By gsorsnoi | February 18, 2019 - 11:00 pm - Posted in Duimzuigerij, Games, Nederlands, WSNOI

Het spel WSNOI is voor het eerst uitgespeeld. Speler BoB, die ook wel bekend staat als ‘Nummer Eén’, doet zijn naam op de spelletjessite eer aan door als eerste level 1000 te bereiken. En dat mag best een prestatie genoemd worden, aangezien je voor ieder level 1000 sterren nodig hebt om er weer één omhoog te gaan. Sterren staan op WSNOI bekend als de ultieme spelerprestatie waar je maar niet genoeg van kunt krijgen. Toch is het bemachtigen van deze glinsterende beloning niet altijd even makkelijk. Er zijn diverse spellen op de site waar je sterren mee kunt verdienen, maar de verdiensten zijn erg wisselend. Zo verdien je met Picture Tycoon (nog steeds één van de meest gespeelde spellen door menig Snooier) slechts 10 sterren zodra je 100 opgaven goed hebt beantwoord, terwijl je met een gemiddeld Bakkie Snooi eenvoudig zo’n 100 sterren binnenharkt. Zeker als je het spel met ‘extra pit’ speelt.

BoB weet er in ieder detail over mee te praten. Niemand kent de speelopties van de website zo goed als hij. Zelfs de sitebouwer loopt soms in kennis op hem achter. Pakhuizen vol met lege dozen heeft hij voorbij zien komen. Ettelijke miljoenen koffiebonen heeft hij verstookt. In vrijwel geen enkele ranglijst staat hij niet bovenaan (vandaar zijn bijnaam ‘Nummer Één’). Zelfs Donald Duck heeft hij overtroffen met het aantal onbestaande beroepen, zo vaak is hij voor de meest onzinnige functies aangenomen en er weer voor ontslagen. Voor iedere roddel die Rina hem influisterde heeft hij tien wijsheden met de maker en de fans van de site gedeeld. Hemeltje! Sinds het bestaan van het spel Secret Admirer was er ieder jaar wel iemand anders die een oogje op hem had. En niemand, maar dan ook echt niemand heeft zo vaak aan de galg gehangen in de spellen Traditionele Hangman en Herrezen van de Galg én heeft het nog overleefd ook!

De zbersibarn, het ‘geld’ van WSNOI dat qua naam is afgeleid van een veldnaampje uit software waar hij zelf voor programmeert, heeft hij tot munt geslagen zien worden, hetgeen ook geldt voor iedere letter code waar de site mee tot stand is gekomen. Al vanaf het moment dat WSNOI enkel nog bestond uit de Tycoon Newspaper en het ‘galgjespel’, was hij erbij. Hoewel het niet meer valt te controleren, zal iedereen het geloven dat hij de eerste sterren moet hebben verdiend zodra deze credits uit de eerste spellen bedacht werden. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat speelde BoB ieder speelbaar onderdeel van de website. Hij vergat nooit om in te loggen, want de kans dat hij anders ‘inloggoodies’ mis zou lopen zo net zo onoverkomelijk zijn als wanneer Dagobert Duck geld op straat zou laten liggen.

BoB wás WSNOI, 1000 levels lang. Zelfs in de lijst met bugs komt zijn naam het meeste voor. En bij Gsor almachtig, hoeveel zbersibarnen moet hij wel niet op z’n bankrekening hebben staan als je al het gewonnen WSNOI Loterij naar hem zo overmaken? Kansen liet hij nooit liggen, maar de troep die anderen voor hem lieten slingeren en bij Gevonden voorwerpen terecht kwamen heeft hij steeds gretig opgeëist als ‘eerlijke vinder’. Gewapend met samuraizwaarden, schilden om Navelpadden mee af te weren en een pakketjesbril om pakketjes mee door te lichten, trok hij erop uit om Het Rijk van WSNOI af te struinen naar allerlei al dan niet springende (koffie)bonen, willekeurige verzamelobjecten, spelaanwijzingen, bommen, loten, fruit en plakboeken vol met plaatjes. Hij is behangen met medailles voor de meest knotsgekke activiteiten die aan de galg gerelateerd zouden moeten zijn, maar daar eigenlijk compleet niets mee van doen hebben. En nu, na al die trofeeën, eerste plaatsen en wel 1.000.000 sterren, is deze Supersnooier onder de Supersnooiers aangekomen bij een punt waarvan je je zeer kunt afvragen of er ooit nog een Snooier is die deze lijn in het universum zal passeren. En nu we het met zijn astronomische prestatie toch over het heelal hebben, zou BoB nu in een zwart gat terecht komen? Of blijft hij levelen tot deze superster zelf sterretjes ziet?

