image by bingbing, edited by Gsorsnoi

Onlangs ben ik weer eens wezen dineren met het gezinnetje van Gsorsnoi waar ik mij het voorgeserveerde weer heerlijk heb laten smaken. Zoals je weet wissel ik graag wat recepten uit met zijn vrouw. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de recepten die het meest tot de verbeelding spreken. Nou, dat is me ook dit keer weer prima gelukt!

Indien je niet slaagt in het bereiden van dit gerecht volgens bereidingswijze 1, kies dan voor bereidingswijze 2. Geen hond die het verschil ziet.

Ingrediënten:

 • 4 aubergines (je hebt één hele aubergine per persoon nodig). Talong is Filippijns voor aubergine.
  (Let er bij het kiezen van de aubergines op dat je kiest voor de aubergines met een gave buitenkant. Er zijn aubergines waar nog sporen van wormgaten aanwezig zijn)
 • 500 gram varkensgehakt
 • 4 gekneusde teentjes knoflook
 • 1 fijngemaakte ui
 • 1 fijngesneden tomtaat
 • 6 tot 7 eieren (torta is omelet in het Filippijns!)
 • braadolie
 • peper en zout

Bereidingswijze (1):

Begin met het grillen van de aubergine(s). Je  kunt ze grillen boven houtskool of in de oven.  Het is maar net wat de voorkeur verdient of wat er voor handen is. Probeer de aubergine ongeveer vijftien minuten per kant te bakken als je ze grilt en ongeveer dertig tot veertig minuten als je ze grilt in de oven.
Zodra de huid van aubergine in verkoold zwart is veranderd en de aubergine geur komt naar buiten dan is ze klaar. Leg ze in een bak met koud water om het je makkelijker te maken om de huid los te krijgen. Als ze goed gegrild zijn is het eenvoudig om de huid los te krijgen. Dep de aubergines af met keukenpapier tot ze goed droog zijn.
Maak nu de aubergine plat met behulp van een vork om dadelijk  de vulling eenvoudig in te brengen. Dit is ook een goed moment om nog even te controleren of de aubergines vrij is van wormen. Meng nu de rest van de ingrediënten in een aparte kom: gehakt, knoflook, ui en tomaat. Dit zal de vulling worden. Klop de eieren zoals je ze zou kloppen voor het maken van een omelet en zet ze apart.
Leg op een bord een platte aubergine, leg de vleesvulling erbovenop, voeg wat zout en peper toe en giet er een evenredige hoeveelheid losgeklopte ei over.
Verhit een pan met een beetje olie. Laat de voorbereide aubergine in de koekenpan glijden en bak ze aan elke kant.  Bak tot je aan beide kanten een goudbruin korstje hebt, ongeveer vijf tot tien minuten.

Eet smakelijk!

Je kunt het aantal overgebleven aubergine omeletten eventueel later opwaren. Zolang ze goed worden bewaard, kun je ze nog maximaal twee dagen consumeren.

Bereidingswijze (2):

Loop langs een weg waar je grote kans maakt veel soorten vogels in het luchtruim aan te treffen. Voor de exotische hap kun je het beste langs de A9 wandelen. Zoek naar wat aangereden gevogelte en schraap deze van de weg. Kijk wel uit met oversteken! Anders lig je er dadelijk zelf naast.
Kruid elke platgereden vogel met wat peper en garneer met de fijngesneden tomaten en ui. Serveer de omelet apart.

Eet smakelijk!

Voor mensen uit de meer bosrijke omgevingen:
Het aangereden gevogelte met een flinke bos takken op het hoofd zijn herten. Ook lekker!

Alternatief recept:
http://tinybites.ca/2009/02/23/tortang-talong-eggplant-omelette-in-5-easy-steps/

This entry was posted on Monday, September 13th, 2010 at 07:37 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Retourtje naar hier en terug, Rinas Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments

 1. September 13, 2010 @ 09:05


  Doe mij maar een hertenvleugeltje dan!

  Posted by BoB de Winter
 2. September 13, 2010 @ 09:22


  Is dit recept al vaker gepubliceerd? Je leest de laatste tijd heel vaak over voetgangers die op de snelweg aangereden zijn!

  Posted by BoB de Winter
 3. September 13, 2010 @ 09:26


  Dat is de Poolse variant!

  Je begrijpt dat ik die variant – gezien de Filippijnse achtergrond van Gsorsnoi’s vrouw – voor het gemak achterwege heb gelaten.

  Posted by Rina Oddel
 4. September 13, 2010 @ 18:18


  Aangereden gevogelte met een flinke bos takken op het hoofd …… dat noem je toch ‘vliegende herten’???

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 5. September 14, 2010 @ 11:25


  @Jolien: Misschien voordat ze werden aangereden!

  Posted by Sandra
 6. September 14, 2010 @ 21:23


  ik wil het best eens proberen. Volgende week laat ik je weten of het heeft gesmakt!

  Posted by Paap

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.