By De Waterlander | November 10, 2010 - 7:06 am - Posted in Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Nederlands

Beste Schaduw,

Dit stukje stemt overeen met de werkelijkheid. Daarbij moet je dan nog vaststellen welke en wiens werkelijkheid het betreft. Zeker jij zal weten dat werkelijkheid iets is wat niet bestaat en toch ook weer wel. De werkelijkheid is dat ik dit schrijf maar voor jou is het de vraag of ik dit wel werkelijk schrijf.

Misschien schrijft mijn vrouw dit stuk wel in werkelijkheid. Hoewel ik kan verklaren dat mijn vrouw dit soort geschrijf werkelijk als onzin ziet, is dit geschrijf voor mij werkelijk een zeer serieus gebeuren.

De werkelijkheid gebiedt mij ook te vertellen dat ik inmiddels flink ben doorgezaagd door de overheid over een functie in Den Haag. Over gespleten persoonlijkheden gesproken!

Zoals je de laatste maanden regelmatig kon horen, geldt voor mij ook: “Het land roept”.
Nog even afwachten wat het vervolg is, hou je op de hoogte.

Volgende week ga ik een reïntegratie traject doorlopen op Mallorca, doelstelling hierbij is “hoeveel zon kan een werkloze aan?”

Groet,

De Werkelijke Waterlander.

This entry was posted on Wednesday, November 10th, 2010 at 07:06 and is filed under Astronomisch gedachtegoed, Duimzuigerij, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

30 Comments

  1. November 10, 2010 @ 09:08


    Je hebt een aparte stijl WL, waar ik nooit helemaal precies mijn vinger op kan leggen wat het precies is. Succes met het zoeken van een baan (zo te lezen).

    Posted by Sandra
  2. November 10, 2010 @ 10:44


    Mag ik mee naar Mallorca?

    Posted by Jouw schaduw
  3. November 10, 2010 @ 11:34


    Als je het niet vervelend vindt dat ik af en toe over je heer probeer te springen is het geen probleem. De vraag komt wel vreemd over, naar mijn weten ben ik nog nooit zonder mijn schaduw op vakantie geweest, vanwaar dat wantrouwen plotseling ??

    Posted by de waterlander
  4. November 10, 2010 @ 11:43


    Tsja, een brief schrijf je meestal niet naar iemand die in dezelfde ruimte staat als jijzelf, dus vandaar dat ik dacht dat je mij hier wilde achterlaten 🙁

    Posted by Jouw schaduw
  5. November 10, 2010 @ 11:56


    ik zie een storende sgreivvoud in mijn eerder commentaar, ik bedoel natuurlijk niet springen over je heer maar over je heen. Als ik niet oppas komt zo’n stuk compleet anders over dan ik bedoelde. Hoewel mijn schaduw dit al jaren van mij meemaakt is het toch goed om dit te melden.
    Ik krijg het gevoel dat mijn schaduw last krijgt van verlatingsangst en dat is zeker niet de bedoeling.
    Tot mijn afscheid van het aardse bestaan hoop ik toch echt dat jij mijn partner blijft, wat daarna staat te gebeuren is voor vele onduidelijk. Misschien ga je mee of misschien kies je wel een nieuwe partner uit, ik heb een jonge neef die veel op mij lijkt dat zou een nieuwe ideale partner zijn.

    Posted by de waterlander
  6. November 10, 2010 @ 14:05


    Wat zielig voor die neef!
    Is daar op die leeftijd niet nog iets aan te doen?

    Posted by BoB de Winter
  7. November 10, 2010 @ 18:14


    Is over je heer springen een apart onderdeel van Solo Synchroon zwemmen? Dat heb ik dan zeker gemist!

    Posted by Gsorsnoi
  8. November 10, 2010 @ 18:16


    nee, Gsnorski, dat onderdeel heet “om je heer draaien”

    Posted by PiCo
  9. November 10, 2010 @ 18:21


    Euuuuh beste Waterlander, zat je laatst niet al op Mallorca?

    Heb je daar een vakantiehuisje gekocht of zo? Gaan daar onze centen heen die wij moeten betalen om jou “thuis” te kunnen houden?

    Posted by PiCo
  10. November 10, 2010 @ 18:33


    Mallorca is uit! The place to be is nu Chersonissos!

    Posted by BoB de Winter
  11. November 10, 2010 @ 19:33


    http://www.youtube.com/watch?v=5wj4DLUFjsM&feature=player_embedded#!

    ik zie het Bob, als jij bent geweest kun je dan ook een filmpje opsturen. Graag met je schaduw erbij.

    Posted by de waterlander
  12. November 10, 2010 @ 21:10


    Hoe film je dat dan met je schaduw erbij?

