By rinaoddel | December 30, 2008 - 10:05 am - Posted in Duimzuigerij, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

“Met slechte mensen gaat het altijd goed. Met mij dus nog beter.”

Uitgesproken door: Karel Riemelneel

Datum: Dinsdag 30 december 2008

By kornelisoflook | - 10:03 am - Posted in Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

Bestaat uit: “Op welke kant een besmeerde boterham valt is rechtevenredig met de prijs van het tapijt”

Uitgesproken door: BoB

Datum: anno 2008

By gsorsnoi | December 23, 2008 - 4:54 pm - Posted in Games, Web´s Best

Meer een vriend van mij dan oud-collega bezit een kracht met zijn hobby waarvan ik al een aantal keer tegen de beste man heb gezegd: “Doe er eens wat mee”. Wat hij maakt is echt indrukwekkend. Zij het dat het wat kleine projectjes van zichzelf zijn. Mijn respect heeft ie. Deze man heeft zulk wonderlijk talent dat als hij zelf niet wat reclame voor zichzelf gaat maken, ik dat best bereid ben op te staan en dat voor hem te doen. Romeo is echter te bescheiden om met zijn veren te pronken. Of zo lijkt het. Misschien is hij wel te lui, ik heb geen idee. Laten we de goede man in zijn waarde laten.

Met zijn gehele verbale toestemming heeft de TN het voorrecht zijn materiaal publiekelijk kenbaar te maken. In dit filmpje zie je hoe Romeo Mazzei (zelf in de dubbelrol waarin hij de hoofdrol en Super Mario voor zijn rekening neemt) opgesloten raakt in videospelletjes. Hierbij wordt continue een knipoog gegeven naar de klassieke videospelletjes die blijkbaar een grote indruk op dit volwassen kind heeft gemaakt (want dat is hij!)

Met alle gratie aan heer en meester Mazzei himself heeft TN de eer GAME OVER aan u te presenteren:

GAME OVER op YouTube

By moraalridder | December 21, 2008 - 8:48 pm - Posted in Duimzuigerij, Galbakkerij, Mabuhay, Nederlands

We kennen het gevoel. Zondagavond 21 december en nog altijd geen idee wat je moet gaan bereiden voor Kerst. Gelukkig is er in zo´n geval altijd een Moraelridder om u bij te staan. Zij het enigszins geromantiseerd, presenteert TN u hier het geheime Galbakken recept van onze Ranschbakkenmeester. Het water verdampt reeds in onze mond terwijl de reuzel aan alle kanten wegvloeit. Gegarandeerd een knallend begin van 2009 met:

“Een prikkelbaar Filippijns wildgerecht met diarreestopper”

Om te beginnen zet je een pot doperwtjes op een zacht vuurtje om alvast even op te warmen. Schil nu wat aardappelen en kook ze zoals gebruikelijk gaar. Neem drie kipschnitzels en panneer ze met broodkruimels, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper. Bak ze om en om op een hoog vuur goudbruin. Vervolgens vet je een middelgrote ovenschotel in. Snijd de helft van de gekookte aardappels in plakjes en beleg de bodem van de schotel met deze plakjes aardappel. Snijd de kipschnitzels in kleine blokjes (1 cm of zo). Meng deze blokjes met de inmiddels opgewarmde en afgegoten doperwtjes, en verdeel dit over de plakjes aardappel in de ovenschotel. Pureer de rest van de aardappels, en verdeel dit over de schotel. Zet de oven op 3913 graden Celsius, en zet de schotel er gedurende 2 dagen in (vergt dus enige voorbereiding hè). Na twee dagen uit de oven halen, en het overgebleven koolstof verkruimelen tot poeder. Nu heb je alvast wat Norit voor na de maaltijd. Onmisbaar!

Neem nu drie plakjes zure zult, en vul deze met gekonfijte mosselen. Dit is om gang 1 te kunnen verorberen … de zogenaamde ‘amuse’!

Gang 1, amuse:
Eh! Vergeet de amuse. Hiervoor bestaat nog geen pakket bij de ziektekostenverzekeringen. Houd het maar bij de plakjes zure zult met gekonfijte mosselen.

Gang 2, het voorgerecht:
Zoals gebruikelijk heb ik gekozen voor een frisse salade.
Neem wat ijsbergsla, en was deze onder de koude kraan goed schoon. Meng er wat winegums door en breng deze op smaak met wat peper en een weinig zeezout. Even afgarneren met bieslook, basilicum, halfgare bitterballen, plakjes komkommer van minstens twee weken oud, peterselie, hamlappen en dragonder. Enne…dit is heerlijk met een knoflook-haring dressing!

