By gsorsnoi | May 4, 2013 - 5:01 am - Posted in Algemeen, Duimzuigerij, Nederlands, WSNOI

image by Kiml, edited by Gsorsnoi

Dat wil zeggen dat de digitale versie van de dynamische krant – die al jaren het onzinnige zinnig weet te maken, inmiddels vijf jaar in z’n online variant op het web te bewonderen valt. En daar zijn we maar wat trots op! Een heuse mijlpaal.

De Tycoon Newspaper zelf bestaat natuurlijk al veel langer. Ik herinner mij nog goed hoe ik er met name bij de Moraelridder thuis reclame voor maakte, wanneer hij ons weer eens op één van zijn verjaardagsfeestjes of andere party’s uitnodigde. Mede door hem en Doubleyou werd ik op ideeën gebracht en met inspiratie gevoed die uiteindelijk de wieg vormden van mijn pseudokarakters Tinus Icket, Rina Oddel, Wilburt Eerman, Kornelis Oflook, Achmed Liën en noem ze allemaal maar op. Hoe ik mij er ooit toe heb bewogen op dit waanzinnige blad leven in te blijven blazen, zal tot het einde der tijden wel een infrastructureel vraagstuk blijven. Feit blijft wel dat het vanuit mijn astronomisch gedachtegoed oogsluitend  uit de pan heeft kunnen escaleren. Het is moeilijk om de oorkomst er precies van in te peilen, maar sedert vier mei negentien-tweeduizendenacht kun je op het internet genieten van anagrammen, rare-Rina-raadsels, onbedoelde meningen,  schreivouten, vuurspuwende zonsverduistering detectives, gevleugelde uitspraken, knappe koppen, anagrammen, contaminaties, verbale orgasmen, rijmende kunsten… (even ademhalen!) … en nog veel meer uit de duim gezogen vertelsels uit mijn diepdenkende brein waarin al mijn stemmetjes iedere dag opnieuw het gevecht weer aan gaan met de meest gruwelijke gekalibreerde gedrochten.

Bliksems, ‘t is wat!

Nou en dan durf ik daar in al mijn onkunde nog wel aan toe te voegen dat we nu niet massaal moeten gaan zitten navelstaren, maar dat het nu langzaam bij beetje wel eens tijd wordt voor een feestje. Jazeker, we zijn pas echt ‘goed busy’ wanneer we de trouwe lezers van de Tycoon Newspaper en alle andere Snooiers eens flink in het zonnetje zetten. En dan heb ik het niet over zonnetjes op wangetjes tekenen, maar door jullie te overladen met sterren en sperziebonen… ahum… zbersibarnen!

  • Iedereen die zich uiterlijk eind mei nieuw op WSNOI aanmeldt gaat een hoger startkapitaal krijgen: ZB 800 ,- + een sterrencheque van 50 sterren.
  • Iedere huidige Snooier heeft op 2 mei een extra verrassingsdoos gekregen (op de site terug te vinden via menu-optie Sterrenstatus)
  • En iedere WSNOI-gebruiker die in de maand mei levelt krijgt voor iedere keer dat hij of zij dat doet 10 gratis loten voor de WSNOI-loterij! (Voor meer informatie over levelen zie eveneens de hierboven genoemde pagina Sterrenstatus)

Daarnaast gaat er vandaag ook een nieuw anagrammenspel van start. Ik had het eerder al even aangekondigd in de nieuwsbrief, maar nu is hij er dan toch. Zullen we BoB de Winter maar alvast tot navelklopper benoemen? Dan kan hij vast juichen…!

Wat ik tot slot nog graag wil vermelden is dat het tegenwoordig op WSNOI ook mogelijk is om mijlpalen die je zelf behaalt vast te leggen in je inbox (bijvoorbeeld door het spelen van het Anagrammenspel zoals hiervoor genoemd). Hoe dat precies werkt kom je snel genoeg achter wanneer je op de site van WSNOI naar je inbox gaat en achter de gelezen en ongelezen berichten kijkt. Daar moet tegenwoordig een ‘ankertje’ verschijnen waarmee je zaken kunt vereeuwigen die voor jou memorabel zijn. Is het je bijvoorbeeld eindelijk gelukt om een andere Snooier in een zekere quizcategorie te verslaan via de uitdagingen, prima, dan kun je deze prestatie vanaf nu voorgoed vastleggen!

We zien je graag terug op de Tycoon Newspaper of WSNOI!

This entry was posted on Saturday, May 4th, 2013 at 05:01 and is filed under Algemeen, Duimzuigerij, Nederlands, WSNOI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Comments

  1. May 4, 2013 @ 09:44


    Alle medewerkers, bestaand en niet bestaand, van harte gefeliciteerd met het eerste lustrum! Bedankt voor heel wat uren lees- en speelplezier in die vijf jaren!
    En ook voor alle cadeautjes, vooral het anagrammenspel… Het zal een spannende strijd worden!

    Posted by BoB de Winter
  2. May 7, 2013 @ 16:42


    Hiep hiep hoi,
    Gefeliciteerd Gsorsnoi!
    Vijf jaren lees- en puzzelpret,
    Bedankt Karel, Tinus, Rina, Kornelis, Wilburt en natuurlijk Achmed!

    Wellicht is het nu een goed moment om allen het Snooiingslied in te zetten:

    Daar zit je dan
    Vijf jaren te staren naar rare verhalen
    Erg wrang is het dan
    De dag waarop Ewbanks een lied voor je schrijft is nu hier
    Ben je er klaar voor?
    Kun je dat ooit echt zijn?

