By gsorsnoi | July 25, 2011 - 11:19 am - Posted in Nederlands, WSNOI

image by Glutnix, edited by Gsorsnoi

… en win 25 vaste sterren voor het WSNOI-spel ‘Tycoon van de Maand’. Zo heb je elke maand een ruime voorsprong.

Zoals ik onlangs al heb aangekondigd via de Tycoon Newspaper nieuwsbrief wil ik jullie als lezers vragen mee te denken in het verzinnen van een nieuw maandelijks interactief spel voor deze webkrant.

Waar moet het spel ongeveer aan voldoen?
‘t Is niet erg dat jouw idee niet op alle punten aansluit. Zie het maar als een richtlijn. Het doel heiligt de middelen zogezegd.

  • Eén artikel moet de aanzet geven om het spel te beginnen.
  • Lezers moeten aan het spel kunnen deelnemen door gebruik te maken van de comments.
  • Het moet een competitief karakter hebben waarbij idealiter iedere maand kans is dat een andere speler wint.
  • De lezer moet een beloning (ZB of sterren) kunnen ontvangen voor het oplossen van het spel.
  • De lezer moet een beloning (ZB of sterren) kunnen ontvangen voor een deeloplossing van het spel.
  • Het moet in een maandelijks patroon eenvoudig inpasbaar zijn.
  • De doorlooptijd van het spel is maximaal één maand, bij voorkeur niet langer dan een week.
  • Het tussentijds bijwerken van de stand of scores mag niet te veel overhead opleveren (dit zal wat moeilijk in te schatten zijn aangezien ikzelf achter de knoppen zit, maar met de alinea’s van VZD in het achterhoofd moet hier toch enige voorstelling bij te maken zijn).

Eerder verschenen spellen op deze webkrant geven wellicht een idee waar we naar zoeken:

  • De anagrammen van de Reuze Navelpad.
    Iedere maand verscheen er een setje anagrammen die bekende Nederlanders moesten voorstellen. Aan de lezers was het dan de opdracht om uit de vogelen wie er achter elke anagram verscholen zat. D.m.v. het plaatsen van de oplossingen in de comments kon men zo meedingen naar de titel ‘De Navelklopper’.
    Waarom gestopt?
    Dit spel loopt al redelijk lang. Afwisseling is wenselijk. Helemaal gestopt is dit spel overigens niet. Af en toe verschijnt het nog eens om de interactiviteit op de TN levend te houden. Momenteel neemt het de lege plaats van de VZD in.
  • Vuurspugende zonsverduistering detective (VZD).
    Eveneens iedere maand verscheen dit spel. Inspecteur Karel Riemelneel stuitte op een bijzonder plaats delict waar Magere Hein middels een foto een eerste aanwijzing achterliet om Karel een beetje op weg te helpen. Lezers konden door het noemen van voorwerpen en het stellen van vragen Karel helpen om tot de doodsoorzaak van de moord te komen. De winnaar maakte kans op de beloning van de gouden tip.
    Waarom gestopt?
    Dit spel heb ik helemaal niet willen stoppen, maar het moeten stoppen omdat het bijzonder tijdrovend is om na elke vraag binnen afzienbare tijd een nieuwe alinea te schrijven waardoor het mysterie zijn tempo niet verloor. In de combinatie met mijn werk en privéleven werd dit op een goed moment ondoenlijk zodat ik met pijn in mijn hart afscheid heb moeten nemen van het spel. Mogelijk dat het in de toekomst nog eens een paar keertjes terug komt indien de tijd zich er voor leent.

Wie wint?

Hij of zij die de belangrijkste basis legt voor het uiteindelijk te ontwikkelen Tycoon Newspaper-spel. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jouw spel één op één wordt overgenomen.

Inzendtermijn.

Niet bepaald. Is in principe gelijk aan het moment dat wordt besloten één van de ingezonden ideeën op te pikken. Om toch iedere lezer een kans te geven zal deze wedstrijd minimaal open blijven staan tot 1 oktober. Hebben we dan nog altijd geen geschikt spelidee gevonden dan blijft de wedstrijd open staan. Wanneer het geschikte spelidee er wel is dan sluit de wedstrijd direct en worden de deelnemers op de hoogte gebracht of ze de 25 vaste sterren hebben gewonnen.

Wat kun je ook alweer winnen?

Als beloning voor het idee krijg je 25 vaste sterren voor het spel ‘Tycoon van de Maand’. Dit is een vaste set sterren waarmee jij iedere maand aan het spel begint. Omdat iedere speler normaal gezien start met 0 sterren, heb jij dus direct een voorsprong van 25 en ben je op dat moment direct de Tycoon van de Maand. Om die titel te behouden moet je dan alleen zorgen dat je meer sterren verdient door het spelen van de spellen op WSNOI.

Succes met het bedenken van het spel en vast bijzonder veel dank voor het willen meedenken!

PS: zij die reeds per e-mail hun eerste ideeën hebben toegezonden, wil ik verzoeken deze ook even in de comments bij dit artikel te plaatsen, zodat alles netjes bij elkaar komt te staan en het eerlijk blijft voor de overige deelnemers. Vast dank!

This entry was posted on Monday, July 25th, 2011 at 11:19 and is filed under Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Comments

  1. July 25, 2011 @ 11:58


    Wat dacht je van een VZDVMKVZVKK, oftewel een ‘VZD-Vervangende Maandelijkse Kwis Voor Zbersibarnen-Verzamelende Knappe Koppen’?

