By karelriemelneel | April 15, 2009 - 7:29 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands

Je maakt wat rare dingen mee in de IT.

Mensen die in de IT werken weten meteen wat ik bedoel. Dat je een ander soort humor hebt op de werkvloer of je in de horeca of in het onderwijs werkt mag duidelijk wezen. Zo gaat dit ook op voor de IT-ers onder ons. Mezelf incluis.

 • Een IT-medewerker gaat naar de wc en roept dat deze “een overflow moet vermijden”.
 • Zegt de ene IT-er tegen de ander “101110100010101101”
  Zegt de ander “1001010100101110101110!”
 • IT-er verdrinkt: “F1! F1! F1!”
 • Je hebt een wachtwoord gereset en zegt tegen de gebruiker “Uw wachtwoord is ‘gereset'”. Vervolgens ophangen.
 • Tegen de fietsenmaker: “Kunt u mijn band even patchen?”
 • “Hit any user to continue”
 • Gebruiker: “Waar zit de ANY key?”
 • Een IT-er met een sociaal leven
 • Een bekwame helpdeskmedewerker

In onze IT-organisatie hebben we een heuse IT-boerderij.  Bij ons op de afdeling hangt een analoge koe-koe-klok. Niet te verwarren met de koekoeks-klok. Deze koe-koe-klok gedraagt zich net als een koekoek, zodat dit beest elk uur even uit z’n stal komt om de boel bij elkaar te loeien. De eerste maandag van de maand om 12 uur doet hij dan ook extra z’n best. Hij probeert dan boven het geluid van het luchtalarm uit te komen wanneer deze getest wordt. Maar een eigen willetje heeft onze analoge Berta zeker. De ene keer loeit ze niet en blijft ze in haar stal. De andere keer komt ze er vrolijk uitwandelen en laat van zich horen. Zeker een bronstige stier die haar in haar hok houdt?

Zelf ben ik opgevoed door een digitale haan. Zoals er nu ringtonen om je oren vielen alsof Bach ze allemaal persoonlijk voor je had gecomponeerd, zo had je vroegâh de geluidjes voor het alarm van je horloge. Bizar natuurlijk. Maar ik had zo’n haan om mijn pols geknoopt om mij elke dag op tijd uit mijn nest te kukelen. Schoenen gooien hielp dan niet. Je moest echt bewust op ‘snooze’ of ‘stop’ drukken wilde dat beest even z’n kop houden.
Hij versliep zich nooit, laat me je dat vertellen!

Ook leuk is het F5-schaap. Dit pluizig dier heeft een aparte entree in onze organisatie gekregen en lijkt veel op onze koe-koe-klok. Het principe is hetzelfde. Maar in plaats van ‘boe!’ zegt ze ‘bêh!’. Net een paar letters verschil. Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat ze een ooi is.
Deze ooi hangt niet op onze eigen afdeling, maar op de afdeling van één van onze klanten, in een ziekenhuis. Diens afdelingshoofd had het fantastische idee om de overzichten van beddenbezettingen op een LCD scherm op de muur te projecteren. Handig toch? Probleem was alleen dat er geen automatische verversoptie was ingebouwd in dit overzicht. Zo moest er altijd iemand naar de pc lopen om even op de F5-toets te drukken. 
Het afdelingshoofd was dit op een goed moment zat en besloot een verzoek bij ons in te dienen. Hij vroeg zich af of wij die verversoptie voor hem konden inbouwen. In het ergste geval zou hij een toetsenbord voor hun klok binden, waar ieder uur een schaap uitkomt. Deze kon dan met zijn neus steeds de F5-toets indrukken. Zo heeft hij in elk geval eens in het uur een vers scherm.

Op zo’n moment denk je als IT-er, waarom een ontwikkelverzoek … je hebt zelf toch al een oplossing?

This entry was posted on Wednesday, April 15th, 2009 at 19:29 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Comments

 1. April 17, 2009 @ 19:35


  Over tijd en dieren gesproken: ik had vroeger een Mickey Mouse horloge!

  Posted by Bob de Winter
 2. April 18, 2009 @ 11:24


  En wat voor geluid maakte deze dan Bob?

  Posted by Doubleyoukwak
 3. April 18, 2009 @ 11:51


  nou wat denk je zelf?

  PIEPPIEPPIEPPIEP … PIEPPIEPPIEPPIEP … PIEPPIEPPIEPPIEP … PIEPPIEPPIEPPIEP …

  net zo irritant als een normale wekkerradio.

  Posted by ElisevanderVaart
 4. April 18, 2009 @ 12:01


  Eigenlijk klonk het meer als tik-tak tik-tak tik-tak tik-tak tik-tak tik-tak tik-tak tik-tak tik-tak ….

  Posted by Bob de Winter
 5. April 18, 2009 @ 20:57


  ik heb ook al een TIJDJE een muis.

  hebben meer mensen daar last van=?

  Posted by Fred Janssen
 6. April 18, 2009 @ 23:26


  ik kweek ze voor mijn slang

  Posted by Doubleyoukwak
 7. April 19, 2009 @ 16:14


  mijn slang?!?!?
  je slangetje zal je bedoelen dabbeljoe!

  Posted by moraelridder
 8. April 19, 2009 @ 18:08


  euh… volgens mij heeft die opmerkinge van jou weinig met de IT te maken meneer moraalridder…

  Posted by Fred Janssen

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.