By karelriemelneel | May 5, 2009 - 12:18 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands

Wsnoi heeft nu een eigen munteenheid!

Een tijd lang zat ik te bedenken wat ik met ‘Zbersibarn’ zou doen. Dit is een kreet die ik onlangs in de codewereld van een zekere programmeertaal heb ontdekt en wel grappig vond klinken. Eigenlijk is het alleen maar een Duits veldnaampje die toevallig lekker op de tong ligt.  Maar juist die simpele onzinnigheid maakte deze kreet voor Wsnoi letterlijk een klein goudmijntje.

Je kunt op ‘Zbersibarn’ nog rustig googelen. Andere bronnen dat wsnoi.com kom je daar (nog) niet op tegen. Dus wat wil je als fantast dan nog meer?
Nou is deze term er natuurlijk echt zo één die je alleen in de diepste grotten van de IT-wereld óf in de wereld van Gsorsnoi kan tegenkomen. Je zou dus gerust kunnen stellen dat er in de komende 2000 jaar geen hond zal zijn (IT-ers uitgesloten) die een dergelijk waanzinnig woord zouden kunnen verzinnen. Daar moet je dus wel een heel bijzonder genie voor zijn. Ahum…
Aangezien ik nog een naam zocht voor een munteenheid: laat ik die dan bij dezen Zbersibarn dopen. Geniaal al zeg ik het zelf.

Zbersibarn gaat daarmee door het leven als een nieuw betaalmiddel in de wereld van Wsnoi. Net als de Zenis en de Linden is dit nu een nieuwe Kudos. Dit is een term uit het Grieks en betekent zoiets als ‘waardering’, letterlijk: ‘waarvan gehoord is’.  Op het internet kom je de kreet tegen om virtuele betaalmiddelen mee de duiden.
In tegenstelling tot enkele andere Kudos is de Zbersibarn (nog) niet in te wisselen tegen echte harde euro munten.

Nu hebben we alleen nog een geldige koers nodig voor deze munteenheid.
Die is inmiddels ook bepaald en heeft een verhouding van 0,08 Zbersibarn staat gelijk aan 1 euro. Omgekeerd is 1 Zbersibarn gelijk aan E 12,50. Ter vergelijk:
ZB 40,- / 0,08 = E 500,-

1 Zbersibarn cent heet ‘1 Kazubans’. Eén Kazubans is gelijk aan E 0,125.

Vanaf nu worden alle Wsnoi vacatures uitgedrukt in Zbersibarnen. Onder elke vacature zal nog wel een vermelding staan hoeveel de hoeveelheid euro’s de Zbersibarnen waard zijn (gerekend naar 1 mei 2009, waarop de Zbersibarn het levenslicht zag).
Ondergronds wordt er door onze programmeurs ook aan een Quiz-site gewerkt, waar de Zbersibarn een belangrijke rol zal innemen.

Onthouden dus die kreet: Zbersibarn. Niet te verwarren met sperzieboon. Dat is namelijk nog geen geldig betaalmiddel.

This entry was posted on Tuesday, May 5th, 2009 at 12:18 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. May 5, 2009 @ 17:49


  Staan er plaatjes van noemenswaardige gebouwen op? of komt het hoofd van onze grote leider Gsorsnoi erop?

  Posted by Doubleyoukwak
 2. May 5, 2009 @ 19:18


  shit hey. dus ik moet 12.500.000 euro hebben om sperzieboon-miljoenair te worden?
  en kan ik het niet eens inwisselen???

  Posted by Fred Janssen
 3. May 6, 2009 @ 12:55


  Ow snap! time to make that paper!

  Posted by Straatsoldaat
 4. December 16, 2009 @ 13:55


  […] info: http://wsnoi.com/tn/?p=147 ( Zbersibarn, de munteenheid van WSNOI, heeft inmiddels ’sperzieboon’ als bijnaam […]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.