By rinaoddel | January 1, 2015 - 11:29 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Paarse bonen-saga

Het jaar 2015 belooft een opmerkelijk jaar te worden! Hedenochtend heb ik een bezoek gebracht aan waarzegger George Enverbrander. Deze voorzienige helderziende gaf mij maar al te graag een kijkje in zijn glazen bol en wist mij voor een paar zbersibarntjes te vertellen wat ons allemaal te wachten staat in het jaar dat nu voor ons ligt.

Prominente penoza

Om te beginnen zal het ergste geboefte uit het misdadigersmilieu van Gohes City weer volop in beweging komen. Al vroeg in het jaar lopen de spanningen hoog op en dreigen aanslagen een einde te maken aan een vorm van nieuwsverspreiding waar wij allen zo gehecht aan zijn. Het zal op moed en daadkracht aankomen om het gespuis in de hand te houden en de vrede in de stad te bewaren.

Onbestaande banenmarkt ligt open

Daarna focussen we ons gauw weer op onze jobs. Iedereen weet dat ook wanneer je werk hebt het zinvol blijft om op de uitkijk te blijven staan voor meer zbersibarnen. Er is eigenlijk geen tijd voor een sabbatical. Besteed dit jaar vooral je energie aan het verwerven van nieuwe inzichten en ontwikkel jezelf door nog eens een bezoekje te brengen aan de onbestaande beroepen generator. Waak er alleen wel voor dat je er niet verslaafd aan raakt, het is geen speelautomaat!

De grootste investeerder

2015 is dus ook het jaar dat we flink in de buidel zullen moeten tasten. Een nieuwe uitdaging ligt aan onze voeten om noodlijdende bedrijven uit het slop te trekken. Hierbij wordt een oud concept nieuw leven in geblazen en hebben we jouw hulp als potentieel investeerder hard nodig om van de ‘Tycoon Towns’ weer glorierijke steden te maken. En zoals de kaarten er nu voor liggen zit Warwinkel momenteel het hardst om geldschieters verlegen.

Koffiekoorts

Tegelijkertijd moeten we bedacht zijn op een plotseling opstekende en onbedwingbare drang naar koffie. Op enig moment zullen er zo weinig bonen geraapt kunnen worden dat er een soort heksenjacht op het alternatief ontstaat. Volksstammen cafeïnejunks trekken erop uit – gewapend met fakkels, hooivorken en koffiemolens – om de meest beweeglijke boon aller tijden te pakken te krijgen. Laat je niet beet nemen en onthoudt vooral goed: wie zaait zal oogsten.

Mooie smoeltjes

Heb jij het knapste kopje? Dan mag je van me aannemen dat Kornelis Oflook het op jouw brein zal hebben voorzien. Jouw creative bijdrage is namelijk goud waard. En met goud worden daarbij geen harde duiten maar begerenswaardige sterren bedoeld. Pikante prenten met rake relazen vragen wederom om treffende titels. Ook dit jaar is Kor op zoek naar opschriften die knap smoelen.

Cliffhanger

Een nieuw jaar betekent soms ook dat je afscheid moet nemen. Zoals de heldhaftigheden bijvoorbeeld van een trouw en geliefd personage. We kennen hem allemaal, dus zal het des te meer een schok zijn zodra later dit jaar duidelijk wordt om wie het gaat en hoe hij het toneel zal verlaten. Kost het zijn leven… of misschien zelfs dat van vele anderen?

De gekalibreerde cyclus

De stap die hij opzij zal doen, is er in elk geval één die eervol zal worden genomen. Voor een ander personage komen daardoor meer mogelijkheden vrij om zijn achtergronden en dat van een ouwe bekende uit de doeken te doen. En om er achter te komen hoe deze twee figuren tot stand zijn gekomen, moeten we helemaal terug naar het allereerste begin van de Tycoon Newspaper, naar de tijd waarin monsters ons ‘s nachts nog wakker hielden.

