Onze opdrachtgever is op zoek naar een:
Exhibitionistische paardenpoep masseuse

Bedrijfsnaam:
Paerdenpoot, het Bruine Goud

Locatie/Standplaats:
Olympisch dorp, Londen, tijdens de Spelen van 2012

Salaris:
ZB 269,- + ZB 72,- per drol + onbeperkte toegang tot de Spelen.

Functieomschrijving:

Ooit gedroomd van een kunstzinnige baan in de paardensport? Dit is je kans! Het aanbod is onweerstaanbaar aantrekkelijk en een jarenlange studie is niet nodig. Ter morele ondersteuning van de olympiërs tijdens de disciplines ‘dressuur individueel’ en ‘dressuur teams’ ga jij aan de slag als hun persoonlijke masseuse. Dagelijks breng jij hun knollen in topvorm door jouw geoefende handen in het Bruine Goud te zetten. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat ruiters beter werk ten uitvoer brengen wanneer ze inspiratie opdoen uit eerder geleverde prestaties. Ter bevordering van de Neerlandse medaillespiegel is voor jou de schone taak weggelegd om hun bezieling te bevredigen opdat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Je doet dit door de vele uitwerpselen – die de pronkpaarden soms puur uit nervositeit ter aarde laten storten – te kneden en te boetseren in vormen die voor hen tot de verbeelding spreken. De welriekende in model gebrachte stront werkt dan als mest voor de motivatie.
Jij hebt feitelijk al goud in handen, terwijl zij het nog moeten verdienen!

Om ook zelf aangemoedigd te blijven tot het kleien van deze kokette kunstwerken, zul je publiek aan je moeten binden. Ultiem bereik je dit door – geheel volgens oude tradities – volledig of deels ontbloot jouw specifieke kwaliteiten te benadrukken. Je zult zien dat je toeschouwers aantrekt, naarmate jij meer kleding aan het uittrekken bent. Vanzelfsprekend is het wel de bedoeling om daarbij steeds minimaal één hand in de zachte massa gestoken te houden. Mensen zullen je toejuichen om door te blijven gaan en jubelen bij iedere progressie, zodat jij hoop houdt. Voortdurend zoek je nieuwe grenzen op en probeer je extreme posities uit alsof je aan het modderworstelen bent met Jabba de Hutt. Paardenpoep masseren is echt geen sinecure. Onthoud daarom de volgende spreuk: “Het belangrijkste bij de Olympische spelen is niet het winnen maar het deelnemen, zoals het in het leven niet begonnen is om te veroveren, maar om het leveren van een goede strijd”. – Pierre de Coubertin

Functie-eisen:
Onze opdrachtgever zoekt het volgende in de kandidaat:

Affiniteit met beeldende kunsten
Relevante werkervaring in de paardensport
Je hebt je sporen verdiend in de drukkerij
Brede kennis over spijkerpoepen
Over-het-paard-getilde werkhouding
Laat zich graag begluren
Je bent wars van preuts gedrag
Flamboyant
Heeft schijt aan anderen
Beschikt over een positief zelfbeeld
Bij voorkeur een liefhebber van ontbijtkoek
IJdel
Géén last van smetvrees
Presteert uitsluitend onder grote druk
Hoogdravend type
Kan strontvervelend zijn
Ervaring met mestkunst is een pré
Niet bang zijn je handen vuil te maken
Vind het prima om stinkend rijk te worden

Dienstverband:
Zo lang de Spelen duren, met uitzicht op een vaste aanstelling in de stallen van Anky van Grunsven.

Solliciteren:
Interesse in deze functie? Reageer direct en stuur je motivatie inclusief CV naar werving@wsnoi.com of kijk op onze website: http://wsnoi.com/tn/

Wat is mijn Zbersibarnensalaris in euro’s?
ZB 269,- was op peildatum 1 mei 2012 E 3.198,41
(koers 11,89)

By gsorsnoi | July 22, 2012 - 2:22 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik

Deze uitspraak, die doorgaans door onze Retroman gebezigd wordt, zal in de komende periode vaker van toepassing zijn op de frequentie waarin je nieuwe artikelen zult aantreffen in de Tycoon Newspaper. Met een kleine op komst, voorbereidingen die daarvoor in het algemeen getroffen moeten worden en de verbouwing die dat met zich mee brengt, ontbreekt het mij de laatste tijd steeds vaker aan inspiratie en vooral tijd om eens rustig op een lekker artikeltje te gaan zitten kleien. Mijn vaderlijke gevoelens beginnen steeds meer op te borrelen en met de te leveren inspanningen zit ik ‘s ochtends of ‘s avonds steeds vaker op de bank met het een overheersende voorkeur een goed boek op schoot te trekken i.p.v. er zelf één te schrijven. Dat is even jammer voor mijn geesteskindjes natuurlijk, maar zodra ons biologisch kindje de eerste voeten op Aardse bodem zet, zal hij of zij beslist mijn onverdeelde aandacht gaan nodig hebben. Laten we de moeder en de grote zus ook niet vergeten bovendien.

