image by Gaman, edited by Gsorsnoi

HENDERSON, LAS VEGAS – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari 2013 is een man uit de gemeenschap Henderson, dat onderdeel uitmaakt van de wereldberoemde gokstad Las Vegas, volledig door het lint gegaan na het urenlang spelen van een retrospel aan een arcadekast. De 27-jarige spelverslaafde zou de inboedel van een café aan de Greenway Road aan puin hebben geslagen en vervolgens drie mensen dodelijk hebben verwond. Van de gevaarlijke bezoeker aan het spelcafé is onlangs zijn stoffelijk overschot aangetroffen in het O’Callaghan Park. Opmerkelijk was dat er allemaal zwarte veegvormige plekken op zijn huid aanwezig waren. Zijn huid was tevens op meerdere plaatsen gescheurd en zat vol open wonden, zodat het leek alsof deze al enkele dagen door wild was aangevreten. Zijn slachtoffers zou hij tot bloedens aan toe hebben gebeten en geslagen met een versplinterde stoelpoot, zodat er in de gemeenschap al wordt gesproken van de ‘arcadezombie’.

Geruchten gaan dat de man geobsedeerd was geraakt door het spel Black Marker, dat extreem verslavende elementen zou bevatten. Het arcadespel werd eind vorig jaar op de markt gebracht door Rosy Pistole Burbidge. De gameplay is gelijkaardig aan Ghosts ‘n’ Goblins, een platformspel met zombies, ogers en demonen.

This entry was posted on Monday, January 7th, 2013 at 01:04 and is filed under Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Gekalibreerde Gedrochten, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. January 8, 2013 @ 13:57


  Hmm…extreem gewelddadige uitspattingen gevolgd door suïcidaal gedrag.

  Doorsnee reactie van iemand die (na het verspillen van talloze credits) er voor de eerste keer achterkomt dat het einde van Ghosts ‘N Goblins pas behaald kan worden nadat alle levels voor een tweede keer zijn uitgespeeld.

  Posted by Retroman
 2. January 8, 2013 @ 19:29


  ‘Black Marker’ zal inderdaad eenzelfde moeilijkheidsgraad hebben. Wist je trouwens dat Ghosts ‘n’ Goblins bekend staat als een van de moeilijkste retrogames?
  Ja, natuurlijk weet jij dat!

  Posted by Achmed Liën
 3. January 9, 2013 @ 02:02


  Ha, toevallig had ik een paar weken geleden de drie bekendste spellen uit de serie (oftewel Ghosts ‘N Goblins, Ghouls ‘N Ghosts en Super Ghouls ‘N Ghosts) nog eens zitten spelen totdat m’n duimen er haast afvielen!

  Ik vind die spellen nog steeds erg verslavend, maar ik moet wel toegeven dat ik ze die dag allemaal slechts eenmaal tot en met het einde van het laatste level had doorlopen, want op een dubbele kastijding zat ik echt niet te wachten!

  Voor fans van Ghosts ‘N Goblins die snakken naar meer (stelletje masochisten) heb ik trouwens een supergoeie tip: het gratis spel Maldita Castilla!

  Hier is ie te vinden: http://www.locomalito.com/maldita_castilla.php

  Het is een geweldige hommage aan Ghosts ‘N Goblins/Ghouls ‘N Ghosts en qua graphics en geluid zou het zo een verloren gewaande arcade klassieker uit de jaren ’80 kunnen zijn.

  Downloaden dus!

  Posted by Retroman

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.