    De W van WSNOI
    Drie vingers in de lucht, kom op, kom op
    De W van WSNOI is de W van waanzinnig
    Dat moet je wel worden van al die stemmen in je kop
    De W van de Winter, oftewel BoB
    Een trouwe TN’er die vaak navels klopt
    De W van woorden die zorgen voor verbaal genot
    Navelpadden, VZD’s en onbestaande beroepen, Hukomyerop?

    Zelfs na crashes en glitches
    Zullen je sterren blijven bestaan
    Ik bescherm je zbersibarnen
    Ik zal updaten terwijl je slaapt
    Ik blijf schrijven met mijn digitale pen
    Hou je bezig zolang ik online ben

    Posted by Retroman
  3. May 8, 2013 @ 06:24


    Haha! That is the spirit Retroman! Eindelijk hebben we een Snoois lijflied dankzij jou. En BoB, ook jij bedankt voor de felicitaties!
    Ik heb het Snooiingslied gisteren al vol bezieling en uit volle borst zitten zingen. De lyrics zijn erg herkenbaar. Voor de singer-songwriter ligt er een nieuwe carrière in het verschiet als Merkbaar Newton. Neem dat maar van mij aan. En daar zit geen navelpluisje onder het gras.

    Ik hoop jullie nog lang van deze zotte humor te kunnen bedienen!

    Posted by Gsorsnoi
  4. May 11, 2013 @ 10:26


    Haha, geweldig Snooiingslied, Retroman!

    Mijn felicitatie heeft een week op zich laten wachten, maar is niet minder gemeend! Erg gaaf dat deze website al vijf jaar bestaat! En dan ook nog eens met zoveel activiteit. Ik zou willen dat ik dat met mijn Sukkelkracht voor elkaar had gekregen 😛 Gefeliciteerd en natuurlijk nog vele jaren! 🙂

    Posted by Sjors
  5. May 11, 2013 @ 15:35


    Dank je Sjors. Die Sukkelkrant raak ik nu trouwens ook wel steeds nieuwsgieriger naar. Enige kans dat we daar nog iets van kunnen lezen, online ergens of liever nog in boekvorm? 😉

    Posted by Gsorsnoi
  6. May 16, 2013 @ 16:16


    De Sukkelkrant bestaat nog steeds hoor! Alleen heet ie tegenwoordig De Telegraaf. 😉

    Posted by Retroman
  7. May 16, 2013 @ 19:49


    Maar effe serieus: ik ben er ook wel benieuwd naar! Wat voor soort artikelen stonden er in?

    Posted by Retroman
  8. May 16, 2013 @ 21:38


    De Sukkelkrant bevatte eigenlijk meer tekeningen dan tekst. Advertenties voor waardeloze tweedehands spullen, nieuws voor blinden (in een krant ja), een rubriek met vermiste dieren waar je voor uit moest kijken, advertenties voor wapens om de wereld over te nemen, een stappenplan voor het veroveren van Nederland, dat soort dingen 😛 De krant heeft tot op heden ook maar één editie en dat is een hele oude, maar de redactie is altijd bereid om ons van een “mooie” quote te voorzien voor op de flaptekst van onze verhalenbundels.

    Posted by Zombie
  9. May 17, 2013 @ 00:38


    Haha, dat zag ik inderdaad toen ik googelde naar “Sukkelkrant”:

    “Eindelijk weer iets om de open haard mee op te stoken!”

    Geweldig 😀

    Posted by Retroman
  10. May 17, 2013 @ 07:15


    Nou, dat klinkt toch aardig als een variant op de Tycoon Newspaper, nietwaar? Misschien moet je er eens over nadenken om ook aan een sukkelkrant.com te beginnen en ons dit informatieve traktaat voor te zetten. Ik ben er wel benieuwd naar.

    Ondertussen staat het schaamrood op mijn kaken dat ik mij zo in de andere artikelen heb gestort en ik geen oog heb gehad voor dit feestje. Dus Snor, alsnog van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik wil je aanmoedigen hier vooral mee door te gaan. En ik kijk ook zeker uit naar de realisatie van je boekplanning! De VZD mag je van mijn part wel een serie van optuigen. Succes ermee in ieder geval. Ondertussen ben ik nog wel nieuwsgierig of je ons nog iets kunt helpen met die laatste anagram? BoB en ik staan aardig nek aan nek zo te zien. 🙂

    Posted by Stoomkoker
  11. June 1, 2013 @ 11:15


    In de afgelopen maand zijn de extraatjes redelijk vaak uitgedeeld. Gelukkig maar, want dat betekent dat we een hoop Snooiers tijdens het levelen blij hebben kunnen maken en dat er in de maand mei ineens toch weer een aantal nieuwe gebruikers bij zijn gekomen die we hebben kunnen verblijden met 800 sperziebonen en 50 sterren starterskapitaal. Om het feest af te sluiten ga ik vandaag of t.z.t nog 2o WSNOI-loten uitdelen aan alle huidige leden op de site. En daarmee houden de jubileumvoordelen voor nu even mee op. Ik hoop dat jullie er plezier aan hebben beleefd en tevens van de extra activiteiten op de Tycoon Newspaper hebben genoten.
    Voorlopig ga ik mij nu vooral richten op boeken schrijven. ‘Blogjes’ zullen nu iets minder aan de orde komen. Eerst maar even een boek vol schrijven.

    Groetjes!

    Gsorsnoi

    Posted by Gsorsnoi

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.