Gang 3, het hoofdgerecht:

Ik heb gekozen voor een Filippijns wildgerecht.
Vraag vier weken voor aanvang bij de slager of hij drie stekelvarken biefstukken kan bestellen (vanwege de lange levertijd) en doe er gelijk maar een reerug bij. Snijd de bovenkant van het vlees gelijkmatig om de centimeter in en tevens een centimeter diep. Wrijf hier een garnalen-guacamole in en laat dit een uurtje marineren in de ketjap/sambal/tabasco vloeistof (doorkruisen wat niet van toepassing is). Vergeet hierbij niet om een zuur-bril te dragen i.v.m. die Arboknakkers.
Schil wat aardappelen en snijd deze in flinke blokken. Smijt deze in de ovenschaal. Leg er wat kippenbouten omheen, alsmede een stokje kandijsuiker, een snee roggebrood, zout, peper, een halve bloemkool, een pot Zaanse mayonaise, een lepel mosterd, een beker crème fraiche, een lik halvarine, een glas doodgeslagen Cola en een boterbabbelaar. Vervolgens braad je de stekelvarken biefstuk en de reerug op een hoog vuur dicht vanwege de sappen. Blus het vervolgens af met onaangelengde sinaasappel limonadesiroop. Leg dit op de rest in de schotel en doe het geheel op 180 graden een half uurtje in de oven. Warm alvast een pot augurken op bij een laag vuurtje. Verdeel de inhoud van de inmiddels gare ovenschotel over drie borden. Drappeer de warme augurken er omheen, en overgiet dit met een saus van slagroom met kruidnagelextracten.

Gang 4, het nagerecht:

Voor het toetje heb ik een sorbetglas gevuld met sate-ijs (kant en klaar te verkrijgen bij de slechtere supermarkten). Hierover giet je een sausje van gepureerde gamba’s en een teentje of 9 knoflook. Vermaal wat kardemonpeulen tot poeder en roer dit door wat aardbeien saus.
Tip: Lekker met een kopje warme cola met chocolade-pepermunt-ontbijtkoek-sliptong-appelstroop-cruesli-room!

Eet smakelijk! En hele fijne dagen van uw -3 Michelin-sterren Moraeltopkok!

By rinaoddel | December 14, 2008 - 5:14 am - Posted in Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

“En dan sta ik daar aan de deur met mijn poffertjesporum”

Uitgesproken door: Twee hele goeie vrienden

Datum: te vaak uitgesproken. Zo vaak, dat het TNpublicatie-waardig is.

Deze twee vrienden hebben er een hobby van gemaakt om ‘s ochtends vroeg na een wilde avond of nacht het weinig wakkere aangezicht in volle glorie aan de wereld te tonen. Blijkbaar houdt de week deze twee zo in haar greep met drukke bezigheden, dat ze ‘s weekends liever met uitslapen dan met zichzelf fatsoeneren bezig zijn. Dat het haar wat piekerig is en de wimpers voller hangen met slaap dan er kerstballen in een boom passen, deert ze niet. Terwijl de postbode ‘s ochtends zowat een beroerte krijg wanneer hij hun een pakketje wil afgeven aan de deur, staat Jurrasic Park met het ‘poffertjesporum’ zich rustig aan de deur aan de oksels te krabben.

Fijne vrienden.

By moraalridder | December 10, 2008 - 1:29 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer

Wegens kredietcrisis is ons 3 sterren restaurant genoodzaakt de menukaart hier en daar aan te passen.
daarom zoeken wij iemand die de onderstaande, nieuwe functie kan invullen.
 
Restaurant “de Stoofpot”, te Zwammerdam
zoekt met spoed enthousiaste
 
doperwten-vullers (m/v)
 
Je draait mee in ons professioneel keukenteam, alwaar je voor ons nieuwe gerecht doperwtjes vult met een mousse van witte truffel en artissjokkenhartjes.
Een vaste hand is een vereiste, alsmede een voorkeur voor precisie-werk. Drankproblemen vormen een obstakel. Ben jij iemand die van doorzetten weet, en geen moeite heeft met dagelijkse sleur…dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Leeftijd: geen bezwaar
Salaris: waarschijnlijk wel
 
Zwemdiploma strekt tot aanbeveling, alsmede een schoenveterstrikdiploma.
Ook een goede aanleg voor memory & galgje vormen een pré.
 