Reken er dus op dat het in de komende maanden steeds vaker voor zal komen dat er enkele weken voorbij zullen trekken vooraleer er weer wat nieuws te lezen valt. Het is een logisch effect dat je ook ziet wanneer je als vrienden jaren met elkaar optrekt en tegen de leeftijd van adolescentie – of een paar jaar daarna – merkt dat je langzaam uit elkaar begint te groeien. Dat is helemaal niet erg. Het is een onvermijdelijk proces. Je wordt verliefd, trouwt, krijgt kinderen en uiteindelijk kom je in een fase terecht waarin je vooral gewoon met je eigen gezin bezig bent. Ik ben reeds ouder van een puberende dochter, dus ben al wat gewend in tijd- en aandachtverdeling in dat opzicht. Toch zie ik gebeuren dat ik aan mijn huidige hobby’s een stuk minder toe zal komen. Unfortunately peanutbutter.

Om mijn creatieve uitspattingen niet helemaal te hoeven missen, heb ik de afgelopen tijd extra inspanningen geleverd de Quiz van de Maand op poten te krijgen. Dit spel op WSNOI, waarin je onafgebroken van quizen zult kunnen genieten, is nog niet zo heel lang geleden van start gegaan op deze site en belooft jullie voorlopig nog wel even bezig te kunnen houden. De tijd dat ik op het oude niveau in een kort tijdsbestek veel spannende verhalen zal schrijven, komt gerust wel weer. Geen van de geplande verhalen komt echt op een zijspoor te staan. Deel 2 van de lopende VZD zal niet worden gecanceld, Achmed blijft monsterachtige gedrochtbeschrijvingen produceren en Rina’s raadsels zul je in de komende maanden ook gewoon mogen blijven verwachten… het ‘wanneer’ is alleen steeds de vraag. Ter vergelijking: Clive Cussler ging ook pas op z’n 55e zijn bestsellers schrijven toen Dirk eenmaal het huis uit was. De goede man is nu boven de tachtig en publiceert nog altijd pageturners.

Daarom houd ik mezelf voor: de Tycoon Newspaper wordt zelf nog eens een boek.

Verstuurd vanaf mijn I-Navelpad

By Querido Noeyer | July 7, 2012 - 12:29 pm - Posted in Duimzuigerij, Games, Nederlands, WSNOI

image by Gsorsnoi

Eerdaags zal de bètaversie van het nieuwe WSNOI-spel ‘Quiz van de Maand’ verschijnen. Hierbij bereiden we jullie vast voor op de spelregels die van toepassing zijn op deze interactieve quizgame:

Geschiedenis

De Quiz van de Maand is een spelprincipe dat in 2003 is bedacht tijdens de eerste versie van WSNOI. Iedere maand werd er een quiz gepubliceerd met steeds een nieuw thema. Bezoekers van deze site konden meedoen aan de maandelijkse quiz door de quizvragen te beantwoorden in een webformulier en stuurden dat op wanneer men meende alle vragen zo correct mogelijk te hebben beantwoord. Tenslotte werd er een scorelijst bijgehouden waarbij hij of zij die als eerste de meeste punten had ingezonden, de winnaar was.

Dit spel blonk uit in z’n eenvoud en was goed voor het leeuwendeel van het aantal bezoekers dat speciaal hiervoor naar WSNOI kwam. Het werd dus hoog tijd dat de Quiz van de Maand weer terugkwam. En nu is het dan eindelijk zover!

Algemene spelregels

Van de meeste quizen die je hier kunt spelen bestaan naast de maandelijkse variant ook verschillende andere spelopties, zodat je de quizen op ieder gewenst moment kunt spelen en niet hoeft te wachten tot de ‘Quiz van de Maand’ verschijnt. Zo kun je de quizen dus wat oefenen voordat je besluit om aan de grote quiz mee te doen.

