“[…]Ik ben geneigd te geloven dat er in de kastelen van de koninkrijken en in de burchten van gruwelijke graven en boze heksen ook bibliotheken zijn aangelegd, waarin misschien reproducties uit wereldberoemde sprookjes zijn opgeslagen, met artefacten uit de tijd dat onze kinderzieltjes nog niet verdorven waren met onooglijke tekenfilms en hun monden nog niet waren bevuild met de harde taal die tegenwoordig wordt uitgebraakt.

Soms kan men extreme, excentrieke sprookjesverschijnselen zien als iets wat niet zozeer als abnormaal als wel ongebruikelijk en soms zelfs magisch te noemen is. Dat de familie Wonderbaar een ondergronds domein had aangelegd met tal van deze relieken, mocht dan wat overdreven lijken, maar het kon ook beschouwd worden als een verstandige voorzorgsmaatregel op het veilig stellen van ons cultureel erfgoed.[…]”

Dit is een Tycoon Newspaper-spel waarin het de bedoeling is dat je binnen 2 weken na het verschijnen van bovenstaande afbeelding en beschrijving een titel (knappe kop) verzint dat er goed bij past. Meerdere inzendingen zijn toegestaan. De uitgebreide spelregels zijn hier terug te vinden.

De pot staat op: 544 sterren, gewonnen door Sandra.
(voor de gelegenheid een hogere startpot dan normaal, omdat dit voorlopig de laatste editie is van dit spel)

Jury: Een jongeman die sinds kort liever bekend staat onder de naam Kylo Ren

Voor deze opgave kun je dus insturen tot en met Tweede Kerstdag 2015. Enige tijd daarna zal de samenstelling van de jury en de uitslag bekend worden gemaakt.

“[…]Alicia had haar best gedaan met Ramerez Tongue en had de man gekneed en gevormd naar het evenbeeld van haar vader. Ze had hem zelfs al zijn gedachten en hebbelijkheden meegegeven, geobsedeerd door haar eigen drang tot perfectionisme. Hetgeen haar doorgaans in de weg stond, maar nu het beste uit haar naar boven bracht. Haar studiegenoten op de academie deelden dit allemaal. Allen werden opgenomen door dit manisch kneden, het tot leven wekken van zachte materialen, het vormgeven van het wezen. Door iets ondefinieerbaars in zichzelf, een zekere passie die ze niet kon bedwingen, had ze Ramerez gemaakt tot wat hij was. Ze had hem zelfs een ziel gegeven. Maar hoe ze nou aan die naam kwam, dat zou haar altijd bezig houden. Alsof zijn naam haar was ingefluisterd door een buitenaardse macht, onbewust geïnspireerd werd door haar dromen of misschien wel was ingegeven door God zelf…[…]”

Dit is een Tycoon Newspaper-spel waarin het de bedoeling is dat je binnen 2 weken na het verschijnen van bovenstaande afbeelding en beschrijving een titel (knappe kop) verzint dat er goed bij past. Meerdere inzendingen per persoon zijn toegestaan. De uitgebreide spelregels zijn hier terug te vinden.

De pot staat op:
135 sterren, toegekend aan BoB.

Jury:
Anoniem.

Voor deze opgave kun je dus insturen tot en met maandag 11 augustus. Enige tijd daarna zal de samenstelling van de jury en de uitslag bekend worden gemaakt.

Let op: in de tekst van deze Knappe koppen is een anagram verwerkt. Wanneer je deze anagram kan vinden en kan kraken dan kun je hier nog eens 10 sterren mee verdienen. De anagram betreft een verwijzing naar het thema waarop ik dit verhaalfragment heb gebaseerd. Vind je die ook? Dan verdien je daar nog eens 15 sterren mee!

Thema en anagram zijn inmiddels geraden door BoB.

By kornelisoflook | June 7, 2013 - 5:00 am - Posted in Knappe koppen, Nederlands, Verbaal Genot

image by Dendrum, edited by Gsorsnoi

“[…]Eindelijk was het middernacht. Vanuit de voorkant van het huis klonk gemompel. Toen sloot de deur zich met een zachte klik. De rieten stoel op de veranda kraakte. Aan de achterkant was het stil. Onder de vloer was het aardedonker. Otto sleepte zijn zak naar een plek waar de vloerdelen wat barsten vertoonden en schepte het zaagsel uit de zak tot er een kniehoog bergje lag, van ongeveer een armlengte doorsnee. In het midden maakte hij een kuiltje en goot het hete kaarsvet erin. Toen wachtte hij[…]”

Dit is een Tycoon Newspaper-spel waarin het de bedoeling is dat je binnen 2 weken na het verschijnen van bovenstaande afbeelding en beschrijving een titel (knappe kop) verzint dat er goed bij past. Meerdere inzendingen zijn toegestaan. De uitgebreide spelregels zijn hier terug te vinden.

De pot staat op: 126 sterren.

Jury: Casper.

Voor deze opgave kun je dus insturen tot en met maandag 20 Juni. Enige tijd daarna zal de samenstelling van de jury en de uitslag bekend worden gemaakt.