Bent u geïnteresseerd om ons team te komen versterken, reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://werkenbij.wsnoi.com/.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij: Karel Riemelneel, misdaadverslaggever en parttime sous-chef restaurant “de Stoofpot” te Zwammerdam.

By karelriemelneel | December 8, 2008 - 1:34 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer

Bedrijfsnaam:
“Het Beitje”
Onderdeel van de B.V.S. (Bijenhoudersorganisatie voor speelgelegenheden)

Locatie/Standplaats:
Hardinxveld-Giessendam

Salaris:
3140,- bruto per maand incl. risico-toeslag (het werken met kinderen is gevaarlijk werk!).

Bedrijfsprofiel:
Aangezien het op commerciële basis houden van bijen voor de productie van honing in Nederland vrijwel niet meer voorkomt is “Het Beitje” opgericht om bijen houden weer interessant te maken. Deze organisatie is erop gericht om mensen die met kinderen hebben gewerkt, maar om ongelukkige reden uit de beroepsgroep zijn gezet, toch weer aan het werk te krijgen.

Bedrijfscultuur:
“Het Beitje” is een gesloten organisatie in een open omgeving.

Functieomschrijving:
Je houdt je bezig met de domesticatie van bijen in een speeltuin. De bijen moeten rustig gehouden worden door ze te beroken terwijl de kinderen rustig moeten worden gehouden door ze van honing te voorzien.

Functie-eisen:
Je bent graag een bezig bijtje en weet goed met kinderen om te gaan. Tevens beschik je over een afgeronde opleiding Leraar basisonderwijs met minimaal 5 jaar werkervaring of heb je minimaal 15 jaar in een crèche gewerkt. Ervaring met de imkerij is niet vereist.

Dienstverband:
Vast, zo lang je het volhoudt.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://werkenbij.wsnoi.com/

By karelriemelneel | December 3, 2008 - 8:58 pm - Posted in Duimzuigerij, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer

Bedrijfsnaam:
S.O.C. Nederland B.V

Locatie/Standplaats:
Madeira

Salaris:
1550,- bruto per maand en een uitstekende bonusregeling.

Bedrijfsprofiel:
Serinus origami canarius is ’s werelds grootste leverancier van voorverpakte kanaries met meer dan 500 filialen wereldwijd en ruim 121,4 miljoen afnemers. Er bleek veel behoefte te ontstaan bij krapbehuisde vogelliefhebbers om over een opvouwbare huisdiervariant te kunnen beschikken. Hiertoe heeft de oprichter Dhr. Syl. The Cat de bijzonder ingewikkelde vouwkunst Origami canarius vanuit China laten overvliegen en is aan het vouwen geslagen.

Bedrijfscultuur:
Serinus origami canarius is een informele en professionele Kanarievouworganisatie waar kwaliteit en service centraal staan.

Functieomschrijving:
Je assisteert een professionele kanarievouwer bij het omslaan van de vleugels van de kanaries. Je en let er op dat de vogels niet wegvliegen en je biedt mentale steun aan jouw mentor.  Je werkt in een klein team met actieve leden. Als creatief medewerker kan je snel schakelen en vind je het een uitdaging om in een resultaatgericht team te werken.

Functie-eisen:
Je bent een creatieve, communicatief sterke, prestatiegerichte en flexibele origami master.

Dienstverband:
Vast, totdat zelfstandig uit het nest kan vliegen.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://werkenbij.wsnoi.com/

By gsorsnoi | - 5:21 pm - Posted in Rijmende kunsten

Is het geen grote zonde
Om zo te moeten zien
Hoe die appeltaart totaal
Uitgerekend en heel kien
Zich aan mijn gulzigheid overgeeft
Om jaloers op te zijn bovendien

Te weten hoe zelfgenoegzaam
Het oogde ook zo fraai
Te weten ook hoe trots
Ik voldaan mijn maagstreek aai
Om gierig uit te kijken
Naar de roodbebeste vlaai

Vol lust en met jouw vertrouwen
Kom ik je tegemoet
Je het lekkers voor te houden
Zo sappig en zo zoet
Het zal je snel berouwen
Want het is geen van alle goed!

Zucht, dan maar beter languit liggen
Met het boertje van de laatste ui
Lig ik hongerig te dromen
Verlangend en erg lui
Hoe kon ik nu toch komen
Aan zo’n zondelijke bui?

Met hongerige groet,

Gsorsnoi