By gsorsnoi | May 4, 2018 - 4:45 pm - Posted in Duimzuigerij, Gekalibreerde Gedrochten, Nederlands

…tijd voor een monster van een plotspoiler…

Er heeft zich zojuist iets verschrikkelijks voorgedaan in het redactiegebouw van de Tycoon Newspaper: op de bovenste etages van het complex worden verschillende meldingen van lekkages van gedaan en al wie het kantoor van Kornelis Oflook of de Grote Bibliotheek wil bereiken stuit op een stortvloed van nog veel meer water. Boven de Tycoon Newspaper pakken diep donkere onweerswolken zich samen en niemand heeft Achmed Liën nog gezien.
Ondertussen maken we kennis met een nieuw karakter die zich per spoor naar de hoofdstad begeeft. In een coupé met het interieur van de Oriënt Express ontmoeten we een jonge vrouw waarvan tamelijk gedetailleerd haar uiterlijk en acties worden beschreven. Zodra ze op Gohes Centraal arriveert (gelijk aan Centraal Station Amsterdam in onze tijdlijn) stapt ze niet onmiddellijk het stationsgebouw uit. In plaats daarvan bestijgt ze een spiraalvormige trap naar een hoger gelegen kantoortje waar ze een man ontmoet. Deze man stelt zich voor als privédetective Karel Riemelneel, die het voorval in het redactiegebouw met de jonge vrouw bespreekt. Hij deelt enkele aanwijzingen over zijn eigen nogal bijzondere verleden met haar en spreekt zijn zorgen uit over de connectie die hij hierin ziet met het gebeuren in het redactiegebouw. Hij en de jonge vrouw bespreken met elkaar hoe ze deze ‘monstercrisis’ met elkaar zullen aanvliegen, waarop de jonge vrouw zonder aankondiging de hoorn van de telefoon ter handen neemt.
“Wie zal je bellen?” vraagt Karel haar.
“De Ghostbusters?” glimlacht de jonge vrouw vergezeld van een speelse knipoog.
Zonder verder uit te wijden over met wie ze contact op heeft genomen, gaan Karel en de jonge vrouw tevreden uit elkaar en wensen elkaar succes.
“Ik heb je naam gemist,” verontschuldigt Karel zich, terwijl hij de hand schudt, van de jonge vrouw die we verder in dit verhaal als ‘heldin’ zullen bestempelen.
De jonge vrouw besluit glimlachend dit tweede hoofdstuk van het tweede Gekalibreerde Gedrochten boek met de woorden:
“Mijn naam is Inspecteur Van Biesheuvel. Maar jij mag me wel Jolien noemen…”

Middels deze synopsis van een bijzonder hoofdstuk uit mijn levenswerk kom ik het eerste deel van mijn belofte aan de familie Van Biesheuvel na én vieren wij het 10 jarige bestaan van de digitale versie van de Tycoon Newspaper. Dit hoofdstuk wordt direct opgevolgd door een korte flashback naar het moment voordat Jolien van Biesheuvel en Karel Riemelneel elkaar ontmoeten. Voor wie het zich nog herinnert: in het eerste hoofdstuk van het tweede boek van de ‘GG’ treffen we Achmed Liën aan in de Grote Bibliotheek, waar hij een manuscript in handen heeft dat eigenlijk beter niet gelezen mocht worden…

This entry was posted on Friday, May 4th, 2018 at 16:45 and is filed under Duimzuigerij, Gekalibreerde Gedrochten, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Comments

 1. May 4, 2018 @ 16:53


  Gefeliciteerd met het 10-jarig jubileum! Ook alle Snooiers gefeliciteerd met 10 jaar leesplezier…

  Posted by BoB de Winter
 2. May 4, 2018 @ 17:18


  Proficiat! Wat vliegt de tijd zeg. Het lijkt alsof het vorige week was dat we hier met z’n allen anagrammen achterhaalden, onze speurneuzen in zieke zaakjes staken, komische en keileuke knappe koppen creëerden, en radeloos werden van de rare raadsels van Rina!

  Erg cool trouwens, zo’n eerbetoon aan Jolien. Ik kijk ernaar uit!

