image by masochismtango, edited by Gsorsnoi

Harde bewijzen zijn er niet voor. Wetenschappelijk bewezen is het evenmin. Toch durf ik te stellen dat fietsers vaker dromen over vliegen.

Dat elementen in dromen over het algemeen een sterke symbolische verwijzing hebben naar zaken die ons in de echte wereld bezighouden is voor velen een geaccepteerd gegeven. Zij die bijvoorbeeld vrij in hun dromen kunnen vliegen zullen hun levensdoelen over het algemeen zonder veel inspanningen kunnen bereiken. Het vliegen op een paard duidt op een avontuurlijk leven, maar impliceert daarmee niet meteen dat paarden kunnen vliegen. Paardenvliegen …  doen dat overigens wel! En wie het gevoel heeft gehad in slaaptoestand erg aandachtig te zijn geweest met het hebben van ‘vleugels’ mag eerdaags goed nieuws verwachten van hogerhand. Maar dat het nuttigen van een bekende energiedrank hiertoe bijdraagt is weer niet juist. Natuurlijk wordt de suggestie wel gewekt dat je door het drinken ervan vleugels zal krijgen, maar het oppeppende effect in diezelfde drank verhindert juist dat je in slaap valt.

Net zoals meerdere wegen nog steeds naar Rome leiden, vallen er vele methodes toe te passen die tot gewenste prestaties leiden. Fietsen is één van de mogelijkheden die ik hierbij nog eens onder de aandacht wil brengen. Onze hersenen zijn in onze slaap voortdurend bezig te repeteren wat er in de voorafgaande dag aan ons geheugen is aangeboden. Dat wat niet relevant is, wordt vergeten en denken we niet meer aan, maar wat wel belangrijk is slaan we op en zorgt voor de ongestructureerde herbeleving die we ‘dromen’ noemen. Zo ben ik zelf tot de ontdekking gekomen dat het verstandig is om meer te gaan fietsen. Zoek een goed moment uit waarop dat kan en kies bij voorkeur een dag uit waarop het niet zo koud is. Dagen met een beperkte neerslagkans zijn ook goede kandidaten. Stap op de fiets en trek de wijde wereld in. Fiets met je mond geopend en de kansen dat je die nacht over vliegen zult dromen vliegen letterlijk binnen.

Succes verzekerd!

This entry was posted on Sunday, April 24th, 2011 at 12:52 and is filed under De avonturen van mijn stalen ros, Droomverhalen, Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening, Retourtje naar hier en terug. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. May 11, 2011 @ 19:49


  Ok ben ik even de klos dan. Ik droom eigenlijk nooit en als ik droom is het over schuldgevoelens. Daarnaast als elke droom volgens jou verwerking van onze geheugens zijn(wat aangetoond is ik weet), hoe verklaar je dan dat toch veel mensen niet dromen of dromen hebben die echt nergens op slaan. Zoals van in de auto rijden en voor de trein belanden en het volgende moment opeens in de sloot liggen.
  Heb je dan een raar leven met vreemde herinneringen of is het dan toch zo dat dromen lang niet altijd in contact staat met ons geheugen maar wel erg sterkt met onze fantasie..

  Posted by Blackhearted Goddess
 2. May 11, 2011 @ 22:02


  m@bhg: misschien heb je wel een heel apstrakt leven!

  Posted by Paap
 3. May 11, 2011 @ 22:23


  @Paap: Dat zit er wel in, ja! Gsorsnoi is haar broer… 😛

  Posted by BoB de Winter
 4. May 11, 2011 @ 22:44


  Oh dus omdat hij mijn broer is heb ik maar meteen een apstrakt leven?? Pfff Lekker is dat hoor!

  Posted by Blackhearted Goddess

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.