Quizen die hier worden aangeboden bevatten allen minimaal 40 vragen. Dit aantal is bewust zo hoog gekozen om ervoor te zorgen dat bij iedere keer dat je de quiz speelt andere vragen voorgeschoteld kunt krijgen. Voor iedere quiz worden steeds 10 willekeurige vragen geselecteerd. Hiermee wordt een stukje variëteit beschikbaar gesteld, waardoor het steeds opnieuw interessant blijft naar een quizcategorie terug te keren.

Je kunt meedoen door op het hoofdscherm van de Quiz van de Maand op één van spelopties te klikken. In alle gevallen kom je in één van de twee hoofdvormen van de quiz uit:

  • alle 10 de vragen worden ineens op één scherm getoond, die je rustig op je gemak kunt invullen.
  • de vragen verschijnen na elkaar terwijl op de achtergrond wordt bijgehouden in hoeveel tijd je de quiz oplost.

In beide gevallen kom je na het beantwoorden van de laatste vraag in het evaluatiescherm terecht waarin wordt bepaald wat je score is.

Spelvormen

Quiz van de Maand

Eens per maand verschijnt er een nieuwe quiz waartoe iedere gebruiker wordt uitgedaagd die een account heeft op WSNOI. Op de 1e dag van die maand wordt geheel geautomatiseerd en willekeurig een quizcategorie bepaald. Dit is altijd een thema dat nog niet eerder is aangeboden in de speloptie ‘Quiz van de Maand’, maar het kan er wel één zijn dat je eerder in de andere spelvarianten hebt kunnen oefenen. Geadviseerd wordt om ook eerst de quiz nog even te oefenen voordat je besluit aan de grote wedstrijd mee te doen. De Quiz van de Maand kan namelijk maar één keer gespeeld worden, om zo iedereen gelijke kansen te geven.

Onder de Quiz van de Maand staat een pot vermeld. Deze start iedere maand met 100 sterren en met een bedrag van 500 zbersibarnen. Het aantal sterren loopt op met het aantal goede antwoorden dat iedere speler tijdens de Quiz van de Maand geeft. De fouten antwoorden worden bestraft met een aantal zbersibarnen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de vraag. Feitelijk is dit niet anders dan wanneer je één van de andere spelopties speelt, maar met dit verschil dat de verrekening van deze punten niet meteen aan het einde van de gespeelde quiz plaatsvinden, maar op de 26e van de maand. Want die datum is de dag waarop de winnaar wordt bepaald.

Hij of zij die de meeste vragen goed had en in de kortste tijd heeft beantwoord, staat op de 1e plaats en krijgt 100% van de sterrenpot en 100% van de zbersibarnenpot. De speler op de tweede plaats krijgt 90% van de sterrenpot, de derde plaatshouder 80%. Dit gaat zo door tot de 10e plaatshouder, die het moet doen met 10%. De zbersibarnenpot wordt echter alleen uitgekeerd aan de eerste plaatshouder, zodat dit hem of haar een duidelijke onderscheidende positie oplevert ten opzichte van de rest.
Het zbersibarnen saldo van de WSNOI-gebruiker die wint, wordt meteen bijgewerkt. Voor de afrekening van de sterren geldt dat de gelukkigen een zogenaamde ‘sterrencheque’ toegestuurd krijgen en deze kunnen terugvinden in de WSNOI-Inbox. De persoon die zo’n cheque ontvangt kan dan zelf besluiten op welk moment hij of zij deze wil verzilveren.

Vrij spelen

Voor het bekend raken met de quizvragen uit een categorie, is de optie ‘Vrij spelen’ een fijne variant om mee te beginnen. Na het klikken op deze speloptie komt men uit in een overzichtscherm waarin verschillende quizcategorieën worden aangeboden. Deze quizen kunnen gespeeld worden, simpelweg door links bij iedere quiz op de tekst ‘Quiz spelen’ te klikken.

Race tegen de klok.

Wanneer je meent al een beetje vertrouwd te zijn geraakt met sommige quizvragen, dan kun je jezelf eens uitdagen met het spelen van de speloptie ‘Race tegen de klok’. In deze quizvariant worden de vragen niet onder elkaar, maar na elkaar op het scherm aangeboden. En er loopt op de achtergrond een timertje dat bijhoudt hoe lang je over iedere vraag en de quiz in totaliteit doet.

Het is niet onverstandig om ook deze speloptie eens uit te proberen en daarop de Quiz van de Maand te oefenen, omdat de maandelijkse quiz ook uit deze spelelementen is opgebouwd.

