By Stefanie Gotch | May 20, 2014 - 5:04 am - Posted in Duimzuigerij, Games, Nederlands, WSNOI

Beste Snooiers, spelers van WSNOI,

Er gaat op WSNOI een fundamentele wijziging aan staan te komen m.b.t. het verdienen van geld. Er zal gesleuteld gaan worden aan het mechanisme waarop de Onbestaande beroepen generator jou aan een baan gaat helpen.

De nieuwe spelregels zullen er aldus als volgt uit gaan zien:

1. Snooiers mogen voortaan nog maar 1x per maand solliciteren.
2. Raak je je baan kwijt, dan krijg je een keuze voorgeschoteld:

  • Wil je binnen dezelfde maand opnieuw kunnen solliciteren? Dan moet je deze extra sollicitatiemogelijkheid eerst vrijspelen door een een x-aantal sterren(*) bij elkaar te spelen (vanaf het moment van baanverlies). Dit gaat de gehele maand zo door.
  • Wil je je baan behouden, bijvoorbeeld omdat het salaris je wel aanspreekt? Dan zul je binnen dezelfde maand nog moeten levelen. Levelen wil zeggen dat je zoveel sterren bij elkaar moet hebben gespeeld dat je weer een duizendtal sterren verder bent. Spellen zoals het zoeken naar pakketjes, Bakkie Snooi en Picture Tycoon lenen zich hier goed voor.

3. Onbestaande beroepen zullen worden gebonden aan een contractduur. Tijdens het sollicitatieproces zul je worden geïnformeerd hoe lang het contract geldig is. Na 2, 3 of 4 maanden – afhankelijk van de duur – loopt je contract af en krijg je meteen de mogelijkheid opnieuw te solliciteren.
4. Op de 28e van de maand krijg je jouw salaris uitbetaald, mits je al meer dan 14 dagen in dienst bent.

( * = Afhankelijk van welk level je hebt op WSNOI zul je meer of meer sterren moeten behalen om weer opnieuw te mogen solliciteren. Er gaat wel een ondergrens gelden van 50 sterren.)

Zo, menen wij, komt de werking van het zoeken naar een baan op WSNOI dichter bij de werkelijkheid. Daarbij bevordert dit de waarde van de zbersibarn, de munteenheid van WSNOI. Incidentele Snooiers, zij die de site niet zo vaak bezoeken, zullen vermoedelijk überhaupt slechts 1x per maand aan solliciteren toekomen (dus die merken dit verschil niet eens). Fanatieke Snooiers zullen de sterrentargets waarschijnlijk makkelijk halen, afhankelijk van hun level en hoe hoog we de sterrentargets gaan instellen.

We hopen hiermee een revolutionaire wijziging op de site aan te brengen en de speelwaarde van de Onbestaande beroepen generator nieuw leven mee in te blazen.

Wanneer de wijzigingen van kracht zullen gaan zijn, is nog niet helemaal bekend. Uiteraard zal iedereen tijdig hierover worden geïnformeerd.

Heb je vragen naar aanleiding van deze aankondiging? Laat dan even een reactie achter in de comments.

Met vriendelijk groet,

Stefanie Gotch

This entry was posted on Tuesday, May 20th, 2014 at 05:04 and is filed under Duimzuigerij, Games, Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comment

  1. May 20, 2014 @ 10:39


    Ik ben benieuwd hoe veel sterren ik moet gaan verdienen om te mogen solliciteren! Ik lig – om in astronomusche termen te blijven – qua level een lichtjaar voor op de rest… Ik ben bang dat ik in een zwart gat ga vallen op deze manier.

    Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.