By Olga Sloot-Koers | October 3, 2011 - 6:19 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands

image by FaceMie, edited by Gsorsnoi

Op een warme vrijdagmiddag in oktober stap ik een patatzaak in Haarlem binnen en spreek de eigenaar er zonder begroeting vrolijk toe:
“Ik heb mij laten vertellen dat jullie belachelijk goeie patat verkopen.”
De oudere man achter de toonbank is duidelijk overdonder van mijn ongewone entree, maar zijn zoon reageert terstond:
“Zo, dat is nog eens een mooie binnenkomer. Je schept wel hoge verwachtingen!”
De frietzaak aan de Kruisweg in Haarlem staat bekend om zijn biologische aardappel kunsten en de eigen gemaakte friet- en satésauzen. Zowel vrienden als mijn vrouw en collega’s hebben mij aangespoord om de zaak eens een bezoek te brengen en er mijn smaakpapillen te trakteren op de bijzondere lekkernij. Een betere reclame kon deze ambachtelijke toko die dag echt niet krijgen; naast mij stond een tweetal heren waarvan er één bliksemsnel reageerde en zijn microfoon onder mijn neus schoof. Van dit geweldige live moment werd rijkelijk geprofiteerd. Het daarop volgende interview werd direct de ether in gezonden en ongetwijfeld gehoord door vele luisteraars van het regionale radiostation.

Tel daarbij op dat deze reclame nu ook nog eens in de Tycoon Newspaper verschijnt en iedereen zal overtuigd raken waar de beste frietjes te halen zijn. Want lekker zijn ze, laat je dat verteld zijn!

This entry was posted on Monday, October 3rd, 2011 at 06:19 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. October 6, 2011 @ 11:37


  In Nijmegen stond tijdens de zomerfeesten een kraam met biologische friet. Ze lieten de aardappelschil aan de friet zitten en maakten (ook) zelf de mayonaise. Ik ben niet echt een liefhebber van friet, maar die van hen was echt ontzettend lekker. Ik heb daar dan ook drie of vier keer gegeten die week 😛

  Posted by Zombie
 2. October 6, 2011 @ 16:05


  Het klopt dat deze friet erg lekker is, maar of je na 1 keer proefen kan zeggen dat deze friet overheelijk is ?

  SLUIKREKLAME.

  Posted by Saridon
 3. October 6, 2011 @ 16:45


  @ Zombie: Hier was het bij mij ongeveer hetzelfde. Ik ben er nadien nog een keer of vier langs gegaan voor dezelfde heerlijke friet. Maar ik moet zeggen dat het me inmiddels aardig mijn neus is uitgekomen. Zoiets moet je eens in de zoveel tijd doen, dan blijft het lekker. 😉

  @ Saridon: (Welkom!) Sterker nog, ik wist nog voor ik de patatfriet proefde dat het belachelijk lekker was! Overigens heb ik er nog niet zóveel van gegeten dat het mij hoofdpijn opleverde. Sluikreclame is het in elk geval zeker, ghèhèhè! 😛 Hele dikke sluikreclame!

  Posted by Olga Sloot- Koers

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.