    Posted by Gsorsnoi
  13. November 10, 2010 @ 22:02


    Mensen die brieven schrijven naar hun eigen schaduw ……

    …. dat lijkt die site wel met die vent met al die stemmetjes in zijn hoofd:!:

    Posted by Jolien van Biesheuvel
  14. November 10, 2010 @ 23:20


    Mensen die aan hun Schaduw brieven schrijven mmoeten we stemmetjes in hun hoofd horen.

    Posted by Skreivoutjuh
  15. November 10, 2010 @ 23:36


    Als de gemeenschap de schaduw te nadrukkelijk verdringt kan dit volgens Jung rampzalige gevolgen hebben. Na de beestigheden van de Eerste Wereldoorlog stelde hij de christelijke leer verantwoordelijk voor al het bloedvergieten, doordat deze de schaduw volledig trachtte te verdringen. De schaduw kan echter verwoestend toeslaan door al het dierlijke in de mens zijn vrije gang te laten gaan als de omstandigheden dat toelaten. De schaduw is volgens Jung ook verantwoordelijk voor de relaties met seksegenoten, en die kunnen vriendschappelijk of vijandig zijn. Dit hangt af van het feit of de schaduw door het Ik aanvaard wordt en harmonisch geïntegreerd is in de psyche. Wordt het verdrongen naar het onbewuste, dan zullen de projecties van de schaduw op andere mannen ‘geworpen’ worden en leiden tot wrijvingen, ruzies en geweld. Op dezelfde manier werkt dit mechanisme volgens Jung ook voor vrouwen. Vermits deze reacties stammen uit de irrationele, driftmatige menselijke natuur kunnen zulke ervaringen overweldigend en vernietigend zijn.

    Posted by de waterlander
  16. November 10, 2010 @ 23:54


    Ik vind het toch wel verdacht dat jouw vrouw brieven schrijft aan jouw schaduw. Zijn jullie wel gelukkig?

    Posted by Jolien van Biesheuvel
  17. November 11, 2010 @ 00:42


    @Jolien,

    er staat slechts geschreven dat mijn vrouw dit misschien schrijft. Of dit werkelijkheid is of niet is mij bekend maar voor de geliefde lezers van TN zal dat een raadsel blijven. Alle veronderstellingen op dit gebied zijn juist of niet.

    @Bob,
    Met dit soort commentaar ga ik overleg voeren met mijn slagschaduw

    Posted by de waterlander
  18. November 11, 2010 @ 05:17


    Vreemd hoor. Dus als wij niet zeker weten dat jij of je vrouw dit heeft geschreven, dan kan het ook de buurvrouw zijn geweest?!

    Posted by Jolien van Biesheuvel
  19. November 11, 2010 @ 12:58


    Bij de eerste zin van dit artikel gaat het al fout hè. Daar staat “Dit stukje stemt overeen met de werkelijkheid.”

    Wie zegt mij dat dit ook mijn werkelijkheid is?????
    Nou!?

    Posted by Sandra
  20. November 11, 2010 @ 13:17


    @Jolien,

    Wat goed om te zien dat jij midden in de nacht opstaat om een reactie te plaatsen. Goed dat jij in de veronderstelling leeft dat mijn buurvrouw kan schrijven. Ik zal haar dat vertellen.

    @Sandra,

    Volkomen gelijk heb je. Mijn perspectief t.a.v. de werkelijkheid hoeft inderdaad niet overeen te komen met jouw werkelijkheid der dingen. De vraag die dan optreedt: wat is de werkelijkheid. Is dat hetgeen wij dagelijks meemaken en in ons geheugen gegrift staat of zijn het de zaken die objectief voor iedereen hetzelfde zijn maar waar, door interpretatie, een niet objectieve werkelijkheid aan gegeven wordt.

    Het mag duidelijk zijn dat wij richting de donkere dagen voor kerst gaan (in Zuid-Afrika is dat anders) en ik weer last ga krijgen van onzinnige gedachtes, ach het is altijd beter dan een herfstdepressie. Hoewel die vandaag over ons hoofd gaat trekken.

    Posted by de waterlander
  21. November 11, 2010 @ 13:51


    @Waterlander:
    Terwijl jij, jouw schaduw, jouw vrouw, de schaduw van jouw vrouw, je buurvrouw en de schaduw van jouw buurvrouw midden in de nacht liggen te pitten, is het in Alaska midden op de dag. Dus ik denk dat ik wel begrijp dat Jolientje voor jouw een reactie heeft willen plaatsen op dat tijdstip.

    Werkelijk, wat de werkelijkheid der dingen is ben ik sinds mijn jeugd al lang kwijt. En wanneer ik ‘s nachts weer een koortsachtig nachtje heb, lopen de werkelijkheid en de realiteit bij mij altijd flink door elkaar. Of was dat nou de beleving van de nacht van Kornelis? Kom ik toch weer op die stemmetjes uit van Jolien. Ik weet inmiddels allang niet meer wat werkelijk is en wat dat werkelijk niet is.