Competitie

De speloptie ‘Competitie’ voegt nog wat extra activiteit toe aan de quizen op deze website. Je kunt hiermee namelijk andere leden op WSNOI uitdagen om met jou een quiz te spelen! In basis komt het hier op neer dat je eerst zelf een quiz speelt zodat er na afloop een e-mailtje naar degene wordt gestuurd die je hebt willen uitdagen om deze quiz ook te spelen. Natuurlijk krijgt die tegenspeler dan wel dezelfde vragen voorgeschoteld.

Nadat je in het hoofdscherm van de Quiz van de Maand op speloptie ‘Competitie’ hebt geklikt, kom je in een vertrouwd scherm terecht waar je uit de verschillende quizen kunt kiezen. Een opmerkelijk verschil is daar wel dat er bij de quizcategorieën nu niet meer staat ‘Quiz spelen’, maar ‘Tegenstander kiezen’. Zodra je daar op hebt geklikt, wordt je omgeleid naar de Ledenlijst. Daar tref je een overzicht aan van alle gebruikers die op WSNOI actief zijn. Je hebt nu de keuze om jouw tegenstander te kiezen. Leden op WSNOI die je al eens hebt uitgedaagd zijn zwart gekleurd. Die kun je niet eerder weer uitdagen dan zodra zij jouw uitdaging hebben aangenomen, afgewezen of totdat de quizuitdaging is verlopen. Iedere quizuitdaging verloopt automatisch na twee weken.

Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt tegen wie je wilt spelen dan start de quiz alsof het speloptie ‘Race tegen de klok’ betreft. Beantwoordt de vragen daarom niet alleen zo correct mogelijk, maar het liefst ook in een zo kort mogelijke tijd. Jouw tegenstander krijgt namelijk dezelfde vragen voorgelegd en zou wel eens van jou kunnen winnen als jullie met hetzelfde aantal goede antwoorden eindigen, maar hij of zij deze vragen in een korter tijdsbestek heeft beantwoord.

Anders dan bij de speloptie ‘Race tegen de klok’ worden de zbersibarnen en sterren niet meteen afgerekend zodra je zelf de quiz hebt afgerond. Dit gebeurt pas zodra jouw tegenstander de quiz ook heeft gespeeld. De winnaar krijgt dan alle sterren, maar beide spelers betalen op dat moment nog steeds voor hun eigen foute antwoorden. Over de uitslag krijg je een berichtje in jouw WSNOI-Inbox. Er kan ook een berichtje verschijnen dat de quiz is verlopen. In dat geval heeft jouw tegenspeler de uitdaging niet kunnen of willen aannemen.

Indien je zelf degene bent geweest die is uitgedaagd door een ander, dan zijn de regels niet veel anders. Behalve dat je om de quiz te spelen in het categorieën-overzicht van deze speloptie moet klikken op de openstaande uitdaging(en). Je vindt deze in de kolom ‘Uitdagingen’, direct naast de quiztypes.
Hoeveel quizuitdagingen er precies voor jou open staan zie je in het hoofdscherm van de Quiz van de Maand.

Quiz tot je erbij neervalt (gepland voor ontwikkeling).

Aan deze quizvariant wordt nog gewerkt. Het idee moet zijn dat je een quiz voorgeschoteld krijgt waarbij je net zolang vragen kunt blijven beantwoorden totdat je één vraag fout antwoordt. De quiz is dan meteen afgelopen. Het doel moet dan zijn dat je moet zien te proberen een zo hoog aantal mogelijke goede antwoorden per quizcategorie te scoren.

Sterren en zbersibarnen in dit spel

Foute antwoorden kosten geld. Hoe meer vragen je fout beantwoordt in een quiz, hoe hoger het geldbedrag dat je aan het einde van de quiz zult moeten betalen. De bedragen kunnen nog verder oplopen indien de vragen die je fout had van een hogere moeilijkheidsgraad zijn. Een fout beantwoordde vraag met 1 ster kost je slechts ZB 10,-. Maar een fout beantwoordde vraag met 2 sterren kost je al ZB 20,-. Deze lijn kun je doortrekken tot de vragen die 10 sterren hebben en dus ZB 100,- kosten. Gelukkig komen de echt moeilijke vragen maar zelden voor. Toch kan een quiz aardig duur uitvallen als je te veel antwoorden onjuist beantwoordt.

Gelijk aan de moeilijkheidsgraad leveren correct beantwoordde vragen juist de sterren op die erbij staan. Zou je daarom een vraag weten te beantwoorden waar tien sterren bij staan, dan kun je jezelf rijk rekenen in het totale sterrensaldo dat je op WSNOI kunt verdienen.

Zbersibarnen en sterren worden doorgaans afgerekend aan het einde van ieder quiz. Alleen bij de spelopties ‘Competitie’ en ‘Quiz van de Maand’ gebeurt dit pas op een later moment. Hierboven lees je daar meer over bij de uitleg van de betreffende spelopties.