Zou hij er niet stiekem van bazelen dat het spel nu echt over is? Met weemoed denken we terug aan al die momenten waarin hij de weg voor de andere spelers bugvrij wist te spelen. Al gok ik, dat weinig mensen de keren zullen missen dat hij je sterren wist op te blazen en toch nét of juist met armlengtes wist te winnen in het spel Tycoon of the Month. BoB kun je gerust de Tycoon of WSNOI noemen.

Hoe zou hij zelf terugkijken op deze eenzame tocht naar dit ultieme punt? Wat waren dan de meeste memorabele momenten van deze ’Supersnooier in het kwadraat’? We vroegen het hem zelf:

“Level 1 bereikte ik op 31 december 2012. Tot dan toe had je alleen de strijd om de TotM, waarbij je elke maand opnieuw begint. Maar nu was er ook een eeuwige ranglijst om op de eerste plaats te staan… Ruim een jaar later, op 12 januari 2014, bereikte ik als eerste level 100 en werd de eerste Supersnooier.

De laatste avond van de maand was er een om in de gaten te houden: soms begon iemand onverhoeds al zijn/haar reserves in de strijd te gooien om me te passeren. Ik kan me nog wel een keer herinneren dat Stoomkoker en ik allebei dachten de winnaar te zijn. We hadden ook allebei een mail gekregen waar dat in stond. Uiteindelijk werd hem de overwinning gegund omdat in zijn mailtje het hoogste aantal sterren stond. In de loop der jaren had ik grote reserves opgebouwd van alle op WSNOI verkrijgbare artikelen. Koffiebonen, toverstokjes, Picture Tycoon plaatjes, vruchten, bommen: allemaal stuwmeertjes naast de opgespaarde sterren- en zbersibarnencheques. Ik heb hiervan in twee maanden vrijwel alles opgestookt om vanaf level 900 naar 1000 te springen. Bakkie Snooi is de grootste inkomstenbron gebleken, maar het galgjespel is toch altijd mijn grote liefde gebleven. Toen ik in april 2016 level 500 had bereikt sprak ik in een bugmelding de verwachting uit dat de volgende super-super-super-super-supersnooier pas in 2028 zou volgen. Ik ben benieuwd of deze voorspelling uit gaat komen.”

Nou BoB, Stoomkoker is de Snooier die met level 160 het ‘dichtst’ onder je staat. Aangenomen dat hij in hetzelfde tempo zal doorspelen als hij deed sinds hij op 12 oktober 2011 lid is geworden van WSNOI, zal dat onmogelijk zijn. Maar gelukkig is er ook goed nieuws voor jouw opvolger: als hij dit tempo zo volhoudt dan is hij nog binnen de komende 44 jaar de eerstvolgende Snooier die WSNOI uitspeelt!

This entry was posted on Monday, February 18th, 2019 at 23:00 and is filed under Duimzuigerij, Games, Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Comments

 1. February 18, 2019 @ 23:39


  Voor veel ‘concurrenten’ zal het waarschijnlijk een grote opluchting zijn om mijn naam van de ranglijsten te zien verdwijnen! Na ruim 6 jaar intensief spelen beland ik nu opeens achter de geraniums. Hopelijk krijg ik geen afkickverschijnselen…
  Ik wens mijn eventuele opvolgers veel succes en vooral speelplezier op WSNOI! En voor 2063 vast hartelijk gefeliciteerd, haha!