    Posted by Gsorsnoi
  22. November 12, 2010 @ 12:22


    Hier weet de Waterlander wel antwoord op: waar slaapt je schaduw als jij ‘s nachts ligt te pitten?

    Posted by Sandra
  23. November 12, 2010 @ 12:31


    Kijk eens onder je bed…….

    (ook al is dat moeilijk als je ligt te pitten)

    Posted by PiCo
  24. November 12, 2010 @ 13:01


    Dan is het ook donker onder mijn bed!

    Posted by Sandra
  25. November 12, 2010 @ 13:05


    Tja in het donker kun je toch ook geen boek lezen !!!!!!!!!

    Dus doe je nachtlampje aan en je zal zien dat je schaduw aanwezig is. Je moet wel oppassen, die van mij heeft nogal een vervelend humeur als hij ongewenst wakker moet worden.

    Posted by de waterlander
  26. November 12, 2010 @ 13:12


    Het bestaan van werkelijkheid (bron Wikipedia)

    Een tekstuele controverse rond het begrip werkelijkheid is, dat pas de moderne volwassen mens de ons omliggende wereld aanduidt met het abstracte begrip werkelijkheid. Het begrip is een lastig concept, dat bijvoorbeeld jonge kinderen niet zomaar aangeleerd kan worden. Het begrip komt ook niet (vaak) voor in de woordenschat van natuurvolkeren. Uiteraard hebben jonge kinderen en natuurvolkeren allerlei percepties van de wereld om zich heen, maar zij abstraheren dit niet tot een ‘goddeloze’, ‘eindeloze’ en ‘abstracte’ aanduiding van het bestaan.
    Het bestaan van de werkelijkheid is nauw verbonden met de menselijke beleving hierover. In de sceptische filosofie en ook in de discussie van jongeren wordt het bestaan van de werkelijkheid wel eens ontkend. Dan kan men tot de conclusie komen dat het begrip ‘werkelijkheid’ een gedachteconstructie is om de wereld aan te duiden. Het bestaan van de werkelijkheid is een gedachte, een idee.
    In gedachten maken we nog onderscheid tussen werkelijkheid en fantasie. Zo onderkent men nog een wereld voorbij de werkelijkheid: in de belevingswereld van de mens, in fictie, in kunst et cetera.
    Einstein schreef: “Het geloof in een externe wereld onafhankelijk van het waarnemend subject is de basis van alle natuurwetenschap. Omdat, evenwel, zintuigelijke waarneming slechts indirect informatie geeft van deze externe wereld, kunnen we deze laatste alleen vatten met speculatieve middelen. Dientengevolge kan onze notie van fysieke realiteit nooit finaal zijn.”

    Posted by de lachende waterlander
  27. November 12, 2010 @ 20:24


    Yo Waterlander, wij kunnen in het donker geen boeken lezen, maar……

    ik denk dat een blinde die het brailleschrift machtig is, daar totaal geen moeite mee zal hebben….. (tenzij ie z’n vingers heeft gebrand bij het eten koken of zo natuurlijk)

    Dus dat je in het donker geen boek kunt lezen, is niet helemaal de werkelijkheid…

    Ben wel blij, dat de werkelijkheid is, dat je weer kunt lachen.

    Gefeliciteerd !!!

    Posted by PiCo
  28. November 12, 2010 @ 20:47


    Pico,

    Daar heb je een punt te pakken. Opmerkelijk is dat jouw schrijven mijn stellingen omtrent de werkelijkheid prachtig onderschrijven. Een blinde zal zijn schaduw nooit zien, terwijl het ziende deel van de bevolking wel degelijk een schaduw bij een blinde kan ontdekken.
    Doordat een blinde ongetwijfeld weet dat er schaduwen bestaan, zal de blinde nooit ontkennen dat deze een schaduw heeft terwijl deze nooit zichtbaar voor de blinde is geweest.

    Posted by de lachende waterlander
  29. November 12, 2010 @ 21:14


    Werkelijk de werkelijkheid?

    Een blinde die pas op latere leeftijd blind is geworden, weet dat er werkelijk schaduwen bestaan.

    Een blinde die blind geboren is, heeft geleerd dat er schaduwen bestaan en neemt dat ongetwijfeld voor werkelijk aan. Maar deze blinde zal nooit weten hoe een schaduw er in werkelijkheid uitziet.

    Posted by PiCo
  30. November 15, 2010 @ 21:26


    Zou het hebben van een schaduw nu ook een schaduw effect hebben????

    Posted by The wizard

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.