Duimzuigerij

Het moge duidelijk zijn dat er weer heel wat ontwikkelingen op de rol staan. Het jaar, waar we nu met één been in staan, moet er één worden waarin de Tycoon Newspaper zichzelf nog duidelijk op de kaart zet, waarbij we veel gaan leren over het verleden door de informatie die we vroeger uit de toekomst hebben gekregen, waarin portretten ons verklappen wie er achter al die stemmetjes schuilgaan en waarbij de Duimzuigerij weer vol in bedrijf zal zijn…

This entry was posted on Thursday, January 1st, 2015 at 23:29 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Paarse bonen-saga. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

24 Comments

 1. January 1, 2015 @ 23:43


  Wauw! Wat een ambities. Ik heb er nu al zin in!

  Posted by Stoomkoker
 2. January 2, 2015 @ 00:00


  Dat belooft een mooi jaar te worden! Bring it on…

  Posted by BoB de Winter
 3. January 2, 2015 @ 10:42


  Klinkt goed. Laat maar komen! Hoe meer en creatiever hoe liever!

  Posted by Sandra
 4. January 2, 2015 @ 12:52


  Verwacht dat ik in het eerste deel van 2015 vooral met WSNOI-aanpassingen bezig zal zijn. Is dat eenmaal afgerond dat komen de TN-avonturen weer los. Er is dus een kans dat de eerste artikelen die je hier zal lezen vooral over de ontwikkelingen op WSNOI zullen gaan.

  Over Tycoon Towns: de eerste versie die ik dit jaar af wil hebben zal waarschijnlijk alleen een hele simpele betaversie gaan zijn, met alleen Warwinkel als speelterein. Deze versie had ik eind 2014 al gehoopt klaar te krijgen, maar de belevenissen uit Boedapest hebben daar toch voorrang op gekregen. Hopelijk tot niemands teleurstelling.
  Maar wat ik vooral wil aangeven is niet meteen teveel te verwachten van de eerste Tycoon Towns. De bedoeling is dat dit spel steeds leuker wordt met de komende jaren dat ik het zal uitbreiden.

  De Gekalibreerde Gedrochten moeten met name de volle aandacht gaan krijgen. 🙂

  Posted by Gsorsnoi
 5. January 5, 2015 @ 12:54


  Die Enverbrander moet toch beter in dat glazen bolletje van hem kijken. Hij heeft mooi één van mijn Peter Parker-onhandigheden over het hoofd gezien! Spoedig vertel ik jullie er meer over.

  Posted by Tinus Icket
 6. January 5, 2015 @ 19:11


  Ik vond het al niet zo’n vertrouwenwekkende naam voor een helderziende. De onhandigheden van Tinus zijn toch bijna niet te missen…

  Posted by BoB de Winter
 7. January 6, 2015 @ 12:26


  Ik ben benieuwd! Meteen maar even naar een nieuwe baan solliciteren om het jaar goed te beginnen.

  Posted by Zombie
 8. January 6, 2015 @ 19:20


  Ik heb je sollicitatie voorbij zien komen Zombie. Getverderrie wat een smerig beroep! 😛

  Posted by Rina Oddel
 9. January 11, 2015 @ 16:50


  Ik mag die George wel 😉

  Posted by Stoomkoker
 10. March 31, 2015 @ 19:44


  Hebben jullie net ook die mail van de grote Snooi ontvangen?! Ben benieuwd wat hij nu weer voor ons in petto heeft…!

  Posted by Rina Oddel
 11. March 31, 2015 @ 20:00


  Wel verontrustend dat het op 1 april gaat gebeuren. Houdt die genavelde kikkerachtige ons niet allemaal voor het lapje?

  Posted by BoB de Winter
 12. March 31, 2015 @ 21:38


  Je zou ook zomaar zelf de grappenmaker kunnen zijn en weer met bommen strooien. Of the Bobfather dan! 😉

  Posted by Stoomkoker
 13. April 1, 2015 @ 08:43


  Ik probeer me voor te stellen wat het hogere doel is van die paarse springers. Dat heb ik tot nu toe nog niet ontdekt… 😆

  Posted by Stoomkoker
 14. April 1, 2015 @ 13:48


  Ik heb er net maar eens een begraven, kijken wat er gebeurt…

  Posted by BoB de Winter
 15. April 1, 2015 @ 20:46


  Oh, dat was ik vergeten te vermelden; misschien is het niet zo verstandig om die onbetrouwbare paarse bonen te begraven. Behalve het feit dat we daarmee bewijsmateriaal onder de grond stoppen, zou het begraven van die paarse gevallen ook nog wel eens gevaarlijk kunnen zijn!