  Posted by BoB de Winter
 2. February 19, 2019 @ 07:46


  Waar een normaal mens een heel mensenleven over doet, flikt deze meneer in krap 7 jaren(!) Hemel, wat moeten we daar eigenlijk van vinden? Dit is natuurlijk alleen maar mogelijk als je hooguit 5 uur per nacht slaapt en op ieder mogelijk moment met WSNOI bezig bent. Dat betekent eerst inloggen voordat je een schone onderbroek aantrekt, de WSNOI loterij winnen bij het naar binnen schuiven van je pap, de ‘boss key’ hanteren op het werk om nog wat woorden op je naam te zetten, om nog maar niet te spreken van al de keren dat je ‘eigenlijk geen zin hebt’ en vrouwlief met haarzelf laat spelen, terwijl je met de laptop in bed er nog wat bonen doorheen jaagt.
  Geintje! 😛

  Uit eigen ervaring weet ik dat het niet onmogelijk is om als een raket richting de sterren te schieten. Al is dat eigenlijk pas echt mogelijk wanneer je de eerste tien levels gepasseerd bent en er voldoende variatie in de BS-recepten zit om die grote hoeveelheid sterren te kunnen scoren. Maar, en dat is in dit artikel ook gezegd, het vereist wel discipline om iedere dag Picture Tycoon te blijven spelen. In mijn optiek is PT het grote wapen in de strijd om de TOTM. Zonder mijn ‘stuwmeertjes’ had ik het nooit gered om ook maar in de buurt te komen van deze ‘meester der spellen’.

  Knap is je overwinning zeker, BoB. En ik wil je dus ook van harte feliciteren met deze prestatie.

  Of ik level 1000 ooit zal bereiken, waag ik te betwijfelen. Volgend jaar bereik ik hier in België de pensioengerechtigde leeftijd. Dat betekent wel dat ik meer vrije tijd over zal houden voor spelletjes, maar de die vervelende reislust zou hier mijn kop nog wel eens kunnen kosten. Maar wie weet! Of mij nog 44 jaar gegeven zijn… geen idee. Ik zal dan in elk geval de oudste Snooier zijn om WSNOI uit te spelen 😉

  Geniet van je WSNOI-pensioen, BoB.

  Posted by Stoomkoker
 3. February 19, 2019 @ 08:01


  Schone onderbroek, werk, vrouwlief? Waar heb je het over, Stoomkoker? Dat soort dingen heb ik al jaren geleden achter me gelaten! Sterren, sterren en nog eens sterren, dat is het enige dat telt!

  Posted by BoB de Winter
 4. February 19, 2019 @ 09:20


  Knap hoor BOB maar ik heen ook nog iets anders te doen dan spelletjes te spelen, ook al ben ik ook allang met pensioen hi hij hi dus ga je dit zeker niet evenaren.
  Gefeliciteerd in ieder geval groetjes
  Anja Willy Smid- van der Zee

  Posted by Ladyinblue372
 5. February 19, 2019 @ 10:33


  Wauw, BoB! Gefeliciteerd!

  Toen Gsorsnoi me attendeerde op het feit dat je WSNOI hebt uitgespeeld dacht ik al: wauw, dat is knap. Nu ik lees dat dit betekent dat je level 1000 hebt bereikt en 1.000.000 sterren hebt vergaard kan ik amper geloven dat je dat in die relatief korte tijd gelukt is. Een prestatie van formaat!

  Groeten,
  Zombie (level 2, haha)

  Posted by Zombie
 6. February 19, 2019 @ 11:05


  Kop op, Zombie! In dit tempo ben jij rond het jaar 5013 ook aan de beurt, hoor… ????

  Posted by BoB de Winter
 7. February 20, 2019 @ 09:00


  Het scheelt dat je als ondode meer tijd hebt 😉

  Posted by Zombie

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.