    Een erg originele suggestie is dit natuurlijk niet, want in het verleden hebben wij ook al een kwis op je site mogen spelen. Sindsdien is jouw site echter heel wat veranderd, en ik denk dat het in de huidige situatie nóg leuker zou zijn om een kwis te spelen (spelers die tegen elkaar racen om zo snel mogelijk goede antwoorden te geven, dus net zoals dat bij de VZD het geval was).

    Je kunt dan de spelregels van de VZD gewoon overnemen (bijv. niet voor je beurt praten) en elke maand spelers laten strijden om uit een specifieke categorie (elke maand weer een andere) zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Tien of hooguit vijftien vragen per maand lijkt me wel voldoende.
    Misschien dat de winnaar dan de categorie van de volgende maand alvast mag uitkiezen (uit een vaste lijst, bijvoorbeeld ‘Film & TV’, ‘Natuur’, ‘Kunst & Cultuur’, ‘Sport’, ‘Muziek’, ‘Geschiedenis’, ‘Aardrijkskunde’, enzovoorts) of iets dergelijks.

    Posted by Retroman
  2. July 25, 2011 @ 13:19


    Even een opmerking:

    De titel van dit artikel is: “Wedstrijd: Verzin een INACTIEF Tycoon Newspaper-spel”

    Ik neem aan dat je INTERACTIEF bedoelt?

    Of wil je dat wij een spel verzinnen dat niet gespeeld kan worden? 😉

    Posted by Retroman
  3. July 25, 2011 @ 13:25


    Jeutje, goed opgemerkt zeg Retroman!
    Oei, schaam schaam… 😳

    Ik heb het wel even aangepast natuurlijk. Stel je voor!

    PS: bedankt voor je suggestie!

    Posted by Gsorsnoi
  4. July 25, 2011 @ 20:22


    Mijn gemailde suggestie voldoet volgens mij niet echt aan de voorwaarden, met name voorwaarde nummer 2. Hieronder toch maar een samenvatting:

    Bij mijn versie van het anagrammenspel gaat het er juist om dat iedereen die dat wil alle anagrammen kan oplossen zonder dat aan de anderen bekend te maken. De oplossingen zouden dan in een database moeten worden opgeslagen in combinatie met de naam van de speler en het tijdstip van oplossing. Een speler krijgt direct na het invoeren van de oplossing (waar je bijvoorbeeld 10 Zb per keer voor moet betalen) te zien of deze goed of fout is. Er moet eventueel ook een voorziening voor gevonden pluisjes komen. Er kunnen sterren of Zb worden verdiend voor elk opgelost anagram en extra sterren voor degene die een bepaald anagram als eerste blijkt te hebben opgelost. Wie aan het eind van de spelperiode (24 of 48 uur?) de meeste correcte oplossingen heeft ingediend is de winnaar en zijn/haar sterrenaantal wordt verdubbeld. Bij een gelijk aantal oplossingen wordt de snelste tot winnaar uitgeroepen.

    Overigens ben ik wel bang dat de derde voorwaarde een vrome wens zal blijken te zijn, als het aan mij ligt 😛

    Posted by BoB de Winter
  5. July 25, 2011 @ 22:17


    Njeh, ik denk dat je niet al te zwaar aan die regels moet tillen BoB. Zie het maar als een richtlijn. Tycoon Newspaper heeft een spetterend spel nodig. Iemand die een origineel en speelbaar spel weet te verzinnen van dat kaliber en daarbij maar half aan de hierboven geschetste regels voldoet … zal ik serieus een kans geven. 😉

    Posted by Gsorsnoi
  6. August 31, 2011 @ 03:32


    Jo Snorzooi! (als familielid van Jolien vind ik dat ik je zo mag noemen 😛 )

    Ik denk zowaar dat ik een idee heb voor dat maandelijks spel. Wat dacht je van een cijfercode verhaal? Je zou het bijvoorbeeld zo kunnen doen dat de spelers moeten ondekken wat de van te voren bepaalde cijferwaarde van een letter moet zijn. Jij schrijft iets en wij reageren daarop door het verhaal af te schrijven en krijgen er punten voor. Door die puntentoekenning kunnen wij dan weer raden wat de totale waarde van onze eigen zin is geweest.

    Alleen krijg je dan wel dat je er toch actief bovenop moet zitten wil het een beetje door blijven lopen. Zie maar. Ik ben in elk geval gek op cijfercodes. Dus dan is het een keertje niet alleen Bob die in het voordee is. 😉

    Posted by Sandra
  7. August 31, 2011 @ 03:36


    Voordeel bedoel ik natuurlijk! :-S Paaperiaans?

    Posted by Sandra
  8. August 31, 2011 @ 06:57


    @Sandra: ik vind hem erg sterk! Ik denk dat ik daar wel wat mee kan. 😀

    Zo krijg ik jullie tenminste ook nog eens actief aan het schrijven. 😛 Leuk!

    Posted by Gsorsnoi
  9. September 19, 2011 @ 23:20


    De beslissing is gevallen: Sandra krijgt de 25 vaste sterren. ‘De consistente cijfercode’ zal het spel worden waarmee we in oktober van start gaan.

    Gefeliciteerd!

    Posted by Gsorsnoi
  10. September 20, 2011 @ 03:39


    Hartstikke tof dit! Voel me vereerd! 😛

    Posted by Sandra

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.