By rinaoddel | December 25, 2009 - 5:03 pm - Posted in Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Verbaal Genot

Uitgesproken door: Anoniem

Het schaamrood gloeide gewoon van zijn gezicht toen Anoniem op een dag besefte dat hij flink geblunderd had. Anoniem zat achter zijn pc’tje toen hij op een goed moment door had dat hij een collega zwaar had zitten beledigen. Uiteraard moesten wij zijn leed aanhoren daar hij dit maar al te graag met iemand wilde delen. Maar eigenlijk moesten we hier met z’n allen wel smakelijk om lachen.

Anoniem had de fout gemaakt te veel vertrouwen te hebben geschonken in zijn Outlook spellingscheck. In plaats van “zeer gewaardeerde collega” zou deze collega nu te lezen gaan krijgen hoe doorspekt hij wel niet was. En bedankt hè!

Bij het besef van zijn fout had hij direct al een vermoeden te weten wat ‘gelardeerd’ zijn zou betekenen. “Iets met spek of doorspekken, is het niet?” Zeker Anoniem. Want jouw collega’s Googelen graag even voor je wat dit betekent: http://www.encyclo.nl/begrip/larderen
De meest eenvoudige omschrijving van de betekenis die erbij staat is vernietigend duidelijk: ‘doorspekken’.

Anoniem, als ik je één goed voornemen mag adviseren voor het volgende jaar: vertrouw wat minder ‘blind’ op die spellingscheck van je! En ik zou een sorry-bloemetje meenemen voor die ‘zeer gelardeerde’ collega van je.

Artikel is aangepast (28/12/2008):
Er viel niet duidelijk op te maken of eerder genoemd persoon de blunder had gemaakt zoals hierboven beschreven. Daartoe is het artikel geanonimiseerd.

This entry was posted on Friday, December 25th, 2009 at 17:03 and is filed under Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Verbaal Genot. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comment

  1. December 26, 2009 @ 15:19


    Misschien naast dat bloemetje, die doorspekte collega ook op het artikel van het pepernotendieet wijzen….?

    Posted by PiCo

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.