“[…]Ik ben geneigd te geloven dat er in de kastelen van de koninkrijken en in de burchten van gruwelijke graven en boze heksen ook bibliotheken zijn aangelegd, waarin misschien reproducties uit wereldberoemde sprookjes zijn opgeslagen, met artefacten uit de tijd dat onze kinderzieltjes nog niet verdorven waren met onooglijke tekenfilms en hun monden nog niet waren bevuild met de harde taal die tegenwoordig wordt uitgebraakt.

Soms kan men extreme, excentrieke sprookjesverschijnselen zien als iets wat niet zozeer als abnormaal als wel ongebruikelijk en soms zelfs magisch te noemen is. Dat de familie Wonderbaar een ondergronds domein had aangelegd met tal van deze relieken, mocht dan wat overdreven lijken, maar het kon ook beschouwd worden als een verstandige voorzorgsmaatregel op het veilig stellen van ons cultureel erfgoed.[…]”

Dit is een Tycoon Newspaper-spel waarin het de bedoeling is dat je binnen 2 weken na het verschijnen van bovenstaande afbeelding en beschrijving een titel (knappe kop) verzint dat er goed bij past. Meerdere inzendingen zijn toegestaan. De uitgebreide spelregels zijn hier terug te vinden.

De pot staat op: 544 sterren, gewonnen door Sandra.
(voor de gelegenheid een hogere startpot dan normaal, omdat dit voorlopig de laatste editie is van dit spel)

Jury: Een jongeman die sinds kort liever bekend staat onder de naam Kylo Ren

Voor deze opgave kun je dus insturen tot en met Tweede Kerstdag 2015. Enige tijd daarna zal de samenstelling van de jury en de uitslag bekend worden gemaakt.

This entry was posted on Saturday, December 12th, 2015 at 07:00 and is filed under Duimzuigerij, Knappe koppen, Verbaal Genot. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

53 Comments

  1. December 29, 2015 @ 22:53


    Tot slot wil ik zelf nog graag aan eenieder de complimenten geven voor de uiterst creatieve inzendingen die ik voorbij heb zien komen. Jullie zijn echt tot het uiterste gegaan, dat straalt er vanaf. Die ‘jongeman… Kylo Ren’ moet hier toch een flinke opgave aan hebben gehad. Ik zou niet graag in zijn schoenen hebben gestaan bij zo’n pittige klus. Complimenten dus ook aan hem!

    Verder wil ik nieuwe commentator Leen nog bedanken voor het ook meedoen. Helaas, je bent niet in de prijzen gevallen, maar wat tof dat je mee deed kerel. 🙂

    Posted by Kornelis Oflook
  2. December 30, 2015 @ 09:01


    YES!!

    Ik vond het ook weer tof om mee te doen Korrie. Jammer dat het spel nu ophoudt, ik had graag nog een paar edities zien verschijnen.

    Posted by Sandra
  3. December 30, 2015 @ 16:20


    Sandra, gefeliciteerd! Het was weer een titanenstrijd. Inderdaad jammer dat dit spel nu ten einde komt.

    Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.