By gsorsnoi | April 14, 2010 - 9:24 am - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening

Er zullen vast mensen zijn die er afgunstig van worden en deze eigenschap ook bijzonder graag zouden willen bezitten. Persoonlijk zie ik het ook niet echt als een groot gebrek of storende afwijking. Maar toch zijn er momenten dat ik echt wel eens gek word van dat projecterende vermogen van mezelf om alles maar direct voor me te zien wat iemand tegen me zegt.

Even voor de helderheid: wanneer je dus tegen mij praat over een nijlpaard op een driewielertje, dan zie ik die nijlpaard letterlijk op zo’n driewielertje in mijn fantasie voorbij fietsen. Om maar even een stom voorbeeld te geven.

Maakt pen en papier ondergeschikt.

Deze eigenschap is soms bijzonder handig. Zeker in je carrière wanneer je op het punt staat iets te willen realiseren en je eigenlijk nog in de ontwerpfase zit. Pen en papier zijn bij mij vaak overbodig of functioneren alleen als ondergeschikt hulpmiddel om een ruw beeld te vormen van hoe een eindproduct vorm moet krijgen.
In mijn functie ben ik programmeur en zoals de meeste bezoekers van WSNOI ook wel doorhebben, gebruik ik dat programmeren ook om WSNOI vorm te geven. Je kunt dus wel stellen dat je door het bezoeken van deze site bijna letterlijk een stap doet in de fantasiewereld van Gsorsnoi.

Deze website is in grove lijnen inmiddels allang van A tot Z in hoofdlijnen ontworpen: in mijn hoofd.
De enige reden waarom je daar nu alleen een klein deel van ziet, is omdat ik er nog niet alle tijd voor heb gehad om al die fantasieën in mijn hoofd om te zetten naar code die al die ideeën verwezenlijkt.

Kunnen zien en kunnen maken.

Een hoop mensen zullen dit overigens niet zo’n hele spannende conclusie vinden. Zij hebben dat ook. Jij vertelt ze hoe je wilt dat jouw huis eruit komt te zien en zij bouwen het voor je. De verschillen liggen op die plekken waar de één net even wat sterker is met het vertalen van jouw wensen naar een eindproduct, waar de ander jouw wensen net even anders had geïnterpreteerd.
Een ander groot verschil is natuurlijk dat ik geen huis kan bouwen. Zo kun je dus best bij me aankomen en vertellen hoe jij wilt dat jouw huis eruit komt te zien … dat huis komt er dan toch niet.

Ja, programmeren gaat me wel lekker af. En ik doe het graag (want ook dat helpt!).
Toch, zoals met zoveel dingen, heb elk voordeel ze nadeel: want wanneer er iemand in de ruimte waarin ik ook aanwezig ben toevallig praat over zoiets ordinairs als Jan Peter Balkenende in een string …

… dan hoopte ik echt dat ik eerder mijn oren dicht had kunnen doen!

This entry was posted on Wednesday, April 14th, 2010 at 09:24 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

  1. April 14, 2010 @ 09:38


    Wat zou je zeggen van Rita Verdonk topless op een éénwieler? Maar dan wel op een heel erg hobbelige weg… Veel succes verder!

    Posted by BoB de Winter
  2. April 15, 2010 @ 07:42


    Nee, dan liever een t-rex in een tutu!

    Posted by Sandra
  3. April 15, 2010 @ 09:12


    Ik zat ook te denken aan de liefdesbaby van Dries Roelvink en Connie Breukhoven… En hoe ze die dan gefabriceerd hebben 😛

    Posted by BoB de Winter
  4. April 16, 2010 @ 18:56


    Wat gruwelijk moet het voor je zijn om te werken waar je werkt. We hebben het over OK snijtijden,, die door treintjes richting DBC’s d.m.v. ziektegevallen en verrichtingen worden getrokken. Alles visualiseren binnen onze werkomgeving lijkt mij niet echt aantrekkelijk.

    Neem het volgende in gedachte en zet het op papier:

    Hoe regelt onze beveiligingsmedewerkster het dat ze virus vrij blijft op een schoon bureau.

    Posted by Johan Veenhof

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.