By wilburteerman | August 26, 2011 - 11:40 am - Posted in Alweerwolven, Duimzuigerij, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Verbaal Genot

Voordat ik aan dit artikel begon, zat ik me even af te vragen welke titel ik hieraan zou geven. De volgende variaties kwamen in mij op:

“Het weer is spetterend vandaag”, “Het is weer spetterend vandaag”, “Het is vandaag spetterend weer”, “Vandaag is het spetterend weer”, “Vandaag is het weer spetterend”, “Weer is het vandaag spetterend”, “Weer spetterend is het vandaag”, “Spetterend weer is het vandaag” of toch “Spetterend is het vandaag weer”.

Maar hoe ik het ook schrijven zou, de conclusie die je eruit kunt trekken blijft hetzelfde. Al zou ik er wel aan toe willen voegen “…zolang je maar binnen blijft.” Want ofschoon de eendjes vrolijk geëlektrocuteerd op het water van de Haarlemse grachten drijven en iedere sensatiebeluste medewerker vol ontzag tegen het raamwerk zit geplakt, braakt de hemel haar wonderschone krachten uit over ons pittoreske Nederlandje. Mobiele netwerken dreigen ontregeld te raken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je overspoelt wordt met telefoontjes. Lekker rustig. De boom in mijn tuin, die ons al een tijdje een doorn in het oog is, krijgt vandaag misschien wel weer een nieuwe kans om door een bliksemschicht in tweeën gespleten te worden waardoor het boven op de in onze straat geparkeerde auto’s dondert en er weer wat parkeerproblemen mee oplost. Tuinders die nog vol stress waren van dat het weerbarstige weer van het afgelopen jaar, zullen nu rustig kunnen slapen: de laatste hoop op een beetje succesvolle oogst wordt vanmiddag genadeloos weggespoeld. Vervelend, en het zal een flinke duit gaan kosten, maar zo zijn ze in elk geval van de zekerheid verzekerd dat het dit jaar gewoon niet anders is.

Mensen, wat heb ik vandaag zin in deze dag!

This entry was posted on Friday, August 26th, 2011 at 11:40 and is filed under Alweerwolven, Duimzuigerij, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Verbaal Genot. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. August 26, 2011 @ 15:04


  Prima verhaaltje Wilburt, alleen had het misschien verstandig geweest om er even bij te vertellen wat voor weer jullie daar vandaag hebben. Hier (Argentinië) schijnt de zon, maar van geëlectrocuteerde vijvereendjes geen spoor hoor… 😉

  Posted by Sandra
 2. August 26, 2011 @ 15:27


  Nog een titelsuggestie:

  Spetterend weer vandaag!

  Alhoewel je hier vanochtend beter kon spreken over KNetterend 😀

  Posted by BoB de Winter
 3. August 26, 2011 @ 15:49


  Spetterend vandaag weer?

  Weer spetterend vandaag! 😀

  Posted by Sandra
 4. August 30, 2011 @ 21:15


  Ik parkeer nooit meer voor jou deur, beste bijna naast de deur-buur, veronderstel eens dat jou regendans het gewenste effect heeft op die droom-boom “geplet ken helpe sijd sornoi”
  (anagram tussen de “” , dus bob effe oplossen!),

  omdat ik er nu niet meer ga parkeren is het parkeerprobleem weer een klein stukje kleiner voor jou deur, als jij tenminste ook niet zo een kooi van faraday op wieltjes gaat kopen.

  Posted by The Wizard

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.