By Olga Sloot-Koers | June 5, 2012 - 7:28 pm - Posted in De Verkwistende Vensterbank, Nederlands

GOHES CITY: De directie van firma Snijbeurs en Zoon heeft in het afgelopen jaar een recordbedrag aan bonussen uitgekeerd. De financiële holding die eerder in opspraak raakte vanwege afpersing en vermeende samenwerking met de BoBfather keerden onlangs totaal 5,9 miljard zbersibarnen aan remuneratie uit, het hoogste bedrag tot nu toe. Dat blijkt uit een onderzoek van het accountantsbureau Pijl Inc.

Volgens Pijl Inc. zijn de inkomsten van dit van oorsprong Warwinkelaars bedrijf in het voorgaande jaar met 46 procent gestegen tot een bedrag van 19,67 miljard zbersibarnen. Maar liefst 29 procent van de inkomsten gaat dus alleen al aan premies op. Een „periculeuze” situatie, aldus Pijl Inc.

De stijging van de bonussen en salarissen komen vooral voor rekening van de kleine middenstanders in Gohes City, zo constateert o.a. winkeleigenaar Kerbert Rent, zelf ondernemer en tevens geboren en getogen Warwinkelaar. Snijbeurs en Zoon gaf vorig seizoen zoveel meer uit aan salarissen dat er wordt gevreesd dat het bedrijf met een “louche business” bezig is. Waar komen al deze extra inkomsten vandaan? Moet er worden gevreesd voor een coup in het bankwezen?

Volgens Pijl Inc. moeten de holding bezig zijn met voorbereiding op een machtsovername, eentje die de burger hard in de portomonaie zal treffen.
“Daar hun uitgavenpatroon drastiek aan ‘t veranderen is en de top op zulks aan hoge douceurtjes mag rekenen, moeten wij berispt en vermaant zijn dat er in ons platvinken gesneden wordt, hm?” concludeerde Kerbert Rent waarschuwend.
Wil Gohes City nog kunnen voldoen aan de nieuwe geldelijke eisen die de overkoepelende bond Geldjas aan ons oplegt, dan kunnen we een financiële aardverschuiving veroorzaakt door één van de gedistingeerde bedrijven eigenlijk niet gebruiken. Voor eenieder zou verdere financiële onrust een doemscenario in onze economie betekenen. In het kader van fair play-regels zal de bond daarom een officiële waarschuwing afgeven alvorens men met verdere sancties gaat dreigen.

Verstuurd vanaf mijn i-Navelpad

This entry was posted on Tuesday, June 5th, 2012 at 19:28 and is filed under De Verkwistende Vensterbank, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Comments

 1. June 6, 2012 @ 11:06


  De insinuaties aan het adres van de firma Snijbeurs en Zonen zijn volledig ongegrond! Deze hardwerkende zakenlieden hebben het volste recht op de bonussen die aan hen zijn uitgekeerd.
  Door hun succesvolle zaken met gerespecteerde relaties (zoals ikzelf) geeft dit bedrijf juist een enorme boost aan de economie van Gohes City.

  Ik wil mevrouw Slot-Koers en de heer K. Rent dan ook dringend verzoeken om hun lastercampagne zo spoedig mogelijk te beëindigen. Verdere verdachtmakingen zouden wel eens heel slecht voor hun gezondheid (of die van hun familie) kunnen zijn. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en het kantoor van de Tycoon Newspaper is van uiterst brandbaar materiaal gemaakt…

  Posted by De BoBfather
 2. June 6, 2012 @ 17:27


  Slapperdevoos! ‘t Lef niet! Bangmaakgerijt ge ons hier nou?! Mun hebbe hier wel effe een ninja in dienst die jullie de kop ken kleineren, hm? 👿

  Posted by Kerbert Rent
 3. June 6, 2012 @ 21:50


  Hah! Die zogenaamde ninja van jullie heb ik al zo vaak in het zand laten bijten…

  Posted by De BoBfather
 4. June 9, 2012 @ 16:29


  Volgens mij wil iemand hier graag een afgehakte paddenkop in zijn bed vinden…

  Posted by Retroman
 5. June 10, 2012 @ 11:51


  Voor meneer Retroman heb ik nog wel wat rode en groene schildjes klaarliggen! Dus misschien is een schildpaddenkop dan meer op zijn plaats.

  Posted by De BoBfather
 6. June 11, 2012 @ 12:35


  Gelukkig is dat een offer I CAN refuse! 😉

  Posted by Retroman
 7. June 12, 2012 @ 11:41


  Een comfortabel slaapplaatsje bij de visjes dan misschien?

  Posted by De BoBfather
 8. June 12, 2012 @ 19:38


  Beste Retroman BoBfather,

  Ik heb een een verzwaarde gipsvoet in de aanbieding, deze is te huur/te koop voor elk goed bod.

  Jullie zullen wel begrijpen waarom deze over is, het zwemmen met zo’n voet bleek toch wat meer voeten in de aarde te hebben.

  Indien nodig kan deze gipsvoet gebruikt worden als mail voor een zogenaamde betonvoet.

  Hopelijk kan ik op deze manier mijn karige WW wat aanvullen.

  vr. gr.

  De voor elke klus beschikbare Waterlander

  Posted by de voor elke klus in te huren Waterlander
 9. June 13, 2012 @ 15:49


  Geachte (onder)Waterlander,

  Particulier initiatief is natuurlijk een goede zaak, maar ik wil U toch wijzen op het exclusiviteits-contract dat onze familie heeft afgesloten met onze dochteronderneming Schoen- en Betonindustrie Dompel B.V.
  Onze ondernemingen stellen er geen prijs op als er onder hun duiven (of in dit geval eenden) wordt geschoten.
  U bent gewaarschuwd!

  De BoBfather

  Posted by De BoBfather

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.