Soms heb je van die momenten dat je iets zegt waar je gelijk spijt van hebt. Ik heb het hier over de zogenaamde ‘inkoppertjes’. Die treden hier bij ons op de werkvloer geregeld op waarbij BoB vaak het initiatief neemt om het kopwerk voor zijn rekening te nemen.

Dit weekend sprak ik een familielid op een verjaardag die zelf ook al gauw inzag dat hij zijn uitspraak beter kon herzien. Het leed was echter al geschied, hij had het al gezegd: “… dan kan ik beter achter de bus aanhollen“. Hiermee refereerde hij naar zijn inspanningen om een betere conditie te willen opbouwen.

Daar heb ik hem natuurlijk niet toe ontmoedigd. Maar waarom zou je extra sporten om je conditie te verbeteren zodat je achter de bus aan kunt blijven hollen? Is er iets verkeerd aan om de bus in te stappen om zo naar je werk te gaan? Heb je naast je werk zo weinig tijd dat je zelfs extra moet trainen tijdens het reizen van en naar je werk?
Er mag misschien een kilootje vanaf … maar je kunt het ook overdrijven!

Achter de bus aanhollen lijkt me niet bevorderlijk voor de gezondheid met die uitlaatgassen. Voortaan maar weer gewoon hollen om de bus te halen en lekker instappen. Die rustige momenten van in de bus zitten zijn helemaal nog niet zo verkeerd voor je gezondheid.

This entry was posted on Wednesday, September 23rd, 2009 at 06:28 and is filed under Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Onbedoelde mening, Retourtje naar hier en terug. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

 1. September 24, 2009 @ 06:52


  Ik zie het probleem niet zo, Tinus. Dat familielid van jou kan toch ook naast de bus meehollen? Er achter lijkt me inderdaad ietwat ongezond.

  Jullie zijn goed bezig trouwens. Thee tanken, pindakaas pompen, gezondheidadviezen hoe je het beste kunt sporten. Staan die letters WSNOI soms voor één of andere milieubeweging?
  Of je kunt in de politiek als Tinus Thissen!

  Groetjes,

  Jolientjuh!

  Posted by Jolien van Biesheuvel
 2. September 24, 2009 @ 12:53


  Wie Sport Niet Onder Invloed ?

  Posted by PiCo

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.