By rinaoddel | April 29, 2015 - 8:15 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Paarse bonen-saga, WSNOI

Opnieuw maakt ons land enkele onthutsende ontwikkelingen door waar het aankomt op het bazelenvirus. Het RIVM spreekt inmiddels alweer enige tijd van een heuse epidemie en komt op basis van eigen onderzoeken nu met het nieuws naar buiten dat er zelfs een variant op het virus is opgedoken. Eerder al was bekend dat bij ziektegevallen de bazelen gemakkelijk 9 dagen kan aanhouden, maar dat zijn indicaties die gebaseerd zijn op historische feiten. Volgens de geschiedschrijvingen dook het virus enkele eeuwen voor het eerst op en zijn dit de cijfers van toen. Maar omdat er al tal van gevallen bekend zijn waarbij er mensen al bijna twee weken aan huis en bed gekluisterd zijn, kan het RIVM niet anders dan concluderen dat de bazelen zich nu agressiever gedraagt dan destijds. Hoewel nog niet helemaal bekend is of en hoelang mensen die de ziekte al hebben doorgemaakt resistentie opbouwen, lopen er onderzoeken waarmee men dadelijk hoopt te kunnen onderbouwen dat men tenminste 14 dagen van de ziekte verschoond zal blijven.
In de tussentijd zijn de gevolgen van wat deze ziekte in onze samenleving teweeg brengt niet meer te overzien. Veel rijksoverheidsgebouwen zijn dicht, het openbaar vervoer rijdt volgens het zogenoemde ‘bazelenrooster’, supermarkten draaien op halve kracht en ook sommige kleine ondernemers zien zich gedwongen om de deuren voor onbepaalde tijd gesloten te houden. Dit lot trof ook de dumpshop-eigenaar Kerbert Rent, die onder de ingewijden bekend staat als een zuinig baasje en altijd erg kien is met zijn centen. De heer Rent liet weten niet uitgebreid te willen reageren, maar wil wel kwijt (vertaald vanuit het Warwinkels) dat de situatie bij hem op den duur zo zorgelijk werd dat hij bijna producten voor nop dreigde weg te geven. Om het voortbestaan van zijn toko te kunnen garanderen houdt dus ook hij de poorten voorlopig dicht.
Bijna een derde van de Nederlandse bevolking heeft zich inmiddels ziek gemeld. Een verontrustende ontwikkeling is dat het virus zelfs al bezig is met een tweede ronde; zij die dachten van het virus af te wezen maar waarbij de immuniteit alweer is afgebrokkeld maken ondertussen het hele proces opnieuw door.

This entry was posted on Wednesday, April 29th, 2015 at 08:15 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Paarse bonen-saga, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. April 29, 2015 @ 09:58


  Afgelopen maandag was duidelijk te merken dat de epidemie haar hoogtepunt had bereikt. De symptomen werden steeds ernstiger, en bestonden onder andere uit:

  – intense drang naar alcohol
  – acute (ver)koopzucht
  – verlies van schaamte
  – abnormale behoefte aan Nederpop
  – oranjekoorts

  Posted by Retroman
 2. April 29, 2015 @ 10:37


  En, heb je toen ook oranje springbonen gevonden?

  Posted by Rina Oddel
 3. April 29, 2015 @ 15:13


  Die arme Kerbert! Ik had toch verwacht dat zeker hij, die dag in dag uit al loopt te bazelen, wel immuun voor de ziekte zou zijn.

  Posted by BoB de Winter
 4. April 29, 2015 @ 18:13


  Wahahaha-TSJOE!

  Bah. Ik heb het ook weer zitten. Miljaar. Vast nirt genoeg fruit gegeten.

  Posted by Stoomkoker

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.