By tinusicket | June 15, 2008 - 8:19 pm - Posted in Onbedoelde mening, Retourtje naar hier en terug

Beste landgenoten,

terug van lang weg geweest arriveerde ik 1 juni 2008 aan de luchthaven Schiphol in Nederland. En ik groet u: “Wat een kutstreek vervoer!” Ik herinner mij nog goed dat ik binnensmonds iets soortgelijks moet hebben gesproken toen ik, trots op Nederland, na tien minuten wachten nog geen bus had gezien. Dat was slechts 8 maanden geleden. De gedachte schoot door mijn brein: “Die chauffeur zal wel koffie drinken zijn”. “Doe dat even lekker in je eigen tijd” denk je dan. Wachten is niet echt mijn hobby. Zodat een beetje vlotte doorstroming van het OV wel wenselijk is. Ik stond dan ook met koffers vol ergernis toen ik mij met de aankomst op Schiphol had voorgenomen met de bus naar huis te gaan. Dat kon ik dus mooi op mijn buik schrijven! Meneer de taxichauffeur lachte in z’n vuistje een fatsoenlijk mens als ik te moeten zien smeken of hij mij misschien een ritje naar Amsterdam kon aanbieden. Gelukkig dat het OV daar wel in beweging wilde komen.

Prima, klaag maar raak. Zo begon ik ook. Totdat je even nadenkt over wat er gaande is. Het spreekt vanzelf dat de reizigers de dupe zijn van deze stakingsacties. Aan de andere kant zou je eens stil moeten staan bij de brandstof waar deze chauffeurs nu van afhankelijk zijn. Veel meer dan aardgas hebben zij niet. De echte benzine ontbreekt: koffie. Oftewel een oer-Hollands bakkie pleur. Op het moment dat jij staat te kankeren waar die bus blijft, zit die arme chauffeur zijn looie pijp te trainen in het gauw-gauw wegwerken van een lekker bakje koffie. “Pauze, hoezo?” Is het je nooit opgevallen dat chauffeurs koffie drinken in de bus?
Mogen zij dan op z’n minst hun pauze doorbetaald krijgen?

This entry was posted on Sunday, June 15th, 2008 at 20:19 and is filed under Onbedoelde mening, Retourtje naar hier en terug. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

  1. June 22, 2008 @ 12:11


    Dat doen ze maar in hun eigen tijd ……..

    Posted by Doubleyou
  2. June 24, 2008 @ 14:09


    geen idee wat voor werk jij doet vriend! Maar als jij de hele dag van je koffie af wordt gehoudenn dan lul je ook wel anders!!! jij zit blijkbaar nooit met een droge smeol achter het stuur…

    Posted by Ytje Appelman
  3. June 26, 2008 @ 20:12


    Hallo Ytje,

    Punt 1

    Iik ben geen vriend van je.

    Punt 2

    Aan je reactie te zien heb je te veel tijd over, en had je makelijk nog een extra dienstje kunnen rijden, of koffie kunnen drinken.

    Punt 3

    Waarom ben je nu nog boos, nu je je zin krijgt. De staking is dus nuttig geweest.
    voor jullie dan, niet voor de rest van Nederland die doorgaans gebruikt maakt van jullie diensten.

    Punt 4

    Had gewoon lekker doorgereden (dan maar gratis) ipv bijna twee weken stilstaan. Hier pak je namelijk ook de rest van de WEL hardwerkende Nederlanders mee.

    Ik kan nog wel even doorgaan, maar daar is deze weblog niet voor bedoelt Ytje.

    Laatste punt.

    ZENNNSEO pads zijn verkrijgbaar bij de betere supermarkten en een Senseo koffie apparaat op 12v is in de maak. (voor onderweg).

    m.v.g. Doubleyou

    Posted by Doubleyou

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.