By rinaoddel | July 11, 2009 - 12:04 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands

De fossiele brandstoffen raken op. Dat roepen we ook al jaren. Tijd om daar wat aan te doen dacht men reeds halverwege de 20e eeuw. Dan zoeken we maar iets anders wat we kunnen verbranden toch? Of we zoeken duurzame stroomopwekkers zoals wind-, zonne- en stuwkrachtenergie. Allemaal plausibele alternatieven. Hoezo het perpetuum mobile kan niet worden uitgevonden?

Ik ben geen milieudeskundige, dus vergeef mij deze poging indien het alleen maar meer troep in de lucht brengt: maar waarom aromatiseren we de lucht niet met het verbranden van tweedehands thee? Verbranding van tweedehandse goederen heeft het altijd al goed gedaan (van olie tot bioproducten). Dus waarom thee niet?
Thuis drinken wij potten vol met thee. Het op smaak gebrachte hete water levert energie aan de inwendige mens maar het residu verdwijnt nochtans in de container. In plaats van theezakjes te nomineren voor extra beltvulling zou ik opteren er een nuttig tweedehands energieproduct van te maken. In mijn geval zou het een derdehands product worden, aangezien ik mijn thee niet zo lang laat trekken en er daarom nog ruimte overblijft voor een tweede bak.
Zou het goed branden? De thee moet natuurlijk wel eerst drogen. Ik vind het zo’n zonde om zo’n zakje claustrofobische theeblaadjes in een zakje nutteloos te zien worden. Hoeveel mensen zie je wel niet die zo’n zakje het hete water net een beetje een kleurtje geven om het vervolgens achteloos weg te mieteren? Zonde toch?

Wie een beetje heeft geëxperimenteerd met de meer exotische losse theebladeren zal ook de Gunpowder-thee wel kennen. Klinkt in elk geval wel erg explosief. Ik zie het al voor me: thuis je eigen energie centrale bestaande uit een boiler die thee voor je zet en je huis van warmte en andere energie voorziet.
De verstookte bladeren zullen in elk geval een stuk frisser ruiken dan de asem van de uitlaten van nu. Met dit briljante idee kan ik maar beter gauw dat patent gaan aanvragen op die Rooibos HRe ketel.

This entry was posted on Saturday, July 11th, 2009 at 12:04 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments

 1. July 12, 2009 @ 12:24


  Ik ga voor loodvrije Earl Grey!

  Posted by Bob de Winter
 2. July 13, 2009 @ 09:21


  🙂 Kom ik gisteren met mijn Jerrycan bij onze pomp om het te laten vullen met Kamillethee. Staat die pompbediende me RAAR aan te kijken. Heel vreemd!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 3. July 18, 2009 @ 18:51


  Ik heb een Kreidler die op kamille extracten rijd.

  Is misschien iets voor de milieu jongens.

  Posted by Rudolf de valk
 4. July 21, 2009 @ 16:29


  Dan valt dat toch tegen dat Jolien met haar jerrykan bij de pomp gee kamille kreeg van die bediende Rudolf!

  Posted by Terra van Markensteijn
 5. July 29, 2009 @ 19:45


  welk bos heb je voor die HRe ketel moeten rooien dan? Heb je toch binnen de korste keren allerlei milieu-activisten op je dak. Lekker laten staan die bomen….

  Posted by PiCo
 6. July 29, 2009 @ 19:49


  Was Rudolf die bediende dan? Dan is het duidelijk, die wil de Kamillethee voor zichzelf hebben.

  Jolien, gewoon je jerrycan op de uitlaat van Rudolfs Kreidler aansluiten….

  Posted by PiCo

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.