By kornelisoflook | March 4, 2013 - 7:44 am - Posted in Duimzuigerij, Knappe koppen, Nederlands, Verbaal Genot

image by Dr_Inkt, edited by Gsorsnoi

“[…]Ze hadden nog een stel andere foto’s van het feest en van Tjebbe gevonden toen ze het schot wegtrokken en opnieuw een fotoalbum doorbladerden. Hij mocht destijds geen ringbaardje hebben gehad, maar het was zonneklaar dat het om die gluiperige conciërge ging. Bij het bekijken van die beschonken gezelschappen werd Jasmijn opeens getroffen door een foto van Renate, gekleed in hetzelfde T-shirt met de eekhoorn erop als waarmee ze het laatst werd gezien vóór haar verdwijning. Ze was echt een stralend meisje, in al haar onschuld. En waarom ook niet? dacht Jasmijn fel. Tenslotte was ze nog niet met geweld door haar vader verkracht. Dat zou pas een maand later gebeuren[…]”

Dit is een Tycoon Newspaper-spel waarin het de bedoeling is dat je binnen 2 weken na het verschijnen van bovenstaande afbeelding en beschrijving een titel (knappe kop) verzint dat er goed bij past. Meerdere inzendingen zijn toegestaan. De uitgebreide spelregels zijn hier terug te vinden.

De pot staat op: 116 sterren, toegekend aan Sandra.

Jury: Glijn

Voor deze opgave kun je dus insturen tot en met maandag 18 Maart. Enige tijd daarna zal de samenstelling van de jury en de uitslag bekend worden gemaakt.

image by fedricochiesa, edited by Gsorsnoi

“De invasie op planeet Aarde moest in vier golven plaatsvinden: eerst de gevechtsgenie, gesteund door de infanterie en andere onderdelen om aanvalsstellingen op te bouwen; dan Darth Vader met zijn volgelingen, gevolgd door Darth Horrendous’ (*) divisie. De divisies hadden elk een eigen landingszone toegewezen gekregen in een gebied dat precies ver genoeg weg leek van de bewoonde gebieden, zodat de aardbewoners en de overlevers van Bevel 66 met een verrassingsaanval konden worden overmeesterd. De manschappen kregen zo ruimschoots de gelegenheid zich op te stellen en aanvalsstellingen te betrekken voor de echte invasie zou beginnen. Als de hele strijdmacht eenmaal in gereedheid was gebracht, met of zonder restanten van Dar’Akuls leger, zou de actie tegen de aardse Jedi van start gaan.”

Dit is een Tycoon Newspaper-spel waarin het de bedoeling is dat je binnen 2 weken na het verschijnen van bovenstaande afbeelding en beschrijving een titel (knappe kop) verzint dat er goed bij past. Meerdere inzendingen zijn toegestaan. De uitgebreide spelregels zijn hier terug te vinden.

De pot staat op: 112 sterren en is toegekend aan BoB.

Jury: Tom Willems

Voor deze opgave kun je dus insturen tot en met vrijdag 12 Oktober. Enige tijd daarna zal de samenstelling van de jury en de uitslag bekend worden gemaakt.

( * = Horrendous is de Engelse vertaling van het Nederlandse ‘verschrikkelijk’ evenals het Duitse ‘Schaurig’)

image by TheIncreds, edited by Gsorsnoi

In navolging op Rina Oddels artikel Knappe kop bekt lekker trappen we vandaag af met een hele serie van die originele titels. Iedere Tycoon Newspaper-cyclus zal ik een merkwaardige afbeelding plaatsen met een klein stukje tekst daaronder. De bedoeling is dat jij daar een pakkende, humoristische, originele of anderszins opmerkelijke titel bij verzint. Na twee weken leggen we alle inzendingen voor aan een onafhankelijke jury die uit de ingezonden kreten de beste eruit kiest. Hij of zij die deze heeft bedacht, wint. De winnende tekst wordt dan boven dit artikel geplaatst.

Voor dit nieuwe Tycoon Newspaper-spel zullen wel een aantal spelregels worden gehanteerd:

  • Insturen van knappe koppen kan tot twee weken vanaf het verschijnen van de opgave (*).
  • Je mag niet voor je beurt spreken (zie Spelregels ‘Vuurspugende zonsverduistering detective’ > kopje Je beurt afwachten). Dus als je net bent geweest, moet je eerst even wachten tot een ander ook die kans heeft gehad. Dan pas, mag jij weer.
  • De titels die je verzint worden alleen geaccepteerd indien ze onder dit artikel bij de comments zijn geplaatst.
  • Per comment mag je maar één titel insturen.
  • Korte titels maken meer kans dan langere titels.
  • Iedere inzending is 1 ster waard. Per titel loopt de pot dus op met telkens één ster meer. De pot wordt wellicht niet iedere dag bijgehouden, omdat deze op ieder moment kan worden vastgesteld al naar gelang het aantal inzendingen er op enig moment is binnengekomen.

De pot staat op: 113 sterren en is toegekend aan BoB.
Jury: Edwin Grooters.

Bij deze opgave zal ik geen extra ‘klein stukje tekst’ zetten, zoals ik hierboven heb genoemd, om ruimte te bieden aan de beschreven spelregels. Veel plezier met het bedenken van knappe koppen…!

( * = voor deze opgave kun je dus insturen tot en met donderdag 12 April )