Moeilijkheidsgraden

De Quiz van de Maand is een zelflerend systeem. Bij iedere keer dat een vraag goed of fout wordt beantwoord, worden deze resultaten opgeslagen in onze database. Zo wordt er gekeken naar het aantal keer dat de vraag goed of fout doorkwam. Na ieder spel wordt het percentage dat de vraag onjuist is beantwoord verdeeld over een schaal van tien sterren. Indien de vraag 20% van het aantal keren dat deze is gespeeld fout was beantwoord, dan wordt het aantal sterren bij deze vraag opgehoogd tot 2.
Zo moet een vraag dus wel echt extreem moeilijk zijn, wil deze ooit een sterrenaantal van 10 kunnen bereiken. Feitelijk kun je dan dus wel stellen dat een vraag praktisch nooit op zoveel sterren uit zal komen. Dat zou impliceren dat de vraag namelijk nooit goed beantwoordt wordt. En in een constructie van multiple choice is dit haast onbestaanbaar.

Niet getreurd. Vragen met een hoog aantal sterren komt evengoed veel voor. Ben jij erg goed in een bepaalde quizcategorie en je wilt echt voor de hoogste sterren spelen, dan heb je de mogelijkheid om via speloptie ‘Vrij spelen’ zuiver voor vragen te gaan die van dit hoge sterrenaantal zijn voorzien. In het overzicht met quizcategorieën vind je deze quizen onderaan de pagina. Echter, die moeilijkere quizen kun je daar alleen vinden, indien het minimaal 40 vragen bevat van het genoemde hogere sterrenaantal.

Quiztypes ‘A’ en ‘S’

In de Quiz van de Maand kun je uiteenlopende soorten quizen aantreffen. Natuurlijk zal niet iedereen van elke quizcategorie evenveel afweten. Toch is aannemelijk dat de gemiddelde quizer wel iets zal weten van onderwerpen zoals ‘Disney’, ‘Wilde dieren’ en ‘Aardrijkskunde’, zelfs al weet je hier minder van dan de meeste andere mensen. Het zijn in elk geval onderwerpen die we tot onze algemene kennis kunnen rekenen. En om die redenen hebben we deze quizcategorieën bestempeld met het quiztype-kenmerk ‘A’, van ‘algemeen’.

Voor quizen met quiztype-kenmerk ‘S’ ligt dit iets anders. We achten het namelijk niet waarschijnlijk dat de quizspelers op deze site allemaal wel wat zullen weten over de mangatekenfilm ‘Dragonball’, het computerspel ‘Doom’ en – hoe pijnlijk ook – ‘WSNOI’ en de ‘Tycoon Newspaper’. Daarom hebben wij deze categorieën van het kenmerk ‘S’ voorzien, wat staat voor ‘specifiek’.

Tijdens het spelen van de quizen zul je weinig van dit onderscheid merken. Behalve dat ‘S’-type quizen zijn uitgesloten van de maandelijks quiz. Je hoeft dus niet bang te zijn om ooit in het maandelijkse quizspel met het quizonderwerp als ‘Halo’ te worden geconfronteerd als je van dit hele computerspel nog nooit gehoord hebt. Verder is er een visueel onderscheid gemaakt in het categorieën overzicht per speloptie, zodat je gerichter kunt zoeken naar onderwerpen die bij jouw kennisgebied aansluiten.

Scorelijst

Op de scorelijsten tref je een overzicht aan van de quizscores. Deze lijsten zijn zo ingedeeld dat iedere quizspeler maar één maal voorkomt per quizcategorie. In het geval van de speloptie ‘Vrij spelen’ kun je hogerop klimmen in de lijst door op een later moment in de maand meer punten te scoren of de huidige score in een betere tijd te presteren. Bij de speloptie ‘Quiz van de Maand’ is dit niet mogelijk. Je kunt de Quiz van de Maand immers maar één keer spelen. In de scorelijst van laatstgenoemde speloptie staan twee kolommen extra: 1) ‘Maakt kans op sterren’ en 2) ‘Maakt kans op zbersibarnen’. De waarden die in de kolommen genoemd staan geven aan wat de quizspeler op de 26e zal verdienen als de Quiz van de Maand is afgelopen.

Zowel vanaf de hoofdpagina van de Quiz van de Maand als vanaf het overzichtscherm van de quizcategorieën en het evaluatiescherm aan het einde van de meeste quizen kun je naar de scorelijsten toe.