By gsorsnoi | November 10, 2013 - 11:58 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, WSNOI

Soms hoor je mij dat wel eens roepen: de prominenten van WSNOI/de Tycoon Newspaper. Maar wie zijn dat nou eigenlijk? WSNOI-prominenten zijn de trouwste fans van WSNOI en de Tycoon Newspaper en bovendien de mensen die deze spelletjessite en webkrant primair mogelijk maken. Doorgaans zijn dit vrienden, kennissen, familie of (ex-)collega’s die hier al langer actief zijn en naast de content en mijzelf en al mijn ‘stemmetjes’ de belangrijkste motor vormen.

Een paar namen:

  • BoB/ de BoBfather zie je hier altijd. Hij reageert op vrijwel ieder artikel op de Tycoon Newspaper, neemt de meeste speluren op WSNOI voor zijn rekening en test de sites ook op de werking ervan en ondersteunt de nieuwe ontwikkelingen erin. Veelal noemt hij zichzelf het ‘DT-filter’, maar ‘nummer 1’ zou een naam zijn die hem ook past, omdat hij tussen de 90 en 100% van alle ranglijsten aanvoert van de WSNOI-spellen (meeste comments op de Tycoon Newspaper niet meegerekend).
  • Retroman is zelf ook spelontwikkelaar (je kent hem van Ninja Rush en Padden Paniek) en is evenals BoB een ex-collega van mij. Qua humor en interesses zijn wij bijna aan elkaar gelijk, waardoor hij zichzelf eveneens onmisbaar heeft gemaakt in ‘het rijk van WSNOI’. Door een grappige woordspeling op mijn naam is hij zelfs één van de twee hoofdpersonen geworden van het fantasieverhaal het ‘Navelpad Mysterie’ (hij maakte van Paul van der Zee het anagram Reuze Navelpad).
  • Zombie is wat later bij de club gekomen en heb ik leren kennen via de Verhalensite. Zijn sterkste punt is schrijven. Ik durf wel te zeggen dat ik een groot voorbeeld aan hem neem waar het op zijn schrijftechnische kennis aankomt en de fantasie die hij er in laat terugkomen zie ik ook veel raakvlakken in wanneer ik dat met mijn schrijven vergelijk. ‘Tandenfee’ en ‘Het regent zombies’ zijn twee klassieke werken van hem, welke we vol trots op de Tycoon Newspaper mochten delen.

De mannen die ik zojuist heb opgenoemd heb ik soms wel dagelijks contact mee. Stuk voor stuk zijn ze even prettig gestoord als ik waardoor ik me soms wel eens afvraag wat hen beweegt om energie te steken in een site die bewust op onzin is gebaseerd. Ik ben in elk geval erg gelukkig met hen, want zonder hun devotie zouden WSNOI en de ‘TN’ het vast niet zo lang hebben volgehouden. Deze lijst is natuurlijk veel langer en er doen zich meteen al een aantal namen bij mij op die ik eigenlijk ook niet ongenoemd mag laten, maar om niemand te kort te doen houd ik het hier even bij. Deze veel te korte opsomming dient vooral ter illustratie hoe ik tot de prominenten ben gekomen. Het laat zien wat ‘voorname Snooiers’ precies inhouden en waarom ik zo trots op dit team ben. In de vergelijking met een redactie zou je kunnen zeggen dat zij de zeer gewaardeerde medewerkers zijn die ofwel de content aandragen en vormgeven of het zijn de mensen die verbeeld worden door het trouwe stemgeluid op de afdeling en de content redigeren.

Toch is er één persoon wie ik vandaag in het bijzonder even in de schijnwerper wil plaatsen… Een vrouw die net zoals al de andere prominenten al een aanzienlijke tijd meedraait en zelfs aan den beginne als een – voor mij toen nog – wildvreemde zich zomaar bij deze site heeft aangesloten. Fan vanaf het eerste uur dus en doet trouw en driftig aan van alles mee wat ik ook maar uit mijn duim zuig. Ik heb het natuurlijk over Anja Willy Smid- Van der Zee.
Toen WSNOI in 2003 in niets anders dan in HTML het levenslicht zag, was er de Huizensite en de vroegere versie van de Quiz van de Maand. Ook in die tijd was ik erg behoeftig aan publiek voor mijn site en omdat e-mailadressen toen op het internet nog niet werden afgeschermd, ging ik als een malle onbekenden aanschrijven met de hoop dat ik ze voor die vreemde gedachtenkronkels van mij kon interesseren. Je bedenkt een onderwerp, je bouwt een site en dan zoek je daar mensen voor om die informatie mee te delen. Evenals enkele andere prominenten van het prille WSNOI, mag Anja Willy absoluut niet ongenoemd blijven. Een beetje omdat zij toevallig dezelfde achternaam heeft als ikzelf, heb ik haar toen ook uitgenodigd om mee te doen aan (vooral) de Quiz van de Maand. Maar bij één of twee quizjes doen bleef het niet. Die paar happen WSNOI smaakten blijkbaar naar meer, zodat ze ook een ‘bedrijfje’ opstartte en huisjes begon te kopen. Want zo ging dat toen. Kranig hield ze zich staande tussen de andere vroege Snooiers en bouwde haar imperium uit tot het laatste uur van die eerste versie van WSNOI.
De site ging toen even een tijdje op zwart. De eerste HTML-vorm van de site trok het niet met de razendsnelle ontwikkelingen van andere sites en standaarden op het internet. Ik moest op zoek naar een middel om het gedachtegoed van mijn ‘kindje’ in stand te houden en vond PHP. Dat studeerde ik voor mijn werk, maar kon het zelf ook best goed toepassen op wat mij privé interesseerde. Een welkome oplossing dus om WSNOI in eren te herstellen en ik ging bouwen heen. Nieuwe gezichten dienden zich aan. Enkele namen die je nu veel op de site ziet kende ik immers nog niet toen de site nog in HTML was. Gelukkig vond ik door hen het enthousiasme terug en zag ook hoe ze er zelf in mee gingen. Maar wat ik niet had verwacht was dat sommige bezoekers van de oude WSNOI site de Tycoon Newspaper en WSNOI vanzelf weer terugvonden. Wijlen Jolien van Biesheuvel (ook zo’n mooi mens) kon haar draai gauw weer vinden en enkele vrienden en familie sloten ook gauw weer aan. Maar toen zelfs Anja Willy haar gezicht weer op de site liet zien, kon ik mijn geluk niet op!
Daarom wil ik even zeggen: Anja Willy, fijn dat je nog altijd op WSNOI bent en ik vind zeker dat jij de stempel ‘prominent’ hier verdient. Van jou kan ik met recht zeggen… dat je WSNOI-familie bent 😉

By rinaoddel | November 7, 2013 - 3:01 pm - Posted in Duimzuigerij, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Verbaal Genot

Een klant mailde ons vandaag en een fragment uit deze e-mail vond ik toch wel erg bijzonder geformuleerd:
“[…]Ik zou willen voorstellen door te blijven gaan met het continueren van onze overeenkomst. […]”

Ik zou zeggen: pleonastisch fantastisch!!