted by Kornelis Oflook
 8. November 3, 2011 @ 08:00


  @BoB: Hahahaha! Dat zie ik al helemaal voor me: Sockbook (niet te verwarren met Suckbook). Is het dan de bedoeling dat je voor al je halve paren een profiel kunt aanmaken en dat ze onderling een beetje sociaal lopen te zijn door over en weer informatie uit te wisselen over bijvoorbeeld hun vakantiebelevenissen? 😀 😀 😀
  Ze hebben in elk geval een hoop van de wereld gezien…

  Geen idee trouwens waarom je gemodereerd moest worden. Is waarschijnlijk omdat je links hebt geplaatst waarvan WordPress heeft achterhaald dat ze niet bestaan en je daarom als spam bestempelen. Je had er toch echt geen suckbook van gemaakt. Eens zien of WordPress mijn comment wel goedkeurt…

  Posted by Kornelis Oflook
 9. November 3, 2011 @ 08:01


  …maar ja, waarom zou ik mezelf ook willen modereren… 😉

  Posted by Kornelis Oflook
 10. November 3, 2011 @ 16:03


  Je kunt ook voor drie verschillende soorten sokken gaan, maar dan heb je wel maximaal drie sokken over 😛

  Posted by Zombie
 11. November 3, 2011 @ 17:20


  Waarom is het eigenlijk noodzakelijk om altijd twee gelijke sokken aan te trekken? Dat is toch doodsaai…
  Ik stel voor om een lobby te starten voor het dragen van verschillende sokken. Dan ben je meteen van al deze problemen af en je kunt het straatbeeld nog levendiger maken ook! Stel je eens voor: Batman aan je linker- en Tweety aan je rechtervoet, veel leuker toch? 😛

  Posted by BoB de Winter
 12. November 3, 2011 @ 17:23


  Geinig idee hoor, zo’n website voor sokken, maar ik vind dat sjaals ook recht hebben op een plekje op het internet.

  Zo wordt het tenminste een echt soksjaal netwerk!

  Posted by Retroman
 13. November 3, 2011 @ 18:54


  Ik zou het dan eerder een breiwerk noemen!

  Posted by BoB de Winter
 14. November 3, 2011 @ 22:01


  Zouden ze geen halve parenclubs hebben voor die alleenstaande sokken?
  😛

  Posted by Sandra
 15. November 3, 2011 @ 22:55


  @Retroman: sterk gevonden zeg dat ‘soksjaal’ netwerk! Dat zou toch een toffe variant op Facebook zijn: Sockbook, jouw soksjale netwerk. Misschien zou ik voor de gein gewoon eens een paar profielen op Facebook moeten aanmaken met van die door handen bezielde sokken met van die oogjes er bovenop!

  Posted by Kornelis Oflook
 16. November 6, 2011 @ 19:50


  Mijn Halve Paren Sokken-score 6 nov 2011: opnieuw 11 stuks. Maar wel 2 nieuwe!
  😀

  Toch snap ik het niet. Ik heb twee wederhelften terug gevonden. Dus hoe kan ik nu opnieuw op 11 halve paren zitten? :-S

  Posted by Kornelis Oflook

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.