By tinusicket | August 21, 2009 - 1:23 pm - Posted in Contaminaties, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands

Of we dit nou moeten nomineren als dé openingszin of dat het hier gaat om een lucky shot daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik kan je in elk geval melden dat ik er getuigen van was dat een slimmerik hiermee gisteren gescoord moet hebben.

Het was in een tweedehands boekenwinkeltje waar ik een stapeltje woordenboeken moest afrekenen en ik iemand betrapte op deze uitspraak. Ik stond in de rij te wachten tot ik in mijn buidel mocht tasten toen ik rechts van mij een bijzonder ontmoeting kon bewonderen tussen jonge mensen.

Om een lage vierkante tafel met daarop een flinke verzameling afgeprijsde boeken stonden deze twee tegenover elkaar opgesteld. De jongeman keek tussen de boeken of er iets voor hem bij zat of deed alsof hij dat zijn bedoeling was. In een door mij ietwat geromantiseerde setting boog op datzelfde moment de jongedame tegenover hem naar voren. Naar haar intentie kan ik alleen maar raden.
Afijn, terwijl haar decolleté solliciteerde voor bladwijzer tussen de bladzijden die voor haar lagen uitgespreid, keek de jongeman naar haar op. Gebiologeerd starende naar deze visuele verassing volgde er een korte stilte.

“Zoooh … best niet onaardig” was de uitspraak die volgde.

Ik was volkomen geshockeerd. Tot mijn spijt had ik door de opstelling waarin ik mij bevond niet hetzelfde uitzicht. Maar zelfs als ik dat had, vrees ik dat ik toch het lef niet zou hebben er een dergelijke uitspraak uit te floepen. Je zou me ‘s avonds thuis zien komen met de vuurrode afdruk van de verweven letters D en G op mijn wang afkomstig van haar handtas. Ook vermoed ik dat ik niet helemaal recht meer zou hebben gelopen van de onzaligmakende ontmoeting met een kniegewricht.

Blijkbaar had deze suïcidale flirter wat andere charmes op zak en hoefde niet op deze traktatie te rekenen. Tot mijn grote verbazing liepen de twee naar buiten verweven in hun eigen gesprek. En wie weet welke verwevingen nog zouden volgen.

De shock lag hem bij mij natuurlijk in het feit dat ik in deze dubbele ontkenning weer eens een contaminatie probeerde te ontdekken. Had ik het zo ver geschopt als deze jongeman als ik er had gestaan en had gezegd: “Zoooh … best aardig”?

This entry was posted on Friday, August 21st, 2009 at 13:23 and is filed under Contaminaties, Gevleugelde Uitspraken, Nederlands. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

  1. August 21, 2009 @ 16:58


    Beste Tinus,

    Ik zal je even uit de droom helpen. Zelfs als je precies dezelfde bewoordingen gebruikt zou hebben, is de kans op een gunstige reactie harerzijds volgens mij minimaal. Alleen al het bezit van een D & G tas geeft al aan dat deze dame over enige klasse (en smaak) beschikt. Daarmee is ze dus per definitie niet in jou geïnteresseerd!

    Toch nog een prettig weekend toegewenst 😉

    BoB

    Posted by Bob de Winter
  2. August 21, 2009 @ 18:33


    “Gebiologeerd starende naar deze visuele verassing ” ???

    En thuis kwam je erachter dat je franse woordenboeken in plaats van duits had afgerekend? Klinkt alsof jij aan die tafel stond …

    In plaats van je te verdiepen in de juiste taal verdiepte je je in een decolleté.

    Over decolletees gesproken … zondag vertrek ik weer naar mijn geboortegrond (Alaska) voor een vakantie (ik mag nog!!) en fotoshoot.

    😉

    … werk ze ….

    Posted by Jolien van Biesheuvel
  3. August 24, 2009 @ 12:20


    @ Bob: Vandaar dat ik die gespiegelde letters op mijn wang aan mijn vrouw moest uitleggen van het weekend!
    @ Jolien: Die Franse woordenboeken heb ik alweer teruggebracht.
    Jij ook een fijne vakantie. Ik mag ook nog.
    PS: voor de Tycoon Newspaper zijn we altijd geïnteresseerd in enig inspirerend fotomateriaal 😉

    Posted by Tinus Icket

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.