  Posted by Retroman
 3. May 4, 2018 @ 17:50


  Wauw! Eindelijk is het hoge woord eruit…. ik moet er serieus een traantje van wegpinken. Mijn eigen nichtje als held(in) in een Tycoon Newspaper-verhaal. Wat een eer! Ik ben er zeker van dat ze dit geweldig zal hebben gevonden. Anders ik en de rest van de familie wel. Ik ben erg nieuwsgierig hoe je haar in het verhaal zal verwerken. ‘Jolientjuh’ als femme fatale naast de stuntelige speurneus Karel, zo hebben we het afgesproken toch?
  Ik wens je heel erg veel schrijfplezier met de GG. En mocht je iets over Jolien willen weten om zo aan je Miakale Research te komen, dan weet je me te vinden, hè?

  Gefeliciteerd nog met het 10 jarige bestaan en veel liefs uit Peru (inmiddels)!!!

  Posted by Sandra
 4. May 4, 2018 @ 18:10


  Bedankt allen!
  De verjaardag van de Tycoon Newspaper op Dodenherdenking vieren blijft raar voelen. En heldin Jolien op deze dag bespreken maakt dat gevoel niet minder vreemd. Maar ik beschouw het toch als de beste gelegenheid die ik kon aangrijpen om onze gewaardeerde vriendin te eren en nog eens in het zonnetje te zetten. Nu wordt ze niet alleen een heldin die ze in het dagelijkse leven al was, maar krijgt ze ook een eigen heldinnenrol in hét belangrijkste verhaal dat ik ooit vanuit het TN-gedachtengoed zal schrijven.
  Willen jullie geloven dat Sandra en ik dit plan nu inmiddels al bijna 4,5 jaar geleden met elkaar gesmeed had en dat we erg ons best hebben gedaan onze mond niet voorbij te spreken?
  Maar ja, als we in het tempo waarin de GG nu geschreven wordt al die tijd nog hadden moeten wachten, dan had het wel erg lang geduurd voordat jullie in het verhaal iets van Jolien zouden horen. Sandra was het met me eens om daarom deze gelegenheid aan te grijpen om de synopsis alvast los te laten en zo haar persoontje tezamen met het 10-jarige bestaan in de GG te introduceren.

  Met de gepaste toewijding zal ik mij t.z.t. in het schrijven van dit verhaal vastbijten en zal ik Sandra absoluut lastigvallen voor de nodige wetenswaardigheden over Jolien mocht die noodzaak zich voordoen. Echter, Jolien was zo’n rijke toevoeging hier op de TN en WSNOI dat we allemaal toch al best een aardig beeld van haar hebben.

  Ik heb er zin in! En ik heb ook zin in de volgende 10 jaar TN! Wat jullie? 😀

  Groetjes,

  Snorzooi ( 😉 )

  Posted by Gsorsnoi
 5. May 4, 2018 @ 18:27


  Misschien moet je er ook even bij vertellen dat die 4,5 jaar geleden nog niet helemaal duidelijk was in welk verhal we Jolien een rol zouden geven. Hadden we haar namelijk niet eerst als heldin van het tweede boek van het Navelpad bedacht? Of was je dat alweer vergeten 😉

  Posted by Sandra
 6. May 4, 2018 @ 18:28


  Oeps! >> Navelpad Mysterie bedoelde ik natuurlijk!

  Posted by Sandra
 7. May 4, 2018 @ 20:45


  Dat kan toch ook altijd nog? Er zijn wel meer personages die in beide reeksen voorkomen!

  Posted by BoB de Winter
 8. May 4, 2018 @ 23:50


  Nah, ik denk niet dat Jolien zichzelf graag in een ninjapakkie in een verhaal terugziet. Hoewel ze wel komisch duo zou vormen met Retroman 😉

  Posted by Sandra
 9. May 15, 2018 @ 10:22


  Beter laat dan nooit: gefeliciteerd met het jubileum!

  De synopsis maakt me weer nieuwsgierig naar je boek(en)!

  Posted by Zombie
 10. May 17, 2018 @ 16:58


  Het kan altijd nog erger, Zombie :mrgreen:

  Dit pietepeuterige plotje pronkt prachtig als post! Formidabel dat je Jolien zo in onze gedachten vast houdt. Ik kan mij voorstellen dat de familie Van Biesheuvel daar apetrots op moet wezen. Ook ik ben erg nieuwsgierig naar zowel boek 1 als 2…!

  Gefeliciteerd man, met het mooie werk wat je in al die jaren heb geproduceerd en wat je hopelijk nog gaat produceren. Veel plezier in je schrijfwerkzaamheden 😉

  Posted by Stoomkoker

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.