  Posted by Lesley Spandabato
 16. April 1, 2015 @ 22:35


  Bedankt voor de tijdige waarschuwing, ik heb er inmiddels al zes begraven…

  Posted by BoB de Winter
 17. April 2, 2015 @ 08:13


  Ja, en bedankt! Ik ben er goed ziek van!

  Posted by Sandra
 18. April 2, 2015 @ 08:34


  Je moet niet zo bazelen Sandra 😛

  Posted by Stoomkoker
 19. April 2, 2015 @ 08:38


  Ik heb ondertussen al het een en ander ontdekt. Ik weet niet of ik overal even blij mee ben, maar moet die Snorrige Snooi wel nageven dat hij dit geinig in elkaar heeft gedraaid! 😉

  Posted by Sandra
 20. June 25, 2015 @ 07:00


  Tot noch toe kunnen we wel stellen dat een aantal van de voorspellingen van deze centenklopper al zijn uitgekomen:

  * * * PLOTSPOILERS! * * *

  #prominente penoza: The BoBfather bestookt inmiddels regelmatig het redactiegebouw van de Tycoon Newspaper met bommen.
  #koffiekoorts: hier blijkt de man achter de glazen bol zelf zijn agenda op voorhand voor klaar gehad. Met de koffiediefstal en alle gevolgen van ‘het alternatief’ heeft hij heel het Rijk van WSNOI op z’n kop gezet!
  #cliffhanger: onze trouwe ninjaheld lijkt het toneel te gaan verlaten. Mijn hemeltje, hoe loopt dat af?!
  #onbestaande banenmarkt ligt op: sinds kort is er een Facebook-pagina die de Onbestaande beroepen generator een extra impuls heeft gegeven. Aan een verbeterde versie van deze ‘speelautomaat’ wordt op het moment gewerkt.

  Posted by Rina Oddel
 21. November 12, 2015 @ 22:33


  Luister nou goed: is het jullie al opgevallen dat de tijd voor die glibberige George onderhand begint te tikken? Volgens mij heeft die kippige koffiedikkijker namelijk iets te diep in zijn glazen bolletje gekeken.

  Een update van jullie trouwe roddeltante:

  # gekalibreerde gedrochten: deze hebben we niet kunnen missen, Achmed Liën en Victor Anished zijn overduidelijk de kandidaten waarvoor er ruimte wordt gemaakt. Maar wie ruimt daarvoor het veld…
  # cliffhanger: uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat dit niet Retroman zal zijn.
  Hier zit een luchtje aan…
  # grote investeerders: en het lijkt er niet op dat Warwinkel nog voor het einde van het jaar uit het slop getrokken wordt…

  Posted by Rina Oddel
 22. December 2, 2015 @ 15:53


  Voorspellingen uit glazen bollen kun je altijd op verschillende manieren interpreteren juffrouw Oddel! Zoals jullie inmiddels in het (voorlopig) laatste hoofdstuk van het Navelpad Mysterie kunnen lezen zijn er meerdere karakters die de dood worden ingejaagd. Voor wat betreft ‘de grote investeerders’ had je misschien gelijk, maar wees gewaarschuwd juffie, dit is nog niet het laatste wat jullie hebben gehoord van George Enverbrander…! 👿

 23. December 2, 2015 @ 16:00


  Misschien ook goed om even kennis te nemen van de nieuwe Tycoon Newspaper-cyclus:
  http://wsnoi.com/tn/?page_id=1709

  Posted by Niemand
 24. December 2, 2015 @ 16:12


  Ook de Tycoon Newspaper-tijdlijn kent inmiddels enkele toevoegingen: http://wsnoi.com/tn/?page_id=3040

  Posted by Niemand

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.