By karelriemelneel | March 9, 2013 - 12:43 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer

Onze opdrachtgever is op zoek naar een:
Gesmeerde bliksem afleider

Bedrijfsnaam:
Schering en Inslag & Zn.

Locatie/Standplaats:
Spanningsveld 14 te Pasop.

Salaris:
ZB 219,-

Functieomschrijving:

Als een donderslag bij heldere hemel werd Schering en Inslag & Zn. onlangs getroffen door het overlijden van onze gesmeerde bliksem afleider Ferdinand Araday. Daarom zijn we als het weerlicht op zoek naar een nieuwe ombuiger die niet schichtig is van aard. Aangezien bliksem doorgaans nooit twee maal op dezelfde plaats inslaat achten wij de kans dat jij evenals Ferdinand naar de eeuwige jachtvelden wordt geflitst niet erg aannemelijk. Vroeger werden in Europa de klokken geluid bij een naderend onweer. Klokgelui zou lucht verplaatsen, zodat men hoopte dat daarmee de bui wel zou afdrijven. Tegenwoordig echter weten we dat deze techniek erg is achterhaald. Daarom leiden we de onweer tegenwoordig af met een pot Oud-Hollands broodbeleg en een mes. Door hard weg te rennen met deze lekkernij breng je de bliksem op andere gedachte. De aantrekkingskracht van pindakaas is voor onweer onweerstaanbaar. Natuurlijk zal de elektrische ontlading niet in de pot inslaan, maar worden aangetrokken door het mes dat je in je andere hand draagt. Daarom ben je verplicht om rubberen handschoenen te dragen.

We zoeken geen doetje. Als de hazewind ren je bliksemsnel door ieder natgeregend grasveld, gewapend met mes en pot pindakaas en beweeg jij hemel en aarde om een inslag te voorkomen. Negatieve geluiden buig jij om tot positieve gedachten zodat de bliksemschichten verward raken en opdonderen. De ontlading bij jouw toeschouwers zal groot zijn, wanneer zij zien hoe jij de bui kan afleiden en terug kan doen overspringen naar het luchtruim. Daar kun je donder op zeggen. En dat alles met een simpel potje pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden?

Functie-eisen:
Onze opdrachtgever zoekt het volgende in de kandidaat:

 • Je bent gek op spanning
 • Je bent een controlfreak
 • Je een afgerond opleiding als potentieel vereffenings monteur
 • Jij kan bij voorkeur onweer voorspellen door middel van opkomende hoofdpijnen
 • Jouw aanwezigheid slaat in als een bom
 • Je kan goed aarden
 • Je springt niet zomaar over op een andere job
 • Het is een pré als je veiligheid voorop kunt stellen
 • En bent tevens een heetgebakerd type

Dienstverband:
Tot donder en wederopzegging.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://wsnoi.com/tn/

Wat is mijn Zbersibarnensalaris in euro’s?
ZB 219,- was op peildatum 1 mei 2012 E 2.603,91
(koers 11,89)

This entry was posted on Saturday, March 9th, 2013 at 12:43 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Vacaturepagina: De Assistent Kanarievouwer. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comment

 1. March 9, 2013 @ 13:33


  Dit klinkt wel als een flitsende baan, maar bij dit bedrijf is er al jaren heel wat gedonder aan de gang! Meer dan de helft van het personeel heeft last van zware depressies of zit neerslachtig thuis.
  En dat voor zo’n miezerig salarisje…

  Posted by BoB de Winter

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.